• 9.097.513 stemmen

Met onder meer: Andrew Garfield, Sam Worthington en Luke Bracey

Gesproken taal: Japans en Engels

Releasedatum: 3 november 2016

Plot Hacksaw Ridge

"One of the greatest heroes in American history never fired a bullet."

'Hacksaw Ridge' vertelt het waargebeurde verhaal over Desmond T. Doss. Desmond was een Amerikaanse legerdokter die zich op het slagveld bevond, maar weigerde om te moorden en wapens te dragen. Tijdens de slag om Okinawa wist hij 75 mannen te redden, gewonden te evacueren en werd hij een oorlogsheld die risico's nam om de levens van zijn kameraden te redden.

Desmond T. Doss

Colonel Stelzer

Milt 'Hollywood' Zane

avatar van Waverick

Waverick

Zeer indrukwekkende en realistisch ogende oorlogsfilm. Of het werkelijk precies zo is gegaan zal waarschijnlijk niet helemaal kloppen; het is gebaseerd op herinneringen en die zijn altijd gekleurd. Desalniettemin een mooi verhaal over een oorlogsheld die weigerde te vechten.

avatar van Capablanca

Capablanca

De hoofdrolspeler een karikatuur, het verhaal mierezoet en voorspelbaar, de beelden onecht en de oorlogsscenes al snel vervelend. Maar verder ging ie wel!

avatar van KKOPPI

KKOPPI

Jeetje, de reacties hierboven rijmen absoluut niet met het stemgemiddelde. Geromantiseerd? Wellicht, maar dat is de taak van de regisseur. Dramatiek is een belangrijk onderdeel van een film, anders moet je maar WWII documentaires kijken o.i.d.

De props en het filmwerk zijn van de hoogste plank.

avatar van Filmreiziger

Filmreiziger

Goede oorlogsfilm. Ik snap de kritiek op het heroïsche en de film is zeker nationalistisch. De term 'mierzoet' snap ik ook, maar vind ik zelf moeilijk te gebruiken in een een film waar het oorlogsgeweld zo rauw in beeld wordt gebracht. Op een gegeven moment was ik wel klaar met de wegvliegende ledematen en ingewanden. Niet echt mierzoet. Ik ben echter bang dat e.e.a. realistisch in kaart is gebracht en de zinloosheid van deze slag komt goed over.

Tegelijk is het een waargebeurd en bijzonder verhaal. Het zal zeker geromantiseerd zijn op punten, maar als slechts een kwart op deze manier is gebeurd is Desmond een bijzonder man in een bijzonder verhaal. Met meest bijzondere van de film is dat Desmond het zelf gered heeft. Er zijn zeker meer mensen zoals Desmond geweest, maar de meeste kunnen het niet meer navertellen. Dapperheid heeft vaak een hoge prijs.

Goed camerawerk en ik vond vooral Andrew Garfield erg overtuigend acteren. Ik vond dit zeker 4 sterren film.

avatar van des1

des1

Voor mij een film om makkelijk over te slaan. A. Heb het wel gehad met WO2 en 2. Ben allergisch voor Garfield die altijd een soort lopend moreel oordeel lijkt te acteren. Heb ik al vanaf The Social Network.

avatar van DragQueen

DragQueen

Sterke oorlogsfilm van Mel Gibson, waarin het waargebeurde verhaal op een prima wijze naar het scherm wordt vertaald. Op visueel vlak gezien is de film vakkundig geschoten en de oorlogssituaties worden vrij realistisch neergezet. Verder is er een goede en met inleving acterende cast aanwezig. Kleine 4 Sterren.

avatar van Brabants

Brabants

• 2047 stemmen

Hacksaw Ridge een oorlogsfilm die verhaaltechnisch en qua uitvoering prima wegkijkt. De opbouw en de oorlog zelf vullen elkaar goed aan. Dit soort combinaties werken voor mij altijd prima. Als je in staat bent om alles niet te serieus te nemen(ook de hoofdrolspeler niet(mijns inziens geen goede casting)) dan kijkt het prima weg.

avatar van Boneka

Boneka

Beetje sentimenteel, maar zeker een hele goede film. Met name het stuk van zijn reddingen is imposant om te zien. Hij is onlangs uitgebracht op een fantastische 4K transfer. Alleen jammer dat hij geen Nederlandse ondertitels had. Fijn om hem weer eens te zien.

Film 4.0

Beeld (4k) 5,0

Geluid 4.5

avatar van Onceuponanytime

Onceuponanytime

Waverick schreef:

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Hacksaw Ridge is een degelijke Saving Private Ryan-achtige film. Wel hadden ze Andrew Garfield en Vince Vaugh achterwege mogen laten. Deze acteurs zijn veel te bekend om biografische en extreem serieuze rollen te spelen.

avatar van pietpuk

pietpuk

Niet onaardig maar iets te sentimenteel gebracht.

