• 9.379.410 stemmen

Actie / Sciencefiction | 142 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Gary Ross

Met onder meer: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth

IMDb beoordeling: 7,2 (1.072.472)

Releasedatum: 21 maart 2012

Plot The Hunger Games

"May The Odds Be Ever In Your Favor."

In de nabije toekomst wordt Noord-Amerika geteisterd door droogte, brand en oorlog. Het wordt nu Panem genoemd, een land verdeeld in de 'Hoofdstad' en twaalf regio's. Elk jaar worden twee jonge deelnemers van elk district uitgeloot met het doel om in een competitie de andere deelnemers uit te schakelen. Het volk wordt gedwongen om deze 'wedstrijden' te kijken. Voor vermaak, maar ook ter intimidatie van de onderworpen districten. Katniss neemt vrijwillig de plaats in van haar zusje, die geselecteerd was om deel te nemen. Peeta, een man zonder enige gevechtsvaardigheden, zal haar vergezellen. Samen moeten ze het opnemen tegen veel sterkere en beter getrainde deelnemers...

Katniss Everdeen

Seneca Crane

Claudius Templesmith

avatar van Vinokourov

Vinokourov

Battle Royale op zijn Amerikaans dus: 24 jongens en meisjes moeten elkaar doden en dr kan dr maar één de winnaar zijn. Het leidt tot een prima film, waarbij de lange opbouw naar de daadwerkelijke Hunger Games opvalt. Nog beter is dat die opbouw niet eens verveelt en je niet denkt 'waneer begint de actie'. In het tweede deel komt dat er dan uiteindelijk en dat leidt nog tot best een hoop toffe kills. Wel jammer dat het einde onnodig lame is.

avatar van Busracik

Busracik

Ik vond de film erg goed. Hoewel er wel veel verschillen waren met het boek.

In het boek zitten veel meer details en die ik heb toch wel gemist in de film.

avatar van diedier

diedier

The Hunger Games,

De box-office hit van het moment, iedereen praat erover .. ik hoor positieve én negatieve berichten. Heb er even over getwijfeld om hem te gaan kijken, maar heb het toch gedaan. Ik studeer Film&Televisie dus wordt het van ons verwacht

Het was paasvakantie, én de zaal zat bom volle - dus het leeft blijkbaar onder de mensen.

Over het algemeen, ben ik vrij positief over deze film.

Ik had schrik, dat de film niet zo lang kon blijven boeien, door het vrij lange speelduur.

Maar de film had heel wat in zijn mars om de kijkers 142 min, te boeien.

Het verhaal was poep-simpel, maar bijzonder goed uitgewerkt. Heb vaak gedacht, waarom ben ik er in godsnaam niet opgekomen

Alleen hou ik niet van het soort 'actie' in deze film.

Deze film moest toeganlijk zijn voor jong én oud .. dus daarom een 12+

Dit is actie, maar toch geen actie. Ik hou eigenlijk niet van deze soort 'actie'.

Je ziet iemand vermoord worden, dan zie je wat bloed én dat is het ..

Door een moord, redelijk mooi cinematografisch in beeld te brengen, crieer je sfeer én spanning.

En door zo ophoudende actie in een film te steken, geraak je sfeer kwijt.

Ik hou nu eenmaal niet van deze uitvoering, maar dit is gewoon mijn smaak.

Ook miste ik wat, voorgeschiedenis in het verhaal ..

Waarom zijn ooit die dorpen omgedoopt tot disctricten ?

Maar dat heb je meestal zo, met verfilmingen van boeken.

Je krijgt nooit alles in een film .. als je alles wilt weten moet je het boek lezen !

Knappe acteer-prestaties ! Knappe muziek (James Newton Howard) - Goede regie - Mooie Cinematografie - aléén soms wat zwakke speciale-effects, maar dat is ook misschien met opzet gedaan ..

