Doctor Strange (2016)

Alternatieve titels: Dr. Strange, Marvel's Doctor Strange

mijn stem
3,34
818 stemmen

Verenigde Staten
Avontuur / Fantasy
115 minuten

geregisseerd door Scott Derrickson
met Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor en Rachel McAdams

Wanneer zijn carrière als chirurg voorbij is, gaat Stephen Strange (Benedict Cumberbatch) op onderzoek uit naar het mystieke. Tijdens zijn zoektocht ontmoet hij een tovenaar, the Ancient One (Tilda Swinton), die hem niet alleen beter maakt, maar hem ook magische krachten geeft en leert te beheersen. Al snel moet hij deze magie gebruiken om de aarde te beschermen tegen kwaad uit andere dimensies.

TRAILER

157 BERICHTEN 53 MENINGEN
zoeken in:
avatar van Vinokourov
3,5
0
geplaatst: 5 mei, 21:39 uur [permalink]
Hmm, gaaf hoor zo'n film die tijd en dimensies overschrijdend bezig is. Het ziet er zeker fraai uit, al kreeg ik bij die stadsscenes waarbij complete huizenblokken opgerold worden als pannenkoeken, het idee dat er iets te gemakkelijk leentjebuur bij Inception is gespeeld. Ook jammer is dat het verhaal er doorheen niet heel verheffend is. De hoofdpersoon is succesvol, overkomt iets vreselijks, komt min of meer tot bezinning via zo'n standaard meester-leerling relatie. En dan wordt het actie! Dit verloop is iets te standaard, maar enfin zoals al vaker het geval en ook hierboven gezegd, dit is wel weer een aardige Marvel-wegkijker.

5,0
0
geplaatst: 14 mei, 09:50 uur [permalink]
Aanrader! Zeker ook de 3D versie!

avatar van Decec
5,0
0
geplaatst: 24 mei, 21:10 uur [permalink]
Uitstekend actie/avontuur/fantasie/SF film...
Uitstekend verhaal...
Uitstekend acteerwerk...
Bekende acteurs Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor en Mads Mikkelsen...
En ook een bekende actrice Tilda Swinton...
Super mooi 3D breedbeeld, prachtig!...
Uitstekend mooi gemaakte SF...
Uitstekend camerabeweging...
Heerlijk genoten...
Top!

avatar van LOTR-lover
4,5
0
geplaatst: 4 juni, 19:32 uur [permalink]
Ik heb 't kijken van Dr. Strange veel te lang uitgesteld. Want nadat ik 'm gister eindelijk op Blu-ray had gekeken wist ik 1 ding zeker: deze film had ik in de bioscoop moeten kijken. Wat een geweldige CGI en adembenemende scenes. Soms deed 't zeker denken aan Inception. Wat betreft het acteerwerk kan ik kort zijn: Benedict Cumberbatch. Wat een geweldenaar is en blijft dat. Zo'n acteur tilt een film in 1 klap naar een hoger niveau. Ik heb echt genoten en de speelduur vloog voorbij. Prima humor ook!

4,5*
9/10 (IMDB)

avatar van TheManInBlack
3,5
0
geplaatst: 6 juni, 14:07 uur [permalink]
Indrukwekkend goed gemaakt met die special effects! Met die special effects lijkt het wel op Inception (2010). Hoofdrolspeler is goed gecast, net als alle andere personages in deze film. Leuk acteerwerk met leuke humor er tussendoor. Bad guy viel wel een beetje tegen.. Leuke toevoeging voor de toekomstige Marvel films, ben benieuwd wat deze personage zal gaan brengen in de toekomst.

avatar van scorsese
3,5
0
geplaatst: 11 juni, 22:20 uur [permalink]
Goeie film over een succesvolle dokter wiens handen worden verbrijzeld tijdens een auto-ongeluk. Een nogal standaard opbouw voor een eerste deel van een superheldenfilm en niet alleen op dat vlak is de film verre van origineel. Wel wordt de mystieke wereld en de echte wereld mooi naast elkaar neergezet. Zeker wel onderhoudend en de special effects zien er prachtig uit (vooral de bewegende gebouwen). Een kleine 3.5 sterren.

3,5
0
geplaatst: afgelopen vrijdag om 23:11 uur [permalink]
Beetje veel inception gedoe , voor de rest mooie effecten... 3,5 ster