• 9.374.935 stemmen

Geregisseerd door: Dominique Othenin-Girard

Met onder meer: Danielle Harris, Beau Starr en Donald Pleasence

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Halloween 5

"Michael lives. AND THIS TIME THEY'RE READY!"

Het is precies een jaar geleden dat Michael Myers terugkeerde naar Haddonfield om zijn nicht Jamie Lloyd te vermoorden. Aangezien dat mislukte is hij nu uit op wraak. Jamie heeft nu een telepatische link opgebouwd met haar demonische oom. Dr. Sam Loomis wil hiervan gebruik maken, om zo een einde aan Michael's woede-aanvallen te brengen.

Dr. Sam Loomis

Rachel Carruthers

Tina Williams (as Wendy Kaplan)

Sheriff Meeker

Michael Myers

Samantha Thomas

Nurse Patsey

avatar van Sjan

Sjan

Eigenlijk best aardig, voor een vijfde deel in de reeks.

avatar van Hemdale

Hemdale

Of de film minder is dan deel 4 kan ik eigenlijk niet zeggen, maar ik vind het wel een aardige film.

avatar van Derkje

Derkje

Slechte film, alleen het laatste kwartier is de moeite waard. Regisseur Othentin-Girard kan beter een ander beroep kiezen.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Deze episode past mijns inziens ab-so-luut niet in de reeks. Er is te veel gewerkt vanuit het 'tienerfilmoogpunt'. Jammer, maar helaas... ** is meer dan genoeg voor dit slappe aftreksel.

avatar van Diesel

Diesel

Slechte Halloween sequel. Het verhaal gaat werkelijk nergens over, spanning ontbreekt, hoge voorspelbaarheidsgehalte, domme tieners en een orgie aan clichès. Ook dit keer geeft niemand gehoor aan de waarschuwingen van Dr. Loomis en wat volgt is weer een standaard afslachting. Dat hebben we nu wel vaak genoeg gezien. 1,5 sterretjes.

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Na het fijne deeltje vier in de 'Halloween'-reeks is deel vijf weer een teleurstelling. Nog wel beter dan deel drie, maar dat is ook niet zo moeilijk. Een direct vervolg op deel vier, want deel vier en vijf overlappen elkaar.

Natuurlijk heeft deze film ook wel een paar leuke vondsten (lees: moorden), maar het verbleekt helemaal bij de oneindige stroom van alle andere slashers en van de andere 'Halloween'-films. 2*

avatar van Hagele

Hagele

Paar mooie scènes erbij bijvoorbeeld die met de traan van Meyers en het stukje waarin Loomis Meyers bijna zover heeft zich "over te geven"... Daarnaast een paar keer goed geschrokken, ook al weet je dat er iets in de lucht hangt...

avatar van IcU

IcU

Jammer dat ze die paranomalegaven erin hebben gedaan. Niet zo geloofwaardig. Deel 1 &2 zouden best gebeurt kunnen zijn, maar deze dus absoluut niet...

avatar van mikoz

mikoz

natuurlijk een stuk minder dan deel 1 , maar het blijft wel amusant 2.5

avatar van tiffany

tiffany

ik als myers fan vindt em super!

Maarja ik vindt alles met m.myers super!

avatar van Doom

Doom

Niet veel waard, best een teleurstelling als je hem gaat vergelijken met Halloween 4. Michael Myers is er wederom weer, maar echt amusant is de film verder niet. Paar schrik effecten, paar gruwelijke moorden maar dan heb je het wel zo'n beetje gehad.

De rest is cliche en nog eens cliche. Ook Dr. Sam Loomis is lekker onrealistisch bezig zeg. Pff.

