menu

The Hunger Games: Catching Fire (2013)

mijn stem
3,41 (2421)
2421 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Avontuur
146 minuten

geregisseerd door Francis Lawrence
met Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth

Na haar overwinning in de 74e Jaarlijkse Hongerspelen met haar metgezel Peeta Mellark is Katniss Everdeen veilig naar huis teruggekeerd. Deze overwinning betekent echter dat ze opnieuw weg moeten en hun familie moeten achterlaten om op een 'Overwinningstournee' door de districten te vertrekken. Onderweg merkt Katniss dat een opstand op til is, maar de Hoofdstad is nog steeds aan de macht wanneer President Snow de 75e Jaarlijkse Hongerspelen voorbereidt - een wedstrijd die Panem voorgoed kan veranderen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=nN3oGkxWz88

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
avatar van J.Ch.
4,0
In voorbereiding op het laatste deel van de serie heb ik ook Catching Fire nog maar eens gekeken. The Hunger Games heeft een tweede kijkbeurt prima doorstaan, en gelukkig geldt hetzelfde voor dit tweede deel. Misschien vind ik ‘m zelfs wel beter dan de eerste nog.

De dingen zijn veranderd sinds Katniss en Peeta de Games overleefden. Dat ze beiden zo hun trauma’s en nachtmerries hebben is niet verrassend, wat wel verrassend is, is het verloop van de relatie tussen de twee. Misschien is het voor Katniss wel te pijnlijk om door Peeta steeds te worden herinnerd aan wat ze hebben meegemaakt en negeert ze hem daarom zo veel mogelijk. Aan de andere kant, zodra het erop lijkt dat Peeta in gevaar zou kunnen komen springt ze voor hem in de bres. En later, als Peeta tegen het krachtveld oploopt en bijna het loodje legt, valt er niet te twijfelen aan de oprechtheid van Katniss’ volslagen paniek. Mooie scène is dat.

Katniss’ besluiteloosheid waar het gaat om kiezen tussen Gale en Peeta, en het meermaals van gedachten en gedrag veranderen, is niet altijd begrijpelijk, maar volkomen geloofwaardig. Katniss is net een mens, die is niet altijd volledig te doorzien, maar soms begrijpen we haar juist eerder dan zijzelf. Dat Katniss met dit gedrag wegkomt is onder meer te danken aan de uitstekende prestatie van Jennifer Lawrence. Daarnaast kan Katniss er ook niet zoveel aan doen; ze schijnt in het geheel nogal moeite te hebben met emotieregulatie. De scène tegen het eind, als Katniss zich vol woede op Haymitch stort, is een van mijn favorieten. Ze is sterk, zowel fysiek als mentaal, maar is nu machteloos en stort ineen. Niet voor lang echter, het laatste shot laat meer dan duidelijk zien dat ze zint op wraak.

Maar voor dat laatste shot gebeurt er natuurlijk nog veel. Er wordt gelukkig voldoende tijd besteed om het leven na het winnen van de Games te laten zien, evenals de opstand die aan het broeien is. Katniss’ nieuwe rol als beroemdheid past haar helemaal niet, en al snel wordt duidelijk dat ze de dingen niet meer in de hand heeft. En dan komen de Games weer terug… Toch voelt het nauwelijks als een herhaling van zetten. Omdat dit geen onschuldige kinderen zijn maar opstandige volwassenen die zich al in de arena hebben bewezen, krijgen de spelen een stuk donkerder tintje. De arena is ook anders, met inventieve nieuwe kwellingen. Ik vond de apen oprecht eng, maar de Jabberjays zijn beter bedacht. De Games verlopen duidelijk anders – andere tributen scharen zich aan Katniss’ zijde en offeren zich zelfs voor haar op, wat een aantal indrukwekkende scènes oplevert. Er is duidelijk wat aan de hand, en je voelt Katniss’ frustratie omdat zij als enige niet lijkt te weten wat.

