• 9.380.493 stemmen

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak en Judy Greer

Releasedatum: 1 november 2018

Plot Halloween

"Face Your Fate."

Vier decennia geleden was Laurie Strode nipt ontsnapt aan de moordpartij tijdens Halloweennacht door Michael Myers. De gemaskerde figuur die haar achtervolgd heeft is weer teruggekeerd. Laurie maakt zich op voor een laatste confrontatie met hem.

avatar van martijnk

martijnk

Begin is zeer aardig, daarna echt een belachelijke film, slaat totaal nergens op.

avatar van TimF

TimF

Is er niemand anders die Lee Curtis totaal ongeloofwaardig en slecht vond acteren? Op de happy halloween Michael’ scene na vond ik haar echt irritant.

Héél matig.

Een sequel-reboot, dat is echt wel wat deze reeks (en de hele filmwereld) nodig had. Je moet je tegenwoordig een halve dag inlezen alvorens je aan een lompe slasher als deze kan beginnen. En dan kan je uiteraard ook weer verwachten dat met er alles aan zal doen om er zoveel mogelijk verwijzingen naar het origineel in te stoppen.

Even alle andere negatieve punten buiten beschouwing gelaten, Green slaagt er niet in om van Myers een indrukwekkende killer te maken. Sowieso al lastig als je hem introduceert als een bijna-opa (deed me wat denken aan die Rambo 99 grapjes die we als kind maakten), maar ook als killer maakt hij weinig indruk. Moorden zijn wat saai naar hedendaagse normen, Myers zelf te braaf (loopt hij daar nu gewoon een babybedje voorbij?).

Dat je verwijst naar de iconische muziek in een film als deze is niet zo vreemd, maar dit was een eindeloze en schaamteloze kopie. Acteerwerk was redelijk ondermaats (Curtis voorop), de lore is niet interessant en visueel is het best povertjes. Een matig tracking shot ten spijt.

Nee, dan heb ik me véél beter vermaakt met de Rob Zombie films, die hadden ten minste nog wat eigenheid. Dit is gewoon een poging tot slechte kopie-sequel van het origineel. Maar da's ondertussen ook alweer bijna 40 jaar oud, daarop voort proberen bouwen is gewoon niet goed genoeg meer.

avatar van Shinobi

Shinobi

"He can speak. He just chooses not to."

Dit vervolg moet dus een herkalibratie voorstellen; alle vervolgdelen worden genegeerd en men borduurt verder op de eerste film. Een gewaagde keus waar je zo je bedenkingen bij kan hebben.

In dit deel zijn we 40 jaar verder en wordt Laurie Strode geportretteerd als een soort Sarah Connor in haar eigen bunker. Hierin is zij tot de tanden bewapend om de confrontatie met Michael Myers aan te gaan. Toevalligerwijs breekt Myers tijdens een gevangenistransport uit en kan het slachten beginnen.

Althans, dat zou je denken. Er worden te veel dingen bijgehaald die gericht zijn op tieners, zoals dat gedoe omtrent de kleindochter. Bijkans is het merendeel van de cast vrij matig te noemen. Zo heeft David Gordon Green er ook nog een handje van om allerlei zaken erbij te betrekken die kant noch wal raken. Alsof het mij iets kan interesseren wat voor broodje iemand eet, really?!

Desondanks wordt er in 'Halloween' wel een aardig sfeertje gecreëerd, middels de - vernieuwde - iconische score van John Carpenter. En als Myers eenmaal zijn eerste bloederige kills maakt, is het weer genieten geblazen. Jammer genoeg merk je als kijker wel op dat er een bepaalde dreiging mist vanuit de beste man, waardoor het geheel niet spannend wil worden. Eveneens helpt het niet dat sommige scènes te tam zijn.

