- Home
Geregisseerd door: David Gordon Green
Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak en Rohan Campbell
Releasedatum: 13 oktober 2022
Plot Halloween Ends
"Only one of them will survive."
We zijn vier jaar verder en Laurie en haar kleindochter Allyson zijn nog altijd in leven. Maar Michael escaleert echter de vendetta die tussen hen bestaat verder. Dat betekent dat er een nog behoorlijk gruwelijke strijd zal plaatsvinden. Een ultiem eindgevecht zal volgen.
- IMDb (5,0 / 81936)
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- Halloween Ends (MusicMeter)
- Kijk op meJane
Margo
Billy
Shinobi
"It all ends now."
'Halloween Kills' was een leuke verrassing, dus ik had wel zin in dit vervolg. Jammer genoeg is dit niets meer dan een goedkope melkkoe geworden.
In dit deel zijn we inmiddels vier jaar verder. Laurie Strode probeert samen met haar kleindochter een rustig bestaan te leiden. De beste vrouw bakt taarten en is zelfs een boek aan het schrijven over haar ervaringen met Michael. Lang duurt deze rust niet, want een getroebleerde jongeman betreedt het toneel en natuurlijk sluimert Michael Myers nog altijd op de achtergrond.
Nadat Laurie in het vorige deel vrijwel al haar tijd doorbracht in het ziekenhuis vanwege haar verwondingen, verwachtte ik eigenlijk dat de focus weer op haar gericht zou zijn. Daar kom je als kijker toch flink bedrogen uit. Ditmaal staan zowel zij als Michael aan de zijlijn, terwijl één of andere nobody alle tijd opslokt.
Er wordt een nietszeggend liefdesverhaaltje opgezet dat volledig uit de toon valt. Dit is ook te merken aan de pacing; het voelt allemaal zo traag en saai aan. De kills vallen eveneens tegen, alleen een paar zijn nog aardig. De finale is al helemaal lachwekkend te noemen. Over het geheel miste ik echt de nodige dreiging van Myers.
Al met al is 'Halloween Ends' een enorm teleurstellende afsluiter geworden. En dat is best zonde, want de vorige twee delen mochten er zeker zijn.
2,0 Sterren.
Wat een enorme teleurstelling is de derde film in deze hernieuwde franchise. Deze trilogie brengt alleen maar sufheid, ellende en domheid met zich mee. Ik vond de opening an sich nog leuk, omdat we een beetje op het verkeerde been worden gezet. Maar wat volgt is een soort Halloween dating show en het duurt echt meer dan een uur voordat er wat vaart in de film komt. Er gebeurt gewoon letterlijk niks in de film. Laat staat dat de dreiging van Michael Myers ook compleet mist. Je vraagt je na een uur ook af hoe ze er wat vaart in krijgen en de film spannend weten te maken. Na dat uur komt er eindelijk wat schot in de zaak, maar kijk je helaas naar een vreemd Hellraiser achtig plot waarbij een hobo Myers vanuit een riool gevoed wordt met moorden om weer op krachten te komen. Het slaat echt nergens op en het is gewoon niet spannend. De echte horror ontbreekt en het is te weinig Myers. Net zoals Halloween Kills probeert David Gordon Green met wat gore de film nog smeuïg te maken, maar het is al te laat. Als film in de franchise faalt Halloween Ends compleet. Als dit een standalone film was geweest die om Corey zou draaien, dan was het echt geen ramp geweest. Ik vind het wel leuk en interessant hoe zijn karakter steeds verder afglijdt, maar op een gegeven moment moeten ze het plot verder forceren en vliegt de film compleet uit de bocht. Deze franchise vraagt ook om iets anders, namelijk Michael Myers. Het geeft niet wat we willen, vooral het verwijderen van het masker vind ik weer zo onnodig. Jammer, maar ik hoef dit voorlopig niet meer te zien. De 3 films sluiten niet lekker op elkaar aan en falen er hopeloos in om de franchise eer aan te doen. Ik druk het origineel er binnenkort maar weer in!
jacobine_rodijk
Ik neig naar een 2* maar geef het momenteel het voordeel van twijfel en dat een tweede kijkbeurt meer helderheid zal geven; wetende hoe de vork in de steel zit. Maar absoluut de minste van de drie, voelde allemaal erg gehaast aan, alsof ze de kritiek van Kills hoorden en besloten op het laatste minuut het bestaande script (wat vast een traditionele slasher zou zijn) uit het raam te gooien en een totaal andere richting in te gaan enkel om "onvoorspelbaar" te zijn. Missie geslaagd, maar mogelijk ten koste van een bevredigend slotstuk.