Een 3*

avatar van Dennissssss

Dennissssss

Niet heel slecht gemaakt of zo, maar weinig boeiend! Een regelrechte tegenvaller! Het is allemaal maar wat slapjes, weinig spannende actie, de ontroerende momenten komen ook niet aan. Ik was blij dat ie afgelopen was!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

jumpstylemovie schreef:
Wat is iedereen hier lovend. Ik verwacht de flop van 2012 (al zal het heus wel een commercieel succes worden) Teaser is tenenkrommend.

Dit waren mijn gedachten vooraf. Ik moet zeggen dat ik tijdens de film ook behoorlijk negatief ingesteld was (ook wel na afloop) maar nu, een paar dagen later, kijk ik toch met een redelijk goed gevoel terug. Er zaten echt wel slechte scenes in (I volunteer as tribute ) maar het totaalplaatje is wel vermakelijk.

Aan de ene kant spreken dit soort groots opgezette avonturenfilms mij wel aan en het kijkt heerlijk weg, maar aan de andere kant bedenk ik me steeds meer slechte punten: Die achterlijke honden op het eind, die genetisch gemodificeerde wespen en Peeta die zich in een mum van tijd veranderd in een rots En hadden ze Katniss niet gewoon uit de boom kunnen schieten terwijl ze sliep? The Hunger Games zelf zijn sowieso niet zo bijster interessant. 60% van de deelnemers slachten elkaar al af in de eerste minuut.. En waarom was die Cato zo slap op het eind? "I know now i never made a chance from the beginning". Tuurlijk wel, hij was het sterkst en meest bedreven met wapens... Hij had makkelijk kunnen winnen. De film was ook veel te braaf. Er was amper bloed en geweld, het bleef te kindelijk. Is deze film wel eens 16+?

Bij ons werd de pauze precies op het moment dat ze met die tubes naar boven gingen ingelast. De film leek daardoor wel echt uit 2 delen te bestaan. Ik kijk deze film wel weer wanneer hij op BluRay verschijnt. Eens kijken wat er dan met mijn huidige cijfer gebeurd:

avatar van Shinobi

Shinobi

Afgelopen zondag in de bios gezien en op zich wel een redelijke vermakelijke film. Allereerst wil ik zeggen dat ik niet bekend ben met de boeken en die zullen ongetwijfeld ook wel beter zijn, want The Hunger Games is eigenlijk een vrij standaard filmpje dat nergens boven zichzelf uitstijgt.

Verder veel te braaf, ik had graag een paar goede kills willen zien. Als ik dat wil zien, zal ik toch moeten uitwijken naar Batoru Rowaiaru (2000) met enigszins hetzelfde concept.

En als ik eerlijk ben snap ik dan ook niet echt de hele hype eromheen...

Tot slot zijn er echt zoveel dingen die niet kloppen, zoals het personage van Harrelson dat van totaal ongeïnteresseerd in behulpzaam verandert en Katniss en Peeta vanuit het niets helpt.
Er wordt gezegd dat 30% doodgaat aan natuurlijke verschijnselen, maar dat wordt nauwelijks goed in beeld gebracht.

Het personage van Kravitz sloeg nergens op.
Ik snap niet echt wat er zo bijzonder is aan Katniss, wordt nergens duidelijk. Overigens zet haar Lawrence haar wel goed neer.

Laat ik maar stoppen, al ben ik wel lichtelijk benieuwd naar de volgende twee delen.

Kleine 3,0 sterren.

avatar van arno74

arno74

Onderhoudende film, met als uitgangspunt een soort "big brother" waar alleen de winnaar overleeft. Dat verhaal maakt en draagt wat mij betreft de film. De eerste helft is verloopt tamelijk traag, maar dat wordt in de tweede helft wel goedgemaakt.

De film vestigt vrijwel alle aandacht op één deelnemer (de hoofdrolspeelster), hierdoor wordt het moeilijk om met andere deelnemers mee te leven, te volgen of te begrijpen. En dat is erg jammer. Ook is het verhaal af en toe behoorlijk oppervlakkig.

