- Home
Releasedatum: 21 maart 2012
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Hunger Games
"May The Odds Be Ever In Your Favor."
In de nabije toekomst wordt Noord-Amerika geteisterd door droogte, brand en oorlog. Het wordt nu Panem genoemd, een land verdeeld in de 'Hoofdstad' en twaalf regio's. Elk jaar worden twee jonge deelnemers van elk district uitgeloot met het doel om in een competitie de andere deelnemers uit te schakelen. Het volk wordt gedwongen om deze 'wedstrijden' te kijken. Voor vermaak, maar ook ter intimidatie van de onderworpen districten. Katniss neemt vrijwillig de plaats in van haar zusje, die geselecteerd was om deel te nemen. Peeta, een man zonder enige gevechtsvaardigheden, zal haar vergezellen. Samen moeten ze het opnemen tegen veel sterkere en beter getrainde deelnemers...
- Trailer (YouTube, ondertiteld)
- The Hunger Games (BoekMeter)
- The Hunger Games (MusicMeter)
- The Hunger Games (MusicMeter)
- Kijk op Netflix
Caesar Flickerman
President Snow
Seneca Crane
Claudius Templesmith
Ik had niet echt hoge verwachtingen, maar hier thuis wilden ze de film graag zien, dus vanavond hebben we er ons maar eens aan gewaagd.
Het viel me allemaal redelijk mee. Dat is in de eerste instantie vooral te danken aan Jennifer Lawrence. Zij heeft niet alleen haar uiterlijk mee, maar kan daarnaast ook daadwerkelijk goed acteren, wat ze hier ook laat zien. Ze viel me in Winter’s Bone al op en hier bevestigt ze dat. De rest van de cast doet het ook niet onaardig.
Het verhaal is verder wel redelijk. Het had op sommige politieke punten wat meer uitgewerkt kunnen worden, maar dat was verder geen storende factor. Het vermaakt allemaal prima en dat is toch het belangrijkste bij een blockbuster. The Hunger Games heeft diverse ingrediënten gemixt van andere films tot een eigen maaltijd.
Dat smaakt op zich best goed. Het vermaakt prima en op zich ben ik wel benieuwd wat ze van de aankomende trilogie gaan maken.
Keane1983
Ach ach ach, weer een film die vergeleken word met een andere film....Dat kon mij nou werkelijk geen ene moer schelen.
De film is namelijk goed op zich zelf. Acteerwerk is meer dan goed, SFX mooi gedaan en alles ondersteund door een krachtige score/soundtrack.
Decors, make-up en kleding is goed gedaan en bracht een mooi contrast tussen de welvaren mensen en het "volk" uit de 12 districten.
Mede door het goede acteerwerk, bleef ik geboeid kijken ondanks dat de vaart niet zo heel erg snel was (in het begin).
Het enige wat ik persoonlijk een beetje jammer vond, was gedurende de actie scenes. Hier rommelde de camera soms net iets te hevig op en neer zodat het geheel moeilijk te volgen was en het er "rommelig" uit kwam te zien.
Maar dat heeft mij er niet van weten te weerhouden om minder van de film te genieten.
Van mij een dikke 4,5*
Captain Pervert
"Waarom moeten ze tegen elkaar vechten dan, dat slaat toch nergens op, dat is toch helemaal niet leuk"
Aldus het commentaar van de vrouwpersoon naast mij op de bank. Ik als man van 30 heb dit al eens eerder gezien. De bekende 10 kleine negertjes maken elkaar af films. Het begon met The Running Man met Arnie, via Battle Royale uit Japan naar het onbekende maar geniale The Condemned. Ik had dus niet veel moeite met het gegeven dat The Hunger Games bestaan en kon me meteen op het verhaal concentreren.
Nu ben ik iets meer fantasy/SF georiënteerd dan mijn vriendin, maar het zou geen overbodige luxe zijn geweest als het achtergrondverhaal in het begin van de film met wat beelden (flashback naar de opstand etc) was uitgelegd in plaats van een paar woorden op het scherm. Misschien dat dat beter werkt om je in te leven in de setting.
Eenmaal in het verhaal kiest men voor een zorgvuldige opbouw en introductie van personages wat de spanning ten goede komt, met name bij het daadwerkelijke begin van het spel is de spanning te snijden.
De film wijkt een beetje af van het patroon in eerdere, soortgelijke films doordat het niet een echte "showdown climax" heeft (ik vond Cato niet echt indrukwekkend) en doordat de hoofdpersoon juist confrontaties uit de weg gaat in plaats van actief tegenstanders uit de weg ruimt. Een ander verschil met The Running Man of The Condemned is dat de hoofdpersoon niet uiteindelijk de hele show opdoekt, wat je als kijker toch meer bevrediging geeft. Ik had graag die malle sadisten aangepakt zien worden, maar dat zat er niet in.