mrkos
Halloween Ends
Hier eindigt het. Althans ik hoop het niet, want deze films blijven geweldig. Deze vond ik ook prima te doen. Het verhaal was anders dan anders en we zien een nieuwe personage verschijnen in de naam van Corey. Het verhaal rondom hem en zijn ''connectie'' met Michael Myers was interessant te noemen. Corey was voor een tijdje het zwarte schaap van de stad, omdat hij per ongeluk een kind van de trap duwde met een deur. Corey beland na ene opstootje in het riool en komt oog in oog met Michael. Na deze ''ontmoeting'' begint Corey ook een donkere kant te krijgen en begint hij zelf mensen te vermoorden. Hij lijkt comfort te zoeken bij Michael, omdat hij hem niet veroordeelt. Hij lijkt zelfs samen te werken met de verzwakte Michael. Waarom hij uiteindelijk het masker van hem afpakte was denk ik, omdat hij Michael wilde zijn en revanche wilde tegen iedereen die tegen hem was.
Wat ik wel weer vervelend vond was alles en iedereen tegen Laurie Strode. Ze had al vrij snel door dat er iets niet klopte aan Corey. Na alles wat ze heeft meegemaakt is bijna iedereen, zelfs op een gegeven haar kleindochter, weer tegen haar. Erg jammer.
Dit is niet wat ik er van had verwacht en na wat reviews gezien te hebben, wist ik dat het verhaal anders was dan andere Halloween films. Toch vond ik hem niet perse minder en was het verhaal, kills en einde satisfying enough om een voldoende te geven. Complimenten aan Corey die het toch voor eventjes best prima deed als Michael
3 sterren.
UmbraVitae
Vond dit best fijn horrorfilmpje. Ben niet de grootste fan vd reeks, de eerste nog een 7/10, maar voor de test 4 en 3/10, die van Rob Zombie waren nog vermakelijk. En deze vond ik juist boeiend met die Corey erbij. Maakte het geheel vr mij net wat boeiender en keek vlotjes weg.
clubsport
een creatieve wending in het verhaal wat op zich bewonderenswaardig mag worden genoemd , of het echt werkte ?
aan de ene kant wel maar aan de andere kant leid het ook weer wat af van de main story .
Het eind gevecht is nogal ongeloofwaardig ( female empowerment moet er nu eenmaal inzitten) maar technisch wel goed gedaan.
Met wat hollywood tegenwoordig aan troep maakt mogen we hier nog blij mee zijn denk ik
Moviegooner
Wat is dat toch dat Hollywood de magie van het origineel moet verpesten.Grootste voorbeelden zijn, Alien Covenant, Terminator Genesis, Terminator Dark Fate. In de films werden belangrijke personages gedood verhaallijnen veranderd en mysteries onthuld dat geheim hadden moeten blijven. Halloween 2018 negeerde alle vervolgen. Behalve: Halloween Resurection zijn ze helemaal niet slecht en zijn ze voor wat ze zijn vermakelijke tot uitstekende slashers. Halloween 2018 was best goed vooral door een uitstekende Jamie Lee Curtis en een scherpe regie van David Gordon Green. De film was een succes en twee-drie jaar later kwam het vervolg; Halloween Kills uit. Wat tegenviel. De film concentreerde zich op de bewoners van Haddonfield hoe de aanwezigheid en moorden van Michael Myers beleefden.Dat hoort niet in een slasher te zitten. En dan Halloween Ends.
Vier jaar verder en Laurie en haar kleindochter Allison zijn nog altijd in leven. We maken kennis met Corey Cunningham een jonge man die geld bijverdiend als Oppas. Op een avond past hij op een jongetje maar die jongetje is niet makkelijk en speelt verstoppertje met hem. Maar per ongeluk dood hij het jongetje.