Desondanks blijft het een prima film die het bezichtigen zeker waard is.

avatar van haantje1

haantje1

jumpstylemovie schreef:
En waarom was die Cato zo slap op het eind? "I know now i never made a chance from the beginning". Tuurlijk wel, hij was het sterkst en meest bedreven met wapens... Hij had makkelijk kunnen winnen. *

Volgens mij zei hij juist dat hij toch al dood was vanaf het begin af aan en dat snap ik wel, hij werd al die jaren opgevoed om te moorden... en volgens mij kan dat voor een jongen van 19 toch echt niet gezond zijn en wil ie juist zeggen dat ie mentaal altijd al dood is geweest

Ik vond het verder een heerlijke film om naar te kijken en heb er heel hard van genoten, ja tuurlijk hij was af en toe wat mild maar het hele idee dat mensen je hele doen en laten kunnen besturen vanaf een computer vond ik heerlijk om te zien, prachtige film! Ik denk dat ik The Avengers en The Hobbit dit jaar nog meer van ga genieten... maar dit is een mooie derde dus vandaar de:

avatar van Tommassi

Tommassi

Een leuke film, die toch wel enkele minpunten kent. De film lijkt nooit echt een keuze te kunnen/willen maken in welk genre het zich wil verdiepen. Enerzijds wordt er in het eerste gedeelte veel aandacht besteed aan het verhaal (een beetje teveel, want zo moeilijk is het principe van deze hongerspelen nu ook weer niet om het x-tig keer uit de doeken te doen), anderzijds vermindert dit aspect in het 2de gedeelte van de film, maar wordt dit niet gecompenseerd door actie/spanning.

Die actie/spanning valt eigenlijk in heel de film wat tegen... Eerst moet je lang wachten tot de hongerspelen effectief van start gaan, en achteraf moet je eigenlijk concluderen dat de hoofdrolspeler niet eens geweldig veel actie heeft ondernomen.

Al bij al kijkt de film wel leuk weg, maar een topper is het zeker niet.

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

Twijfel overheerst.

Ik heb na het kijken vooral het gevoel dat The Hunger Games alles wil zijn, terwijl dat natuurlijk niet kan.
Om te beginnen rammelt de gehele opzet van de Hongerspelen. Het is gewoonweg onlogisch dat kinderen mekaar gaan zitten afslachten. En dan kunnen zij daar nog toe gedwongen worden, welke rijke mens kijkt naar zo'n tv-show?
Er wordt zo licht over dat feit gegaan dat het allemaal maar vanzelfsprekend zou moeten zijn.

Je zou dan gaan denken dat de wreedheid wat meer naar voren komt, maar opeens moet het ook kijkbaar zijn voor jongeren. De bedoeling van de Hongerspelen is wreed, maar als kijker krijg je een heel braaf tienerfilmpje voorgeschoteld. Dat vloekt. Het is ofwel het één ofwel het ander.

Het survivalverhaaltje dat we dan krijgen is best oké, maar ook hier hadden enkele dingen beter uitgewerkt kunnen worden. Het trainingsgedeelte is geen trainingsgedeelte en de personages komen amper naar voren - Katniss daargelaten. De Hongerspelen zelf zijn redelijk spannend, maar dingetjes zoals de samenwerkende groep horen gewoon niet. Het is zo kinderachtig dat het niet past bij het wrede uitgangspunt.

Jennifer Lawrence draagt de film. Dit is echter meer te danken aan haar personage dan aan haar acteren. Ze hééft présence en ze kán wel iets, maar krijgt ook weinig tegenstand. Ben Affleck-lookalike Josh Hutcherson bakt er werkelijk niets van. Zelden zo'n ongeloofwaardige performance gezien. Ik vraag me af waarom ze Liam Hemsworth niet voor zijn rol gecast hebben. Het charisma druipt van hem af en in zijn paar momentjes komt ie ook veel meer naturel over.
Gelukkig zijn de meeste bijrolletjes goed te doen. Woody Harrelson is zoals altijd goed, Stanley Tucci is wederom komisch, Wes Bentley heeft een schitterende baardtooi en Lenny Kravitz is zowaar een ontdekking.