Acteerwerk is prima en er is niet bezuinigd op acteurs van enig statuur, al was het rolletje van Donald Sutherland een veredelde cameo. Camerawerk is jachtig, meeslepend, maar nergens irritant. Alleen vond ik sommige flashbacks een beetje vaag gemonteerd, het leek wel alsof de film een langspeelplaat was die oversloeg naar een eerder stuk. Die flashbacks voegden niet veel toe aan het verhaal.
Al met al prima mee vermaakt.
Met name genoten van prachtige futuristische decors, kleding en sfeer.
4 sterren.
%%%%%%
De film heeft een uitermate gebrek aan body
Ik heb verder niks met het boek,daarom is oordelen lastig. Maar als mensen gaan zeggen dat de film stukken minder zal zijn dan het boek zal ik ze zeker geloven. Zeker wat betreft personages valt de film erg tegen en is er gewoon weg geen sprake van echte fatsoenlijke ''personages''. De personages blijven uitermate vervelend hangen in clichés en treed het ''echte verhaal''wat naar de achtergrond door toedoen van de verborgen liefde tussen de 2 hoofdrol spelers,wat mij ontzettend weinig kon schelen eerlijk gezegt. Voor de rest blijven de vijanden allemaal wat ze zijn namelijk figuranten en stralen ze nergens gevaarte of overlevings drang uit ( wat wel essentieel is lijkt mij ).
Er is dan wel een positieve uitzondering en dat is Woody Harrelson ! Wat een baas,wat een baas
Dan hebben we nog een pijn-punt en dat is namelijk de cinematografische-stijl en de toch wat tegenvallende art-direction. De film heeft zich namelijk ook laten lokken door de warrige en stuiterende camera stijl (wat op dit moment in lijkt te zijn). Ik persoonlijk heb er niks op tegen en het kan zelfs positief uitpakken,maar dan moet je het natuurlijk wel goed doen. Nu gebeurt dat in deze film niet... Vooral in het begin leek het stuiteren er te zijn om er te zijn een goed voor beeld is dit : ,,Zo heb je een situatie dat 2 mensen tegen elkaar zitten te praten en dan zit die camera maar wat te stuiteren'' Tja,,dan is het rond-uit eritand. Voor de rest wordt het ook allemaal niet mooi in beeld gebracht en staat het vooral in het teken van wankel en hobbelig.
De toekomst visie helpt er eerlijk gezegt ook niet aan mee om mooie plaatjes te schieten of om ''intense'' scenes op te leveren,want dat is ronduit karig en visie loos,maargoed nabije toekomst.. Dus daar zal ik maar niet te kritisch over uit laten.
Dan hebben we natuurlijk het dodelijke bos waar het allemaal om gebeurt.. Naja ik heb er kritische ''noten'' over gehoort en ik kan daarop maar 1 ding zeggen en dat is namelijk dat die mensen gelijk hebben. Het is gewoon weg ronduit eritand dat die ''gevechten'' helemaal naar de achtergrond verdwijnen door de liefde.. Nergens zal er het gevoel van ''het gevaar zit in iedere hoek zitten'' op komen dagen. Het is nu écht verstoppertje spelen geworden, of een scouting oorlog... In het begin is het er even,maar absoluut niet lang... Later kreeg ik het idee dat de shefs kunnen in grijpen met creatiets ? Nou, 2 honden is dat het ? Kom op zeg... Nee het is eigenlijk allemaal behoorlijk teleurstellend en mist de film ergens drive,power en bovenal body om er echt iets van te maken,want nu overheerst toch het commercieel-MTV gevoel..
Miss Lola
Topfilm: goed verhaal! Je wordt meegesleept in de ontroering van vriendschap, liefde, overleving en de gekte van realityshows.
Geweldig acteerwerk, goed camerawerk, kortom: een must see!
Zeriel
Irritant begin, met om de 1,2 of 3 seconden wisseling van camerastandpunt, terwijl er nauwelijks iets gebeurd. Doodvermoeiende hyperactieve editing.
Gelukkig houden ze dat niet de hele film vol, en wordt de film wat rustiger qua beeld, en spannender qua verhaal.
Jennifer Lawrence is uitstekend als protagonist, helaas staat daar Josh Hutcherson tegenover, een nietszeggende lege huls die vooral storend aanwezig is, en beter past in bedroevend slechte producties als Journey tt Centre ot Earth.