Waarom schrijvers vier jaar later? Was het niet beter geweest om alle drie de films in een avond te doen. En dan ook Corey te introduceren. [[Spoilers]] Michael komt er nauwelijks in voor en word Cunningham opgebouwd voor wat om Michael op te volgen? Het gaat weer om de mensen in Haddonfield wat niet past bij de Halloween films. Het draait om de suspense, de kills, het mysterie rond Michael, waarom is hij zo moeilijk te doden. In Kills zou er sprake zijn dat hij onsterfelijk kan zijn maar in Ends zit hij te verrotten in een riool [[spoilers]]
Jamie Lee Curtis acteert wel weer goed, zo ook de rest van de cast camerawerk stijlvol met goed gekozen kaders. Halloween 1978 is niet meer hetzelfde na de Gordon Green films. Money Talks.
joolstein
Halverwege maar even gecontroleerd of dat ik echt naar een horrorfilm zat te kijken? De iconische Michael had ik nog steeds niet gezien en ik zat al een uur te kijken naar de liefdesperikelen van kleindochter Allyson en haar vriendje Corey. Dat vriendje heeft het wat moeilijk omdat hij geplaagd wordt voor iets uit het verleden...het snik, snik niemand gelooft mij...Tja dit was dus meer een poging om psychologische tol van wreedheid en trauma te laten zien en de spanning en dreiging worden vergeten. Moorden zijn zo goed als buiten beeld en memorabel zijn ze al helemaal niet! Hm, en de "Shape" was ditmaal dus eigenlijk letterlijk...
Regisseur David Gordon Green probeerde Halloween nieuw leven in te blazen door in een trilogie een ultieme slasher-slechterik en de relatie met zijn eeuwige slachtoffer te intellectualiseren. Naar mijn menig is dat voor een slasher-film nooit een goed idee! En met Productiehuis Blumhouse (verliest na deze film de rechten op deze franchise) blijft de horror altijd netjes en mainstream. Het eerste deel koppelde vrouwelijke empowerment aan Michael Meyers, echter hoe Mike moordt kregen we niet te zien! De tweede koppelde zich aan massahysterie. Het leverde wat meer gekte en moorden op. (minder veilig en persoonlijk vond ik dat wat leuker!) Tja en in deze finale krijgen we filosofische bullshit...
JJmovienerd
Ik vind dit de beste Halloween film uit de reeks en die van 2018, het verhaal komt heel geloofwaardig en realistisch over, het eerste half uur dacht ik even waar gaat dit naartoe, maar uiteindelijk is het gewoon echt een hele boeiende film

Teleurstellend slot van een best vermakelijke trilogie. Het was gaaf dat Jamie Lee Curtis na al die jaren terugkeerde als Laurie Strode om de confrontatie met Michael Myers nog eens aan te gaan. Deel 1 vond ik echt een heerlijke reboot, deel 2 vond ik al wat minder maar nog altijd vermakelijk omdat het concept tijdloos blijft, maar hier slaan ze gewoon de plank mis.
Deze verhaallijn vind ik een belediging voor de legacy van Michael Myers als blijkt dat hij plots Corey naast hem heeft staan en hem domineert en die ook nog eens zijn kills en screentime in pikt. Het begon nog wel tof met dat dode jochie, maar het hoofdverhaal is gewoon veel te vergezocht. Ik vond de beginnende romance tussen Corey en Allyson niet eens vervelend, maar je verwacht dan dat hij gewoon tegen Myers zal strijden. De twist dat hij plots verandert in een psycho en half Haddonfield uit wil moorden vind ik vrij lame. Laat dat nou lekker aan Myers over, maar die heeft een bijrolletje hier in zijn eigen film. Pas zo rond het uur komt zijn verhaal een beetje los, maar al die extra plotjes kosten zoveel tijd dat zowel hij als Laurie er nauwelijks toe doen en de verwachte grote confrontatie tussen beiden is dan ook heel matig als hij wel heel makkelijk verslagen word.
Het einde met dat het lijk van Myers door de stad word gereden vind ik wel weer geinig, want het is een heel definitief einde van zijn verhaal. Tot de volgende reboot uiteraard. Het is hier een beetje een No Time To Die einde geworden. En dan overleeft Laurie het wel en Myers het niet, dat is ook best opmerkelijk. Voor de reeks had het beter omgedraaid kunnen zijn.
Wat ik jammer vind is dat het publiek dat deze franchise bezoekt eigenlijk maar een ding graag ziet en dat is een moordende Michael Myers die Haddonfield overhoop steekt en daarna achter Laurie aan gaat. Al die veranderingen nu zijn dingen waar bijna niemand op zit te wachten. Juist met o.a. Jamie Lee Curtis aan het roer verwacht je dat ze dit wel snappen bij de regie. Want op andere gebieden scoort deze film prima. Sfeer, gorigheid, de bekende themesong. Allemaal fijn. Ben ik trouwens de enige die het geluid en de muziek soms wel enorm hard vond? Soms zelfs zo luid dat ik het vervelend vond. Nee, dit is een onbevredigende afsluiter. Niet heel slecht maar wel teleurstellend.
