• 9.155.432 stemmen

The Night Manager (2016-2025)

Actie / Thriller | 3 seizoenen

Ontwikkeld door: Susanne Bier

Met onder meer: Tom Hiddleston, Hugh Laurie en Olivia Colman

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 21 februari 2016

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Amazon Prime Bekijk via Amazon Prime
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Night Manager

Jonathan Pine is een voormalige soldaat die nu manager is van een luxe hotel. Op een avond komt hij Sophie tegen, een Frans-Arabische vrouw en minnares van een Arabische wapenhandelaar die banden heeft met Richard Roper, een nog grotere wapenhandelaar. Sophie overhandigt Jonathan belastende documenten en vraagt die aan de Egyptische autoriteiten over te dragen. Jonathan geeft de documenten echter ook aan het Britse MI-6. Niet veel later wordt Sophie dood aangetroffen. Wanneer 6 maanden later Roper weer opduikt in het hotel wordt hij door een stel agenten van de inlichtingendienst aangeworven om te infiltreren in het internationale netwerk van de illegale wapenhandel. Jonathan staat te popelen om wraak te nemen voor Sophie en stemt ermee in.

Acteurs en Actrices

Meningen over The Night Manager

avatar van frolunda

frolunda

maandag 18 juli 2016
The Night Manager seizoen 1 Goede mini serie naar een boek van John le Carré ( wat ik helaas nooit gelezen heb).Vooral Laurie schittert als niet ontziende wapenhandelaar met Tom Hiddleston als gedegen tegenstander.Het verhaal is sterk,de serie kent prachtige locaties en ook de bijrollen zijn goed bezet met onder meer Olivia Colman,Alistair Petrie en David Harewood. Dat er niet al te veel actie in zit volgens sommigen (zelf vind ik het wel meevallen) vind ik juist een pré,dat maakt the Night manager een stuk geloofwaardiger en ook de steeds (onderhuids) aanwezige spanning vangt dat prima op. Een ander sterk punt is is dat de belangen van de diverse partijen nooit helemaal zwart wit zijn wat het allemaal des te realistischer maakt.Op het evenwel uitstekende einde na misschien. Verder zijn ook de regie van Bier en het camerawerk solide zodat the Night manager een aanrader op televisie gebied is (heb hem zelf op AMC gezien). Een dikke 3,5 sterren.
avatar van brawljeff

brawljeff

maandag 26 juni 2017
The Night Manager seizoen 1 Enorm goede miniserie, waar vooral het acteerwerk van Hiddleston, Laurie, Hollander en Colman boeiend is om naar te kijken. Het was nergens overdreven, maar altijd indrukwekkend. De serie voelde, zoals eerder aangegeven, af en toe als een goede James Bond film. Ik ben me het hele seizoen al aan het afvragen of ik Hiddleston nou de perfecte kandidaat voor Bond vind of juist totaal niet. Ook Richard Roper had wat weg van een Bond villain. De hele serie was spannend, maar de climax was wel weer vrij voorspelbaar. Wat Donkerwoud al zegt: hopelijk verpesten ze het volgende seizoen niet door te erg op de goede punten van dit seizoen te liften. Als ze per se terug willen komen, mogen ze wel met iets heel unieks komen.