Ondanks het matige begin, de oppervlakkigheid van het verhaal en het slap uitgewerkte einde, wist de film toch te boeien in het midden, van de aankomst in de stad totdat Katniss en Peeta zich (helaas) weer bij elkaar voegen, en we van dik hout zaagt men planken verder gaan tot een inspiratieloos einde.
Voor een film die over een vechtarena gaan over leven en dood, wordt er wel erg weinig gevochten, en wordt dat ook nog eens belabberd in beeld gebracht.
Vooral dankzij Jennifer Lawrence is de film te pruimen. Met enige hulp van Woody Harrelson, die te weinig speeltijd krijgt.
Hassink
Deze film gaat toch wel redelijk hard de mist in. Als je het plot bekijkt zou het een rauwe, angstaanjagende en onvoorspelbare ervaring moeten zijn. Jammer genoeg is het net het omgekeerde...
Wie al eens een Hollywood film heeft gezien, ziet zowat alle gebeurtenissen op voorhand aankomen. Er zit niets origineel in en het wordt dan nog eens volgens de Hollywood clichés in beeld gebracht. Dit alles wordt dan nog eens overspoeld door matige acteerprestaties waardoor deze film hopeloos flopt naar mijn mening.
Naar het schijnt zouden de boeken vele keer beter zijn en ligt daar de nadruk meer bij het algemene verhaal en komt het meer over als een kritische fictieboek. Kan allemaal wel, maar bij de film ligt de nadruk toch vooral bij het spel.
Voor wie het idee van het spel aan zich aantrekkelijk is, raad ik Battle Royal aan en voor wie de futuristische (en redelijk fascistische) leefwereld interessant vindt raad ik Equilibrium aan.
Beide films slagen er vele keren beter in om beide aspecten in beeld te brengen. The Hunger Games slaagt hier jammer genoeg totaal niet in.
Ik kijk alvast niet uit naar een vervolg.
Dragonslayer
Heb het boek niet gelezen en vond het een zware teleurstelling.
Verhaal wist me niet te boeien, bovendien was het vooral in het begin erg langdradig. Maar er zaten ook stukjes in die naar mijn mening wat meer aandacht hadden moeten hebben. Bijvoorbeeld het einde met die besjes en in het begin waar die tributes worden gekozen vond ik afgeraffeld over komen.
Verder voelde ik de gehele film niks voor de hoofdpersonages en vond ik dat er nergens in de film spanning werd opgebouwd in welke scène dan ook.
Kortom.. The Hunger Games heeft mij niets bijzonders geboden en werkte gewoon niet voor mij.
Leland Palmer
Kleine tegenvaller, deze 'Hunger Games'. Vond het concept ten eerste nogal onnozel; de reden waarom de kinderen tegen elkaar moeten vechten elk jaar gaat eigenlijk nergens over, maar oké.
Verder is de film best vermakelijk, maar te braaf en makkelijk. Ik snapte direct al niet waarom die kinderen elkaar zo goed vertrouwden tijdens de spelen. Ze lagen lekker naast elkaar te pitten, terwijl Katniss in de boom zat (sowieso hadden ze wel wat meer hun best mogen doen om haar te pakken te krijgen). Opzich een leuke scéne, maar hier had natuurlijk veel meer uitgehaald moeten worden. Op het ene moment liggen ze naast elkaar te slapen en een tijdje later hoor je weer wat kanonschoten dat er een aantal van hen dood zijn. Het zal wel.
Tsja, zo kan ik het ook. Verder zag ik dat er nogal wat vuurballen op Katniss af werden geschoten. Zij wordt door dat bestuur zo'n beetje de dood ingeholpen, terwijl de rest gezellig aan het samenspannen is in de blaadjes. Wat dat nou weer voor onlogisch iets is. Verder wordt er op het einde natuurlijk aangegeven dat er niet 1 maar 2 (!) winnaars mogen zijn voor de verandering.. en alleen maar als ze uit hetzelfde team komen. Nou, is dat even toevallig. Jep, allemaal van die puntjes waar je niet teveel over na moet denken.
'Battle Royale' vond ik ook al niet geweldig, maar die heeft wel scénes die me zijn bijgebleven. Iets wat deze film denk ik niet / of minder heeft en daarom sneller vergeten zal worden. Toch is het niet allemaal zo slecht en de tijd ging snel voorbij, maar de film zit gewoon wat makkelijk in elkaar. Helaas.
mjk87 (moderator films)
Jennifer Lawrence is een mooie meid om te zien, met een snoezig snuitje en een leuke vlecht. Ze kan daarnaast heel behoorlijk acteren en zit gelukkig zowat in elke scène van de film. Daarmee is het meest positieve punt wel genoemd, want de uitwerking verder is nogal matigjes.