Teleurstellend sluitstuk van de recente trilogie, met ditmaal vreemd genoeg niet de focus op Michael Myers maar op een ander, nieuw personage. Een verkeerde keuze, aangezien de lotgevallen van deze persoon niet bepaald interessant zijn, laat staan geloofwaardig. Aan Jamie Lee Curtis de ondankbare taak om dit tot een waardig einde te brengen, iets waar zij helaas niet in slaagt. Het script is gewoonweg te mallotig om enige indruk te maken. Het begin is nog niet eens zo verkeerd, met een sterke openingsscene, maar gaandeweg wordt alles steeds idioter en vooral vergezocht. Tot de volgende reboot dan maar weer, meneer Myers.
Corcicus
Volledig akkoord met de recensie hieronder, alleen verbind ik daar toch een onvoldoende aan. Na een stevige binnenkomer stort het verhaal al snel in elkaar. Met Michael Myers heeft deze sequel nog maar weinig uitstaans. Het gaat meer om zijn sidekick. Er zaten zeker bekoorlijke kills in, maar toch sleept het gebeuren zich voort. Het entertainmentgehalte lag echt te laag voor een slasher.
teigertje
- 2078 stemmen
Even een aandachtspunt.
Deze laatste film,die door Stephen King in het blad Filmtotaal met lof over deze film spreekt.
Waar hij gelijk in heeft.
Je leest hier zulke negatieve berichten.
Prima meningen verschillen.
Maar het doet deze film echt onrecht.
Want dit laatste deel, is absoluut anders met een twist erin.
Dit waar mogelijk sommige over struikelen, wat betreft smaak.
Maar naarmate deze film vordert, wordt hij ijzersterk.
En de ultieme confrontatie,is echt razend en racend spannend.
Nee deze film verdient deze absurde raiting zeker niet.
Halloween Ends is subliem.
Dus laat je niet om de tuin lijden,met deze veelal slechte recensies hier.
Persoonlijk is het niet mijn favoriete genre.
Gezien het expliciet geweld is.
Maar als horror film, een sterk Ends.
kleintje 2
Visueel zit het er prima uit, evenals de twee vorige delen, daar kun je niet omheen en dat scoort evengoed punten. Echter, uitsluitend de meest cruciale minuut van de film, weet Halloween Ends verhalend de plank niet eens te raken. Het voelt alsof deze afsluiter een haast geniale gedachte verstopt, maar ik kan het niet zien helaas. Het draait niet om Laurie, of Michael - ondanks dat hun finale strijd de enige waardige scene vertegenwoordigd in de film (jammer dat dit maar 5 minuten duurt en alle opbouw ernaartoe totaal nergens op slaat).
Een 5,0/10 - alleen omdat de trilogie visueel en qua kills en effecten mooi in elkaar zit.
filmkul
Redelijk laatste deel van de trilogie, met helaas weinig speelminuten voor Michael. Dat is eigenlijk een groot gemis, zeker voor de fans. Buiten dit minpunt is de film verder wel geslaagd als een soort introductie film van een nieuwe slechterik. Vanaf het begin voel je een onderhuidse spanning en de ontwikkeling van Corey wordt prima opgebouwd en weergegeven, met een sterke rol van Campbell. Zoals gezegd is de rol van Myers helaas daardoor bijzaak en doet er eigenlijk ook niet echt toe. Het duurt ook even voor de eerste echte slachtoffers vallen. Als Halloween slasher een tegenvaller, maar als we die parkeren, hou je een best redelijk spannende en onderhoudende film over. 3.0
Halloween uit 1978 is een klassieker met een killer die niet geëvenaard is. Nadien volgde een hele reeks sterke maar ook zeer slechte sequels. De films uit 2007 en 2009 van Rob Zombie kleurden wat buiten de lijntjes voor de standaard fans, maar die vond ik best wel goed. Als David Gordon Green de franchise in 2018 overnam, ging het terug bergaf. Meer focus op Laurie Strode en veel minder op Michael Myers. Less is more zou je denken, maar hij werd toch wel wat opzij geschoven met een pak minder horrorsfeer. Het ging meer over trauma en psychologische impact.
