• 9.378.789 stemmen

The Hunger Games: Catching Fire (2013)

Sciencefiction / Actie | 146 minuten

Genre: Sciencefiction / Actie

Geregisseerd door: Francis Lawrence

Met onder meer: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth

Releasedatum: 20 november 2013

Plot The Hunger Games: Catching Fire

"Remember who the enemy is."

Na haar overwinning in de 74e Jaarlijkse Hongerspelen met haar metgezel Peeta Mellark is Katniss Everdeen veilig naar huis teruggekeerd. Deze overwinning betekent echter dat ze opnieuw weg moeten en hun familie moeten achterlaten om op een 'Overwinningstournee' door de districten te vertrekken. Onderweg merkt Katniss dat een opstand op til is, maar de Hoofdstad is nog steeds aan de macht wanneer President Snow de 75e Jaarlijkse Hongerspelen voorbereidt - een wedstrijd die Panem voorgoed kan veranderen.

Katniss Everdeen

President Coriolanus Snow

Plutarch Heavensbee

Caesar Flickerman

In Film > Nieuws > The Hunger Games: Catching Fire (2013):

Het vervolg op The Hunger Games (2012) wordt Catching Fire.

Momenteel wordt het script geschreven en zijn er al wat namen bekend. De film zal worden geregisseerd door Francis Lawrence en tot nu toe zijn Jennifer Lawrence, Chris Hemsworth en Josh Hutcherson gecast.

De release staat gepland voor 22 November 2013

Catching Fire (2013) - IMDb

jarno1975 (moderator series)

De officiële titel is inmiddels ook bekend gemaakt: The Hunger Games: Catching Fire.

jarno1975 (moderator series)

Mia Wasikowska en model Zoe Aggeliki zijn in de race voor de rol van Johanna Mason.

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

jarno1975 schreef:

Momenteel wordt het script geschreven en zijn er al wat namen bekend.

Overigens mogen de namen van deze twee Oscarwinnaars ook wel genoemd worden; Michael Arndt (Little Miss Sunshine) en Simon Beaufoy (Slumdog Millionaire).

jarno1975 (moderator series)

De bevestigde namen tot nu toe:

Jennifer Lawrence - Katniss Everdeen

Woody Harrelson - Haymitch Abernathy

Philip Seymour Hoffman - Plutarch Heavensbee

Stanley Tucci - Caeser Flickerman

Toby Jones - Claudius Templesmith

Donald Sutherland - President Snow

Willow Shields - Primrose Everdeen

Lenny Kravitz - Cinna

Nu is ook de naam bekend gemaakt van deel 3 uit de trilogie

The Hunger Games: Mockingjay (????) - IMDb (hetzelfde als het boek dus)

Dit laatste deel zal worden uitgebracht in 2 delen.

Ook de release data zijn al vrijgegeven (hoewel dat natuurlijk in dit stadium nog wel eens zou kunnen veranderen):

The Hunger Games: Mockingjay – Part 1: 21 november 2014

The Hunger Games: Mockingjay – Part 2: 20 november 2015

avatar van chevy93

chevy93

Nog een jaar en nu al op MovieMeter?

Vond het al zo'n raar einde van deel 1. Ik verwachtte al dat er een deel 2 zou zijn.

chevy93 schreef:

Nog een jaar en nu al op MovieMeter?

Zodra het filmen is gestart, mogen films op MM. Mits er een synopsis + still / poster is.

avatar van disneystore

disneystore

Zag de motion poster voor de Hobbit. Letterlijk gewoon een (motion) poster als trailer. Over marketing gesproken.

Angrod_Pallanén

Ik verbaas me over het gebrek aan enthousiasme voor dit vervolg. Ben nu het boek aan het lezen en heb eergisteren The Hunger Games weer gezien. Fantastische reeks met een fantastisch verhaal. Kan echt niet wachten tot deze in de bioscoop komt. Een gegarandeerd succes.

avatar van JacoBaco

JacoBaco

Deel 1 viel een beetje tegen.

avatar van Bxian32

Bxian32

Zie dat ie in november in NL komt, ben benieuwd. Zou me wel vreemd lijken als ze weer in een soort van zelfde situatie terecht komen.

avatar van disneystore

disneystore

Een gegarandeerd succes.

