• 9.381.112 stemmen

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Andi Matichak en Judy Greer

Releasedatum: 1 november 2018

Plot Halloween

"Face Your Fate."

Vier decennia geleden was Laurie Strode nipt ontsnapt aan de moordpartij tijdens Halloweennacht door Michael Myers. De gemaskerde figuur die haar achtervolgd heeft is weer teruggekeerd. Laurie maakt zich op voor een laatste confrontatie met hem.

avatar van bart007bond

bart007bond

Denk dat ze sommige scenes bewaren voor een director's cut.

avatar van Noa090909

Noa090909

Als grootse Halloween fan vanaf het begin heb ik weer enorm uitgekeken naar een nieuw deel natuurlijk, ondanks dat dit ineens deel 2 blijkt te zijn en we andere delen erna maar moesten vergeten. Maar goed, deze film zat helaas op veel punten gewoon raar in elkaar. Michael zijn gezicht wordt steeds deels in beeld gebracht, waarom dan niet helemaal? Michael ontsnapt na 40 jaar en je ziet niet precies hoe en dat moet je toch in de film verwerken? En na zijn ontsnapping komt hij toevallig die onderzoeks journalisten tegen bij een tankstation. Hierdoor krijgt hij zijn masker terug. En ook het einde valt me echt tegen. Jamie Lee heeft 40 jaar op dit moment gewacht en gaat er maar gewoon vanuit dat Michael echt is omgekomen en rijd dan weg met haar dochter en nichtje. Je wilt toch zeker zijn dat Michael as is geworden? En ineens is de film ook klaar en Michael zie je niet meer, dus open einde? Ook sommige scenes die zijn toegevoegd verbazen mij, zoals die nieuwe Loomis die ineens is doorgedraaid.

Op naar de nieuwe Halloween in 2019 hopelijk? En dan graag een beter uitgewerkt verhaal .

avatar van Vidi well

Vidi well

Het oorspronkelijke Halloween is mijn favoriete slasher, en deze zoveelste film over de gemaskerde moordenaar viel me zeker niet tegen. Echt eng wordt het nergens, maar de film blijft spannend genoeg naar het einde om te blijven boeien. Leuk, al die verwijzingen naar het eerste deel, dat soort knipoogjes kan ik wel waarderen en het laat ook zien dat de film deels vervolg, en deels eerbetoon is.

Groot pluspunt vond ik hoe bepaalde scenes gefilmd waren. Een scene die werkelijk indruk maakte was de scene waarin we van buitenaf zien hoe een vrouw binnenshuis staat te telefoneren. Michael loopt achterom, en we zien hem achter de vrouw binnenkomen. Terwijl zij blijft bellen en de jaloeziën laat zakken, zien we Michael op haar aflopen, en als ze vlak voor het raam staat, steekt hij haar van achter neer, het mes dwars door haar hals. En dat alles in één shot! Complimenten!

Minpuntjes vond dat er af en toe wat teveel gore werd gebruikt. Voor de gemiddelde horrorfilm is het allemaal vrij braaf nog, maar persoonlijk vond ik het overbodig en afbreuk doen aan de spanning. De kracht van Michael Myers is dat hij altijd overal in het donker tevoorschijn kan komen. De spanning van de boogieman. En gore voegt daar niet veel aan toe, behalve wat walgende geluiden in de bios.

Ook de overacterende arts die Michael begeleidt vond ik een minpunt. In het begin viel het nog wel mee, maar naar het eind toe ging dit over de top.

Kortom, een vermakelijke horrorfilm, die zeker niet het niveau en de spanning van het origineel evenaart, maar desondanks goed genoeg is voor een fijne filmavond.

avatar van clubsport

clubsport

thunderball schreef:

Wat het origineel zo goed en spannend maakte, was dat Myers eerst uitvoerig zijn slachtoffers ging observeren en stalken, voordat hij genadeloos toesloeg. Dat doet hij nu nog nauwelijks. Vooral in het eerst uur zie je hem voornamelijk meteen mensen ombrengen, die tot dan toe niet in de film zijn voorgekomen en met wie je dus ook totaal geen band hebt en waarbij het je niets doet wanneer ze vermoord worden.

Dat valt mij al langer op , het lijkt wel of alles snel moet anders denken ze dat het publiek zich gaat vervelen en dat is jammer , men lijkt geen geduld meer te kunnen opbrengen voor een goede spanningsopbouw en dat is bij de halloween sfeer van deel 1 heel belangrijk geweest + natuurlijk de score .

avatar van De filosoof

De filosoof

Starscream schreef:

Halloween is op 31 oktober en niet op 1 november

Je hebt gelijk. Stom van me dat ik 1 november schreef.

avatar van ken1976

ken1976

De originele Halloween behoort toch wel tot mijn top 5 slashers, dus ik ging met volle moed dit deel (reboot) in de bios tegemoet.