Op naar Halloween 6 - The Curse of Michael Myers.

avatar van Michael Meyers

Michael Meyers

Doom schreef:

Ik vind deel 4 echt goed aansluiten bij deel 5, ik vind het moeilijk te zeggen welk deel van de twee de beste is. Het lijkt één geheel met dezelfde sfeer. Nee echt, ik vind deel 5 een fantastische film.

avatar van 666south park

666south park

best wel een slecht deel dit en het duurt lang voor dat hij weer gaat moorden dat is erg jammer maar wel een 3,5 voor dit deel

avatar van Doom

Doom

Michael Meyers schreef:

Hmm, ja oke dat zijn meningen verschillen. Persoonlijk vind ik deel 4 de beste 'vervolg film' in de Halloween reeks. Halloween 5 haalt dit niveau bij lange na niet. Komt vooral door de onrealistische acties van Dr. Sam Loomis.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11909 berichten

Deel 6 is nog erger

avatar van dr channard

dr channard

viel eigenlijk wel mee, had hem erger verwacht. Deel 4 is vele beter, dat is voor mij de echte halloween-vervolg.

avatar van JurassicPark

JurassicPark

een 3,0. een slecht deel uit de reeks. niks aan

avatar van Chr!Zzle

Chr!Zzle

ook dit deel is weer lekker spannend

en het einde vind ik echt gruwelijk

en die mysterieuse man van de sekte

echt creepy shit wat in die films gebeuren

ik vermaak me zo erg met die films haha

avatar van metaledje

metaledje

ja die man van die sekte aan het eind is best creepy, de hoogtepunt van de film eigenlijk, wel aardig deel, maar michael myers is toch minder angstaanjagender dan de vorige delen (aan zijn beweging en manier van doen etc..) maar toch de moeite waard voor de halloween fan

avatar van V

V

Slap verhaal en echt geen moment spannend. Myers is ook maar slaapverwekkende zoutzak. Omdat het wel redelijk wegkijkt 1,5*.

avatar van Sinner

Sinner

Na de 4de eergisteren te hebben herbekeken vandaag ook maar de 5de even gedaan. En hij blijft natuurlijk wel behoorlijk ondermaats. De openingscredits zijn nog vrij leuk gedaan, de flashback die erop volgt is overbodig en het feit dat ze met het (goede) einde van de vorige film absoluut niets hebben aangevangen is erg jammer. Had meer ingezeten. Deze Halloween staat overigens ook te boek als het deel met de meest irritante flutpersonages uit de reeks. Zowel Tina, haar vriendje, alsook de twee achterlijke agenten (MET Looney Tunes melodietje iedere keer dat ze in beeld verschijnen) - het is haast te triest voor woorden.

Een deel hiervan wordt echter wel weer goedgemaakt door een wederom erg sterke Danielle Harris en Donald Pleasance (wiens obsessie in deze film zijn hoogtepunt bereikt). Ook het laatste halfuur is best degelijk. Maar meer dan een 2 verdient ook deze niet.

Halcyon

Een minder deeltje in de reeks, maar als op zichzelf staande film nog best genietbaar. Wat Halloween 5 de das om doet is de vermetele poging tot diepgang in het verhaal, iets wat een volbloed slasher als deze niet nodig heeft. Verder zijn de acteurs zoals gewoonlijk goed. Opvallend waren ook de talrijke situaties waar de kijker op het verkeerde been wordt gezet. Op zich leuk gevonden, maar overdaad schaadt natuurlijk...

Kortom, doorsnee werkje.

avatar van Patat

Patat

De Halloweenserie lijkt steeds maar bergaf te gaan. Na het zeer goede 1e en 2e deel en het iets mindere 4e deel, neemt men bij deel 5 een grote duik naar beneden, al is het moeilijk te zeggen waarom deze film net minder goed scoort.

Is het door de nietszeggende tieners en nog ergere politiemannen die in deze film de bovenhand voeren? Is het de rol van Jamie die na een puike prestatie in deel 4 opeens doofstom is, vrijwel de ganse film hysterisch zit te huilen en bovendien nog paranormaal begaafd is? Is het omdat Rachel, de heldin uit de vorige film, in deze film een erg korte screentime is gegund? Is het omdat er een man met een zwarte jas rondloopt, maar nergens wordt uitgelegd waarom?

Alhoewel al deze elementen nogal storend zijn is dé grote turnoff het gebrek aan sfeer: de Halloweensfeer lijkt weg en ingeruild voor een platte slasher die niet eens het niveau haalt van de latere Friday the 13th-films.

