• 9.378.220 stemmen

Releasedatum: 29 januari 2015

• Videoland Bekijk via Videoland
  • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Michiel de Ruyter

"Wars are fought by many. History is made by few..."

Wanneer Nederland van alle kanten wordt aangevallen en op de rand van burgeroorlog staat, vecht één man alleen voor het landsbelang: Michiel de Ruyter. Maar zijn successen maken hem in ogen van de machthebbers te populair. Het is 1653 en in de slag bij Ter Heijde sterft de oude admiraal Maarten Tromp (bewonderend ‘Bestevaer’ genoemd) in de armen van de jonge, talentvolle Michiel de Ruyter. Hij maant Michiel niet met politieke winden mee te zeilen, maar alleen voor het landsbelang te vechten. Nederland is niet alleen in oorlog met de Engelsen, maar staat ook op rand van burgeroorlog: Oranje-aanhangers en republikeinen vechten om de macht.

Michiel de Ruyter

Jozef van Ghent

Teaser geplaatst!

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Klopt de releasedatum nog?, omdat de teaser spreekt over voorjaar 2015. De imdb noemt de film trouwens Admiral.

Verder met Dwarrel eens dat Lammers echt niet past, dat zie je ook al in deze teaser, maar de rest is wel opvallend. Deze lijn van serene sfeer en muziek mogen ze van mij in de film doortrekken, maar ik vrees dat het juist potsierlijke stukjes worden in een actiefilm zonder kop of staart.

Ik weet dat The New World van Malick niet door een ieder op waarde wordt geschat, maar daar doet de teaser me aan denken. Ik kan me toch nauwelijks voorstellen dat Reiné daarbij in de buurt gaat komen

Mochizuki Rokuro

Wel vreemd ja dat ze in de teaser 'voorjaar' aangeven, want A-film meldt in de tekst bij de teaser zelf nog steeds 29 januari 2015 en ook op de A-film site staat die datum...

Alle andere betrouwbare bronnen geven ook die datum aan.

EDIT: nagevraagd bij A-film, datum is correct.

avatar van Mochizuki Rokuro

Mochizuki Rokuro

Dan wordt het blijkbaar een zachte winter

avatar van thunderball

thunderball

Ik vrees bij deze film een hoog "Willem van Oranje" gehalte.

avatar van Malick

Malick

Mochizuki Rokuro schreef:

Wat mij betreft de voordeel van de twijfel. Heb wel nog nooit wat van Roel Reiné gezien.

• 11960 berichten

Roel Reiné heeft natuurlijk heel wat meer talent en ervaring dan Arnie uit GTST. Deze belangrijke historische vertelling zou daarom best wel eens wat kunnen worden.

Aan de andere kant heb je waarschijnlijk 300 mjn nodig om dit verhaal op een waardige manier te vertellen, dus zet mijn verwachtingen laag in. Wel een film waar ik erg naar uit kijk.

avatar van DwarreI

DwarreI

Mochizuki Rokuro schreef:

Nou inderdaad zeg, ook al zijn het maar luttele seconden, de cameravoering en het perspectief van waaruit gefilmd wordt doen wel degelijk aan de filmstijl van Malick denken. Eigenlijk ziet het er gewoon verblufffend goed uit tot het moment dat die karikaturale kop van Lammers in beeld verschijnt. Echt doodzonde dat Yorick van Wageningen (had ook een rol in The New World!) de hoofdrol niet aangenomen heeft, dan had ik hier werkelijk naar uitgekeken.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

OEI hier heb ik zin in. Wat een cast!

Nieuwe teaser geplaatst!

avatar van gotti

Kijk, dat begint er op te lijken. Go Roel!

avatar van Quentin

Quentin

Ziet er spectaculair uit, maar Lammers schmiert er al op los!

avatar van 606

Nu voor het eerst zie ik de trailer maar, man wat is die gaaf. Roel gaat hard vooruit. hier heb ik dus wel vet zin in.

avatar van DwarreI

DwarreI

Ook de nieuwe teaser ziet er weer verbazingwekkend goed uit, maar ik kan die kop van Lammers gewoon echt niet uitstaan. Ga lekker schnabbelen bij de Jumbo ofzo.

avatar van Unique

Unique

Wat vinden we van de poster?

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Unique schreef:

Wat vinden we van de poster?

Prima!

avatar van The Oceanic Six

Nederland en historische verfilmingen. Dit zal wel weer net zo'n topfilm worden als Nova Zembla en Het Bombardement

• 11960 berichten

Trailer ziet er goed uit!

avatar van Kondoro

Kondoro

Lijkt me een leuke film.

Het lijkt meer een comedy.

Trailer geplaatst!

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Trailer valt me nog enigszins mee. Maarja, Roel Reiné Daarnaast vind ik dat Nederland zich niet wagen aan zulke grootse spektakelfilms. Daar is geen budget en geen talent voor en draait dan 9 van de 10 keer uit op een flop. Maar wie weet...

avatar van Unique

Unique

Nee laten we vooral al het talent naar het buitenland sturen en zelf niets proberen. Hoezo moet Nederland zich nergens aan wagen?

Toptrailer.

• 11960 berichten

Ziet er mooi uit en een puik stukje vaderlandse geschiedenis. Mooi dat dit verfilmd wordt door iemand die het vak verstaat. Gaat mede als gevolg van de Pietendiscussie een enorme hit worden, verwacht ik.

Nederland mag ook best wat meer kennis nemen van haar geschiedenis, want dat is toch wat ons bindt. En we mogen met z'n allen ook best wat trotser zijn op wat we gepresteerd hebben.

avatar van mjk87

mjk87 (moderator films)

Alleen die Atsma, kan hem als acteur totaal niet uitstaan. Met zijn dictie doet hij me gewoon altijd denken aan Barry Atsma. Frank Lammers vind ik dan weer een vervelende vent maar ik moet ook altijd weer zeggen dat hij me als acteur wel bevalt, zo ook wel in deze trailer.

avatar van The Oceanic Six

Nouja, toegeven. De trailer is zo slecht nog niet. Misschien is dit dan die ene historische film van eigen bodem buiten WO II films die wel de moeite kan zijn.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Unique schreef:

Toptrailer.

Ik zeg niet dat ze zich nergens aan moeten wagen. Ik vind alleen dat ze zich niet aan zulke grote spektakelfilms moeten wagen. Wil je daar iets moois van maken moet je een groot budget ter beschikking hebben en dat is er in Nederland niet.

Edit: Al is deze film met een budget van 8 miljoen wel op 3 na duurste Nederlandse productie ooit. Ter vergelijking Nova Zembla had 6,3 miljoen te besteden.

avatar van Richard_Voorhees

Richard_Voorhees

Er ging even een lichte huivering over mijn rug toen ik deze voorbij zag komen, maar ik moet zeggen dat de trailer er nog best tof uit ziet. Alleen een beetje jammer dat Frank Lammers Michiel de Ruyter speelt. Ik moest spontaan denken aan die foute Jumbo reclames, maar goed... misschien dat het me uiteindelijk tijdens het kijken van de film meevalt.

Zeeuwse première in het Vlissingse CineCity is 27 januari (met aanwezigheid van cast en crew), mochten er hier mensen geïnteresseerd zijn: Michiel de Ruyter Zeeuwse Premiere | CineCity Vlissingen & Terneuzen

avatar van dutchtuga

dutchtuga

De zoveelste topper van Nederlandse bodem..?

avatar van davidz352

davidz352

Na een tweede keer de trailer gezien te hebben ziet het er prima uit. Het Jumbo gevoel verdween ook met een tweede kijkbeurt.