Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Busta Rhymes, Bianca Kajlich en Tyra Banks
Gesproken taal: Spaans en Engels
Releasedatum: 14 november 2002
Plot Halloween: Resurrection
"Evil finds its way home."
Het gebeurde op 31 oktober 1963: Halloween. De zesjarige Michael Myers slachtte doodkalm zijn zus af. Vijftien jaar later ontsnapte hij uit een psychiatrische gevangenis. Halloween 2002. Een groep studenten brengt de nacht door in het vervallen ouderlijk huis van Michael Myers. Hun belevenissen zijn live te zien op het internet. Ze zijn echter niet alleen.
Laurie Strode
Rudy
Myles Barton
Donna
Chloe Moretz
Ik vond dat hij nog bloederig moest zijn!
- 11906 berichten
Nee. Dan zou het á la deel 6 zijn geweest, totaal dus niet in de stijl met de allereerste.
niethie
Maar geen enkel vervolg is toch echt in de stijl van het eerste deel.
Chloe Moretz
Dankje.
Nog een horror-fan!
Ik vind echt dat horror een onderschat en ondergewaardeerd filmgenre is. Het is immers echt moeilijk om een film te creëren waarbij mensen op het puntje van hun stoel zitten, niet wetend of ze nu een kussen voor hun gezicht moeten houden of hoe ze hun ogen dicht moeten doen vanwege verlamming door de angst.
Goed, ik overdrijf. En bij deze film is dat trouwens ook niet zo, dat de film echt eng is. Er zitten enge momentjes in, vooral in het begin. Ik ben nog steeds op zoek naar de ultieme horror, Gothika kwam er redelijk dicht bij.
Ik vraag me nu af wat er in deze film enger had gekund? Ik zou het antwoord niet echt weten eigenlijk, meer suggestie denk ik. Het engste stukje vond ik namelijk toen een van de twee bewakers naar de kelder van het ziekenhuis ging.
- 11906 berichten
Allemachtig...als ik terug in Nederland ben ga ik die film huren en dan heb ik eindelijk eens een echte reden om die film tot de grond af te maken...al was het maar om ervoor te zorgen dat de heer Chloe Moretz de woorden The Amityville Horror en The Eye niet meer typt.
niethie
Last van grootheidswaanzin?
Alsof jou mening de enigste is die er toe doet ofzo, laat die jongen die twee films toch lekker de hemel in prijzen als hij dat wil. Niet iedereen heeft immers zo'n ver- ontwikkelde (brede) smaak als jij.
- 11906 berichten
Maar kom op...ik kan tegenwoordig geen topic meer over horror bekijken of ik kom wel bovenstaande twee titels tegen!
Naomi Watts
Ik kan ook geen topic meer over horror topic bekijken zonder dat jij even neerbuigend loopt te doen.
totalreject
Dankje.
Nog een horror-fan!
Het engste stukje was duidelijk toen Busta Rhymes een poging tot acteren deed.
Jan Vanhulle
Ik heb deze gisteravond gehuurd en ga hem vanavond kijken, ik vind gewoon nergens de oorspronkelijke =s
aan 2,40 te zien dat hij niet zo gewaardeerd wordt als deel 1
is het het bekijken waard of niet ?
totalreject
aan 2,40 te zien dat hij niet zo gewaardeerd wordt als deel 1
is het het bekijken waard of niet ?
Dat is aan jou om te beoordelen.
Ik vond er niet veel aan. Vooral door de slechte "acteer" prestaties.
Die waren echt heel triest namelijk.
Ook het plot van de serie wordt in het begin van de film al compleet overboord gegooid.
Dat verziekte het voor mij helemaal.
Jan Vanhulle
heb hem bekeken, bwa, slechte acteerprestaties, maar wel goede horror op sommige momenten
Ga eens dringend moeten die oorspronkelijke vinden !
AC/DC
De 2de van onder op de poster, is dat Tyra Banks?
LEIDENAAR187
Slechte film,irritant gefilmd,teleurstellend moorden,slecht geacteerd en tegenvallend einde..
Enige goede aan deze film is het begin.
Ik keek deze film in de bioscoop,en dacht dat jamie lee curtis weer een hoofdrol had,de dood van jamie was dus een flinke verrassing
Vanavond herkeken aangezien ik de hele Halloween reeks aan het bekijken ben. Deze kende ik dan al van jaren terug maar ik wilde eens zien of die 2,5* is blijven staan.
Het antwoord is duidelijk nee. Deze film kent 2 ultieme dieptepunten voor de serie: Ten eerste natuurlijk het achterlijke idee dat in Halloween H20 niet Michael maar een ander persoon door Laurie is vermoord. Echt te stupide en erg jammer aangezien H20 de reeks mooi kan kunnen eindigen. De rentree van Myers slaat dus nergens op.
Het 2e dieptepunt is dat die kutte Busta Rhymed Michael Myers in deze film ''dood'' maakt. Die Busta Rhymes was zo godsgruwelijk irritant met overdreven, niet leuke oneliners en zijn belachelijke scene's met vechten. Nominatie voor de slechte acteur ever kan naar hem toe. Wie verzint in godsnaam dat zon rapper in een Halloween film mee zou moeten kunnen spelen? Echt te erg... Niet dat de rest beter was, wat een gruwelijk slechte tieneracteurs zeg. De een nog kutter dan de ander. Alleen Myers rol was overtuigend maarja, die heeft geen dialoog en hoeft geen emotie te tonen. Maar de scene's met Myers waren wel de moeite waard, hij blijft een cool & creapy personage.
