132.191 gebruikers | 82.818 films | 30.189 regisseurs | 3.421.292 berichten | 4.774.774 stemmen

locatie: Films » Batoru Rowaiaru (2000) » Info

Batoru Rowaiaru (2000)

Alternatieve titel: Battle Royale

Batoru Rowaiaru (2000)
1290 stemmen | gemiddelde 3,52
mijn stem:
Japan
Actie / Thriller
114 minuten / 122 minuten (director's cut)

geregisseerd door Kinji Fukasaku
met Tatsuya Fujiwara, Takeshi Kitano en Aki Maeda

Een klas studenten wordt naar een klein geïsoleerd eiland gebracht. Daar aangekomen krijgen ze een kaart van het eiland, voedsel en verschillende wapens (de ene bruikbaarder dan de andere). Ze moeten gedurende drie dagen vechten met elkaar, zodat er één persoon overblijft. Ze krijgen allemaal een halsband die explodeert als ze de regels overtreden. Als er na de derde dag meerdere mensen over zijn gebleven, zullen alle halsbanden exploderen...

gebruiker
bericht

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 25 mei 2011, 16:20 uur
Er zijn honderden films gemaakt over onbegrepen tieners en generatiekloven, maar deze film werkt die thematiek op een heel eigen manier uit.
Vanuit het dystopische uitgangspunt zou je een rasechte genrefilm verwachten, maar de film gaat hele onverwachte kanten op. De toon van de film wisselt constant van extreem kil en cynisch naar (soms melig) sentimenteel. Survivalhorror wordt gemengd met zwarte komedie, science-fiction, romance, tienerproblematiek en melodrama... het levert een vreemd , maar op z'n minst boeiend resultaat op, waar ik erg van genoten heb.

2,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 juni 2011, 22:25 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Had hier best wel veel van verwacht eerlijk gezegd afgaande op de score hier en op IMDB, maar eindstand was het wel een redelijk vermakelijke film. Terwijl het concept op zich wel goed is en het eerste halfuur is het wel genieten geblazen met het te droge instructiefilmpje en de kills die gemaakt worden.
Maar naarmate de film vordert wordt het simpelweg saai en dat in combinatie met flashbacks en liefdesuitingen. Het overdreven einde met Kitano was dan weer wel grappig, nog even z'n telefoon opnemen en het laatste koekje opeten. :p

Nipt 2,5 sterren en deel twee sla ik maar over...

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 19:29 uur
114 minuten / 122 minuten (director's cut)

Heb ik weer eens een gekuisde versie gezien 8|

Wie dat ooit heeft verzonnen....

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 19:45 uur
de director's cut bevat eigenlijk vooral overbodige scènes (beelden van een basketteam, 3 eindes na elkaar...). veel heb je niet gemist.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 juli 2011, 19:59 uur
goongumpa schreef:

Gelukkig maar :)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 19 juli 2011, 22:33 uur
Best wel een aardige film en gek genoeg was voor mij het grootste probleem van de film te herkennen wie wie is. Iedereen lijkt op elkaar :')

nieuw bericht [permalink] geplaatst op 6 augustus 2011, 23:47 uur
Echt wel een cultfilm, ik zal deze film binnenkort weer eens een herziening geven

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2011, 18:23 uur
Bijzonder vermakelijke film, met een ontzettend leuk concept. Er zitten enkele stevige en harde actiescènes in, die perfect pasten bij de sfeer die in de film gecreëerd wordt. Ook het contrast met het veel te vrolijke instructiefilmpje is enorm leuk gevonden. Waar ik me wel aan ergerde, was het feit dat sommige van de leerlingen blijkbaar 50 kogels (bij wijze van spreken) moesten incasseren alvorens ze echt stierven... Maar ondanks dit minpuntje vond ik het toch een zeer leuke film om eens gezien te hebben.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 oktober 2011, 20:35 uur
Lekker ruig en sick!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 24 oktober 2011, 22:32 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Jammer dat ik hier geen 3.75 sterren kan geven, vette film maar op sommige momenten net iets teveel van het goede.
Zoals Krikke al aangaf waren sommige kinders net iets te kogelbestendig en de kogels in net iets te grote getalen aanwezig, dat Jappannertje met het kroeshaar liep de hele film om zich heen te maaien!.

Verder gewoon een leuke film. ga hem toch een vier geven want 3.5 vind ik net iets te weinig, al is het maar om het feit dat Takeshi Kitano word neergeknalt om een waterpistool..