Helaas.... ik kwam van een koude kermis thuis. De film mist sfeer en nog maar niet te spreken van de akteerprestaties van sommige castleden.

Het verhaal mist echt diepgang en bestaat uit teveel voorspelbare clichemomenten.

Als doorgewinterde horrorfan was het allemaal een beetje te tam voor mij, ik had toch wat meer grovere kills verwacht.

Toch nog wel 1,5 ster voor het Halloween theme (dat deuntje is gewoon episch) en om Michael Myers (het masker is gewoon legendarisch) weer te zien in een film.

Kijk deze film gewoon thuis, scheelt je weer een teleurstellend avondje bios.

1,5 Ster!!!!

avatar van The Oceanic Six

He's waited for this night... he's waited for me... I've waited for him...

Ik heb toch wel lang uitgekeken naar deze nieuwe Halloween film, door de interessante trailers en het feit dat de oude cast en crew hier ook weer aan mee werkte. Daarnaast spreekt het ook wel aan dat ze al die vervolgfilms negeren, zeker als je weet dat diverse van die films gewoon matig waren. Het is ergens best slim om gewoon een vervolg op de eerste film te maken.

We zijn 40 jaar na dato en Laurie Strode is een verlaten, getraumatiseerde vrouw die wacht op wraak op Michael Myers te nemen. Jamie Lee Curtis was 40 jaar geleden de scream queen, maar is dat tegenwoordig zeker niet meer. Ze is niet langer bang en naïef. Ze is volwassen, ze denkt vooruit en ze wil niets liever dan een ontmoeting met haar grote vijand. Haar huis is een soort Ford Knox geworden waar hij opgewacht kan worden. Ik vind dit wel een slimme actie, want nogmaals een bange vrouw spelen zou niet goed bij deze rol van Jamie Lee Curtis passen. Er zijn nog genoeg weerloze en bange slachtoffers over in deze film.

Wat de film goed doet is dat er is gekeken naar de sterke punten van de eerste Halloween. Die film draaide om spanning, sfeer en de mysterieuze Michael Myers die zonder motief los gaat op de inwoners van Haddonfield. De vervolgdelen waren vooral makkelijke verhalen met veel kills, maar met weinig van de genoemde pluspunten. Dit wordt hier gewoon beter aangepakt en het resulteert in diverse prima momenten. Het beste stuk is toch wel die op de wc van het tankstation, waar een meisje doodsbang wordt gemaakt en uiteindelijk genadeloos eraan gaat. Erg fijne scène. En zo zijn er meer van die momenten. Dat vervelende pubertje dat nadat hij is gedumpt met de uitgaande lichten bang wordt gemaakt vond ik ook al sterk. Idem met het oppasmeisje en het slot bij de woning van Laurie. Natuurlijk zitten er ook wel een paar makkelijke kills in, maar dat vind ik niet erg. Het tempo ligt wel hoger dan in het origineel waar Myers pas in het laatste deel van de film toen los ging met moorden. De moorden zijn soms ook lekker grof en bruut, waarbij ook voldoende wordt getoond. Al is het een paar keer jammer dat ze dit niet doen, zoals bij de moord met de hamer. Jamie Lee Curtis is ieder geval erg geschikt voor deze rol en ze blinkt dan ook echt uit. Helemaal als ze gewoon gelijk blijkt te hebben en haar familie moet beschermen. De familieleden zijn wel oké, maar voegen ook niet heel veel toe met hun rollen.

Wel vind ik dat de film een paar storende plotgaten kent. Waarom zien of horen we niks hoe het gevangenentransport misgegaan is? En waarom vervoeren ze Myers net op Halloween? Waarom vermoord die Dr. Loomis kopie een agent en legt hij Myers achterin zijn auto? Het is bij vlagen vrij onlogisch, al stoorde het me ook niet al te veel. Dit soort films werken nou eenmaal minder goed als ze volledig verklaard worden, want dan is er een hoop niet mogelijk. Ook complimenten voor een paar hele fijne verwijzingen naar de originele film. De spookvermomming was leuk, maar ook de omgekeerde scène op het einde met Laurie en Michael, die in de eerste film net andersom gaat. Of de stem van Donald Pleasence. Ook diverse castleden uit die film komen hier kort terug. En zelfs de toegevoegde humor, wat ik op voorhand wat misplaatst zou noemen bij een film als Halloween, werkt best leuk. Dat donkere kindje had nog best een grappige rol.