Het camerawerk is tijdens actiescènes veel en veel te schokkerig. Het gaat van hier naar daar en weer terug en nog eens. Van de actie heb ik dus weinig genoten, en dat is zonde. De locaties zijn immers heel mooi gedaan - oké, de arena is wat makkelijk maar wel uitdagend. De vele creaties zien er wat raar uit - aangezien ik de boeken niet gelezen heb, wist ik ook niet goed wat te verwachten.

Iets teveel tienerblockbuster.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Gister gezien en ik vind het toch niet zo denderend allemaal! Ik verwachtte toch wel iets spannends, maar het is gewoon een rommeltje. Met name wanneer zogeheten Hunger Games is een keer beginnen! Wat is er spannend aan bomen klimmen? De hele aanloop naar de spelen toe vind ik eigenlijk nog het leuks! Ook al duurde dat mij net iets te lang! Misschien hadden ze ons ook wat van de andere districten kunnen laten zien? En dan de toedracht voor Hunger Games. Dit wordt even vluchtig uitgelegd en klaar! Sowieso bestaat er geen gerechtvaardigd excuus om iets als de Hunger Games te organiseren, maar anders had het boek en de film er niet gekomen natuurlijk, dus dat nemen me maar voor lief.

Leuk om even gezien te hebben, maar ben er niet kapot van. Wel een aantal geinige rollen van onder meer Stanley Tucci en Elizabeth Banks. Woody Harrelson is redelijk. Jennifer Lawrence is nog het best. Gelukkig maar, want zij speelt de hoofdrol. Samen met Josh Hutcherson, maar over hem ben ik niet echt te spreken.

The Hunger Games. Het boek van 374 pagina's is ongetwijfeld een stuk spannender!

avatar van Dreiecke

Dreiecke

Even if I don’t make it…

Het gegeven is best apart, een modernere versie van gladiatorengevechten, maar dan door kinderen/jongeren uitgevoerd en niet in de arena maar in een bosgebied (wat volhangt met camera’s en technische snufjes).
Er is ook een mooi romantisch verhaal in verweven.
Zeker geen slechte film, in mijn ogen. Wel met een paar onafgewerkte losse eindjes en enkele ongeloofwaardigheden.
Mooie sound/muziek en met toen nog vrij onbekende acteurs, maar goed geacteerd.
Ik vond de film onderhoudend en regelmatig spannend, hoewel de speelduur ook wat lang is.

Het verhaal:
Er bestaat een dwang om mee te doen met een spel volgens de zotte regels van een fantasie maatschappij, waarin de mensen uit de 12 districten als dingen beschouwd worden en geacht worden geen gevoel te hebben. En alles om een show te kunnen vullen.
Het deed mij wat dat betreft aan de Truman Show denken, maar dan met veel actie.

Zo ver weg is het eigenlijk niet, als je kijkt naar de huidige (wereldwijde) dienst-, oorlogs- of werkplicht, armoede-rijkdom tegenstelling, mediamacht, maatschappij structuren en non-rechten van het individu.

avatar van david bohm

david bohm

Best een aardige film gedragen door de fijne actrice Jennifer Lawrence die me al bevalt sinds Winter's Bone. In Hunger Games speelt ze eigenlijk een soortgelijk karakter - eenvoudig, dicht bij de natuur en van weinig woorden. Het verhaal is onderhoudend, wat ik wel jammer vind is dat het gros van de actiescènes wat lastig te volgen is door de manier van filmen.