Er komen in dit tweede deel een boel interessante personages bij: Heavensbee, Johanna, Beetee en mijn favoriet Finnick (een mooi gelaagd personage voor een bijrol!). Ook de bekende bijrollen zijn weer uitstekend neergezet, waarbij ik deze keer vooral Woody Harrelson positief vond opvallen. De actie en de effecten zien er goed uit, de muziek draagt bij, evenals de kostuums. Het werkt gewoon allemaal.

Net iets anders, net iets donkerder, net iets volwassener dan het eerste deel. Net iets meer boeiende personages, net iets meer conflict, net iets ingewikkelder. Het wordt alleen maar beter. Op naar het volgende deel!

avatar van TornadoEF5
Vreselijk en naar mijn mening veel slechter dan de eerste Hunger Games-film.

Waar ik me nog niet zo ergerde bij de eerste Hunger Games - wellicht omdat ik toen minder kritisch was en geëvolueerd ben als filmkijker en meer geduld had om de film te zien 'ontploffen' wat er weliswaar ook in een veel zachtere versie dan verwacht kwam en waar ik toen het begrip kreeg waarom deze film bij de meisjes zo populair is - had ik dat veel meer bij deze film.

Ik vond de eerste 90 minuten totaal niet interessant. Ik vond de setting, costume design, redenen van de personages allemaal compleet ongeloofwaardig en de toevalligheden stapelden zich op. Ook vond ik het wat raar hoe er omgegaan werd met de verderlopende verhaallijnen van de eerste Hunger Games.

Wat we verder dan in het laatste uur te zien krijgen is een herhaling van de eerste Hunger Games - hetzij in iets donkere versie wel. Als tot slot van rekening Peeta dan nog eens geveld wordt door iets (een soort wall?), en die gereanimeerd moest worden, hoopte ik eigenlijk dat die dood zou gaan zodat er toch nog eens iets onverwachts en leuks zou gebeuren, maar natuurlijk - hoe toevallig toch - komt hij weer tot leven. Het toont maar eens aan hoe weinig inlevingsvermogen ik heb in de personages die vooral op uitwerking (script) enorm tekortschieten. Ook vind ik de acteerprestaties vrij zwak. Jennifer Lawrence is een mooie en knappe vrouw, en kan ongetwijfeld wel goed acteren, maar dat zie ik dus te weinig in deze film.

Ik weet niet of ik nog zoveel zin heb in de Mockingjay vervolgen, waarvan het script nog eens in twee delen is opgesplitst. Ik kan me best wel eens vermaken met een blockbuster, het hoeft niet altijd serieus te zijn, maar deze film schiet gewoon op elk vlak tekort. Een Batoru Rowaiaru [Battle Royale] kan er dan wel weer in, hoewel die zijn mankementen ook kent. Maar die is toch stukken vermakelijker dan deze eerste twee films uit de Hunger Games-franchise.

2,0
Na het waardeloze eerste deel was ik er eigenlijk wel klaar mee maar men beloofde mij beterschap. Het is inderdaad wel wat beter maar nog steeds oersaai en te langdradig. Wederom vinden er gebeurtenissen plaats die nergens over gaan. Ik blijf mij verbazen over de hoge waarderingen die deze reeks krijgt.

Vanavond op tv..Ben aan het opnemen...maar kijk af en toe. Commentaren hier gelezen. Ik ben overtuigd: Baggerfilm, ....ook wat ik af en toe zie.. Volkomen oninteressante film .Stoppen en wissen. Tnx Moviegluurders.

avatar van Rujar
2,5
De drama in de film is echt matig uitgewerkt, maar de film blijft wel boeiend genoeg om helemaal uit te kijken. Het is best vermakelijke televisie.

3,5
Best vermakelijk allemaal. In vind de film er best goed uit zien, er wordt acceptabel geacteerd. Rekening er mee houdende dat de film lichter van toon is dan bijvoorbeeld Battle Royal (Persoonlijk vond ik die maar zozo) dan kijkt de film heel redelijk weg. Gewoon blockbuster amusement, biertje en een bakje popcorn er bij en kijken maar.

avatar van IH88
3,5
“People are looking to you, Katniss. You've given them an opportunity. They just have to be brave enough to take it.”