Aan de trilogie van David Gordon Green komt nu een einde met Halloween Ends. Myers wordt nu helemaal als vuil behandeld en het is meer één lange therapie met gelukkig nog (maar wel te laat) de nodige kills uiteraard. Het is een jammerlijk einde van een franchise, als het dat al is natuurlijk. In de filmwereld eindigt zo goed als geen enkele filmreeks. Al was het maar jaren later met een reboot of prequel.
blackwolves
op zich was de film niet slecht maar wat betreft halloween films is deze voor mij absolute de minste uit de vele films met jamie lee curtis de laatste delen waren de beste eerst had ik gedacht dat die jonge gast de plaats zou in nemen van myers maar het werd dan ook vermoord. myers is dus ook dood want ze hem in een machine gestoken wie zal de volgende zijn van de slachters?
Sabri88
Als afsluiter van een nieuwe Halloween trilogie verwacht je een groot einde, maar deze film heeft helaas geen indruk weten te maken. Het begon leuk omdat ik dacht: Wauw, ze proberen een nieuwe richting uit en introduceren een side-character/handlanger van Michael Myers/the Shape. Dit zag ik niet aankomen en bracht een leuke wending aan het verhaal. Maar uiteindelijk veranderde het in een tienerfilm over een jongen genaamd Corey en zijn f*cked up leven wat mij totaal niet boeide. Er werd naar mijn mening te veel op de saaie Corey gefocust.
Ook werd er weinig gezegd over de dochter van Laurie die aan het eind van het vorige deel werd vermoord, wat ik jammer vond.
Waar Michael Myers in Halloween (2018) overkwam als een onverslaanbare beest, kwam hij hier over als een zwakkeling die makkelijk door een watje als Corey wordt overmeesterd en aan het einde ook door Laura. Hij kwam deze keer totaal niet intimiderend over. Hij verdiende een veel beter einde. Maar nee, tegenwoordig is 'girlpower' belangrijker in Hollywood (wat Terminator: Dark Fate ook had verpest) en dat zorgde ervoor dat de enge, onverslaanbare en gevaarlijke Michael van de vorige delen er gewoon niet was.
Het verbaast me dat de filmmakers dit deel zo erg hebben weten te verpesten na zo een sterk begin met Halloween (2018), maar vanaf Halloween Kills (2021) werd het helaas al minder...
Mocht je deze film nog niet hebben gezien, geen zorgen. Je hebt echt niks gemist.
Noodless
De nacht van Halloween afgesloten met deze passende titel die beter uitpakte dan het vorige deel. De meest voorkomende kritiekpunten zijn de weinig ophefmakende kills en het subplotje rond Corey (Rohan Campbell) die door een vreselijk ongeval tijdens zijn oppas op een kind de schuld krijgt en langzaam wegkwijnt in de samenleving door eigen schuldgevoelens, voortdurende verwijten en pesten van anderen. Een merkwaardige confrontatie met Michael volgt waardoor Corey de weg van het kwaadaardige gaat bewandelen. Originele insteek die het verhaal toch iets meer aan deze filmserie geeft, anders heb je weer de zoveelste in de rij. Lukt het deze keer dat Laurie (Jamie Lee Curtis) eindelijk kan afrekenen met Michael ? Allyson gespeeld door de overtuigende mooie Andi Matichak komt in moeilijk parket wanneer ze verliefd wordt op Corey. Ook een leuk zijplotje om te volgen. 6/10
cantforgetyou
- 1954 berichten
Ik had geen hoge verwachtingen en dan valt de film best mee.
Het verhaal vind ik vrij 'los' staan van de vorige delen. Opeens speelt een jongere gast de hoofdrol. Dit doet hij heel goed, waardoor het niet irriteert. Uiteindelijk komt deze jongeman in contact met Jamie Lee Curtis en breekt de hel opnieuw los. Deze film vind ik weer een stuk beter dan 'Halloween Kills'. Het is allemaal niet echt eng meer, maar toch blijft het leuk om naar te kijken. De pompoenen, de muziek en natuurlijk de coole Michael Myers.
Aparte afsluiter van deze trilogie, maar zeker niet slecht.