avatar van TMP

TMP

Aardige film met een onderhoudend verhaal. Hoewel ik de boeken niet gelezen heb, viel het verhaal prima te volgen. Visueel gezien was de film prima. Vooral de Capitol en de gevechtsarena zagen er goed uit. Ik had echter wel wat meer actiescenes verwacht, er zijn vrij weinig echte gevechten. De liefdesscenes tussen de twee deelnemers uit District 12 komen niet overtuigend over en zijn enorm cliché. Ik begrijp dat dit gespeelde liefde zou moeten zijn, maar dan nog... De personages van Harrelson en Kravitz waren niet bijster goed uitgewerkt en voegden weinig toe. Al met al wel een zeer vermakelijke blockbuster, maar hier en daar iets te braaf en clichématig uitgewerkt.

avatar van james_cameron

Onderhoudend eerste deel van de trilogie, goed gemaakt en intelligent uitgewerkt. De opzet is intrigerend, met een knap opgebouwd gevoel van dreiging. Wanneer de spelen uit de titel zich aandienen zakt de boel helaas wat in, ondanks enkele spannende scenes. De cast is prima, met Jennifer Lawrence perfect in de hoofdrol. Regisseur Gary Ross weet kunstig om bepaalde gruwelijkheden heen te monteren, zonder dat er een al te bloedeloze film ontstaat, maar toch heeft de film uiteindelijk niet de benodigde impact. Ondanks de lange speelduur voelt één en ander toch wat afgeraffeld aan. De volgende delen kunnen op dat gebied nog wel wat winst boeken, in ieder geval.

avatar van newG

newG

Een verhaal dat me erg aansprak en de acteurs waren ook goed gekozen. Tot daar de positieve punten van deze film, wat rest is een hoop jatwerk uit een dozijn andere films, zoutloze onnozelheden, slecht camerawerk/montage (ik haat trekkende beelden en ik haat actie gefilmd met de losse hand ((of toch de manier zoals in deze film)), zeer zwak uitgewerkt sentiment, voorspelbaarheid die je al van MIJLENVER ziet aankomen, enz enz.

En zo krijg je dus een film die aan elkaar hangt met veel te veel "gelukjes" en toevalligheden.

Hoe zo een miskleun van een film sociaal aanvaard kan worden als "1 van de betere films van het jaar" blijft me echt een raadsel...

avatar van Theunissen

Deze film ligt qua verhaal in de trend van "The Condemned" maar dan met kinderen. De film is dan ook vooral bedoeld voor kinderen want het is één en al cliché wat de klok slaat en ook behoorlijk flauw allemaal. Het verhaal is best aardig (zeker in het eerste uur) en wist ook wel te boeien maar spannend wordt het helaas nergens en ook weet de film nergens te verrassen. Sterker nog het is eigenlijk best allemaal voorspelbaar. Het einde vond ik overigens zeer matig en was ook zeer flauw.

De cast kon me eigenlijk ook nergens overtuigen en alleen de oudgedienden Stanley Tucci en Woody Harrelson deden het best aardig. De rol van Elizabeth Banks sloeg nergens op en ze zag er ook nog eens belachelijk uit. Overigens wel grappig dat Lenny Kravitz een rolletje had in deze film. Hij kan het wel beter laten bij het maken van muziek.

avatar van Chefff

Chefff

Géén geweldige film! Pas na een uur werd de film wat leuker, maar dat gevoel viel snel weg. Had er veel meer van verwacht. Al met al wel een voldoende, dus 3*

avatar van doctari

doctari

Ok ik wist natuurlijk dat dit een beetje een brave film zou worden (vooral gericht op tieners) maar het uitgangspunt is goed en je hoopt dan toch op iets goeds.

De verwachtingen zijn uiteindelijk gedeeltelijk waargemaakt..het is zeker geen klassieker maar toch een bovengemiddeld onderhoudende film.

Om met de negatieve punten te beginnen: de films is echt minstens een half uur te lang en neemt teveel tijd voor de actie losbreekt. En ondanks deze lange looptijd wordt het hele idee achter het dystopische Panem, de ggames, en het effect ervan op de bevolking, maar erg matig toegelicht. Ten slotte is de romance die in de film zit van een bedroevend niveau en een overduidelijke paai richting het Twilight-publiek.