Al met al een redelijk vervolg, maar duidelijk te overhyped.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van HorrorFan007

HorrorFan007

Gezien bij Horrornight in Kinepolis Antwerpen

Ik ga het kort houden de film was goed maar niet bijzonder wel goed geacteerd

3,5

avatar van dvdfreak123

dvdfreak123

Gisteren gezien tijdens de halloweennight in kinepolis gent. Voor mij persoonlijk toch wel de beste film van de 3 films die ze speelden. Film probeert toch veel the feeling en sfeer van de originele weer te geven waar het voor mij persoonlijk in verschillende scenes toch goed gelukt is. Muziek is dan ook weer zoals vanouds en geweldig. Leuk om Curtis weer in haar rol van Laurie Strode te zien en ze deed het toch wel weer goed. Michael is dan ook zalig op killingtoer en er vallen vele slachtoffers . Zitten natuurlijk kwa cliche enzo wat minpunten aan maar daar stoorde ik mij niet hard aan. Heb toch wel genoten van deze Halloween film krijgt van mij een 7,5/10

avatar van n00r

n00r

Fijne man die Michael

avatar van HK Senator

HK Senator

Helaas nogal een traag begin. De eerste 15 minuten kan zo geschrapt worden. Die voegen ook niets toe aan het verhaal. Eigenlijk klopt er ook geen hol van want Michael wordt aan het einde van de eerste film tenslotte niet gepakt, en nu zit hij ineens opgesloten. De film had kunnen beginnen op het moment dat we bij het gezinnetje aan het ontbijt zitten. Het karakter van Jamie Lee Curtis is nogal overdreven en dat maakt het af en toe nogal ongeloofwaardig. Verder heeft de film zo zijn hoogte en dieptepunten. Al met al een prima film maar werkelijk nergens eng.

avatar van loneranger

loneranger

Als tiener vond ik de eerste Halloween uit 1978 een van de engste films die ik ooit gezien had. Op die leeftijd heeft zo'n film veel meer impact dan nu ik 40 jaar ouder ben. De engste scene van deze Halloween uit 2018 is misschien wel de eerste scene waarin we tegen Michael Meyers rug aankijken op de binnenplaats van de inrichting. Al is het niet Michael zelf die schrik aanjaagt maar de andere geestelijke gestoorden die beginnen te schreeuwen en krijsen. Het slasherwerk van Michael in deze film is toch een beetje van dik hout zaagt men planken en een stuk bruter dan in het origineel. Ik had het eigenlijk wel verwacht dat deze Halloween het origineel niet ging overtreffen. Het acteerwerk was over het algemeen ook niet heel erg overtuigend. Aardig om deze film een keer gezien te hebben maar ook niet meer dan dat.

avatar van De filosoof

De filosoof

Dit is weer zo’n dertien-in-een-dozijn-horrorpulpfilmpje dat even ongeloofwaardig als voorspelbaar is. De film bestaat uit louter de versleten horrorclichés die elk verrassings- of horroreffect hebben verloren zodat de film nergens eng wordt. Natuurlijk doet iedereen de domste dingen zodat ‘het ding’ Michael Myers telkens opnieuw kan toeslaan en natuurlijk gaat men er elke keer vanuit dat Michael nu echt dood is hetgeen natuurlijk niet zo is (de film eindigt nota bene met Michael in een brandend huis in plaats van dat men 100 kogels door z’n hoofd jaagt zodat de volgende sequel alweer in de steigers is gezet). Tot overmaat van ramp is het idee van de film simpelweg een kopie van de oorspronkelijke Halloween (1978) - MovieMeter.nl, want natuurlijk ontsnapt de oude moordenaar wanneer hij naar een andere gevangenis wordt overgeplaatst precies op 1 november dus op Halloween en gaat hij daarna weer vrolijk moorden, precies zoals in de oorspronkelijke Halloween (1978) - MovieMeter.nl. De film is zelfs volstrekt onzinnig, van de premisse dat ‘het ding’ Michael het absolute kwaad is terwijl hij kinderen bewust geen haar krenkt (hetgeen hem naar hedendaagse c.q. Hollywoodstandaarden ronduit goed maakt) en is zijn behandelende psychiater zonder twijfel de meeste krankjoreme professor die ooit in een film heeft rondgelopen met zijn missie om Michael levend en dus moordend te houden zodat hij ‘het kwaad’ in het wild kan bestuderen.