Aardige film waarin een jongeman een avond gaat oppassen, maar waarbij het noodlot toeslaat. Dit derde deel van de Halloween-reboot voelt niet echt als een Halloween film. Echter is het hoofdpersonage (de jongeman) en de band die hij krijgt met Michael Meyers boeiend genoeg uitgewerkt.
filmfan0511
Zelden heb ik zo verbijsterd naar een film zitten kijken als tijdens Halloween Ends. Gewoonweg stomverbaasd door de ongelooflijk absurde keuzes die hier genomen worden. Michael Myers die amper een rol heeft, en zelfs wanneer hij voorkomt grotendeels zwak en passief is? Daar had toch al de eerste alarmbel moeten afgaan, zou je denken. Niet dat de film een meesterwerk zou zijn geworden met Myers op de voorgrond - sowieso is het onzinnig dat deze reboot per se een trilogie moest zijn - maar kom op, zo'n veredelde bijrol slaat toch gewoon alles. De hele film zit je die Corey dan te volgen, maar dat boeit toch echt geen enkele seconde. Dit was een Halloweenfilm, toch? Dat gevoel heb ik echt nergens gehad. En het verhaaltje lijkt uiteindelijk op een heel slechte manier aan elkaar geplakt. En wat doet het bovennatuurlijke element hier exact? Is Myers nu het pure kwaad zoals een Pennywise de Clown, of is hij toch gewoon een verzwakte menselijke man? De film lijkt zich hier meerdere keren in te contradicteren. Iets in mij wilt deze clusterfuck ontleden, begrijpen hoe iets dat gewoon een heel simpel horrorfilmpje had horen te zijn, zo fel uit de bocht kan vliegen. Maar dan steek ik er denk ik meer moeite in dan de makers, dus dat ga ik laten voor wat het is.
Jamie Lee Curtis wordt in ieder geval totaal verspild in haar, neem ik aan, laatste Halloweenfilm. Halloween 2018 was een vrij goede reboot, maar daar had het dan ook weer gewoon bij moeten blijven. Kills vorig jaar was vermakelijk, maar voegde niets toe, en deze afsluiter is gewoon een gedrocht. Knap hoe Gordon-Green er in geslaagd is een Halloween-sequel te maken die even slecht of zo mogelijk nog slechter is dan die jaren 90 sequels, dat is best een prestatie. Nee, laat Myers maar minstens een decennium rusten nu.
1*.
Boneka
Een heel stuk beter dan de vorige die vooral heel zielloos was. Deze laatste was echt een heel stuk beter. Begon wel een beetje rommelig maar loopt verder heel goed door. Beeld en geluid voortreffelijk zoals ook de fijne soundtrack. De moorden zijn weer goed uitgewerkt tot het knarsen toe. Ook het discjockey moment is er eentje die je niet snel zal vergeten. Hoe verzin je het. De grotmomenten konden mij wel bekoren. Het plot erom heen vond ik wel aardig en hierin had een vervolg kunnen zitten. Next Halloween of zoiets. Echter dit zal niet gebeuren of hij moet nog een broer hebben. Anyway in de extra's is het echt duidelijk dat dit de allerlaatste was. De beste vond ik uit 2018. De slechtste was Halloween Kills. Deze zit er netjes tussenin. De versie uit 1978 kreeg van mij 3 sterren. Daarna heb ik niks gezien tot die van 2018.
Film 3,5
Beeld 5,0
Geluid soundtrack 5,0
Extra's 4,0
Shadowed
Het niveau zinkt wat verder.
Je vraagt je toch wel af hoe de geplande trilogie van The Exorcist gaat aflopen met Green achter het roer. Ik vind Halloween Ends namelijk nogal een aparte afsluiter van deze trilogie, die overigens al vanaf het begin niet van bijzonder hoog niveau was. Green doet met dit laatste deel een verwoede poging om een compleet ander concept aan te haken.
Laat ik daar maar meteen aan toevoegen dat ik er niks op tegen heb als een regisseur graag wat nieuws wil doen binnen een bekend concept, maar bij een film die direct gelinkt staat en zelfs een doorlopend verhaal kent met de vorige twee delen wordt het grotendeels negeren van de kern wel hinderlijk. Al helemaal als je je bedenkt dat het gewoon precies hetzelfde concept is maar dan als nieuwe kern naast de oude kern opgebouwd. Een nieuwe killer dus die de taak van Myers doet, maar dan iemand met een net wat menselijker gezicht en een sulliger uiterlijk. Daar hebben ze vast niet zo lang over na hoeven denken.