En toch heb ik me er prima mee vermaakt. De film heeft een sterk hoofdpersonage waar je mee meeleeft en een aantal spannende, grappige en ontroerende scenes. En ondanks het feit dat het idee natuurlijk niet helemaal nieuw is (zie Battle Royale, Running Man etc) zitten er toch voldoende interessante vondsten alsmede leuke bijrollen (Woody Harrelson) in om het allemaal erg onderhoudend te maken. Dat het allemaal dan net een beetje te braaf is, tsja, je kunt niet alles hebben.

avatar van Zinema

Laat het uitmelken beginnen.

Deze onverwachte bioscoophit lijkt vooral gericht te zijn op tieners, die enigszins Twilight-moe de film massaal omarmden. Waarom? Omdat romantiek, een vleugje fantasy en avontuur het kennelijk goed doen. Vooral uitgevoerd door hoofdrolspelers uit dezelfde leeftijdsklasse. Tucci en Banks spelen overdreven karakters die ten dele werken en de verdwaalde Kravitz lijkt hier serieus te beginnen aan een acteercarrière. Enige positieve noot is Harrelson, maar diens bijdrage is niet genoeg om deze Hollywoodversie van Battle Royale en vele andere genregenoten het verschil te doen maken.

De lange speelduur helpt ook niet mee, maar vooral het motivatiegegeven van de games zelf werkt amper. Juist omdat er best tijd wordt uitgetrokken voor een opbouw is dit jammer. Echte uitleg wordt dan ook niet gegeven en de latere samenwerkingsverbonden tussen het slachtvee zijn vaak overdreven en onrealistisch voor een film die zichzelf best serieus neemt. Sowieso zakt de film inhoudelijk nogal in elkaar tijdens de uiteindelijke games. De toon is echter gezet, het uitmelken kan beginnen. De melk blijkt hier echter al zuur te smaken.

Doorsnee.

avatar van stinissen

Matige vervelende en veel te lange Actie / Sciencefiction film waar ook nog eens

Josh Hutcherson in mee doet (brrrr) wel een pluspuntje voor Jennifer Lawrence maar ook zij kan deze matige prent niet redden de rest van de cast acteerd op de automatische piloot. De film mist elke vorm van drama en gevoel , nee een echte tegenvaller. Misschien wel leuk voor de 12-jarigen onder ons die ook Twilight konden waarderen.....

avatar van blurp194

blurp194

Ik had eigenlijk weinig verwachtingen bij deze film - een variatie op een thema wat al aardig uitgekauwd is, dacht ik. Maar na een minuutje of tien-vijftien valt het wel aardig op z'n plek en begint het verhaal toch waarachtig spannend te worden, en wordt duidelijk dat deze film er toch net weer andere richting in kiest - waarbij het verhaal niet direct om de kills en de actie gaat. En daardoor misschien wat meer aandacht voor het verhaal zelf overblijft.

En da's ook wel waar de film het van moet hebben. Niet dat er nou heel slecht geacteerd wordt - tenminste niet door de hoofdrolkinders, de rest heeft maar weinig te doen en loopt er toch wel een beetje als bladvulling bij. Niet dat dat erg is - misschien uitgezonderd Katniss, gaat het ook niet om de karakterontwikkeling of de diepgevoelde emoties, het verhaal heeft duidelijk de eerste plaats in deze film. Het stukje romantiek dat even lijkt te storen valt daarin ook mooi op z'n plek.

