menu

Hier kun je zien welke berichten JDSsmetje als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Rammstein: Paris (2016)

2,0
Concertfilm aan de hand van Jonas Akerlund, die een Rammstein-concert als cinematografische speeltuin beschouwt voor kleurenfilters, flitsende montage en special effects. Spijtig genoeg neemt dat het overzicht af en toe weg, en is er daardoor niet altijd sprake van een volledig naturelle concertervaring. Ook de soms wat brakke geluidskwaliteit helpt hierbij niet.

Remember (2015)

4,0
Prima klein ingetogen drama met prachtrol van Christopher Plummer. De film komt traag op gang, en kabbelt ook nadien een beetje door, maar gaat nooit echt vervelen. Ondanks de zware thema's straalt het werkje ook een zekere rustiek uit, en weet het geregeld te ontroeren. De twist op het einde is verrassend en indrukwekkend. Op wat zwak acteerwerk van enkele nevenfiguren, en een paar ongeloofwaardigheden in het scenario na zeker de moeite!

Richard Jewell (2019)

2,0
Rechtlijnige en best vlotte film waarbij Eastwood in het thema van de antiheld blijft hangen, maar dat verpakt in een nogal kinderlijk betoog met een onwaarschijnlijk karikaturale FBI-agent en journaliste die de hele film lang een goudeerlijke en goedhartige Republikeinse bierbuik treiteren. De manier waarop de FBI de man probeert te framen, de roekeloze werkwijze van de journaliste, en de romantisering van de schaduwzijde van Jewell ondergraaft de geloofwaardigheid van Clint's uiteenzetting en voelt erg gekunsteld aan. Eastwood weet natuurlijk als geen ander hoe je ongecompliceerde feel good cinema moet maken, maar maakt het hier wel erg bont.