menu

Michiel de Ruyter (2015)

Alternatieve titel: Admiral

mijn stem
3,27 (1100)
1100 stemmen

Nederland
Avontuur / Historisch
151 minuten

geregisseerd door Roel Reiné
met Frank Lammers, Barry Atsma en Egbert-Jan Weeber

Wanneer Nederland van alle kanten wordt aangevallen en op de rand van burgeroorlog staat, vecht één man alleen voor het landsbelang: Michiel de Ruyter. Maar zijn successen maken hem in ogen van de machthebbers te populair. Het is 1653 en in de slag bij Ter Heijde sterft de oude admiraal Maarten Tromp (bewonderend ‘Bestevaer’ genoemd) in de armen van de jonge, talentvolle Michiel de Ruyter. Hij maant Michiel niet met politieke winden mee te zeilen, maar alleen voor het landsbelang te vechten. Nederland is niet alleen in oorlog met de Engelsen, maar staat ook op rand van burgeroorlog: Oranje-aanhangers en republikeinen vechten om de macht.

TRAILER

https://www.youtube.com/watch?v=7HYmOTB1AKA

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:

avatar van Graaf Machine
1,0


Ja, dat snap ik ook niet. Die laatste opmerking hoorde hier niet thuis. Moet een vergissing geweest zijn. Heb het maar verwijderd.

avatar van Valii
2,0
Michiel de Ruyter. Wat je ook van de man denkt, dit heeft hij niet verdiend. Zeer matige film, waarin niet alleen het verhaal, maar ook de actiescenes van de hak op de tak springen. Zeker het eerste halfuur is verbijsterend. Daarna went het overdadige gebruik van slowmotion, zijn de dialogen iets beter te verstaan en komt het (levens)verhaal meer tot zijn recht.

avatar van Shadowed
3,0
Prima NL film.

Van Nederlandse films ben ik niet echt een liefhebber, ik bekijk meer Brits en Amerikaanse films. Geld ook voor Nederlandse series. De meeste kan ik niet aanzien. Maar Michiel De Ruyter was nog wel goed. Vooral de boot scenes vond ik mooi.

Het acteerwerk van "Jumbo" Frank Lammers was voor mij soms onverstaanbaar. Hij praat nogal zacht, en ik had het volume nog wel op 40. Geen idee of dat hoog is voor de meeste maarja. Verstond er soms niks van. En je herkent het "steenkolen" engels ook wel soms.

Het is nergens enorm langdradig en nogmaals is de actie in deze film knap gedaan. Heb er wel van genoten. Een aanrader voor mensen die van Nederlandse/Geschiedenis films houden.

avatar van Arnhemmer
4,5
Benni de Jong schreef:
Ons nationale collectieve geheugen reikt kennelijk niet ver in de tijd! Détail? Zeker niet! De Britten vallen al over 't feit dat hun in deze film gevoerde unievlag die van 1801 is, in plaats van die daterend uit 1606, de correcte vlag dus, wat per saldo een Andreaskruisje scheelt.. Wie zou dan dáár nog over vallen?
Het Britse collectieve geheugen is waarschijnlijk slechter dan die van de Nederlandse filmmakers, want de unievlag die de Britse schepen in deze film voeren, is wel degelijk die uit 1606 (dus zonder het Ierse kruis in de diagonale, witte, Schotse banen) en niet van 1801.

4,0
dit is echt een film waar Nederland trots op kan wezen mooie special effects vooral de zeeslagen waren goed gefilmd. In begin dacht ik waarom vertolkt Frank Lammers nou de rol van Michiel de ruyter wie heeft hem uitgekozen maar hij heeft het gewoon goed gedaan. dit is zeker geen nova Zembla waar ze niet konden kiezen voor een historische verhaal of fictie. in deze film was het erg duidelijk dat het om een historische verhaal ging. het is leuk om te zien dat wij redelijk veel historische films maken zodat ons Nederlandse geschiedenis weer een beetje tot leven komt en zodat wij kunnen zien hoe het er vroeger aan toe ging. dus het is ook nog eens heel erg nuttig. Ik kan iedereen aanraden om deze film te kijken. de film laat duidelijk de druk van buiten af zien. je ziet Nederland als eigenlijk een machtig land in de gouden eeuw die aan alle kanten wordt aangevallen door Engeland. die via de Noordzee ons land willen binnen vallen en ook Frankrijk. Michiel en ze bemanning moet er voorzorgen dat Engeland niet veder komt. maar de problemen stapelen zich alleen maar op als er ook nog een burgeroorlog dreigt te komen.