Mijn oordeel: een matige 2/5.

Patat schreef:

al is het moeilijk te zeggen waarom deze film net minder goed scoort.

Volgens mij de zwakke poging tot diepgang.

Volgens mij lijkt me dat het probleem niet, aangezien ik geen enkele poging tot diepgang gevonden heb in deze film.

Inderdaad minder dan het vierde deel. Komt vooral door enkel compleet debiele figuren (die Tina ), paar knullige scenes met die twee politieventen en wat knullig geknoei met het verhaal.

Moet zeggen dat ik bij Halloween 4 & 5 de hele zooi niet meer zo goed kan volgen. De film leunen nogal aan bij eerdere verhalen en wie nu wiens dochter is, en door wie geadopteerd werd vind ik bij deze films niet interessant genoeg om te volgen.

Pleasance wordt ook steeds meer een karikatuur van zichzelf, gelukkig loopt Michael hier en daar nog fijn te wezen. Maar moet zeggen dat ik me verder amper wat van de film herinner.

De stukjes met Myers zijn leuk, de rest is twijfelachtig. En dan die 80s muziek

avatar van Linn

Linn

Wat een slecht deel is dit, vooral die Tina idd was een heel erg irritant persoon in deze film. Mijn 1,5* gaan dus ook naar Michael Myers die zoals altijd een geweldige koelbloedige moordenaar is en die me nog steeds de stuipen op het lijf jaagt

avatar van Friac

Friac

Ik ben het eens met enkele minpunten die hier reeds vernoemd werden: het agentenduo was nogal onnozel (maar da's blijkbaar iets wat in die tijd vaker gedaan werd; ik herinner me nog een tweetal andere slasherfilms met zo'n vreselijk agentenduo), de Thorn-verhaallijn had perfect weggelaten kunnen worden (en zorgt er voor dat Halloween 6 al van bij het begin een pak minder interessant is) en het is misschien jammer dat ze niet voldoende aangevangen hebben met het goede einde van Halloween 4 (al is de paranormale relatie tussen Jamie en Michael Myers natuurlijk wel het logische gevolg hiervan).

Echter schat ik de film wel hoger in dan de gemiddelde poster die mij voorging. Eerst en vooral hebben we een vrij goede Michael Myers (dreigend, een beter masker dan in deel 4 en veel momenten 'in the shadow' die me af en toe deden terugdenken aan de originele film) en zeker en vast voldoende spannende momenten (de stalkscène in het kinderziekenhuis, de scène in de schuur en het laatste kwartier in het oude Myershuis). Hiernaast vond ik dat de film vrij sfeervol was, en zeker binnen de Halloweensfeer paste, en ook de acteerprestaties vielen nog goed te verteren (ook al is het zeker en vast geen hoogvlieger, op de fantastische vertolkingen van Danielle Harris en Donald Pleasance, wiens figuur in deze reeks inderdaad het toppunt van de waanzin bereikt, na).

Halloween 5 gaat er voor mij eigenlijk net zo goed in als Halloween 4, maar blijft een stuk minder interessant dan de eerste twee Halloweenfilms. De film bevat helaas enkele zaken die afbreuk doen aan het verhaal en de sfeer (de agenten, de man in de donkere cape), maar er valt nog net naast te kijken.

Geen echte hoogvlieger, maar er zit nog genoeg materiaal in om de gemiddelde slasherfan te bevredigen.

3* (tussen 2,5 en 3 getwijfeld, maar wil voor wat tegengewicht zorgen)

Friac schreef:

Jep, in Last House on the Left net zo .

avatar van Movie_fan#

Movie_fan#

Dit deel is wel weer te pruimen vergeleken met de volgende delen.... De spanning zit er aardig in, en het is soms best eng.

avatar van Friac

Friac

Halcyon schreef:

Jep, in Last House on the Left net zo .

Was dat met die vrouw/man op de hooiwagen of zo, waar de agenten dan moesten opspringen, begeleid van een enorm fout muziekje?

Als het dat is: waanzinnig grappig op een slechte manier!