Qua beelden is het meer de sfeer, de omgeving, en de spelers die in beeld gebracht worden dan de actie; de actie, en er komen zeker wel wat kills voorbij, worden ietsje aan de abstracte kant gefilmd - de harde details zijn niet in beeld - een beetje als de vergelijking tussen een dromerige softporno en echte hardcore, als ik het zo mag uitleggen. Misschien wel een beetje te meisjesachtig voor de echte gore-liefhebber, als je rekent op kills alsof het bloed in de bonusaanbieding is zal je toch wat teleurgesteld worden. Verkeerd vind ik het beslist niet zo - het past prima bij de sfeer van de film, en om de bloeddorst te stillen kan je altijd nog naar een andere film gaan kijken.

Hoe dan ook, het geheel maakt me zeker wel nieuwsgierig naar het boek, en de volgende delen wil ik ook wel zien. Die zullen er gezien de opbrengsten, in een halfjaartje al krap 700 miljoen dollar volgens imdb, toch zeker wel komen. En, met dat die vergelijking toch al getrokken is, da's een tikkie meer dan de eerste Twilight-film opgebracht heeft. En de rating lijkt toch ook wel wat hoger te zijn. Ik denk ook wel terecht - er zit toch echt wel wat meer diepgang in het verhaal.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Ik vind het maar een slap aftreksel van Battle Royale. Die vergelijking is al 10.000 keer gemaakt (heb de forums op IMDB even doorgespit) maar het is ook gewoon echt overduidelijk. Heb het boek niet gelezen, denk dat dat niet meehelpt in een positieve kijk op deze film. Ik vond er eerlijk gezegd veel te veel traagheid in zitten. Vooral het eerste deel van de film is echt tergend langzaam.

Naarmate de film vordert komt er wel wat meer schot in de zaak (en gebeurd er ook eindelijk een keer iets) maar toch knaagde dat "Battle Royale" de hele tijd een beetje aan me. Vond overigens het acteerwerk in The Hunger Games prima in orde, in ieder geval van de hoofdrolspelers. Leuk om Woody Harrelson in deze rol te zien ook.

Maar samenvattend is de film denk ik prima vermaak voor de boekenlezers maar voor de nietsvermoedende kijker is het een trage, saaie film zonder al teveel spektakel. Jammer.

2,5

avatar van booyo

booyo

hansvanhengel schreef:

Waar ik me persoonlijk wel een beetje aan erger is de keuze voor Josh Hutcherson. Hij speelt zijn rol met verve, maar ik vind de persoon niet passen binnen het plaatje dat ik krijg van Peeta als ik het boek lees.

Ik vond het in het boek een douche, en in de film evenzo.

Waar het boek erg duidelijk voor tienermeisjes is geschreven, wist het me als stoere jongen in de twintig, wel degelijk te vermaken. Gewoon is lekker hapklare stukken tekst weglezen is ook wel is fijn, en mevrouw Collins wist absoluut de spanning er in te houden. Ik was dan ook erg benieuwd hoe ze het verfilmd zouden hebben, en ik moet zeggen: dat valt tegen. De spanningsboog is niet tot nauwelijks aanwezig, en het is allemaal veel te afgeraffeld. Met name naar het einde, maar ook in het begin lijken enkele belangrijke punten nauwelijks aandacht te krijgen. Jammer.

avatar van ExToR

ExToR

het verhaal van de film kwam mij ook wel redelijk bekend voor van onder andere battle royale en zelfs gamer. dit maakte de film naar mijn mening niet minder leuk. het verhaal is aardig, maar zoals verwacht wel erg vergezocht en onlogisch. daarnaast kreeg ik vooral bij het tweede deel van de film het idee dat ze de boel flink wilde afraffelen omdat het al vrij lang duurde voordat ze uberhaupt in 'the hunger games' terechtkwamen.

over het algemeen toch een aardige film, er had wat meer actie ingemogen, maar heb er toch best van genoten.

avatar van Seifer

Seifer

Ik had geen hoge verwachtingen, maar de film heeft me wel aangenaam verrast. Ik verwachte eerlijk gezegd een film, waarin niemand zou worden vermoord (gezien de 12 rating). Jennifer Lawrence en degene die Rue speelde deden het leuk. Josh Hutcherson ben ik wat minder fan van, vooral omdat hij zo'n suf is (niet alleen in deze film). Stanley Tucci deed het ook goed, om een van andere reden speelt hij altijd de meest irritante personages. Woody Harrelson deed het ook niet onaardig.