De film is aldus van begin tot eind één grote belediging voor ieders intelligentie en goede smaak. Helaas is dat standaard voor het horrorgenre, vandaar m’n kwalificatie als ‘dertien-in-een-dozijn-horrorpulpfilmpje’. Er zijn genoeg horrorfilms die wel intelligent zijn en het is verdomd jammer dat die de uitzonderingen zijn (maar krijgen die hier steevast allemaal de laagste scores van zogenaamde horrorliefhebbers omdat er geen goedkope jump scares in zitten). De gemiddelde horrorliefhebber is blijkbaar even hersenloos als z’n favoriete filmsubject – de zombie – zodat de industrie aan de lopende band hersenloze horrorpulp uitbrengt waarvan deze Halloween het zoveelste voorbeeld is.

Toch krijgt de film van mij uiteindelijk toch nog een zeer magere voldoende, want de film weet waarempel toch nog spanning op te bouwen. De eerste helft waarin er opvallend weinig gebeurt en waarin we uitvoerig kennismaken met de vrouwen van de familie Strode betaalt zich uit in de tweede helft doordat de film afstevent op een ‘epic battle’ tussen ‘het ding’ en deze vrouwen waarbij we als kijker dermate emotioneel gehecht zijn geraakt aan de vrouwen dat we echt hopen dat één der vrouwen het gaat overleven. Overigens, net als praktisch alle films van tegenwoordig waart het spook van genderneutraliteit ook door deze film zodat het geen toeval is dat ‘het ding’ geen moeite heeft met het afslachten van zwaarbewapende kleerkasten van politieagenten maar het zwaar te verduren krijgt tegen een meisje en een bejaarde vrouw. Dat is bijna grappig. Maar het stoort niet, mogelijk omdat je tegen die tijd al zoveel onzin hebt moeten verstouwen dat dit er ook nog wel bij kan.

Kortom, als horror is het weer tenenkrommend slecht maar als thriller is de film nog best geslaagd.

avatar van mrklm

mrklm

Deze film negeert alle sequels, maar verzint voor het gemak wel even dat Michael Myers (die aan het einde van Halloween (1978) spoorloos is verdwenen) toch maar is gearresteerd. Precies 40 jaar later (alsof de duvel er mee speelt) wordt hij overgeplaatst, al is het een raadsel waarom. Hij weet op wonderbaarlijke wijze te ontsnappen, maar ook dat moeten we maar ter kennisgeving aannemen. En, oh ja, toevallig kwam het busje ook langs Haddonfield en dus hoeft Michael slechts een korte wandeling te maken voordat hij in zijn voormalige woonplaats de ene willekeurige onschuldige burger na de andere op bloederige wijze naar de andere wereld helpt. Een jengelende baby en een irritant kind laat hij dan om onbegrijpelijke redenen links liggen. Regisseur David Gordon Green, die mede verantwoordelijk is voor het erbarmelijke script, neemt het onverstandige en onnodige besluit om Michaels gezicht (deels) te laten zien! Een onbegrijpelijke blunder. Jamie Lee Curtis komt opdraven als Laurie Strode en er is een poging tot diepgang in de vorm van de relatie met haar dochter (Judy Greer) en kleindochter [Andi Matichak], maar het helpt allemaal niets. Zelfs de finale is een teleurstelling. Alle goede momenten zitten in de trailer en dat is op zijn zachtst gezegd een tikje mager.

avatar van Basto

Basto

• 11971 berichten

mrklm schreef:
dat is toch helemaal geen vreemde aanname. Hij zat daarvoor ook immers vast en gedurende de film verplaatste hij zich vrij opzichtig. Dus dat hij snel daarna gepakt wordt, lijkt mij voor de hand liggend.