Eigenlijk is Catching Fire een kopie van het eerste deel maar ik vind hem eigenlijk op alle onderdelen sterker dan zijn voorganger. Blikvanger blijft Jennifer Lawrence die hier weer een ongelooflijk sterke prestatie neerzet en overtuigd in elke scene. Door een groeiende opstand onder de bevolking besluit President Snow nieuwe Hunger Games te organiseren met deze keer de winnaars van alle Hunger Games die het tegen elkaar op moeten nemen. En weer kan er maar één deelnemer het overleven.

De wat duistere en grauwe wereld van Panem wordt door regisseur Francis Lawrence perfect tot leven gewekt en ook de arena waar de "uitverkorenen" tegen elkaar moeten vechten ziet er schitterend uit. Maar de sfeer is net wat naargeestige dan in het eerste deel en met de winnaars van de vorige Hunger Games heeft Katniss sterkere en vaardigere tegenstanders dan in het eerste deel. De balanceeract die Francis Lawrence moet uithalen met het aanspreken van zowel een jonger als ouder publiek is weer grandioos gedaan en ik denk dat iedereen wel kan genieten van deze film. Ik blijf het een probleem vinden dat de mannelijke acteurs (Liam Hemsworth en Josh Hutcherson) wel zwaar achterblijven ten opzichte van Lawrence en nauwelijks overtuigen. Het is aan Lawrence te danken dat de opbloeiende liefde tussen Katniss en Peeta nog een beetje geloofwaardig is. Maar Donald Sutherland, Woody Harrelson, Stanley Tucci, Philip Seymour Hoffman, Sam Claflin en Elizabeth Banks zijn allemaal geweldig op dreef en hebben zichtbaar lol in het spelen van hun kleurrijke rollen. Catching Fire is wat donkerder en spannender dan zijn voorganger en in allerlei opzichten een betere film. En dat gebeurd niet vaak.

MaartenTuinstra
Betere actie, maar een flauw eind.

De cast blijft uitstekend voor een Young Adult en het verhaal is nog steeds leuk bedacht. Jammer dat de nadruk soms te veel op het jurkgebeuren ligt. De actiescènes werden gelukkig minder schokkend in beeld gebracht. Het eind, waarin alles vooropgezet bleek, vond ik bijzonder flauw, maar dat zal smaak zijn. Voorlopig blijft The Hunger Games-reeks nog de moeite waard.

3*

avatar van N00dles
3,5
Boek 1 gelezen, film 1 gezien en nu was het toch eindelijk eens tijd voor deel 2 (en binnenkort 3.1 en 3.2).

Om maar met de pluspunten te beginnen: de cast heeft een aantal sterke acteurs (m/v) die het geheel naar een hoger plan tillen: Jennifer Lawrence natuurlijk, maar ook Donald Sutherland en (als nieuw gezicht in de reeks) Philip Seymour Hoffman.
Ook het hele verhaal rondom de districten en het (stille) verzet tegen het totalitaire regime zijn boeiend en maakt de serie thematisch interessant.

De Hunger Games zelf, met die trainingsruimtes en gevechten in de jungle, vind ik daarentegen niet zo heel veel aan. Bij vlagen wel spannend, maar vaak overdone (de vloedgolven, gifwolken, cgi-apen en force fields) en voorspelbaar.

Daarnaast merk je dat toch ook dat de film -ondanks het volwassen thema- gebaseerd is op een boekenserie gericht op een jonger publiek. Het zit hem in de manier waarom de personages met elkaar praten of overleggen. Elke gedachte wordt expliciet uitgesproken of uitgelegd (wat vooral te zien is bij de bad guy Snow, die eigenlijk weinig meer is dan een bordkartonnen James Bond slechterik). Daar kan de film niks aan doen, maar het maakt wel dat het nooit mijn ding zal worden.

Ben ik trouwens de enige die Peeta een zeurderige daap vind, zowel het personage als de acteur die hem speelt? Hij mist een bepaalde uitstraling (net als Gale overigens) en is maar weinig interessant. Enige romantiek tussen Katniss en Peeta/Gale slaat dus voor mijn gevoel compleet plat en daardoor leefde ik weinig mee.