avatar van Brandt
1,5
Kan Frank Lammers please worden ondertiteld? Verstond er geen ene zak van. En dat terwijl ik op slechts een paar kilometer van Michiels huis ben geboren. In wilde mossels had ie zich een redelijk zeeuws accent aangemeten, maar dit slaat nergens op. Geldt ook voor de rest van de film, wat een patriottische aanstellerij. Admiraal de Ruyter verdient een betere film.

avatar van wyatt earp
2,0
Brandt schreef:
Kan Frank Lammers please worden ondertiteld? Verstond er geen ene zak van.
Ik heb de film dus gisteren serieus volledig met ondertiteling gekeken. Ik kon er geen reet van verstaan.

Edit: En ik had het volume nog wel rond de 40 staan, dat gemompel is echt onverstaanbaar.

avatar van VanRippestein
2,5
Interessant om wat meer over te weten. Ik ken dit deel van de geschiedenis niet zo goed op de grote lijnen na. Leerzaam wat dat betreft. Helaas is het filmisch allemaal knullig gedaan: Dat de cgi wat onrealistisch is maakt me nog nieteens zoveel uit, maar de onverstaanbare Frank "Jumbo" Lammers, en ontzettend goedkope stijlmiddelen, pfffff....De muziek is om te janken zo cliche en overdadig bombastisch. Kennelijk vond iemand het een goed idee om arabische thema's in een oerhollandsch verhaal te proppen en werkelijk overal bombastische thema's onder te zetten.Ook de lachwekkende hoeveelheid 'Noooooooooo!'-slomo's helpen nou niet bepaald mee.

avatar van TronMan
1,0
Niet te verstaan , en die Lammers ben ik ook totaal moe. En al helemaal in slowmotion.
Geluid is wel vaker slecht bij Nederlandse film's, maar deze spant de kroon, erg jammer. Misschien in geschiedenis les nog te gebruiken..' school tv ' film.

Confusie
Ik heb het nog eens voor Frank Lammers opgenomen.

Toen hij net met zijn reclamestunt begon en was gestart zich op deze wijze aan het grote Nederlandse publiek kenbaar te maken.

Ik benadrukte dat hij een gerespecteerd Nederlands acteur was en refereerde aan enkele geslaagde rollen die ik van hem had mogen aanschouwen.

Inmiddels zoveel jaar verder echter, denk ik niet dat er nog iemand is die iets voor hem zou kunnen doen.

Behalve dan wellicht de lui die zijn salaris betalen, wat, zoals hij zelf meermaals her en der wist te verkondigen, het ‘t allemaal toch behoorlijk waard zou moeten maken.

En daarmee is het feit dat ik nu twijfel deze film te gaan zien, ondanks een interessante discussie elders en een klaarblijkelijke beschikbaarheid op Netflix, toch een consequentie die hij zal moeten en willen aanvaarden.

Had het zelf toch liever een tikkeltje anders gezien.

Maar goed.

Overigens vind ik Sanne Langelaar ook wel een leuke actrice die van mij best wat hogerop mag komen, positief verrast dat zij hier zo’n aanzienlijke rol lijkt te hebben.

En dan schijnt natuurlijk allermachtig oppergigant Charles Dance er ook nog in te zitten.

Wie weet knip ik ‘m een van deze dagen even aan.

Maar misschien ook niet.

We zullen zien.

avatar van Brix
3,5
Confusie schreef:

Overigens vind ik Sanne Langelaar ook wel een leuke actrice die van mij best wat hogerop mag komen


Absoluut mee eens

avatar van ILDIB
3,0
behoorlijk van kwaliteit nog. me niet teveel geërgerd aan t slechte Hollandse acteren dus dat is goed. interesseerd geraakt nu in exacte verhaal. wel teveel van t zelfde qua ontploffend hout en ladende kanonnen. jammer dat de gevechten op zee zo slecht in beeld waren qua tactiek en werkelijke actie. Steeds een botenparade in cgi danwel vaag beeld door verrekijker en 1 boot sneuvelt blijkbaar. eigenlijk was t vrij slecht nu ik er over nadenk.

avatar van ILDIB
3,0
wyatt earp schreef:
(quote)
Ik heb de film dus gisteren serieus volledig met ondertiteling gekeken. Ik kon er geen reet van verstaan.