Daarbij moet je ergens de draad oppakken.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De Halloween franchise is een zooitje. Deze film is alweer de vijfde continuïteit. Na een baanbrekende slasher en een middelmatig vervolg kwam een totaal andere film zonder Michael Myers. Vervolgens werden er drie matige films gemaakt rondom een Thorn vloek, waarna de film in 1998 een vervolg kreeg die alle films behalve de eerste twee negeerde. Vervolgens werd Halloween: H20 opgevolgd door een bespottelijke film met Busta Rhymes en dus mocht Rob Zombie een nieuwe versie maken. En flink wat jaren na Rob Zombie's Halloween II werd dit nieuwe deel gemaakt, ditmaal een direct vervolg op het origineel en wederom met Jamie Lee Curtis; deze keer 40 jaar na het origineel. Ergens overzichtelijk; je hoeft enkel de eerste film gezien te hebben voor dit vervolg. Maar voor mensen die de gehele serie volgen is dit de zoveelste herstart van een serie. En ook de titel van de film maakt het er allemaal niet duidelijker op, want dit is de derde film in de Halloween serie, die simpelweg 'Halloween' heet, ook al is het een vervolg. Gevalletje The Thing uit 2011.

Deze Halloween breekt momenteel talloze records en de verhalen gaan al rond dat het tijd is om meer grote namen uit de slashers nieuw leven in te blazen. Het is ook op precies hetzelfde moment dat Robert Englund even terugkeerde als Freddy in de sitcom van The Goldbergs. Maar is deze Halloween echt een baanbrekende, innovatieve film? Nee, zeker niet. De film is - zoals verwacht - vooral een ode aan die eerste film. En dat doet Halloween niet slecht; de film zit bomvol verwijzingen en knipogen. Niet alleen naar de eerste film, ook naar andere delen in de serie. Er zit zelfs een leuke knipoog in naar één van de leukste sequels uit de reeks; Season of the Witch. Verder is de film een soort The Force Awakens voor horrorliefhebbers; oorspronkelijke castleden keren terug, hoe klein de rol ook; zo heeft de oorspronkelijke Shape Nick Castle zelfs een cameo ergens als Michael Myers. Het is duidelijk dat fans ditmaal aan het roer staan en dat de film met liefde is gemaakt.

De positieve kant? Halloween bevat een paar sterke sequenties en scènes, zoals we ze lang niet meer zagen in de Halloween serie. Michael Myers is weer oprecht een mysterieus figuur, hij blijft een geheimzinnig figuur waar we niets over te weten komen. In een paar mooie lange shots zien we hem rondlopen in Haddonfield. Deze momenten tonen een meedogenloze killer. In de film lopen een reeks inwisselbare tieners, maar erg vervelend zijn ze gelukkig niet. De personages zijn niet memorabel, maar allemaal net iets kleurrijker dan de vorige delen te bieden hadden. Want eerlijk is eerlijk, zelfs het origineel moest het nu niet bepaald hebben van zeer boeiend slachtvee. De toevoeging van Jamie Lee Curtis is ook sterk, ook al staat ze nu gelijk aan Donald Pleasence in de hoeveelheid sequels ze is verschenen, we zijn haar nog niet zat. Haar personage is hier ook een stuk interessanter dan de Laurie Strode die we in Halloween H20 zagen. Ze is een soort Sarah Connor uit Terminator 2 geworden en dat is geen slechte keuze geweest.

Minder sterk is de toevoeging van 'de nieuwe Loomis'. Deze dokter is in de meeste scènes waarin hij zit zelfs vervelend, vooral omdat hij een te grote rol heeft voor een personage dat we nooit eerder zagen. Het drama rondom Laurie, haar dochter en kleindochter is niet overal even sterk, maar het is altijd nog beter dan het gebeuren rondom deze dokter Sartain. Verder is Halloween een leuke sequel met veel odes, maar vernieuwend is het allemaal niet. De film gaat net wat stappen verder dan het origineel qua gore en scares, maar is subtiel in vergelijking met de lawaaierige delen van Rob Zombie. Prima toon, maar het maakt deze Halloween ook een prima middenmoot. Liefhebbers van het genre kunnen er prima van genieten. Maar in een tijd waarin horrorfilms steeds innovatiever, creatiever en hoogstaander worden, is Halloween gewoon een slasher geworden voor tussendoor. Niets minder, maar helaas ook niets meer.