Daar twijfel ik niet aan.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Angrod_Pallanén schreef:

Komt ter zijnder tijd we in orde. Dit was voor veel mensen toch een beetje een onverwachte hit, dus het is ook niet zo vreemd dat het vervolg nog niet helemaal leeft.

Angrod_Pallanén

Ik hoop het! Net het boek uit en ben laaiend enthousiast! Kijk ontzettend uit naar de film. Wellicht dat er niet genoeg tienermeiden op MovieMeter zitten om hier een hype te veroorzaken?

Angrod_Pallanén schreef:

Nou, ik ben dan weliswaar geen tienermeid (meer), maar ook ik ben laaiend enthousiast! Ik ben nog nooit zo'n fan van iets geweest, maar The Hunger Games trilogie heeft me echt verslaafd gemaakt!

Catching Fire vond ik het mooiste en spannendste deel uit de trilogie, dus ik ben ZO ontzettend benieuwd! Wat ik wel jammer vind is dat ik er ZO'N zin in heb en mijn verwachtingen ZO hoog zijn, dat het bijna alleen maar kan tegenvallen

Heb je trouwens de portretten van de personages al gezien? Ze zijn deze film al behoorlijk aan het teasen met van alles...marketing, geldpompen, uitmelkerij...toch: I love it!

Angrod_Pallanén

Ja, volgens mij doen ze nu elke dag een nieuwe poster maar ik geniet er ook met volle teugen van! Ik snap wat je bedoelt met die verwachtingen maar ik heb juist bij Catching Fire het idee dat de film het boek alleen kan verrijken. Hoewel ik hem erg spannend vond had ik het idee dat het verhaal beter visueel vertelt kon worden.

Angrod_Pallanén schreef:

Ja, daar heb je enigszins gelijk in. Eigenlijk had ik dat sowieso met het verhaal van The Hunger Games. In Catching Fire had ik dat met de arena die als klok fungeert en die wordt opgeblazen. Dit is iets waar ik me erg op verheug, hoe ze dat hebben vormgegeven in de film! Maar voornamelijk het laatste boek, Mockingjay, vond ik soms wat moeilijk, in de zin van dat er futuristische voorwerpen of gebouwen werden omschreven, waarbij ik me niet echt een voorstelling kon maken.

De posters zijn trouwens klaar he? Die van president Snow was de laatste...maar ik mis nog zoveel belangrijke personages! Ik ben bijvoorbeeld erg benieuwd naar Mags, de oude vrouw uit District 4, net als Finnick, en die dood gaat. En ook Wiress, die vrouw die een beetje labiel is, maar wel als eerste doorheeft dat de arena als een klok fungeert. Jammer, hoor!

Angrod_Pallanén

Dat is wel vreemd, zeker omdat die Beetee wel een character poster heeft. Jammer. Vind Johanna er trouwens echt heel anders uit zien dan ik me had voorgesteld. Maar dat hou je bij boekadaptaties. Ben inderdaad ook benieuwd naar de klok.

Angrod_Pallanén schreef:

Ja, erg vreemd. Grappig, Johanna was voor mij juist precies zoals ik me haar had voorgesteld haha!

avatar van Seifer

Seifer

Hoe hoog zal het Disney gehalte hier zijn? Deel 1 vond ik toch te kinderlijk helaas.

Angrod_Pallanén schreef:

Er is trouwens bekend dat er over een tijdje weer een nieuwe lichting character posters gereleased gaat worden Kon ook niet anders, er ontbraken teveel personages!

Angrod_Pallanén

Maar natuurlijk, hoe konden we zo naief zijn. Dit worden gewoon 7 maanden vol met promotie materiaal!

Angrod_Pallanén schreef:

Yup, inderdaad! Stom dat we daar niet aan dachten haha Nou, voor de komende 7 maanden zou ik zeggen: relax and enjoy! Ik hou wel van dat getease

avatar van laundromat

laundromat

Kom maar door met deze!

Nicole_1989

En hier issie dan, de teaser trailer van Catching Fire!

The Hunger Games: Catching ...

Fan girl modus aan: ik kan niet wachten tot november!!! Ziet er heel spannend uit

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

Trailer ziet er goed uit ja, hopelijk zit er wat meer vaart in dan in het eerste deel.

avatar van laundromat

laundromat

Rianneke, je bent bij Deel I van 4,5* naar 3* gegaan! How come?