menu

Hier kun je zien welke berichten JDSsmetje als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Detroit (2017)

3,0
Best beklijvend, ervaringsgericht werkje van Bigelow die er ook in slaagt enige nuance in het verhaal te brengen (de gebeurtenissen zorgden niet alleen voor raciale polarisering, maar evenzeer voor interne verdeeldheid). Wel slaagt ze er minder goed in om in het hoofd van de politieofficier te kruipen: waarom heeft de man zoveel haat? Waarom verloor hij de pedalen?

Het rechtbankgedeelte is noodzakelijk, maar laat de kans liggen om wat meer antwoorden te formuleren op bovenstaande vragen. Bovendien sleept het wat lang aan zo in de staart van de film (kon men niet met flashforwards werken?)

Desalniettemin al bij al zeker niet verkeerd.

Devil's Rejects, The (2005)

2,5
Weer zo'n film van Rob Zombie waarvan je hoopt dat niet te veel psychopaten hem in de kast hebben staan. Knotsgekke personages, gratuit geweld, een hoop bloed, hier en daar wat bloot en absurde humor. Vermakelijk is het in eerste instantie wel. Het nadeel bij dit soort werkjes is echter dat je als kijker weinig voeling hebt met de personages waardoor de afstand groter wordt en de film na verloop van tijd wat gaat vervelen.

Doctor Strange (2016)

Alternatieve titel: Dr. Strange

2,0
Doctor Strange lijkt zich te willen profileren als iets gelaagdere superheldenfilm, maar na een goede opbouw ontaardt het toch al snel weer in een weinig inventief good vs evil verhaal. Regisseur Derrickson maakte enkel de personages iets minder zwart-wit dan de doorgaanse actieflick. Qua special effects zit het ook wel goed, maar revolutionair valt het allesbehalve te noemen. Matig.

Død Snø 2 (2014)

Alternatieve titel: Dead Snow 2

4,0
Slasher met een vleugje humor wordt over-the-top splatstick in dit erg komische vervolg van Dead Snow. Wie vertrouwd is met de term weet dat het iets te maken heeft met liters bloed, uitgeholde darmen en lichamelijke humor. Knipogen naar films als Braindead en Evil Dead zijn onvermijdelijk. Eveneens doet de film denken aan Shaun of the Dead en zelfs New Kids Nitro. Zowel de gore (en make-up) als de grappen en grollen waren volledig geslaagd. Wat rest is bijzaak.