Edit: En ik had het volume nog wel rond de 40 staan, dat gemompel is echt onverstaanbaar.
hear hear

avatar van Captain Pervert
4,5
Benni de Jong schreef:
Dan was ons land, en de huidige Benelux als geheel, mogelijk verengelst, verfranst en verduitst tegelijk geweest! Hadden we dan niet beter geweten? Mogelijk hadden we nu dan in een soortgelijke impasse verkeerd als die waarin 't Baskenland en Catalonië zich momenteel bevinden. Imaginez-vous!

Welnee, het nationalisme van den Nederlandert is niet te vergelijken met dat van een Bask, Schot, Cataloniër, etc. Als je kijk hoe ons erfgoed en gemeenschapszin momenteel verkwanseld worden, zou er na voltrekking van het geschetste scenario, nooit een Nederlander zijn opgestaan om wat dan ook te verdedigen. Helaas maar waar.

avatar van suzanne.vo
Wij vonden de film niet echt top gemaakt. Er wordt geen data genoemd in de film dus als kijker moet je zelf raden wanneer hij zich afspeelt en dat is niet echt handig. Er gebeurd ook redelijk veel anachronisme dus dit is wel verwarrend als ze zeggen dat het rond de 17e eeuw is. Ook jammer dat de gevechten op zee niet echt leken, je zag dat ze gespeeld werden. Verder was het wel nog tof omdat het een avontuurlijke film is en er een mooi verhaal achter zit.

Regie: Roel Reiné Cast: Frank Lammers (Michiel de Ruyter), Barry Atsma (Johan de Witt), Ruther Hauer (Maarten Tromp), Charles Dance (Koning Charles II van Engeland), Egbert Jan Weeber (Willem III van Oranje) Speelduur: 151 minuten
Datum: 29 januari 2015 in Nederland, 3 maart 2015 in Vlaanderen.

Beschrijving:
De film ‘Michiel De Ruyter’ is een historische avonturenfilm die gaat over de oorlog tussen de Nederlanders en de Engelsen. Tijdens een van de vele slagen sterft de admiraal Maarten Tromp en hij wordt opgevolgd door De Ruyter. Daarna volgen vele veldslagen maar plots loopt het fout. Wanneer de zoon van de Tromp door jaloezie het plan van Michiel verstoord door de linie te verlaten breekt de hel los.

De gehele film werd ook beschreven in een boek. Het boek heeft dezelfde naam gekregen en is geschreven door Alex van Galen. Kort voordat de film uitkwam werd ook het boek te vinden in vele boekhandels, dat was op 13 januari 2015.

De film heeft enkele sterke en mindere punten. De veldslagen werden heel spectaculair en mooi in beeld gebracht. Hoewel er soms sprake was van anachronisme, werd toch alles heel uitgebreid vertoond. Enkele zwakkere punten van de film waren dat het soms moeilijk te volgen was en soms werden de acties heel langdradig.

Ons algemeen eindoordeel is dat het best wat spannender mocht zijn en dat hij op sommige vlakken wat langdradig was. Toch viel de film best mee om eens naar te kijken, er waren namelijk ook goede stukken.

avatar van mystica
5,0
Geweldig mooie film. Prachtig gemaakt. Goed acteerwerk. Scherp verhaal.. en prachtige muziek. Een echte kwaliteitsfilm.

2,0
Reine, koning van de slow motions (ook op de meest ongepaste momenten), kon lekker los met deze actiefilm. De (feitelijke) geschiedenis is niet meer dan een detail. De actiescenes komen veelal uit de computer (ik denk nog een XP) en de cast is matig. Het help ook niet mee dat Lammers eruit ziet als Obelix. De Lint is een goed acteur en valt daarmee meteen op, al stelt zijn rol weinig voor (over de rol van Hauer niet te spreken).
Met een goede regisseur had dit best nog wat kunnen worden, nu is het een onbedoeld grappige actiefilm/ soap met slow motions, heeel veeel slow motions...

avatar van magereheinus
3,5
geplaatst:
Redelijke film. Had er een stuk minder van verwacht, acteerwerk was vaak matig, maar de actiescènes redelijk en de scènes op de schepen mooi. Decor en aankleding waren sowieso overtuigd.
Verhaal was oké, muziek soms te melodramatisch maar aan de slowmotion heb ik mij dan weer niet geërgerd. Voor een Nederlandse film ruim voldoende.