Heyy, ik wil heel graag deze film kijken maar n=moet je betalen? Ik heb deel 1 algezien en vond het sper leuk! x Kan iemand mij helpen? x

avatar van Ajax&Litmanen1
2,0
Deel 1 was een drol van een film, dit vervolg is gelukkig iets beter, maar nog altijd totaal niet interessant en veel te langdradig, Weer bijna 2,5 uur naar niveauloze GTST-achtige dialogen moeten luisteren met hier en daar wat actie. En in het laatste uur een bijna letterlijke kopie van de vorige film. Tsja. Het doet me vrij weinig. De toon is wat donkerder, het beeld jammer genoeg ook. Zeker tijdens de nieuwe Hunger Games zie je in bepaalde scenes gewoon heel slecht wat er nou aan de hand is. Daarnaast blijft Jennifer Lawrence vrij irritant met haar rol, het komt gewoon totaal niet overtuigend over, helemaal niet tijdens emotionele scenes. Sterker, ze is dan vooral irritant met haar gekrijs. Ik vond dit vooral weer een lange zit, met hier en daar een paar aardige stukken. Dat dit een tussendeel is merk je ook meteen, inclusief open einde. Ik vrees dat de 2 volgende delen me ook flink irriteren, dus niet iets om naar uit te kijken.

2*

avatar van Nicole_1989
5,0
Ajax&Litmanen1 schreef:
Ik vrees dat de 2 volgende delen me ook flink irriteren, dus niet iets om naar uit te kijken.


Ehm...dan zou ik ze ook maar niet kijken...

avatar van Ajax&Litmanen1
2,0
Nicole_1989 schreef:
(quote)


Ehm...dan zou ik ze ook maar niet kijken...


Ik heb de vervelende eigenschap dat als ik aan iets begin, ik het af ga maken. En dus moeten de 2 slotfilms er ook aan geloven
Maar ik weet nu al dat het nog 4/5 hele lange uren worden.

avatar van Nicole_1989
5,0
Herkenbare eigenschap, hoor
Nou, veel sterkte dan maar Ajax&Litmanen1!

avatar van Lefgozer
2,5
Ik ken het A&L. Succes, ze worden alleen nog maar erger.

ik vond hem wat tegenvallen, hij begon veelbelovend, met interessante karakters, ik keek vooruit op een interessante battle. Maar het was vooral een gevecht tegen de elementen dan tegen elkaar.
Expeditie Robinson is nog interessanter wat complotten e.d. betreft. Een gemiste kans.

avatar van Aazhyd
2,5
Eerste film was nog wel te pruimen, maar dit is echt een stuk minder. Ik kon nergens in het verhaal komen en liet alles maar een beetje aan me voorbij gaan. Er zat weinig bezieling in.

avatar van horizons
3,5
Het is dat de hoofdrolspeelster er nog wat van maakt en er ergens op de achtergrond een interessante setting is...

avatar van K. V.
4,0
Ook het tweede deel nog eens her bekeken en ook dit deel is weer dik in orde. Alweer een mooie introductie en het deel in de arena was weer verrassend.
De cast deed het ook prima en verder zag de film er prima uit.
Een prima deel die zeker niet verveelde. De moeite om te bekijken.

avatar van SmackItUp
4,0
Wederom een uitstekende film.

Catching Fire bevat eenzelfde rustig opbouwend verhaal met prachtige beelden en goede introducties. Bij deel 1 vond ik de werkelijke actie waar je op hebt moeten wachten niet volstaan ten opzichte van de ellenlange intro. Dat is bij dit deel veel beter in balans. Tevens is de film bruter en beduidend minder kinderlijk. Spanning zit er vanaf het begin in en houdt de gehele film aan.

Beter dan deel 1, dikke 4*.

avatar van Madeks
3,5
Iets beter dan het eerste deel.
Visueel is het nog steeds mooi en de acteurs doen het goed met als uitschieter Jennifer Lawrence.
Het verschil met het eerste deel zit hem men name in het tempo.
Deel 1 had een hele langdradige saaie intro terwijl deel 2 vrijwel direct boeiend was.