Er zitten wel wat mindere punten in de film. Ik ken het boek niet, maar het leek alsof de gamehost als doel had om Katniss te doden met die vuurballen. Waarom werd het de andere deelnemers totaal niet lastig gemaakt? Verder werd aan het begin van de spelen verteld, dat de deelnemers voor veel gevaren (uitdroging, honger, etc) kwamen te staan, maar eigenlijk gingen ze alleen dood door toedoen van een ander.

Het einde viel mij tegen, dat sloeg echt alles. Wat een draaikonterij...

Mwa, gaat wel. Vooral het totaal idiote concept van: we hadden rebellen en een opstand en om de vieren dat we nu eenheid hebben laten we elk jaar 2 jongeren uit elke provincie elkaar afmaken.. . is erg dom.

Verder best aardig uitgewerkt maar over het geheel niks bijzonders buiten de sterke hoofdrolspeelster.

avatar van Snorren

Snorren

Aangezien ik dood gegooid werd met reclame's van The Hunger Games had ik er toch wel wat meer van verwacht. De film blinkt nergens echt in uit; het camerawerk was irritant, de special effects soms wat nep en er werden weinig scherpe dialogen gebruikt. Ook had het verhaal minder hoogtepunt dan ik aan voelde komen. Ik vond het wel heel erg gauw afgemaakt met die roedel lelijke honden. De film bleef wat braaf en dat is jammer, want het verhaal had wel enige potentie.

Kortom: vermakelijk, maar geen hoogstaand stukje film. 3.0*

avatar van wibro

wibro

Boring. En dat komt vooral doordat er in dit SF drama te veel niets zeggende scènes zaten, waardoor de film veel te lang duurde. Bovendien werd het naar het einde toe ook nog eens te sentimenteel. Daar komt ook nog bij de afgrijselijke soundtrack. Echt Hollywood drama muziek. Misschien kun je dit soort films beter aan de Japanners (zie Battle Royale) over laten. Jennifer Lawrence deed het goed, dat wel. Haar acteren voorkomt dat ik deze film met het door mij laagst gehanteerde cijfer (1,0*) afserveer.

avatar van Sjoerdow

Sjoerdow

Belachelijk Hollywoodprulletje, dat Battle Royale moet doen vergeten.

Ik heb het boek niet gelezen, maar ik voel me daar ook niet verplicht toe. De film moet het verhaal in een samenvatting kunnen vertellen, zonder dat daar al te veel (essentiële) vragen bij ontstaan. Roeman noemde het al hierboven. Er wordt te weinig duidelijk uitgelegd.

Dat gezegd hebbende, is The hunger games best leuk in het begin. De voorbereiding is geinig in beeld gebracht, al had ik als deelnemer wat meer de schaduw opgezocht. Zo besluit Peeta zijn hand te camoufleren in het bijzijn van tegenstanders. Dan denk ik: dat is al niet zo slim. Toch is het leuk dat de diversiteit tussen de kandidaten goed naar voren komt in deze fase van de film.

Als de spelen dan begonnen zijn, loopt de film helemaal de afgrond in. Echt overlevingsinstinct heeft het gros van de deelnemers niet, inclusief Katniss. Mensen vormen groepen en vertrouwen elkaar zo goed, dat ze naast elkaar in de bladeren in slaap vallen, schijnbaar niet wetende, dat de persoon naast je elk moment je keel kan doorsnijden.

Hier heb ik nog tig voorbeelden van in deze film, maar die ga ik niet allemaal opnoemen. Feit blijft dat er geen enkele slimme kandidaat met een gezonde overlevingsdrang in het spel zat.

Het einde is ook nog eens te braaf voor woorden. Erg slappe hap dit.