menu
zoeken in:
avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Epische verfilming over het leven van WILLEM VAN ORANJE (1533-1584)


Net als het leven van Michiel de Ruyter, de grootste zeeheld die Nederland ooit gekend heeft, vraagt de persoon Willem van Oranje om een epische verfilming. Het team achter Michiel de Ruyter is dan ook al jaren bezig met de ontwikkeling van het filmscenario over Willem van Oranje. De film staat gepland voor 2016.

De film gaat over de gespannen relatie tussen Willem van Oranje en de Nederlandse vrijheidsstrijders. Want de Vader des Vaderlands was een vat vol tegenstrijdigheden. Hij stond aan de wieg van een revolutionair nationalisme waar hij aanvankelijk zelf niet in geloofde. Was leider van een opstand die hij niet wilde. Een liberaal die gewelddadig fundamentalisme gedoogde en uiteindelijk een godsdienstoorlog ontketende.

Willem van Oranje is het verhaal over de leider die de krachten in de samenleving wist te bundelen door de bevolking voor het eerst het gevoel te geven ‘Nederlanders’ te zijn. Maar zijn grote tromf tegen de Spanjaarden sloeg uiteindelijk om in een teleurstelling toen de binnenlandse conflicten leidden tot een splitsing van de 17 provinciën. Willems idealen over een verenigd Nederland werden verwoest en de geboorte van Nederland was meteen ook zijn zijn grootste nederlaag. Willem van Oranje werd vereerd als een held, maar stierf als een gebroken man.

Willem van Oranje werd geboren op 24 april 1533 in Dillenburg, Duitsland als zoon van Willem I van Nassau-Dillenburg en Juliana van Stolberg. Hij kreeg de titel prins van Oranje, graaf van Nassau-Dillenburg, maar werd vooral bekend als Willem van Oranje of onder zijn bijnaam Willem de Zwijger. In Nederland werd hij Vader des Vaderlands genoemd. In dienst van de Rooms-Duitse Keizer Karel V leerde hij de kneepjes van het politieke spel, wat niet kon verhinderen dat conflicten met diens enige zoon Koning Filips II tot de 80-jarige oorlog leidde.

Op 10 juli 1584 werd hij in Delft vermoord. Hij werd slechts 51 jaar. Hij is viermaal getrouwd geweest. Met Anna van Egmont van Buren kreeg hij drie kinderen. Na haar overlijden in 1558 huwde hij Anna van Saksen met wie hij vijf kinderen kreeg. Het huwelijk liep dramatisch af. Willem sloot Anna op in een dichtgemetselde kamer en liet haar krankzinnig verklaren. Van 1575-1582 leefde hij met zijn grote liefde Charlotte de Bourbon. Samen kregen ze zes kinderen. Na haar overlijden kreeg hij nog een kind van zijn vierde vrouw Louise de Coligny. Bij Eva Elincx verwekte hij een buitenechtelijke zoon.

Roel Reiné, die als regisseur/DoP de laatste week ingaat van de opnames van Michiel de Ruyter, zal de film regisseren. Alex van Galen is na Michiel de Ruyter ook verantwoordelijk voor dit scenario. Producent en gedelegeerd producent zijn respectievelijk Klaas de Jong (Michiel de Ruyter, Toscaanse Bruiloft, Verliefd op Ibiza, De Hel van ’63) vanuit het productiehuis Farmhouse Film & TV, en Bernard Tulp (Michiel de Ruyter, Toscaanse Bruiloft, Verliefd op Ibiza, De laatse dagen van Emma Blank).

(persbericht)

Naast Reine was toch ook Pim van Hoeve met een film bezig?


Bij succes van De Ruyter gok ik dat Reine's film eerder doorgang vindt.


avatar van Quentin
Hoorde dat Reiné weer gewoon terug in de VS.

Montage van Michiel de Ruyter zit volgens mij ook al op slot. Lijkt me dat ie af en toe heen hen weer pendelt.


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
ROEL REINÉ (MICHIEL DE RUYTER) VERFILMT STRANDERS, HET MAGISCHE KINDERBOEKENDEBUUT VAN IRIS STOBBELAAR


Uitgeverij Ploegsma en Roel Reiné (Michiel de Ruyter) hebben overeenstemming bereikt over de verfilming van STRANDERS, het fantasievolle en spannende boekendebuut van Roel’s echtgenote Iris Stobbelaar. Verdeeld over 53 hoofdstukken telt het boek maar liefst 445 pagina’s en is voorzien van tientallen illustraties van Maaike Putman. Een bron van inspiratie voor de wereld waarin STRANDERS zich afspeelt vormde onder meer het weidse Limburgse landschap, De Peel in Nederweert en de Mergelgrotten. De opnames staan gepland voor 2017.

Een spannende kinderfilm heb ik altijd al willen maken, zeker nu mijn zoon acht jaar is geworden. STRANDERS, waarin de jonge held Job zijn schuldgevoel moet aflossen door zijn zusje te redden uit een fantasiewereld, bevat alle elementen voor een avontuurlijk, visueel spektakel. - Roel Reiné.