Halloween Ends kent wat minder spanning en snoept minder van de originele reeks. Dat deden de vorige twee namelijk in volle toeren. Waar de meeste finalefilms van een dure trilogie de registers willen opengooien, neemt Green eerder de tijd om iedereen (nog) wat meer op te bouwen. De meeste figuren kennen we echter al, dus krijgen we vooral Campbell te zien. Een degelijk geacteerde, maar helaas volstrekt overbodige toevoeging aan de reeks. Nadat we nogal wat minuten aan hem hebben besteed steekt hij zichzelf vervolgens neer, dus dan kan je je meteen afvragen of het nou nodig was om al die moeite in de eerste instantie te doen.
Myers is verder maar weinig aanwezig. Het is pas richting het laatste halfuur dat Green er opeens wat peper bijgooit. Dan wordt de film ook daadwerkelijk goed en vooral vermakelijk entertainment. Lekker bruut, bevredigend einde ook wat mij betreft. Verder meer dan degelijk geacteerd door Matichak en Campbell. Curtis ook niet verkeerd, maar die leunt toch iets te veel aan de bad-and-wise-bitch trekjes. Daar kan Curtis weinig aan doen, ik hou daar eerder de schrijvers voor verantwoordelijk.
Ik vond het samenvattend vooral jammer dat een film die deel uitmaakt van een pure horrorreeks begint aan te voelen als een soort misplaatste romantiekfilm. Voor een groot deel lijkt de film totaal niet te doen waar de meeste liefhebbers wel voor kijken. Dat je een derde deel binnen een uitgekauwd concept wat frisse wind in de zeilen wil blazen kan ik alleen maar begrijpen, maar Green voegt er eigenlijk alleen maar herhaalde elementen aan toe. En dat allemaal in een film die toch maar eindigt met een gevecht tussen Curtis en Myers.
Niet dat de film oerslecht is overigens. Degelijk op visueel vlak, een aantal meer dan leuke horrorscenes, maar achteraf was het toch een goede keuze om de boel maar af te sluiten. Halloween Ends lijkt een beetje de film te zijn die wanhopig opzoek is naar nieuwe ideeën, en daarom maar haastig wat pikt bij andere films. Toch moet ik bekennen dat ik het ergens jammer vind. Elk jaar oktober naar een film gaan die zich echt bezighoudt met de griezelige feestdag waren leuke uitjes.
Q Jones
Toch wel een mooi einde van de reeks. Het voelt al uitgemolken maar het is nog net oke. Toch ga ik Curtis in de rol van Laurie missen. Deze laatste 3 film vond ik erg leuk met een prima sfeertje.
Kondoro
“I've said goodbye to my boogeyman, but the truth is, evil doesn't die. It changes shape.”
Traditioneel elk jaar tijdens Halloween een Halloween film kijken hou ik zo mooi tot stand. Een jaar geleden toen deze film uit kwam, heb ik hem al eens geprobeerd te kijken tijdens Halloween met een maatje van me, alleen hebben we onze interesse naar een uur wel verloren voor deze film en uit eindelijk zelfs uitgezet. Daarom dat ik er dus nog niet op had gestemd en een mening voor had getypt. Het leek me eigenlijk gepast om dan dit jaar voor Halloween toch deze film te kijken, het ‘laatste’ deel van de reeks, ik weet het nog zo niet. Helaas is deze reeks onwijs erg uitgemolken en dit deel valt gewoon onwijs tegen, en daar gaan alle positieve en hoge scores van sommigen mij echt niet mee veranderen, deze film is gewoon echt niet tof.
Wat me eigenlijk op viel was dat deze film een uur duurt waar eigenlijk maar héél weinig gebeurt. De personages vond ik niet echt boeiend, en er was maar erg weinig Michael. Die ook onder de naam ‘The Shape’ staat op IMDb, wat een belachelijk iets. Het is gewoon Michael Myers, niet meer niet minder. Corey vond ik een saai hoofdpersonage, en daar draait het helaas veel om. Ook Jamie Lee Curtis vond ik niet zo boeiend, leuk dat ze weer in deze films speelde maar, het was niet echt heel bijzonder.
De film scoort in mijn ogen wel punten met de kills. Die veelal lekker bloederig zijn en vooral ook best grof. Zo wordt een dame doodgestoken en daarna opgehangen aan het mes (helaas wel één van de eerste kills en vrijlaat in de film), en ik vond het ook vet hoe Corey zijn pestkop vermoord, door met een brander die in zijn mond wordt gedrukt, dat was misschien toch wel de leukste moord in de film. En het was nogal karig.