Goed en wel krijgen we twee korte introducties, tussen Katniss en haar zusje en we zien haar even met pijl en boog lopen, om maar te tonen dat ze wel eens jaagt en dus in de natuur overleven kan. Prima op zich, maar daar blijft het dan bij. Voor je goed en wel zit begint de rest van het verhaal, zitten ze al in het Capitool en wacht je dan maar op de Spelen zelf. Helaas duurt dat dan weer een goede drie kwartier. In plaats daarvan krijgen we nu enige karakteruitwerkingen die alleen maar vervelend zijn omdat je tegen die tijd wel wil dat de plot wordt voortgezet. We krijgen eigenlijk alles wat daarvoor gebeurd had moeten worden, om daarna de plot in één keer naar het einde toe door te werken. Een verkeerde keuze, die in een boek ongetwijfeld werkt. Die 10 minuten films aan het begin zijn al lezend wat meer minuten dan dat en daarin kan je veel meer uitwerken, zeker in de psyche van de hoofdpersonen. Wat niet zo hoort te zijn, het is natuurlijk een kinderboek, maar dan had men dit in de film op z’n minst kunnen aanpakken. Nu krijg je dus een aantal scènes met mensen die je nog niet kent, waar je niks bij voelt, dan scènes die enkel rekken en dan pas leuke vermakelijke film, dat zeker tegen het einde best spannend wordt, waar je meeleeft met de uitstekende Lawrence, waar echt puur vermaak in zit. Maar toch, het is maar een halve film leuk. Overigens viel me mee hoeveel actie er was, zeker teen het einde nog heel veel rustige scènes. Je kijkt op de klok, ziet 2 uur speeltijd staan en vraagt je af of die finale niet zo langzaamaan begint, maar die is dus al drie kwartier bezig. En ja, dat was in deze een positief punt, eens wat anders dan de gemiddelde film waar alle actie tegen het einde is maar gedoseerd en verspreid.
Ook de aankleding is apart te noemen. Men kiest heel bewust voor grote tegenstellingen. Het dorp vol jagers en verzamelaars (wat dan wel leuk matcht met hightech snufjes) en de overheid die wat jaren verder in de technische ontwikkeling zit. In het dorp is men normaal gekleed, in het Capitool draagt men vreemd gekleurde kleren, pruiken, baarden en noem maar op. Okay, het verschil is duidelijk, maar mag het iets meer subtiel? Kijk, in The Fifth Element of Twelve Monkeys liepen ook dit soort vreemde types rond, maar die films namen zichzelf ook niet helemaal serieus. Deze lijkt dat wel te willen doen. Dat lukt dus niet.
Maar ook Katniss is de goedheid zelve en de anderen door en door slecht. Want hoe vaak doodt zij iemand? Enkel als zelfverdediging. En de anderen doden haast satanistisch. Kom op, iets minder zwart-wit mag wel. En goh, op het eind blijven beide uit district 12 leven, dat zagen we in het geheel niet aankomen! En echt intens wordt het nooit om te overleven (watetekort, uitputting?) en je hebt niet het idee dat op elke hoek gevaar ligt. Pas de laatste scène zo ongeveer in het pikkedonker, dan wel.
Het camerawerk is wat shaky, echte gore zie je nooit, actiescènes zijn rommelig en je hebt geen idee wat er soms gebeurt, mede door de vervelende montage. Die lijkt nooit echt lekker te lopen. Een enkele keer is audiovisueel gezien iets aardigs gedaan (hallucinatie is goed gedaan, de opkomst in de talkshow met het applaus gemixt over andere geluiden is ook aardig).
En ja, het onderwerp is op z’n minst bijzonder. Is het geloofwaardig? Maya’s offerden ook maagden, Romeinen hadden gladiatorengevechten en lieten ook onschuldige christenen vechten tegen leeuwen voor vermaak. En toch komt dit wat vreemd over. Wellicht door de moderne aankleding, door het serieuze, wellicht weer door de set-up die in het geheel afwezig is. Had eerst die wereld getoond, uitgebreid, met haar mensen, kortom: laat die wereld leven en geloofwaardig worden. Dan was het stukken beter geweest. Kijk eens hoe lang het duurt vooraleer Harry Potter voor het eerst op school is, en vanaf dan neem je alles maar aan. Dat er verder thematische lagen zijn als een kritiek tegen totalitaire regimes en de media is dan wel aardig gedaan, maar dit blijft wat achterop hangen en redt de film daarmee niet. Dit is ook geen thematische film, maar een film over iemand die moet vechten voor haar leven. En in dat stuk faalt het, zeker in de eerste helft.