Verrassend was wel dat Laurie in het begin van de film overleed. Omdat ik de film nu herkeek wist ik dit nog wel, maar op zich is het wel verrassend dat Myers na al die delen eindelijk de kil krijgt waar hij zo naar op zoek was. De 1e 10 minuten waren ook aardig goed. Dan vergeet ik even de manier hoe hij terugkeerde maar qua spanning was dat stuk wel goed. De rest van de film in dat huis zeker niet. Zeer vervelend gefilm, slecht geacteerd en geen ene hol aan spanning. Het originele Halloween concept is in Resurrection echt volledig verkracht. Alle spanningsopbouw ontbreekt...
Kortom, zeer overbodig en zinloos vervolg dat alleen met Michael Myers in beeld nog wat goede stukjes kent maar verder snel vergeten.
Ik verlaag naar 1,5*
PS: Wat een belachelijk onrealistisch groot huis. Knap dat zon groep zo kan verdwalen in een huis dat in het origineel niet meer dan een vrijstaand huisje in een woonwijk was...
Cheapcaster
Slecht einde, ik geef er nog een 2,5 aan voor sommige momenten die goed in beeld gebracht zijn, de acteerprestaties waren ook allesbehalve...
Het toffe aan het bekijken van deze film is dat we met exact evenveel vrienden keken als de personages in de film zelf, en er voor iedereen 1 iemand toewezen, ik was bijna als eerste dood...
namingway24
NeeNeeNEE!
Dieptrieste film, de franchise onwaardig. De film zou niet eens mogen bestaan: de reden dat Myers de laatste film overleefd zou hebben is belachelijk.
Enige reden om deze film te bekijken zijn de eerste momenten met de confrontatie tussen Michael en Laurie. Dan heb je nog de hoop dat het een klassieke Halloween wordt, maar helaas: een bijeengeraapt zooitje "tieners" die je het liefst meteen dood ziet wekken geen sympathie op.
Busta Rhymes is de druppel die de emmer doet overlopen met zijn belachelijke oneliners. Dat hij Myers op zo'n belachelijke manier verslaat is een schande.
RedLine
Het beste aan de film vond ik de aftieteling toen de Theme song werd afgespeeld.
charmed one
dit vind ik de minste in de reeks omdat busta rymes niet kan acteren vind ik maar jamie lee curtis staat op de voorkant terweil zij maar 5 minuten er in mee speelt toen ik hem voor het eerwst zag dacht ik leuk jamie speelt ook weer mee en dan zit ze er maar 5 minuten in dat valt me wel tegen aan die film en dat busta karate gebruikt het is een horror geen karate film verders is hij wel leuk
Friday the 13 th
- 2023 stemmen
Ik weet er niet veel meer van, maar hij was niet al te vermakelijk. Dat plot met die opnames in het huis en dan die rapper doen het gewoon niet in dit verhaal.
Het is echt afwachten tot hij opduikt en weer eentje vermoord. Geen leuke tussenstukken. Het begin met Jamie Lee Curtis is nog het meest leuk, wel jammer dat het zo moest aflopen. Maar ze zal het zelf wel beu geweest zijn.
verduyntjee
Sommige mensen zeggen altijd, ja slechte acteer prestaties. Dat Kan misschien wel zijn, maar dat boeit echt niet als ik een film kijk -.- als Michael Myers Het maar goed deed, en dat deed hij zeker.
in Dit deel vind ik zijn masker ook op zijn best.
ik vind het zeker wel een leuke film, niet de beste uit de reeks, maar dat kan ook haast niet!
het einde vond in nogal gewaagd want niemand zelfs (busta rhymes niet) geeft Michael myers een stroomschok in z'n ballen.
maarja.. ik vond het zeker leuk om het te kijken
Bottleneck
Een schande voor de originele Halloween, ten onder gegaan aan commerciële uitbruiting in het moderne jasje, met als dieptepunt een rapper als de held. Is dat bedoeld om publiek te trekken? In ieder geval ben ik zwaar teleurgesteld als Halloween-fan.
nachtbraker
Deze film is zeker weten een schande,en ongelooflijk dat zo'n film gemaakt word.
Er zijn zoveel mensen die moeten beslissen voordat zo'n film gemaakt word en iedereen denkt alleen maar aan money en niet aan een normale film?
Die 1 is puur voor de 1ste 10 minuten want het begin is sterk en veelbelovend en daarna is het dramatisch met een karatekick van Rhymes als dieptepunt.
nigelgouweleeuw
Goede Film!
Jammer dat Laurie Strode dood ging...
Goed Verhaal om een internetshow te maken met tieners die in het Michael Myers huis zitten
erik1677
Tot 2 keer toe bekeken.
Maar dit is toch met recht het slechtste halloween deel.
Alleen 1 ster om het lachwekende acteerwerk van rhymes.
Zwaar in een deuk om gelegen, datwas pas horror.
Pepski
Van de week gezien. 13 in n dozijn. Tieners, wiet en n bong, tieten laten zien en n moordenaar? Kom s met wat nieuws... Dit gebeurt in elke horror tegenwoordig. En ook dit keer de bekende amerikaanse rapper die wat "motherfucker" roept en de boel moet redden.
Ik hoop dat dit de laatste Halloween was. Of dat ze n andere kant op gaan...

Halloween Ends

1982

Halloween II
1981

1978

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

Kanal

Scream
Horror, 1996

A Nightmare on Elm Street 3: Dream Warriors
Horror / Fantasy, 1987
broer of zus relatieinnocencevervolgseriemoordenaarholiday horror