Alles bij elkaar is dit gewoon bijzonder geslaagd. Niet perfect, maar de funfactor ligt zo hoog dat ik de film ook gewoon een hoge waardering geef. En de themesong blijft ook heerlijk. Dezelfde score als het origineel zie ik, maar ze zijn niet helemaal te vergelijken. Andere tijden zeg maar. Ik sla de eerste film nog iets hoger aan, maar het neemt niet weg dat dit met afstand de beste sequel van de franchise is geworden. Hopelijk volgt snel de aankondiging voor Halloween 3, graag weer mét Jamie Lee Curtis.

avatar van Doom4

Doom4

Ajax&Litmanen1

Ik ben het best met je eens, alleen ik ergerde me wel aan het donkere kindje en de humor in deze film is echt ongepast. Grappig als je oppas bruut word afgemaakt....

Doom4 schreef:
Ajax&Litmanen1

Ja, dat is ook wat ik ervan denk hoor. Ergens is het wel misplaatst. Maar ik vond het aan de andere kant wel lollig genoeg om er toch om te moeten lachen. Net als je dan ook kort erop dat vriendje in de muur gespietst ziet hangen

Doom4 schreef:
Ajax&Litmanen1

Ik vond het wel leuk! Even een lach momentje

John Milton

Ondanks een niet ideale screening met een stel luidruchtige trainingsbroeken achter ons, was ik niet ontevreden over deze nieuwe incarnatie die geen sequel en geen remake is, aangezien hij alles na de originele film negeert, maar daar wel op voortborduurt zoveel jaar later. Een moderne klassieker is het wat mij betreft niet, maar hij teert wél succesvol op de merites van zijn klassieke voorganger, zonder daar al teveel afbreuk aan te doen.

3,5

avatar van Vidi well

Vidi well

The Oceanic Six schreef:
[i]

Ik vermoed dat het transport gedwarsboomd is door die dokter, die een obsessieve drang heeft om moordenaars te begrijpen. Hij stapt plots nog in bij het transport. En hij is als enige, naast de chauffeur, niet geboeid. Zijn ontspoorde interesse naar moorden is ook de reden dat hij de agent vermoord: om Michael te beschermen, en om zelf een moord te ervaren.

Vidi well schreef:

Dat zou een verklaring kunnen zijn ja. Net als dat ze zijn overmeesterd. Maar toon dat dan even in een scène.

John Milton schreef:

Zodra ik naar dit soort films ga ga ik er al van uit dat er tuig in de zaal zit zodat het alleen maar mee valt

N00r, waar is je profile pic, zo herkennen we je niet

Welke? John Milton

Catwoman, of course.

Edit: welcome back

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Toch maar matig deze film. Vond het in het begin al meteen raar dat ze bij hem langsgaan met dat masker.

En dan later Michael Myers die mensen vermoord op klaarlichte dag en vervolgens natuurlijk spoorloos is. Iets te veel momenten in de film waarbij ik dacht: ik kan mij niet voorstellen dat mensen hier op deze manier mee omgaan. Ik weet dat in het echte leven het ook niet altijd even logisch overkomt, maar deze film zit er vol mee en dat gaat mij te ver. En ik denk dat het enige wat ik tof vind aan Michael Myers, zijn masker is.

Positieve punten zijn de brute kills, Jamie Lee Curtis, de muziek en dat oppas jochie.

avatar van moviemike

moviemike

Als je zeurt omdat je 7 vervolgfilms achterwege moet laten, om dan te zeuren over de handelswijze waarop Michael Myers zijn slachtoffers om het leven brengt lijkt kritiek geven toch weer leuker dan genieten van deze film.
Had Michael eerst een filmuur zijn slachtoffers staan stalken, begluren en van een kilometer afstand lopen aangapen om dan eindelijk tot de daad over te gaan had men waarschijnlijk geen woorden gevonden over de saaiheid van deze film!
Feit is dat alleen de originele film een klassieker kan genoemd worden, deze klassieker lichte vormen van ouderdom begint te vertonen en men een fijne poging probeert te doen die ouderdom nieuw leven in te blazen.
Voor de rest bestaat het ganse 'Halloween'filmuniversum uit het voortbrengen van zwakkere vervolgen, slechte rip-offs en andere franchises die het nu nog slechter doen (en waar we waarschijnlijk ook nog wel mee opgezadeld zitten).
Twee journalisten die uit de verkeerde film zijn gekropen (psychologisch drama) worden na zo'n 20 minuten duidelijk gemaakt dat ze eigenlijk niet welkom zijn, dan volgt er een soort van hommage aan de originele film om uiteindelijk, via omwegen, af te ronden bij de definitieve confrontatie. Hoewel dat laatste wel wat beter uigewerkt had mogen zijn.
Dan vind ik dit toch zo slecht nog niet.
De enige die nu nu nog Michael Myers kan doden is Donald Pleasence himself, zíjn herrijzenis zou nog het enige kippenvelmoment kunnen worden in een nieuwe 'Halloween'!

avatar van IH88

IH88

The Oceanic Six schreef:

Volgens mij is dat een hommage/knipoog naar de eerste film. In de originele Halloween wordt de gevangenisuitbraak van Michael ook niet getoond.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

Van 3,5*, naar 3,0*, naar - hoe langer ik er over nadenk - 2,5*. De film was ontzettend teleurstellend en dan zie ik nog liever een keertje het lollige Halloween 4 of zelfs 2. Enorme teleurstelling.

