
Michiel de Ruyter (2015)
Alternatieve titel: Admiral
Nederland
Avontuur / Historisch
151 minuten
geregisseerd door Roel Reiné
met Frank Lammers, Barry Atsma en Egbert-Jan Weeber
Wanneer Nederland van alle kanten wordt aangevallen en op de rand van burgeroorlog staat, vecht één man alleen voor het landsbelang: Michiel de Ruyter. Maar zijn successen maken hem in ogen van de machthebbers te populair. Het is 1653 en in de slag bij Ter Heijde sterft de oude admiraal Maarten Tromp (bewonderend ‘Bestevaer’ genoemd) in de armen van de jonge, talentvolle Michiel de Ruyter. Hij maant Michiel niet met politieke winden mee te zeilen, maar alleen voor het landsbelang te vechten. Nederland is niet alleen in oorlog met de Engelsen, maar staat ook op rand van burgeroorlog: Oranje-aanhangers en republikeinen vechten om de macht.
TRAILER
https://www.youtube.com/watch?v=7HYmOTB1AKA
Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.
Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.
Ja, dat snap ik ook niet. Die laatste opmerking hoorde hier niet thuis. Moet een vergissing geweest zijn. Heb het maar verwijderd.
Van Nederlandse films ben ik niet echt een liefhebber, ik bekijk meer Brits en Amerikaanse films. Geld ook voor Nederlandse series. De meeste kan ik niet aanzien. Maar Michiel De Ruyter was nog wel goed. Vooral de boot scenes vond ik mooi.
Het acteerwerk van "Jumbo" Frank Lammers was voor mij soms onverstaanbaar. Hij praat nogal zacht, en ik had het volume nog wel op 40. Geen idee of dat hoog is voor de meeste maarja. Verstond er soms niks van. En je herkent het "steenkolen" engels ook wel soms.
Het is nergens enorm langdradig en nogmaals is de actie in deze film knap gedaan. Heb er wel van genoten. Een aanrader voor mensen die van Nederlandse/Geschiedenis films houden.
Ons nationale collectieve geheugen reikt kennelijk niet ver in de tijd! Détail? Zeker niet! De Britten vallen al over 't feit dat hun in deze film gevoerde unievlag die van 1801 is, in plaats van die daterend uit 1606, de correcte vlag dus, wat per saldo een Andreaskruisje scheelt.. Wie zou dan dáár nog over vallen?
Kan Frank Lammers please worden ondertiteld? Verstond er geen ene zak van.
Edit: En ik had het volume nog wel rond de 40 staan, dat gemompel is echt onverstaanbaar.
Geluid is wel vaker slecht bij Nederlandse film's, maar deze spant de kroon, erg jammer. Misschien in geschiedenis les nog te gebruiken..' school tv ' film.

Toen hij net met zijn reclamestunt begon en was gestart zich op deze wijze aan het grote Nederlandse publiek kenbaar te maken.
Ik benadrukte dat hij een gerespecteerd Nederlands acteur was en refereerde aan enkele geslaagde rollen die ik van hem had mogen aanschouwen.
Inmiddels zoveel jaar verder echter, denk ik niet dat er nog iemand is die iets voor hem zou kunnen doen.
Behalve dan wellicht de lui die zijn salaris betalen, wat, zoals hij zelf meermaals her en der wist te verkondigen, het ‘t allemaal toch behoorlijk waard zou moeten maken.
En daarmee is het feit dat ik nu twijfel deze film te gaan zien, ondanks een interessante discussie elders en een klaarblijkelijke beschikbaarheid op Netflix, toch een consequentie die hij zal moeten en willen aanvaarden.
Had het zelf toch liever een tikkeltje anders gezien.
Maar goed.
Overigens vind ik Sanne Langelaar ook wel een leuke actrice die van mij best wat hogerop mag komen, positief verrast dat zij hier zo’n aanzienlijke rol lijkt te hebben.
En dan schijnt natuurlijk allermachtig oppergigant Charles Dance er ook nog in te zitten.
Wie weet knip ik ‘m een van deze dagen even aan.
Maar misschien ook niet.
We zullen zien.
Overigens vind ik Sanne Langelaar ook wel een leuke actrice die van mij best wat hogerop mag komen
Absoluut mee eens

Edit: En ik had het volume nog wel rond de 40 staan, dat gemompel is echt onverstaanbaar.
Dan was ons land, en de huidige Benelux als geheel, mogelijk verengelst, verfranst en verduitst tegelijk geweest! Hadden we dan niet beter geweten? Mogelijk hadden we nu dan in een soortgelijke impasse verkeerd als die waarin 't Baskenland en Catalonië zich momenteel bevinden. Imaginez-vous!
Welnee, het nationalisme van den Nederlandert is niet te vergelijken met dat van een Bask, Schot, Cataloniër, etc. Als je kijk hoe ons erfgoed en gemeenschapszin momenteel verkwanseld worden, zou er na voltrekking van het geschetste scenario, nooit een Nederlander zijn opgestaan om wat dan ook te verdedigen. Helaas maar waar.
Datum: 29 januari 2015 in Nederland, 3 maart 2015 in Vlaanderen.
Beschrijving:
De film ‘Michiel De Ruyter’ is een historische avonturenfilm die gaat over de oorlog tussen de Nederlanders en de Engelsen. Tijdens een van de vele slagen sterft de admiraal Maarten Tromp en hij wordt opgevolgd door De Ruyter. Daarna volgen vele veldslagen maar plots loopt het fout. Wanneer de zoon van de Tromp door jaloezie het plan van Michiel verstoord door de linie te verlaten breekt de hel los.
De gehele film werd ook beschreven in een boek. Het boek heeft dezelfde naam gekregen en is geschreven door Alex van Galen. Kort voordat de film uitkwam werd ook het boek te vinden in vele boekhandels, dat was op 13 januari 2015.
De film heeft enkele sterke en mindere punten. De veldslagen werden heel spectaculair en mooi in beeld gebracht. Hoewel er soms sprake was van anachronisme, werd toch alles heel uitgebreid vertoond. Enkele zwakkere punten van de film waren dat het soms moeilijk te volgen was en soms werden de acties heel langdradig.
Ons algemeen eindoordeel is dat het best wat spannender mocht zijn en dat hij op sommige vlakken wat langdradig was. Toch viel de film best mee om eens naar te kijken, er waren namelijk ook goede stukken.
Met een goede regisseur had dit best nog wat kunnen worden, nu is het een onbedoeld grappige actiefilm/ soap met slow motions, heeel veeel slow motions...