3,5 sterren.

avatar van IH88

IH88

“Happy Halloween, Michael.”

Sterke Halloween film. Ik had geen hoge verwachtingen voor deze film, maar David Gordon Green heeft er een uitstekende Halloween film van gemaakt met liefde en respect voor het origineel. Er zijn veel knipogen naar het origineel, en vooral een bepaalde scene op het laatst bracht een grote glimlach op mijn gezicht. De laatste scene is ook briljant, en de manier waarop Allyson dat mes vasthoudt laat zien dat ook zij haar hele leven met een trauma rond zal lopen.

Andi Matichak is een fijne ontdekking, en ook Judy Greer als dochter van Lori doet het goed. Jamie Lee Curtis is natuurlijk de grote ster van de film, en ondanks dat we ook veel scènes rond de tieners krijgen (de scene met de babysitter en het jongetje is grappig en intens tegelijk) weet Curtis toch wel de meeste indruk te maken. De regie en de muziek zijn ook sterk, en een bepaalde tracking shot is briljant geschoten. De film is niet perfect, en vooral het subplot rond dokter Sartain, en de podcasters in het begin, werken totaal niet. Maar Michael Myers en de Strode vrouwen zijn geweldig. Kom maar op met dat vervolg.

Aardig vervolg.

Creepy.

Gore had beter gekund.

bart007bond

Muziek was herkenning, heerlijk dat riedeltje.

Vond Jamie Lee erg goed op dreef, alleen wat is ze oud geworden.

Meyers slacht wat meer dan in het origineel, maar het blijft wat braaf.

Zeker geen slechte film, op sommige momenten redelijk spannend

Vind Jason echter vele malen cooler en geef persoonlijk de voorkeur aan de Meyers van Rob Zombi.

avatar van altijdcritic

altijdcritic

Ik heb hem gezien maar de vraag is zie je hem aan het eind ECHT doodgaan?

avatar van frans123

frans123

Krijgen we niet genoeg van dit thema?? Volwassenheid betreden en naar echte films kijken.??

Barst maar los......

avatar van frans123

frans123

altijdcritic schreef:
Ik heb hem gezien maar de vraag is zie je hem aan het eind ECHT doodgaan?

......Er komt vast een deel 2....LOL

Deel 2 zeker weten.

avatar van Bobby Briggs

Bobby Briggs

Horror films, niets voor mij !

Bobby Briggs schreef:

Horror films, niets voor mij !

uhmmm stem dan niet. Slaat echt nergens op een halve ster. Waarom ga je dan naar een horror film? Er draaien genoeg andere films qua genre.

avatar van timmienoelie

timmienoelie

Ik had het je nog gezegd!

Doom4

Michael Myers krijgt van mij 5 sterren. Die gedroeg zich precies zoals hij zich hoort te gedragen. De beste horror film van het jaar en sinds tijden want dit was inderdaad echt horror!. De eerste moordscene was echt bruut daarna werd het wel minder maar de film was vanaf het begin tot eind echt spannend. Jammer dat het verhaal ongeloofwaardig is. myers vervoeren tijdens halloween, meer bewakers, waarom komt er geen squad met guns na de crash, de dochter van strode, reactie van het oppaskindje,myers loopt direct door die familie hun woonwijk, komt direct die journalisten tegen. maar goed dat mag de pret niet drukken. Gruwelijke film en het muziek was echt continu geniaal. Blij dat ik de middagvoorstelling heb gezien en niet thuis voor het slapen gaan. Ps jammer dat hij hier al zo oud is dat maakt de kans op vele vervolgen kleiner

avatar van soom

soom

Say something...

Pfff.. Dat was echt een gore, vieze bedoening. Niet direct mijn ding, hoewel Meneer Myers wel een icoon mag zijn (en is).