Het eind gevecht was ook niet heel boeiend overigens, de film weet duidelijk geen indruk te maken, en duurt gewoon echt te lang. De soundtrack is als vanouds waanzinnig, blijft mijn horrorfavoriet alleen deze film zinkt toch wel extreem laag. Het verhaal is niet boeiend, en vaak onsamenhangend, waar er sommige dingen gebeuren die vrij random tot stand komen, en dat was soms best irritant te noemen. Jammer dat het zo moet eindigen maar, op deze manier hoeft het van mij ook echt niet meer, en blijft de franchise uitgemolken.
DVD-T
Een onnodig vervolg in een onnodige trilogie.
De franchise is allang dood. Alles wat je met Micheal Myers en de slasher kon doen, is al eens gedaan. Rob Zombie heeft niet onverdienstelijk geprobeerd om er nog iets van te maken. David Gordon Green is het niet gelukt.
Het begint al met het script. Erg rommelig. Als Regisseur kun je dat in de editing nog een beetje recht breien. Maar ook hierin faalt Green. Ook de editing is een rommeltje. Erg rare cuts en overgangen. Het verhaal slaat noch kant, noch wal. de filmmakers zitten er totaal naast iedere keer. Hetzelfde probleem had ik ook met de vorige twee delen, waarvan Halloween Kills het iets betere deel uit deze reeks is.
Het is me en raadsel dat Carpenter, die bij veel van de vervolgen ver weg bleef, hier zijn naam aan heeft willen verbinden. Ik geloof dat hij echt iets in de verhalen zag, daar Carpenter niet echt voor een snelle cashgrab te vangen is.
De franchise is en was al volledig doodgebloed en begin nu te rotten. Laten we hopen dat Halloween beëindigd blijft.
Lovelyboy
En zoals zaterdagavond betaamt nog even aan de griezel met dit laatste Halloween deel en vervolg dus op Halloween Kills van vorige week of twee weken terug. En ach, hoewel niet bijzonder sterk was het best wel weer vermakelijk.
Zoals gebruikelijk en zoals ik ook al regelmatig gezegd heb in vorige comments over Halloween films, het is weer zover, het is weer Halloween in Haddonfield, en vooral voor de mensen met bloedbanden in het verleden zou je toch zeggen wat de f*** doe je er nog? Vlucht, verhuis, kaap een schip, ga naar een onbewoond eiland, of wordt astronaut. Alles beter dan in Haddonfield zijn, van de andere kant dan hebben we deze lekkere slasherfilms natuurlijk niet. En de heerlijk Andi Matichak die gelukkig ook weer van de partij is en natuurlijk duurt het niet lang voordat de pleuris weer uitbreekt met het nodige aan doden en bloedvergieten en natuurlijk de onvermijdelijke strijd met Laurie.
Toch wordt daar wel een erg aparte en vreemde opbouw voor gekozen waar Michael vooral in de luwte blijft en het Corey betreft die de meeste tijd van het plot opeist. En eigenlijk is dat toch maar een beetje een subplot met een merkwaardig ontmoeting en klik, zeg maar symbiose, tussen Michael en Corey die de film bepaald. Nu hebben we Michael ondertussen al zat vaak gezien als hoofdslechterik die de straten ontveilig maakt dus is dit wel weer eens wat anders, toch echt slagen doet dit voor mij niet. Het is voor mij een beetje een mislukking om het over deze boeg te gooien met Corey die opeens doorslaat. Maar goed, een ander zal daar anders over denken. Ik vind dit echt wel minder dan de vorige film, maar het stem gemiddelde lijkt het daar niet mee eens te zijn. Desondanks vermaakt het opzich prima en is hiermee de halloween reeks voltooid.

Halloween Kills

To Leslie
Drama, 2022

Burnt Offerings
Horror, 1976
radio stationillinoishomicidemaskeroppastraumahalloweenverboden liefdesadismekrankzinnigheidpsychopaatpestenhorrorvervolghalloween party thrillerrampagemysterieseriemoordenaargemaskerde moordenaarslasheraccidental deathmultiple stabbings motorfietsstabbingsewerkwaadaardigdeath of sonreboothomeless manmentor protégé relationshipautumnfranchisehalloween costume grieving fathermemoir murder spreehuman monster horror icondeath of a childdoomed romancesadistic killergrandmother granddaughter relationshipmichael myerslaurie strodehalloween endshalloween killslindsey wallaceallyson nelsonfrank hawkinscorey cunninghamsheriff barkerthe shapedr. mathis masked killerjunkyardholiday horror