Naar het einde toe is de film dus wel vermakelijk. Lawrence als hoofdpersonage is goed en draagt de film, maar het blijft niettemin een gemiste kans. 2*.
otherfool
Het eerste boek was nog wel te doen (daarna vlakt het wel behoorlijk af), maar deze eerste film viel daarbij toch wat tegen. Eigenlijk is het verhaal maar zozo en vind ik de cast niet overtuigen. Nee, Battle Royale is het allemaal niet...
2*.
El ralpho
Let the games begin!
Typisch gevalletje dat het meer van de woorden dan van de daden moet hebben want The Hunger Games is met name in zijn eerste uur ijzersterk en moet het dan ook hebben van de sfeer die voor en rond de spelen gecreëerd wordt. De spelen zelf boeide me wat minder omdat je als kijker slechts fragmentarisch iets van de gevechten terugziet, overduidelijk om de film geen 16 plus rating te bezorgen.
Enerzijds jammer maar anderzijds wordt dit aardig goedgemaakt door het hele sfeertje wat uitgeademd wordt en wat duidelijk ook de kracht van de film is. Al snel wist ik me helemaal te verliezen in het verhaal wat erg goed op de kijker overgebracht wordt. Er wordt een geloofwaardige wereld voor de kijker gecreëerd die me al gauw opslokte, intrigeerde en nieuwsgierig maakte naar het verloop van het verhaal, én de vervolgfilms.
Het moge duidelijk zijn dat ik in ieder geval enthousiast geworden ben over dit eerste deel waarbij ik wel moet zeggen dat de score hoger uitgevallen zou zijn als de spelen zelf wat creatiever in beeld waren gekomen. Wat meer dan geren door het bos wordt het nu namelijk niet en creatieve momenten zoals het insectennest en de giftige bessen zijn te schaars. Ook waren er bepaalde acties van personages die ik niet zo goed kon begrijpen. Want waarom samenwerken als er uiteindelijk toch maar één winnaar mag blijven staan? Of waarom de wacht bij een boom houden en iemand er niet gewoon uitschieten? Men kan je pijlen tenslotte niet voortdurend blijven ontwijken, al helemaal niet in die positie Beetje jammer dit soort puntjes dus, maar de sfeer om de spelen heen is niets minder dan fenomenaal te noemen. De 3,5 sterren die er door mij gegeven worden zij dan ook een hele dikke 3,5 sterren. Laat dat tweede deel maar komen!
Montorsi
Weinig verheffend maar kijkbaar.
Allemaal wel behoorlijk afgezaagd en platgereden. Zoals een beetje verwacht; een Battle Royale met een iets omvangrijker plot. Het eerste uur is zelfs behoorlijk saai, eenmaal in de arena kon ik de aandacht er wat beter bijhouden. Helaas gebeurt ook in die fase niks verrassends of bijzonders.
De film zag er nog best redelijk uit en ook de cast is wat beter dan in 90% van dit soort tienerfilms, waardoor het gelukkig allemaal niet al te vervelend wordt. Jammer genoeg is het hele motief van The Hunger Games zelf wat zwak. Ondanks meerdere pogingen tijdens de film om het nut er van uit te leggen kwam het allemaal amper over.
Al met al qua speelduur ook zeker een halfuur te lang, zeker de intro had een stuk korter gemogen, maar er had sowiesol wat meer tempo in gemogen wat mij betreft. En bovenal had ik wat meer interessante ideeen willen zien in de actiescenes. Had nu echt het idee dat het veel te beperkt en braaf moest zijn om binnen een bepaalde leeftijdsrating te kunnen vallen.
Niet verveeld maar waarschijnlijk zeer snel vergeten. 2*
Film komt tergend traag op gang en vanaf het eerste moment is het eigenlijk al bekend waar het heen gaat. En ondanks enkele interessante momenten tijdens de gevechten gaat het eigenlijk nooit echt leven.
jipt
Best aardig. Goed geregisseerd en mooie art-direction. Kon de dramatische benadering ook wel waarderen, maakte het wat spannender. Kids speelde ook goed, irriteerde niet. 3,5*
KijkopFilm
Ik heb erg naar deze film uitgezien, als ik de trailer bekeek of het verhaal las. Maar Het viel mij ook zwaar tegen. Vooral door het eind. Dat ze beide overblijven? Ik vond dat 1 van 2 toch echt ook vermoord moest worden. En ik had gehoopt dat zij weer terug ging naar die gast van het dorp, want mij is nu niet duidelijk welke keuze ze maakt.