Ik vond hier vooral Judy Greer erg mooi, Jamie Lee Curtis was wel aardig. Er was wel een bepaalde sfeer aanwezig en die nam alles voor zich in. Ik zat persoonlijk weer niet heel lekker (iets met bier, een wc en geen seconde van de film willen missen, geen aanrader maar goed eigen schuld), maar dwars door die ongemakkelijkheid heen ervoer ik de sfeer maar al te goed.

Stiekem verwachtte ik daarna dat ik Michael voorbij zou zien lopen, maar gelukkig is me dat bespaard gebleven.

Wel iets beter dan de laatste horror die ik zag, maar het is totaal niet vernieuwend. En toch een gevoel alsof ik donkere steegjes en nachtelijke wandelingen maar voorlopig moet vermijden..

avatar van timmienoelie

timmienoelie

Doom4 schreef:

Michael Myers krijgt van mij 5 sterren

timmienoelie schreef:

Een psychopaat geef jij vijf sterren?

Ja hij is de enige die ik nooit in mijn hele leven wil tegen komen. Never nooit. (van alle horror iconen)

avatar van Starscream

Starscream

timmienoelie schreef:

Een psychopaat geef jij vijf sterren?

Hij geeft een film icoon 5 sterren. En een film icoon is niet echt.

avatar van Starscream

Starscream

De filosoof schreef:

Halloween is op 31 oktober en niet op 1 november

avatar van thunderball

thunderball

Afgelopen middag deze in Antwerpen gaan zien.

Hoewel deze film als direct vervolg van het origineel is aangekondigd, wordt hiermee maar even voor het gemak vergeten dat twintig jaar geleden dit feitelijk al is gedaan met H20 (vervolg op 1+2), dus dat is ook bepaald niet een nieuw gegeven meer.

Kan deze film tippen aan de '78 versie? Niet echt. Vond hem zelfs niet veel beter dan H20.
Meer dan een aardige poging is het niet geworden, maar meer lag ook niet in de lijn der verwachtingen.

Het probleem is dat het feitelijk gewoon een herhalingsoefening van het origineel is, incl. veelal de zelfde ideeën en scene's, maar dan stukken minder goed uitgevoerd en opvallend niet spannend, laat staan eng. Eigenlijk is het daardoor niet eens een echte horror film, maar meer een thriller.

Wat het origineel zo goed en spannend maakte, was dat Myers eerst uitvoerig zijn slachtoffers ging observeren en stalken, voordat hij genadeloos toesloeg. Dat doet hij nu nog nauwelijks. Vooral in het eerst uur zie je hem voornamelijk meteen mensen ombrengen, die tot dan toe niet in de film zijn voorgekomen en met wie je dus ook totaal geen band hebt en waarbij het je niets doet wanneer ze vermoord worden.

Uitgezonderd zijn die man en dame van het begin, die hij vermoord in de toiletruimte van een tankstation. Dan is het ook meteen even spannend en lijken oude tijden te herleven. Helaas is in de rest van de film dit gevoel praktisch totaal weg.

Ook is het teleurstellend dat veel van de kills buiten beeld gebeuren, incl. zijn ontsnapping aan het begin uit de bus. Dit is echt een grove fout en misrekening van regisseur en scriptschrijver(s).

Verder valt de finale met Curtis uiteindelijk tegen. Op de scene na bij de deur en het moment dat ze door hem uit het raam wordt gegooid, is er verder nauwelijks of niet een directe confrontatie en is de uiteindelijke oplossing hem met huis en al de fik in te steken wel heel onbevredigend.

Voor de fans zijn er nog wat leuke grapjes en knipogen naar het origineel in de film verwerkt. Zo horen we de stem van Donald Pleasence op een bandje en is er in de finale een scene tussen Myers en Laurie omgedraaid wat heel geinig bedacht en uitgewerkt was,

maar verder was de film toch niet echt heel erg goed en vooral totaal niet onderscheidend om vandaag de dag nog enorm veel indruk te kunnen maken.

Een vijfje, ofwel 2,5 ster.