menu

Hier kun je zien welke berichten JDSsmetje als persoonlijke mening of recensie heeft gemarkeerd.

Klip (2012)

Alternatieve titel: Clip

3,5
Regisseur Maja Milos schetst op een erg rauwe realistische manier een generatie die een groot tekort heeft aan liefde, tederheid en verbondenheid en zijn toevlucht zoekt in drugs en kille gevoelloze seks dat overigens op een behoorlijk expliciete en gortige manier in beeld gebracht wordt. In de eindscène gaat de regisseur misschien net een stap te ver. Uiteindelijk best wel een goed arthousewerkje: droog observerend, triestig weergegeven en uitzichtloos. Geslaagd.

Knock Knock (2015)

2,0
Ik wil The Pixies enkel horen bij het einde van Fight Club meneer Roth, gelieve dat te respecteren. Danku. Verder is de film een ongeloofwaardig psychologisch spel, veel vragen en weinig antwoorden. Het zorgt voor een hoop gaten in het plot. De komische insteek bevatte niet meer dan twee flauwe mopjes op het einde. Spannend werd het ook niet echt, horror zit er ook niet in. Keanu's stomme kop die boven de aarde uitkomt, het zag er echt niet uit. Hij acteerde verder ook behoorlijk slecht. De twee vrouwelijke tegenhangers waren niet meer dan gewoon wat arrogant en irritant. Het spannend sfeertje die de film probeerde vast te houden was niet intens genoeg, en werd te vaak onderbroken. Onvoldoende.

Kongen av Bastøy (2010)

Alternatieve titel: King of Devil's Island

4,0
Grimmige film, met sterke acteerprestaties, en een ijskoude setting. Aanvankelijk nogal traag met een typisch deprimerend Scandinavisch arthousesfeertje, bij de ontknoping krijgt de film wat meer sensationele Amerikaanse trekjes. Echter stoort het gelukkig niet echt, en laat de film (ondanks het plot niet bijster origineel is) zeker enige impact na.