Al met al best prima film

1,5
Wat een draak van een film. Vond het eerste deel al waardeloos, maar mij werd verteld dat dit deel beter zou zijn. Ik deel deze mening niet.
De intro (uur lang!) was enorm saai en hierdoor was het moeilijk om in het verhaal te komen of überhaupt geboeid te blijven. Tweede deel in de arena kwam voor mijn gevoel afgeraffeld over, nóg erger dan het eerste deel. Ditmaal kwam het over als een herhaling van het eerste deel, maar dan gewoon wat slechter uitgewerkt. Verder was het vaak onduidelijk wat er nou precies gaande was. Dit door het slecht uitgewerkte plot en het donkere, onduidelijke beeld. Lawrence speelt een bijzonder irritant personage waar dan ook weinig sympathie voor op te brengen viel. Overige personages worden op zich goed gespeeld, maar de cast past gewoon totaal niet bij het verhaal.
Snel vergeten deze rotzooi.
1,5*

Prima film, spannend tot het einde, en acteurs waar wij Nederlanders een puntjes aan kunnen zuigen, kortom in 1 woord klasse 5 welverdiende sterren is mijn kwaliteitsoordeel!

4,0
een prima vervolg.heb me ook zeker weer vermaakt.spannend van begin tot het eind.en een prima cast.

avatar van martijn011
3,5
Dit deel destijds in de bios gezien en aangezien ik de gehele reeks eens wil zien heb ik dit deel herzien.
Ik was hier een paar jaar geleden veel meer over te spreken dan over het eerste deel en die mening heb ik nog steeds.

Allereerst vind ik de acteurs beter in hun rol zitten. Jennifer Lawrence kon me meer bekoren al is het bij emotionele scenes nog steeds niet overtuigend.
Josh Hutcherson is ook beter op dreef als Peeta, daarnaast is Philip Seymour Hoffman uiteraard altijd een welkome aanvulling. Nog steeds enorm spijtig dat hij ons is ontvallen.

Het verhaal is ook een stuk beter uitgewerkt. We zien het eerste uur Peeta en Katniss een overwinningstocht houden door de 12 districten om daarna samen met eerdere oudwinnaars van de Hunger Games wederom in een arena gedropt te worden. Deze keer vond ik het een stuk spannender en harder.
Het einde is natuurlijk zo open als wat en ik ben benieuwd wat de twee laatste films brengen.
Drieënhalve ster stonden en blijven staan.

avatar van Metalfist
4,0
Katniss... remember who the real enemy is

Ik had een tijd geleden op een bibliotheekuitverkoop de eerste twee delen van de Hunger Games saga op de kop getikt. Een franchise waar ik al langer naar benieuwd was en de boeken waar dit op gebaseerd is, bevielen me op zich wel. Geen echt hoogstaande lectuur, vond vooral deel 2 de moeite waard, en had wel zin in de films. Wat bleek echter? Hetgeen Gary Ross op het scherm toverde was een film die vooral verzandde in slecht geschoten actie en kleurloze/inwisselbare Games. Hopelijk ging de sequel beter zijn.

En zoals het boek Catching Fire een verbetering was op zijn voorganger, is dat voor de filmvariant hetzelfde. Ben in ieder geval nu al blij dat regisseur Francis Lawrence voor de overige delen terugkeert, moet sowieso wat stabiliteit in de reeks opleveren. Het verschil tussen de beide delen is in ieder geval groot te noemen en dat is vooral te merken in de balans tussen actie en verhaal. Hoewel het op zich nog lang duurt vooraleer de Games effectief beginnen, slaagt Francis Lawrence er wel in om de gehele film boeiend te houden. De andere tributes krijgen een eigen smoel (Finnick en Johanna zijn exact zoals ik ze me voorstelde) waardoor je meer binding krijgt met de personages en de keuze om bepaalde subplots weg te laten zorgt voor een goed tempo. Zelfs de anti-climax uit het boek komt hier een stuk beter tot zijn recht, of misschien ligt dat eerder aan het feit dat ik wist waaraan ik me moest verwachten.