4,5
geplaatst:
Toch wel een van de betere Nederlandse films
Goed verhaal en de speciale effecten zijn zo slecht niet niet hoor.

10 x beter dan redbad die fond ik wel echt slecht

4,5
geplaatst:
De Soundtrack van trevor morris is trouwens ook heel goed.
De nummers
25 Death of a legend
26 the end of an age zijn echt prachtig

Hij Harold een goede leermeester hans zimmer

The Optician
geplaatst:
Ik heb steeds Jumbo voor ogen wanneer ik deze film wil kijken; jammer dat Lammers reclame heeft gemaakt in een hoofdrol voordat deze film uit kwam. Bovendien vind ik zijn spraak slecht te verstaan (nee mijn gehoor is goed beoordeeld door de audicien).

Grootste minpunt is dat Max Verstappen niet opgenomen is in de cast; dan had ik vast een betere beoordeling gegeven,.... maar ja, toen deze film uit kwam was hij nog niet ontdekt door Jumbo....

avatar van Brix
3,5
geplaatst:
The Optician schreef:
Ik heb steeds Jumbo voor ogen wanneer ik deze film wil kijken; jammer dat Lammers reclame heeft gemaakt in een hoofdrol voor deze film uit kwam.


Gelukkig heb ik daar geen last van gehad bij het bekijken van deze film.
Ik kijk zelden naar Nederlandse TV, en kende Lammers in het geheel niet van Jumbo reclames.
Ik begrijp dat het voor velen een hinderpaal is, jammer.

4,0
geplaatst:
dit is echt wel een film waar Nederland best wel trots op kan wezen mooie special effects vooral de zeeslagen waren mooi gefilmd en provisioneel gedaan. In begin dacht ik waarom vertolkt Frank Lammers nou de rol van Michiel de Ruyter wie heeft hem uitgekozen maar hij heeft het gewoon goed gedaan maar ik zie hem toch liever als de ferry in de serie undercover.

avatar van james_cameron
4,0
geplaatst:
Ik zat er een paar jaar tegenaan te hikken, maar wat blijkt: prima film! Een heerlijk meeslepend verhaal, boeiende personages, fraaie vormgeving en heel veel spektakel. De Hans Zimmer-achtige score van Trevor Morris mag er ook zijn. De vele zeeslagen zien er overwegend prima uit, met weliswaar iets teveel gebruik van opzichtige cgi, maar dit is zelden echt storend. Regisseur Roel Reiné heeft na zeventien eerdere pogingen eindelijk een film afgeleverd die de moeite waard is.

avatar van Grunn-in-en-verkoop
3,5
geplaatst:
Ik vond het voor Nederlandse begrippen een goede en onderhoudende film, prachtig gemaakt, vooral de special effecten, maar net als al veel van mijn voorgangers schreven vond ik Frank Lammers soms ook moeilijk te verstaan, waardoor het soms moeilijk te volgen was, zeker het volume was algemeen te zacht.

0,5
Wat een verschrikkelijk slechte film.. ontzettend slechte digitale bewerking, beroerd acteerwerk, ontzettend slechte stunts en met Lammers en Gernandt totaal verkeerde acteurs. Scheepvaart acties zijn totaal idioot en geknipt en geplakt.
Eigenlijk te schandalig voor woorden. Mijden als de pest

2,0
Kijk daar heb je Barry kuch Astma weer en de rest van het vaste kliekje acteur die in elke andere Nederlandse film en serie spelen.
Kunnen we nou echt niet een keertje iemand anders vinden.

Leuk om een keer gezien te hebben maar dat is het dan ook wel.
Film had de helft korter kunnen zijn als alle slow motion op gewone snelheid was afgespeeld.

Gast
geplaatst: vandaag om 05:31 uur

geplaatst: vandaag om 05:31 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.