menu

Hier kun je zien welke berichten JDSsmetje als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Jeune & Jolie (2013)

Alternatieve titel: Young & Beautiful

2,5
Wie denkt aan prostitutie, denkt toch al gauw al toekomstloze meisjes die kokhalzend de benen spreiden om toch maar die drugsverslaving te kunnen voeden. En hoewel Ozon de beweegredenen van de jonge Isabelle in het midden laat, is dat bij haar toch even anders. Het feit dat ze het vrijwillig doet, is zowel voor haar moeder als voor de kijker moeilijk te verkroppen. De stiefpapa gaat er wel héél licht over. Net als Ozon eigenlijk.

Zijn stempel is overigens heel dun. Hij lijkt niet echt iets te willen vertellen, en toont gewoon het leven van een puberende tiener gedurende één jaar. Ook stilistisch houdt hij zich vast aan de vuistregels van de Franse arthouse, zonder daar iets aan toe te voegen. Ozon houdt het anderzijds aangenaam rustig, en laat toeters en bellen achterwege.

Joe (2013)

2,0
Film waarin Joe (Nicolas Cage) - ondanks zelf een droeve ziel - zelfs in het meest uitzichtloze landschap nog steeds een portie machogedrag en heldhaftigheid met zich meedraagt. De beste man vilt al eens een ree in iemands woonkamer, maar gooit ook af en toe zijn hond in de arena met een soortgenoot om zich tussendoor een twintigtal seconden oraal te laten bevredigen door de prostituee des huizes en nadien nonchalant enkele dollars op het meubilair te gooien. Leve Texas.

De gefrustreerde boommoordenaar probeert zich echter beter te voelen over zichzelf door het op te nemen voor een hardwerkende boerenjongen die uit een - op zijn zachtst gezegd - moeilijk gezin komt. De antagonisten, de alcoholverslaafde/gewelddadige vader van de boerenjongen en nog één of andere gevaarlijke weirdo die de straten vervuilt (een belachelijk vlak personage) zal Joe ook wel onder handen nemen zeker?

Iets meer verfijning graag.