Jeniffer Lawrence heeft ook een serieuze vooruitgang gemaakt in haar rol van Katniss. Het afstandelijke blijft weliswaar (ligt op zich ook in de lijn met het personage) maar er zit meer diepgang in haar rol. Kan misschien ook wel liggen aan het feit dat het een personage is dat haar introductie al heeft gehad in het vorige deel, maar ook Jena Malone (Johanna) en Sam Claflin (Finnick) zijn goede toevoegingen. Verder blijft dit toch ook een reeks met een uitstekende cast. Zo blijft Josh Hutcherson een uitstekende Peeta en is het terugkeren van onder andere Woody Harrelson (Haymitch), Donald Sutherland (Snow), Lenny Kravitz (Cinna) en Stanley Tucci (Caesar Flickerman) een goede zaak. Blijft bijzonder jammer dat er indertijd voor Liam Hemsworth voor de rol van Gale gekozen is. Je kunt hem in deze stage van de reeks ook moeilijk vervangen, maar het is zo'n miscast als Gale... Visueel ook een vooruitgang trouwens. Minder lelijke CGI dan zijn voorganger en ook heel wat overzichtelijker qua actie.

Ik denk dat het duidelijk is dat ik dit een serieuze sprong vooruit vind. Vraag me af of het effectief nodig was om het volgende deel op te splitsen in twee films, maar dat zullen we dan wel weer zien. Hoop dat ze niet teveel problemen hebben gehad met de dood van Philip Seymour Hoffman in ieder geval. Had het dus op zich niet verwacht, maar ik kijk eigenlijk uit naar het volgende deel. Dat is alvast een beter gevoel dan toen ik de voorganger keek.

4*

avatar van Kondoro0614
2,5
Pff dit was moeilijk doorkomen zeg, en dan blijf ik het toch raar vinden dat ik dit ooit één van de ‘geweldigste’ films heb gevonden die ik in 2013 heb gezien, die gedachten is nu zo langzamerhand wel verleden tijd want deze film is, net zoals zijn voorganger een draak van een film en geen reet meer aan. Toch zal ik ze toch wel ‘moeten’ kijken (ik moet niks) omdat ik mijn statistieken gelijk wil krijgen aan de hoeveelheid stemmen zodat ik dat tenminste mooi op orde heb. ‘The Hunger Games: Catching Fire’ is geen reet meer aan, en is ontzettend langdradig vanaf begin tot het einde, er is misschien daarom ook wel een logische verklaring dat ik deze film bijna in drie kijkbeurten heb moeten uitkijken om dat de film vaak erg oninteressant en ongeïnspireerd was dat mijn zin in deze film ook ver te zoeken was. Vanmiddag heb ik hem dan toch eindelijk afgekeken (ik moest nog 50 minuten) en hoewel de film al met een ontzettende cliffhanger en best afgezaagd eindigde was ik blij dat ik hem gezien had, zodat ik hem niet nog eens aan hoef te zetten.

Zoals ook bij het eerste deel was het voor mij toch vooral de periode dat de ‘spelen’ beginnen en zich afspelen het interessants vinden van de hele film, dit zou hooguit 40 / 50 minuten van de gehele film zijn wat mij nog enigszins wist te boeien, de rest van de gehele film kon me de pot op want het werd nergens leuk. In het begin zien we vooral het gevoel van de overwinnaars en dan wel de haat en opstand tegen president ‘snow’. Waarop volgend een eenzijdige strijd tussen Katniss en de heersers van de districten waar we ongelijkheid en vooral een dictatuur naar voren zagen komen waar vooral de rijken in goedheid leven en de rest van de mensheid (volgens mij alleen in Amerika) verdeelt werden over zekere districten.