Gaaf hoe sterk het geloof in God, centraal stond bij hem.

En in vertrouwen bij zijn woord en belofte bleef, aan God.

Wat een held! Mooi en indrukwekkend verfilmd!!

avatar van krabat

krabat

Gibson is zwaar in den heere en dat zie je duidelijk terug in deze matige oorlogsfilm. De kijker wordt met de welbekende clichés en sentimentele muziek murw geslagen. Zeer teleurstellend, nergens meeslepend of indrukwekkend. Jammer, want het verhaal verdiende een betere regisseur. Gelukkig hebben we genoeg echte oorlogsklassiekers om op terug te vallen.

avatar van Roger Thornhill

Roger Thornhill

Vrij voorspelbaar tijdens de eerste helft, huiveringwekkend à la Saving Private Ryan tijdens de tweede. Op een gegeven moment werd ik wel een beetje murw van alle gruwelen, maar Andrew Garfield blijft gelukkig een goed "medium" om alles mee te maken zodat ik niet al te zeer toegeef aan de op de loer liggende verveling. Vince Vaughn is enigszins clichématig, Hugo Weaving zeer ontroerend.

avatar van Fervet opus

Fervet opus

des1 schreef:

En dan toch er op reageren.

avatar van Man of Steel

Man of Steel

Indrukwekkende film. Een film die je ervaart als een belevenis. Na het rustige eerste deel waarin mooi de achtergronden van de hoofdpersonages worden verdiept volgt er een tweede deel met keihard en overtuigend bombast met veel expliciete oorogsgore. Zelden zo gruwelijk in beeld gebracht. De slag op Hacksaw ridge laat ons de waanzin van oorlog voeren zien. In deze waanzin is Andrew Garfield de held die als militair hospik voor de gewonden zorgt en deze op heroïsche wijze van het slagveld haalt. De film is hierin wel nationalistisch en de helden daden worden dik aangezet met evenveel bombastische muziek als dat er bommen vallen. Maar het stoort nergens en de cinematografie is erg fraai. Dat zorgt voor een spannende vakkundig gemaakte oorlogsfilm.

En dan moet ik eerlijk zeggen dat ondanks dat Mel Gibson zijn naam te grabbel heeft gegooid hij toch wel een pluim verdient voor wat de man heeft afgeleverd aan indrukwekkende films.

avatar van Levivdm01

Levivdm01

Hele mooie, indrukwekkende en sterke film is dit!

Zoals meerdere oorlogsfilms is deze film ook gebaseerd op een echt verhaal, Desmond was een echte strijder een echte soldaat!

De ontploffingen zijn erg goed, het bloed is alles behalve nep, al met al is dit een topfilm

4.5 sterren voor deze film!

avatar van Phantasm

Phantasm

Goede film met een prima verhaal.

avatar van jeffreyraijmann

jeffreyraijmann

Een ijzersterke oorlogsfilm, met een goede cast.

Indrukwekkend is ook het einde waar de echte Desmond Doss aan het woord komt.

Cijfer 9

avatar van nijkerkbert

nijkerkbert

Indrukwekkend, poe, dit was indrukwekkend!

Met name aan het eind als de "echte" Desmond aan het woord komt dringt het besef door dat dit een waargebeurd verhaal is.

De totale waanzin die men oorlog noemt op fenomenale wijze in beeld gebracht.

Ijzersterk ook omdat in het eerste deel de hoofdpersonen uitgebreid worden voorgesteld.

Cinematografie en soundtrack dik in orde.

Hulde aan Mel Gibson!

avatar van Shadowed

Shadowed

Cijfer blijft overeind na herziening. De regie van Mel Gibson is weliswaar melig en bij vlagen mierzoet, maar hij weet als geen ander hoe brute vormgeving eruit moet zien. De tweede helft op het oorlogsslagveld wordt indrukwekkend in beeld gebracht en bijgestaan door het goede acteerwerk van hoofdrolspeler Andrew Garfield. De bijrollen van Vince Vaughn en Sam Worthington doen in het begin wat apart aan, maar mengen zich na enige tijd goed in het verhaal. De enige rol die ik persoonlijk uitermate oninteressant vond was die van Teresa Palmer, de romantische inslagen rekken het verhaal sowieso nodeloos uit. Uiteraard maakt dat deel uit van het bronmateriaal, maar dat betekent niet dat Gibson dit op een hoop vlakken interessanter vorm had kunnen geven. Eenmaal de oorlog dichterbij komt is het wat slome eerste halfuur gelukkig snel vergeten en vanaf dat moment wint Gibson een heleboel punten.