menu

Hier kun je zien welke berichten JDSsmetje als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Walk to Remember, A (2002)

0,5
Enorm irritant typisch Amerikaans gedrocht. De film zit zo volgepropt met vals en geforceerd sentiment dat het gewoon lachwekkend wordt. Het verhaal hebben we al zodanig veel gezien dat je het eigenlijk al volledig kan voorspellen, zelf zonder dat je de film nog maar opgezet hebt. Smijt daar nog eens 'een paar' clichés tussen en je hebt een formulewerkje van de bovenste plank. Al zou dat nog een compliment zijn voor deze ergerlijke klucht. Mandy Moore bijvoorbeeld speelt een wel héél erg lieve en brave seut dat dat ook al niet geloofwaardig meer is. Men vond het dan blijkbaar nodig om heel die zoetsappige mierennest nog een beetje aan te dikken en er een ook weer allesbehalve subtiel gebrachte christelijke moraal bovenop te smijten. Kotsneigingen alom.

Welcome Home (2012)

1,5
Gekunstelde dialogen in een arty-fartyjasje. Irritant camerawerk en matig acteerwerk. Het scenario mag dan wel niet slecht zijn, Welcome Home besluit een weinig meeslepend en clichématig arthousewerkje.

Welp (2014)

Alternatieve titel: Cub

2,0
Je komt toch met een redelijk onvoldaan gevoel de bioscoopzaal uitgewandeld na het zien van dit niet weinig memorabel Vlaams genrewerkje. De suspense, het angstgevoel en de gruwel schieten telkens net te kort, waardoor je nooit echt voldoende meegesleurd wordt. Het grijpt je nooit echt, laat staan dat het je ook kan meesleuren. Deze film heeft het gewoon niet echt. Te weinig, te flauw.