142.508 gebruikers | 93.765 films | 33.885 regisseurs | 3.781.917 berichten | 5.415.536 stemmen

The Hunger Games (2012)

Actie / Sciencefiction
142 minuten

geregisseerd door Gary Ross
met Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Elizabeth Banks

In de nabije toekomst wordt Noord-Amerika geteisterd door droogte, brand en oorlog. Het wordt nu Panem genoemd, een land verdeeld in de 'Hoofdstad' en twaalf regio's. Elk jaar worden twee jonge deelnemers van elk district uitgeloot met het doel om in een competitie de andere deelnemers uit te schakelen. Het volk wordt gedwongen om deze 'wedstrijden' te kijken. Voor vermaak, maar ook ter intimidatie van de onderworpen districten. Katniss neemt vrijwillig de plaats in van haar zusje, die geselecteerd was om deel te nemen. Peeta, een man zonder enige gevechtsvaardigheden, zal haar vergezellen. Samen moeten ze het opnemen tegen veel sterkere en beter getrainde deelnemers...

gebruiker
bericht

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 27 maart 2013, 15:37 uur
Een combinatie van Running Man, Battle Royal en Surviving The Game maar dan voor teens. Niet slecht maar niet direct iets voor mij.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 maart 2013, 0:40 uur
Niet mijn film, veels te lang, uiteraard voorspelbaar en gewoon een slecht verhaal, maar dat is mijn smaak ;)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 maart 2013, 15:13 uur
Deze film met gemengde gevoelens zitten kijken. De reden voor deze Hunger games blijft voor mij enorm vaag. Wat, behalve sadistisch vermaak, schiet het Capitool er mee op. Dit zal alleen maar sneller een opstand veroorzaken!? Maar misschien neem ik het weer te serieus en wordt er alleen een excuus gezocht voor nieuwe Running man film. Hoewel naar ik nu lees is deze film gebaseerd op een Boeken trilogie? Ik hoop dat het in de boeken beter uitgelegd wordt.

De film zelf is verder wel goed gemaakt, redelijk spannend en goed geacteerd. Het einde is dan weer teleurstellend, maar dat komt waarschijnlijk omdat het een trilogie is. Deel 2 en 3 worden ook verfilmd (zie IMDB, deel 2 Nov 2013, deel 3 2014)

» Laagste prijs voor deze film op DVD

Hunger Games (€ 13,99)
gratis verzending

Hunger Games (€ 13,99)
gratis verzending

The Hunger Games (Special Edition) (Dvd) (€ 14,99)
exclusief € 1,95 verzendkosten

» alle winkels en formaten voor deze film

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 maart 2013, 0:50 uur
Uitstekend Actie/Avontuur/SF film...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Wel leuk bekende acteurs Stanley Tucci,
Woody Harrelson en Donald Sutherland....
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Heerlijk genoten en SF is mijn goede smaak...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 8 april 2013, 12:45 uur
Vrij aardige, attractieve film. Duurt lang maar vloog voorbij. Stijlkeuze kon ik ook nog wel inkomen, hoewel ik wel erg ver moest gaan voor m'n inlevingsvermogen, maar het kon allemaal net.

Deed me een beetje denken aan Battle Royal.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 23 april 2013, 23:51 uur
Ik heb alle drie de boeken gelezen. Vooral de eerste twee boeken vind ik erg goed (derde boek vind ik slecht). Het tweede boek is het beste, en om die reden kijk ik toch wel uit naar de tweede film.

Hoe keurig de film ook het boek volgt, het wordt nergens echt spannend. Acteerwerk is matig (wel leuk om enkele bekende acteurs te spotten), en de setting van de games zelf zien er wat saai uit.

Na een goede opbouw naar de games toe, vallen de games zelf erg tegen. Geen slechte film, maar ook absoluut geen topper!

2,5 ster

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2013, 0:06 uur
Weet iemand wanneer deel twee uitkomt?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 april 2013, 8:59 uur
stipstap schreef:
Weet iemand wanneer deel twee uitkomt?

Eind november, op Moviemeter staat vanaf 21 november in de bios.

Catching Fire

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 mei 2013, 19:02 uur
leuk maar om een cliche te gebruiken.
Het boek was beter. Maar dat is meestal wel zo

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 12 mei 2013, 10:37 uur
Het eerste wat in mij opkwam bij het zien van deze film was Death Race .Ik ken het boek niet trouwens ,maar vond de film dus niet erg origineel. Verder toch een prima film met een tamelijk open einde.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 16 mei 2013, 20:55 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Waar ik me aan stoorde in deze grote filmnaam van de fantasywereld nu, is de naam Katniss. Het doet me teveel denken aan catnip. Ik moest elke keer lachen als ik hem hoorde. Vat mij betreft had de schrijver daar wel iets beter over na mogen denken.
Verder komt de film op mij over alsof hij de lijn van het boek helemaal heeft gevolgd. Altijd een pluspunt voor de lezers, dus of dat ook zo is?
Er wordt veel tijd besteed aan de ‘opbouw van de wereld’ en het ontmoeten van de karakters. En daardoor verwachtte ik erg veel van de spelen zelf. Helaas vielen die nogal tegen. Het bleef allemaal nog braaf in beeld gebracht, zodat niemand zich eraan kan storen. Niet dat het de kant van bijv. 300 op moet gaan, maar de dreiging kwam bij mij niet over. Meer alsof je met een groep mensen naar het bos gaat en daar levend Stratego gaat spelen (ook leuk trouwens).
Ik begreep overigens niet waarom catnip haar alles-helende-zalf niet gebuikte om dat kleine meisje te redden. Want ze had later nog wat over voor Peeta en haarzelf. Weet iemand die het boek heeft gelezen dat? En jammer van het gegeven dat er weer wat mensen verliefd moeten worden. Dat had bijvoorbeeld ook in een later deel gekund. En hadden we ons nu kunnen richten op het spel.

Met de geloofwaardigheid van het acteren van iedereen zat het wel goed. Zowel de hoofdrolspelers als de bijrolspelers die in de meest rare kleding moesten lopen.
Alle settings t/m de spelen zagen er groots en indrukwekkend uit.

Ik vind een 3,5* wel een passend punt.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2013, 21:47 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Parisa schreef:

Katniss draagt ook de bijnaam "Catnip", net zoals het kruid. Gale noemt haar zo. Haar naam komt daar dus ook min of meer vandaan, denk ik. Haar zusje heet Primrose, ook een bloem. En het meisje in de spelen heet Rue, ook een bloem/plant. De schrijfster heeft hier dus juist goed over nagedacht en veel op elkaar afgestemd :)

Wat betreft het niet gebruiken van de zalf voor Rue...daar heb je wel wat gelijk in. Heb ik nooit over nagedacht eigenlijk. Wel weet ik dat het niet letterlijk een alles-helende zalf was, maar dat het in ieder geval wel het genezingsproces van verwondingen versnelde. Aangezien Rue doorboord was met een speer, denk ik niet dat die zalf had geholpen. Ook al was het genezingsproces versnelt, alsnog was het te langzaam voor een speer die haar lichaam bijna helemaal doorboorde. Immers: Katniss en Peeta smeren de ene dag de zalf op hun wonden, en ontdekken de andere dag als ze wakker worden dat hun wonden al een heel stuk geheeld zijn. Ik denk dat dit niet genoeg was voor Rue.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 mei 2013, 22:21 uur
De zalf geneest alleen maar oppervlakkige wonden!
Kon de verwonding van Rue ook niet echt oppervlakkig noemen ;)