Iris Stobbelaar (Amsterdam, 1970) studeerde af aan de toneelacademie in Maastricht. Ze werkte als theaterregisseuse, kreeg bekendheid als actrice in de tv-serie Sam Sam en schreef columns voor het blad Wij jonge Ouders. Iris Stobbelaar woont met haar man, regisseur Roel Reiné, en hun twee kinderen in Los Angeles.

Roel Reiné (Eindhoven, 1969). Na enkele speelfilms in Nederland waaronder de met een Gouden Kalf voor Beste Regie bekroonde actiefilm The Delivery verhuist hij in 2005 naar Los Angeles. In de laatste acht jaar heeft hij voor de grote studio’s meer dan 14 Amerikaanse speelfilms geregisseerd met veel internationale sterren. Zijn meest recente titels als regisseur zijn Man With the Iron Fists 2 (met RZA), Seal Team Eight (met Tom Sizemore), Dead in Tombstone (met Mickey Rourke), Scorpion King: Battle for Redemption (met Ron Perlman en Billy Zane) en de twee Death Race-sequels (met Sean Bean en Ving Rhames). In 2014 keerde hij voor de film Michiel de Ruyter als regisseur en Director of Photography terug naar Nederland. Met bijna 700.000 bezoekers groeide de film uit tot een megasucces in de bioscoop. Momenteel draait hij in Thailand Hard Target 2. Zie voor meer informatie www.roelreine.com

Over STRANDERS

Job is het zo zat om altijd maar op zijn zusje Kaatje te moeten passen, dat zijn hartgrondige verwensingen op een dag uitkomen en zij werkelijk verdwijnt. Als Job vervolgens zelf strandt in de wereld waar hij zijn zusje heen verwenste, blijkt dat er maar één manier is om weer thuis te komen: hij zal zijn zusje moeten redden. In een wereld die bevolkt wordt door monsters en waar je zelfs het landschap niet kunt vertrouwen, is dit geen gemakkelijke opgave. Vooral als blijkt dat hij niet de enige is die op zoek is naar Kaatje...

(persbericht)


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Berichten verplaatst naar Hard Target 2 (2016)

avatar van Stephan
BAM!

Marvel's 'Inhumans' Taps Feature Director for Imax Episodes (Exclusive) | Hollywood Reporter - hollywoodreporter.com

"The Inhumans, a race of superhumans with diverse and singularly unique powers, were first introduced in Marvel Comics by Stan Lee and Jack Kirby in 1965. Since then, they have become among the most popular characters in the Marvel Universe."


avatar van Quentin
Ziet er weer lekker cheap en flets uit.

En ook de Inhumans trailer is er:

Marvel's Inhumans - Official Trailer 1 - YouTubeavatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Bericht verplaatst naar Redbad (2018)


avatar van Graaf Machine
Mooi voor hem. Hoop dat het succes heeft. Kan hij wel gebruiken.

avatar van mikey
Over kung fu specialisten met bovennatuurlijke krachten die gaan strijden. Nou leuk hoor.


avatar van BlueJudaskiss


Zeker. Ik ben nog altijd enorm benieuwd naar de verklaring over het verschil in ontvangst van Redbad hier en de rest van de wereld. Erg interessant verhaal, over de gehele linie.

Confusie
Inderdaad interessant, en groot gelijk heeft ie.

Dat ie geen zin meer heeft in de onverbeterlijk afgunstige Hollandse heikneuters hiero.

avatar van Donkerwoud
Lijkt me een sympathieke vent met hart voor zijn ambacht. Heb echt drie keer niks met zijn producties, maar zijn bevlogenheid in dit interview werkt aanstekelijk.

avatar van Quentin
Donkerwoud schreef:
Lijkt me een sympathieke vent met hart voor zijn ambacht. Heb echt drie keer niks met zijn producties, maar zijn bevlogenheid in dit interview werkt aanstekelijk.

Dat is dus precies waarom ik zijn films blijf kijken. Enorm gedreven en innemende kerel, maar iedere keer toch een teleurstelling - nog nooit een van zijn films een voldoende gegeven, 2.5* in uitzonderlijke gevallen.

avatar van Stephan

Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=PIp1HInSTTE

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.


Al iets gezien Stephan?

avatar van Stephan
gotti schreef:
Al iets gezien Stephan?

De trailer

Nieuw werk:


Dit bericht bevat ingevoegde media van de volgende externe locatie:

https://www.youtube.com/watch?v=lh3CCcRyEoc

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Eindhovense Roel Reiné gaat voor Steven Spielberg serie Halo draaien | AD.nl

AD schreef:
Roel Reiné gaat twee afleveringen van de ambitieuze nieuwe serie Halo van de Amerikaanse tv-zender Showtime maken. De Nederlander, die al een flink aantal jaar woont en werkt in Hollywood, is een van de vier regisseurs die aan het project werken. Halo wordt geproduceerd door Amblin, het bedrijf van Steven Spielberg die ook optreedt als producent.

Gast
geplaatst: vandaag om 04:31 uur

geplaatst: vandaag om 04:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.