Het is zoals al wel meer zeggen, een beetje mat/slapjes uitgewerkt.
zzz_dafnuh_zzz
Ik had geen hoge verwachtingen vooraf, maar deze film vond ik echt ontzettend gaaf!
Mooi verhaal, verveelde geen moment en bovendien ook nog eens goed geacteerd. Zeker een aanrader!
Emma'
Gisteren gezien nadat ik in 2 dagen het boek had uitgelezen. Hoewel ik diep onder de indruk ben van het verhaal, had ik toch iets meer verwacht van de film. Ze hebben het boek goed aangehouden maar het duurt vrij lang voor het echt spannend wordt en zelfs dan had het best wat heftiger gemogen. Bijvoorbeeld de scène waarin ze het nest bloedzoekers op de grond laat vallen en daarbij zelf ook enkele keren gestoken wordt. In het boek is dat een hele heftige scène, ze krijgt de vreemdste hallucinaties. In de film valt dat toch een beetje tegen. Verder zijn de moorden ook net iets te soft wat mij betreft. Wat ik wel heel goed vond was hoe het Capitool werd neergezet en vooral de inwoners daarvan (kleurrijk, overdreven juichend etc.) en vond het ook wel leuk om te zien dat enkele medewerkers van het Capitool Latijnse namen hadden. (Caesar, Claudius, Seneca.) Al met al had het wat beter gekund, maar ze hebben het boek goed aangehouden en er toch best wat van gemaakt. 3,5*
Chainsaw
Op zich prima als je film een aanloop neemt van een uur(!), maar doe er dan wel iets mee. Aan het einde van de hele introductie van The Hunger Games had ik nog steeds geen idee wie al die kandidaten (of überhaupt personages behalve de hoofdrolspeelster) waren en werd mij ook maar niet duidelijk waarom ze dit spel eigenlijk spelen. Er gebeurt een hoop in dat eerste uur, maar eigenlijk gebeurt er helemaal niks, die opbouw was mijn inziens overbodig. Niet dat de personages of het universum waar het zich afspeelt zo complex zijn dat het wel even duurt om alles uit te leggen.
Jennifer Lawrence speelt een uitstekende hoofdrol en is ook meteen de reden waarom de tweede helft van de film best goed door te komen is. Af en toe wordt er wat spanning in het geheel gebracht, maar om andere personages geef je eigenlijk niet. Wist meestal niet eens wie het waren. Ook jammer dat het eerste deel van de film als een eeuwigheid voelt, terwijl het tweede deel in een klap voorbij lijkt te zijn. En dat terwijl je daar toch juist het gevoel moest krijgen van lang in het bos overleven, leek eerder alsof ze er even een dagje waren. Verder wat leuke bijrolletjes van een Harrelson, Kravitz, Tucci, Jones of Sutherland, maar ook daar zit niet echt iets grandioos achter, gewoon leuk om te zien. En dat geldt eigenlijk voor de hele film; Het deed me allemaal opvallend weinig, maar het was ondanks alles nog best amusant om te kijken.
2,5 sterren.
Zeus.
Lang mee gewacht om The Hunger Games te bekijken, maar nu toch maar eens aan gewaagd. Een stuk minder dan ik er vooraf van verwachtte. Best aardig om te zien, maar springt er absoluut niet bovenuit. Aardig uitgewerkt allemaal, maar het blinkt nu nergens echt in uit. Het is dan ook zeker niet zo dat ik nu met smart zit te wachten op dat tweede deel. Integendeel zelfs.
Qua films waarin JL meespeelt, zijn Winter's Bone & Silver Linings Playbook toch een stuk beter.
Stephan
De grootste kracht van het gegeven wordt keer op keer ontweken. Zou je als mens met een goed hart uiteindelijk toch kunnen moorden om te overleven? Bij elke mogelijkheid dat naar een conflict te sturen wordt gekozen voor een "easy way out" en dat stoorde me behoorlijk.. Ook de enorm slechte art direction irriteerde me mateloos. Jennifer maakte gelukkig veel goed en achteraf beschouwd blijft de spanning er wel aardig inzitten. Voordeel van de twijfel en een 3. Als ik over een paar dagen veel niet meer weet te herinneren gaat er een vol punt af.