En dan toch kreeg de kinderachtige invloed in deze film weer zijn hoofdrol en was alles erg slapjes, de film kwam niet positief over en het is het telkens nét niet in deze films. Waar ik me toch het meest aan geïrriteerd heb is feit dat Lawrence gewoon bagger aan het acteren was met daarbij soms best slecht camerawerk vond ik het nogal komisch overkomen op veel punten. Lawrence is een gevalletje Cage waarbij je heerlijk kan zien dat de gene acteert en de zinnen aan het oplezen zijn, daarbij is het dramatische gehalte van de beste dame nou ook weer niet je van het en kwam het amateuristisch over, slechter dan dat ik van haar gewend ben zeker in de X-men reeks deed ze het stukken beter. Het blijft in ieder geval wel een lekker wijf dus daar hoef je niet over te twijfelen.

“There she is! Katniss Everdeen! The girl on fire!”

Opzich best lachwekkend dat ik deze films geweldig heb gevonden, en me nu meer kan vinden in de zinnen dat deze film vooral voor het wat jongere publiek leuk bedoelt is maar de film doet nergens echt iemand kwaad. Het blijft voor als nog een héél gaaf concept, daar ben ik het altijd al over eens geweest en dat zou ik ook wel blijven doen maar, de hele productie had anders gekund. Lawrence had er voor mij in kunnen blijven spelen maar vooral Francis Lawrence weet niet waar hij naar toe wilt en maakt wederom een ontzettend langdradig deel in deze reeks.

Het verhaal daar ga ik niet op in dat lijkt op zich wel erg duidelijk dacht ik zo aangezien het bijna precies het zelfde is als het eerste deel. Nu moeten Peeta en Katniss wel eerst alle districten langs om hun zegen te laten zien en de rust te brengen. Toch begint er een opstand tegen het regeringshuis en de president die besluit alle winnaars weer op te sluiten in een ronde van de ‘Hunger Games’. En wanneer ze met elkaar vechten vinden ze bondgenoten waarna Katniss wederom weet te overleven en dan eindigt de film aardig abrupt.

En dan ben ik wel klaar met deze serie, zoals ik dus al wel eens eerder ben geweest aangezien deze film reeks nooit echt beter gaat worden, en ik heb het tweede deel van ‘Mockingjay’ al links laten liggen en ik denk dat het, het beste is als ik dat nu nog eventjes ga doen en ik kijk die wel wanneer ik me verveel.

2.5*

avatar van Shadowed
3,0
Veel minder.

Persoonlijk vond ik deel 1 geweldig. Dit deel is flink de fout in gegaan naar mijn mening. Lawrence is hier een iets brutaler iemand en dat heeft de film geen goed gedaan. De karakters zijn vervelender geworden en wekken weinig sympathie op.

Sowieso is de film te Amerikaans. De spanning is er volledig af, alhoewel sommige scenes nog steeds erg mooi zijn vormgegeven. Je ziet dat het er een veel groter budget in is gegaan, maar het is de film niet altijd even goed gedaan.

Gewoon minder in elk opzicht. Geen spanning meer, maar op visueel niveau en acteerwerk scoort de film nog wel een paar bonusjes.

avatar van Woland
1,5
Beter dan deel 1, maar veel positiever wordt het ook niet. Op vele vlakken irriteert de film me, met als voornaamste probleem dat het een braaf uitgewerkt, saaie vertelling is in een suffe, ongeloofwaardige dystopie. De film wordt nergens spannend en de karakters raken me ook niet, met hun flauwe en oninteressante dialogen. Visueel is de film af en toe nog wel aardig, maar met twee-en-half uur voor dit flauwe verhaal (waarbij de tweede helft een kopie lijkt van de eerste film) was het echt een worsteling om door te komen. De vervolgen laat ik lekker achterwege.

2,5
Niet onaardig, maar niet echt mijn piece of cake dit soort onzinnige films.

3,5
Waar ik het 1e deel niet super vond heeft deel 2 mij toch behoorlijk vermaakt .

4,5
geplaatst:
Fantastisch vervolg waar alles aan klopt. Alleen dat open einde... Dat maakt het geen 5!

Gast
geplaatst: vandaag om 21:05 uur

geplaatst: vandaag om 21:05 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.