Ik was meer onder de indruk van Hell Fest (2018) twee weken geleden omdat die film - net als de allereerste Halloween - ontdaan was van allerlei overbodige rommel en zich puur richtte op het creëren van spanning in een even eenvoudige als griezelige setting. In deze nieuwe Halloween zat te veel overbodig gedoe, met een script dat soms gigantisch de mist in ging. In de oude Halloween was het speelveld zo beperkt dat de enige - mogelijke - plothole was dat Michael plotseling auto bleek te kunnen rijden.

In deze film: hoe kan het dat er pas zo laat alarm wordt geslagen over het ontsnappen van Michael? Waar zijn alle social media alerts in dit opzicht gebleven? Waarom wordt Michael niet in een extreem beveiligde pantserwagen vervoerd? Oh ja, en hoe kan het dat het personage van Judy Greer heel opzichtig aan haar dochter moet uitleggen hoe haar jeugd is geweest? Je zou toch denken dat dochterlief dat na al die jaren wel van haar moeder had meegekregen. Het is ontzettend lui schrijfwerk. En dat gedoe met die Turkse psychiater... Potsierlijker kan het bijna niet.

Michael Myers is ook niet meer de oorspronkelijke Michael Myers meer. In in elk geval deel 1 en 2 was het nog redelijk recht-toe-rechtaan moordwerk, hier is Michael veranderd in een sadist. Het levert technisch mooie plaatjes op - dat prachtige steadycamshot - maar qua karakter is het eerder een Jason. Dat je zag dat Michael een oude man was geworden hielp ook niet: je weet wel DAT hij oud is na al die jaren, maar om de illusie te behouden dat het een bovenmenselijke moordenaar is heeft het weinig nut. En een Michael die plotseling uitgeslagen tanden over een wc-deur heen gooit... Nee, dit is geen Michael Myers.

Het lijntje rond de kleindochter met haar vriendje, de journalisten: allemaal overbodige beeldvulling waardoor het tempo gigantisch laag kwam te liggen, en niet op de leuke manier zoals in de allereerste film. Leuk hoor, her en der een verwijzing naar eerdere delen, maar spannend was het nauwelijks. Waarom trouwens wel de latere verhaallijnen negeren, maar dan wel een directe verwijzing naar deel 4 er in stoppen? Had dan Danielle Harris ook aan bod laten komen - schandalig dat zij genegeerd is hiervoor.

BlueJudaskiss schreef:

Ik ben het helemaal met je eens en denk er ook zo over.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Ik ben het er ook mee eens.. 2,5* is meer dan genoeg.. Wanneer mensen op films gaan stemmen worden films in zekere zin serieus genomen. En ik stem ook op films. Deze Halloween gaf mij de indruk dat ze zichzelf best wel serieus nemen. En dan denk ik, oké, dus jullie nemen jezelf best serieus. Ja, dan ben ik op mijn beurt wat kritischer.

avatar van Pennywise76

Pennywise76

Afgelopen vrijdag in de bioscoop gezien...

Ik ben een enorme fan van de franchise en ook bij deze film heb ik weer enorm genoten.
Heerlijk sfeertje en wat mooie kills van Michael!

Ik vraag me wel af of Michael nu ook echt dood is, of zou er nog een vervolg komen??

n00r

Zal wel een naar mijn mening overbodig vervolg komen.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11924 berichten

n00r schreef:

Zal wel een naar mijn mening overbodig vervolg komen.

Het levert geld op en ook de recensies zijn prima... Niets is overbodig zolang het geld opbrengt. Helaas.

BlueJudaskiss schreef:

Daar heb je gelijk in hoor maar voor mij persoonlijk hoeft het allemaal niet.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Slechts vermakelijk.

Grootste debet aan deze film is dat Michael Myers ineens van een stalkende voyeur in een gewetenloze moordmachine is veranderd. De film voelt daardoor veel meer aan als een dertien in een dozijn productie. Nergens heerst er nog die onhebbelijke spanning die het origineel zo kenmerkt. De sfeervolle locatie, de prima muziek en enkele fijne scenes ten spijt. Slap einde ook. 3*

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik had het slechter verwacht, maar het viel me reuze mee. Prima in elkaar gezette horror die lekker wegkijkt.

avatar van cantforgetyou

cantforgetyou

• 1955 berichten

Vidi well schreef:

Mee eens wat je schrijft.