Mars4i
Deze film met gemengde gevoelens zitten kijken. De reden voor deze Hunger games blijft voor mij enorm vaag. Wat, behalve sadistisch vermaak, schiet het Capitool er mee op. Dit zal alleen maar sneller een opstand veroorzaken!? Maar misschien neem ik het weer te serieus en wordt er alleen een excuus gezocht voor nieuwe Running man film. Hoewel naar ik nu lees is deze film gebaseerd op een Boeken trilogie? Ik hoop dat het in de boeken beter uitgelegd wordt.
De film zelf is verder wel goed gemaakt, redelijk spannend en goed geacteerd. Het einde is dan weer teleurstellend, maar dat komt waarschijnlijk omdat het een trilogie is. Deel 2 en 3 worden ook verfilmd (zie IMDB, deel 2 Nov 2013, deel 3 2014)
Decec
Uitstekend Actie/Avontuur/SF film...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Wel leuk bekende acteurs Stanley Tucci,
Woody Harrelson en Donald Sutherland....
Perfect achtergrond geluid/muziek
(Dolby Digital)...
Mooi HD kwaliteit breedbeeld...
Heerlijk genoten en SF is mijn goede smaak...
Awake78
Vrij aardige, attractieve film. Duurt lang maar vloog voorbij. Stijlkeuze kon ik ook nog wel inkomen, hoewel ik wel erg ver moest gaan voor m'n inlevingsvermogen, maar het kon allemaal net.
Deed me een beetje denken aan Battle Royal.
stultmeister
Ik heb alle drie de boeken gelezen. Vooral de eerste twee boeken vind ik erg goed (derde boek vind ik slecht). Het tweede boek is het beste, en om die reden kijk ik toch wel uit naar de tweede film.
Hoe keurig de film ook het boek volgt, het wordt nergens echt spannend. Acteerwerk is matig (wel leuk om enkele bekende acteurs te spotten), en de setting van de games zelf zien er wat saai uit.
Na een goede opbouw naar de games toe, vallen de games zelf erg tegen. Geen slechte film, maar ook absoluut geen topper!
2,5 ster
Parisa
Waar ik me aan stoorde in deze grote filmnaam van de fantasywereld nu, is de naam Katniss. Het doet me teveel denken aan catnip. Ik moest elke keer lachen als ik hem hoorde. Vat mij betreft had de schrijver daar wel iets beter over na mogen denken.
Verder komt de film op mij over alsof hij de lijn van het boek helemaal heeft gevolgd. Altijd een pluspunt voor de lezers, dus of dat ook zo is?
Er wordt veel tijd besteed aan de ‘opbouw van de wereld’ en het ontmoeten van de karakters. En daardoor verwachtte ik erg veel van de spelen zelf. Helaas vielen die nogal tegen. Het bleef allemaal nog braaf in beeld gebracht, zodat niemand zich eraan kan storen. Niet dat het de kant van bijv. 300 op moet gaan, maar de dreiging kwam bij mij niet over. Meer alsof je met een groep mensen naar het bos gaat en daar levend Stratego gaat spelen (ook leuk trouwens).
Ik begreep overigens niet waarom catnip haar alles-helende-zalf niet gebuikte om dat kleine meisje te redden. Want ze had later nog wat over voor Peeta en haarzelf. Weet iemand die het boek heeft gelezen dat? En jammer van het gegeven dat er weer wat mensen verliefd moeten worden. Dat had bijvoorbeeld ook in een later deel gekund. En hadden we ons nu kunnen richten op het spel.
Met de geloofwaardigheid van het acteren van iedereen zat het wel goed. Zowel de hoofdrolspelers als de bijrolspelers die in de meest rare kleding moesten lopen.
Alle settings t/m de spelen zagen er groots en indrukwekkend uit.
Ik vind een 3,5* wel een passend punt.
Ste*
- 2073 berichten
Ik heb altijd moeite met een film kijken en beoordelen als ik het boek gelezen heb. Ik ga altijd veel te veel vergelijken, en als dingen niet naar mijn zin verfilmd zijn is dat een teleurstelling en een (waarschijnlijk onterechte) reden om de film lager te beoordelen.
Ik moet zeggen dat ze uiteindelijk erg trouw gebleven zijn aan het boek, voor zover dat mogelijk is uiteraard. Het jammere is wel dat het tweede gedeelte, vanaf de echte Hunger Games, erg gehaast en fragmentarisch aanvoelt. Bijna plichtmatig passeren alle hoogte- en dieptepunten de revue, zonder ooit het idee te krijgen van het verstrijken van ruim een week. Zien we ooit dorst, honger? Vermoeidheid? Eenzaamheid, angst? Het moet in zo'n anderhalf uur verteld worden, en dat is vrij kort, maar daar zijn toch genoeg filmische trucjes voor te bedenken. Ook het hoe en waarom van de romance is wat onderbelicht gebleven, en het einde is, ondanks dat er een vervolgdeel komt, erg raar abrupt.
