Billy Wilder

Geboren:
22 juni 1906, Sucha-beskidzka (Oostenrijk-Hongarije)

Overleden:
27 maart 2002 (95 jaar), Beverly Hills (Verenigde Staten)

Er staan 26 films van deze regisseur op MovieMeter. Er is in totaal 7157 keer op deze films gestemd, met een gemiddelde van 3,70 sterren. De standaardafwijking van deze stemmen is 0,76.

nr. 22 in de top 100 regisseurs

Filmografie

3,03 (13)
Mauvaise Graine (1934)
Alternatieve titel: Bad Blood
3,23 (26)
Major and the Minor, The (1942)
3,42 (106)
Five Graves to Cairo (1943)
3,92 (700)
Double Indemnity (1944)
Alternatieve titel: Bloedgeld
3,75 (246)
Lost Weekend, The (1945)
2,61 (18)
Emperor Waltz, The (1948)
3,60 (114)
Foreign Affair, A (1948)
Alternatieve titel: Een Avontuur in Berlijn
3,89 (1000)
Sunset Blvd. (1950)
Alternatieve titel: Sunset Boulevard
3,83 (224)
Ace in the Hole (1951)
Alternatieve titel: The Big Carnival
3,67 (530)
Stalag 17 (1953)
3,51 (265)
Sabrina (1954)
3,36 (294)
Seven Year Itch, The (1955)
Alternatieve titel: Geen Tijd om te Blozen
3,25 (56)
Love in the Afternoon (1957)
3,21 (96)
Spirit of St. Louis, The (1957)
3,87 (506)
Witness for the Prosecution (1957)
3,74 (1071)
Some Like It Hot (1959)
3,78 (788)
Apartment, The (1960)
3,69 (234)
One, Two, Three (1961)
3,54 (224)
Irma la Douce (1963)
3,21 (98)
Kiss Me, Stupid (1964)
3,45 (147)
Fortune Cookie, The (1966)
3,36 (87)
Avanti! (1972)
3,43 (121)
Front Page, The (1974)
2,84 (22)
Fedora (1978)
3,12 (59)
Buddy Buddy (1981)