Maar ik wil niet al te negatief overkomen, het is natuurlijk an sich een prima verhaal, dat in bepaalde opzichten in filmvorm zelfs leuker is. Sommige dingen komen visueel een stuk beter tot zijn recht, met name de besturing van de Gamemakers en het hele tv-show idee - wat ik een erg leuk element vond. Maar ook de stijl van de mensen in the Capitol, en in zekere zin de actie en het avontuur.
Ik zeg in zekere zin, want het camerawerk was af en toe wel minder. Zeker tijdens de scenes met meer actie was het gewoon té chaotisch gefilmd. Natuurlijk om het (vrij opzichtig) niet al te bloederig te maken, maar dat had ook anders gekund. Ook (en dat besefte ik pas na het lezen van een recensie hier) een groot gebrek aan overzichtsshots. Had wel meer een gevoel van ruimte en desolaatheid willen ervaren, en af en toe gewoon even rust, maar dat ontbrak eigenlijk totaal. De visuele effecten konden ook beter. Het vuur van Katniss en de Mutilanten op het einde, nah, daar verwacht ik anno 2012 toch meer van.
Maar ondanks deze mindere punten heb ik er best van genoten, met name natuurlijk door het het filmgenieke spannende verhaal en de uitwerking van een voor ons onbekende wereld. Prima rol ook van Jennifer Lawrence. Sommige dingen konden beter of uitgebreider, andere dingen sprongen er weer echt uit, zoals het stukje 'District 11', wat me toch wel kippenvel bezorgde.
3,5* 7/10
roeman
Verlaagt naar 1.5*.
Ik heb hem net met mijn dochter van 13 gezien en er zitten zoveel plotgaten in de film dat het mij verbaasd dat ze er niet met zijn alle zijn doorgevallen. Ook onze dochter vroeg zich af waarom er zo weinig wordt uitgelegd. "Nou mam dan moeten we toch maar naar deel 2"
Nou ik moet eerlijk bekennen liever niet. Alhoewel ik het altijd leuk vind om Sutherland te zien spelen en Woody blijft toch enorm aangenaam voor het (film)oog.
Denk dat ik maar wacht tot hij uitkomt op DVD, want ik denk als deel 2 hetzelfde niveau heeft als deze ik na een kwartier schreeuwend de bios uitloop.
1.5* voor de moeite en Donald en Woody.

bonzer
Ik vind deze film dus echt tegenvallen, vooral na veel positieve reacties.
Nergens in de film krijg ik echt een band met de personages, waarbij het me niet zo veel meer boeit als er iemand doodgaat. Dat haalt erg veel spanning weg, waardoor de film niet lekker wegkijkt en zelfs saai kan worden.
Deze "Honest Trailer" laat goed de punten zien waar ik over viel. (op een komische manier). YouTube - Honest Trailers - The Hunger Games
Swaxie
Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik hiervan moet denken. Had van tevoren niet gekeken hoe lang de film duurde en was eigenlijk een beetje verrast door de speelduur.
De opening duurt vrij lang en had dus ook al een beetje het idee dat de spelen zelf een groot actiespectakel zou worden. Jammer genoeg viel dit een beetje tegen, desalnietteplus krijgt deze film van mij 3.5*

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds & Snakes
2023

The Hunger Games: Mockingjay - Part 2
2015

The Hunger Games: Mockingjay - Part 1
2014

The Hunger Games: Catching Fire
2013

Fan van 'The Hunger Games'? Netflix verwijdert snel 'The Ballad of Songbirds and Snakes'

Jennifer Lawrence en Josh Hutcherson keren terug in 'Hunger Games'-franchise

Kopie van Japanse thriller 'Battle Royale'? Quentin Tarantino snapt succes 'The Hunger Games' niet

Jennifer Lawrence kijkt niet alleen positief terug op haar 'The Hunger Games'-doorbraak

Django Unchained

The Dark Knight Rises
Actie / Misdaad, 2012

The Hangover
Komedie, 2009
gebaseerd op boekrevolutiedystopievrouwelijke hoofdrolspelerbow and arrowgamearcherydeath matchfictional tv show death matchforced to kill gebaseerd op een jongvolwassen roman