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 november 2011, 21:04 uur
Deze eens bekeken en 'k was erg aangenaam verrast. De film verveelde geen moment en boeide dus van begin tot einde. De film was op momenten wel bloederig, maar er zat telkens ook wel een kort verhaaltje bij de verschillende personages, zodat je toch wel met ze meeleeft.
'k had nog gevreesd met al die Japanners, dat je ze moeilijk uit elkaar ging kunnen houden, maar dit viel eigenlijk nog goed mee. De film ging soms een klein beetje over de schreef qua realisme (bv een 10-tal kogels in zich krijgen en dan toch nog rondwandelen), maar echt storen deed het niet. De film heeft me ondanks het gruwelijk idee erg geëntertaind.
Een aanrader en erg leuke ontdekking.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 november 2011, 12:07 uur
Geraakt worden door 10 kogels en blijven lopen is natuurlijk een uiterste (maar niet eens onmogelijk), maar voornamelijk door films hebben de meeste mensen het idee dat je gelijk dood neervalt zodra je geraakt wordt door een kogel, dat slaat namelijk ook nergens op. ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2011, 10:52 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Gisteravond gezien en wanneer ik er aan terugdenk moet ik lachen. Het was gewoon met vlagen belachelijk. Dat ik me op zat te fokken en riep: 'Dat kan toch helemaal niet!' waarop mijn vriend zei: 'Misschien Japanse humor?'. Door tien kogels geraakt worden, neervallen, opstaan, even naar de bank lopen om te bellen, en dan dood gaan is daar inderdaad een voorbeeld van. Ik wist ook niet goed of dat soort scènes nou bewust als grappig waren bedoeld of niet.

Zo zaten er meer idiote dingen in, ook de manier HOE ze stierven, zo BAM! hoofdje viel op schouder en dood. Niet één keer, maar gewoon twintig keer. Zat ik er nou de serieus in, had ik de film met een knipoog moeten bekijken? Ik weet het niet. Ik vond het best een goed verhaal, het had ook realistisch(er) neergezet kunnen worden. Aan de andere kant ook wel een verademing dat ik af en toe van belachelijkheid heb kunnen lachen, dat haalde de druk een beetje van de ketel. Maar enfin.

Nou, Japanners. Sorry, maar ik heb altijd moeilijk om ze, zeker in zo'n grote groep, uit elkaar te houden. Wie was Kitano nou? Maar dat is toch Nanahara? En wie is Sinoba nou? Nou, zo ging het dus ook meer dan één keer. Toch vond ik het acteerwerk best meevallen, had het beroerder verwacht.

Ook heel typisch dat de verliefde pubertjes telkens vlak voor ze de laatste adem uit zouden blazen, nog met een liefdesuiting kwamen. Beetje de cliché der clichés om dat op je sterfbed te doen. En wederom, dit gebeurde ook erg vaak.

Oh ja, ook wel grappig dat die knul zijn vriendjes even op pad stuurde voor allerlei 'ingrediënten' als kunstmest, zwavel, houtskool etc etc. Dat ligt natuuuurlijk ook allemaal in grote voorraden op een onbewoond eiland. :')

Nouja, veel 'kritiek' en gemopper, maar ik heb me wel vermaakt. Mijn vriend keek me vol verbazing aan dat zijn vriendin, die zichzelf opperde tot grootste filmliefhebster van Zuid Limburg en omstreken, nog nooit gezien had. Nu dus wel, en het tweede deel zal snel volgen.

Oh ja, nog 1 vraag: Waren er nou kids die op het verkeerde moment in een gevarenzone zaten en daardoor ontploften? Dit heb ik namelijk niet gezien volgens mij, terwijl dat toch best vaak aangehaald werd dat het kon gebeuren. Wel een flink aantal suicides gezien maar dit is me ontschoten geloof ik.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2011, 13:10 uur
Elineloves schreef:
Japanners hebben inderdaad een héél erg wrede soort van humor. Ooit een spelprogramma uit Japan gezien waar mensen onder een glijbaan moesten liggen en door een klein gaatje hun tong steken. Over de glijbaan werd dan iets gerold of gegoten en dan moesten ze raen wat het was. Op een gegeven moment werd er gewoon een ketel kokend water over heen gegoten en het hele publiek lag daarna dubbel van het lachen toen de man in kwestie zijn hele gezicht vreselijk verbrande!

Het is al een tijdje geleden dat ik de film gezien heb (té lang, binnenkort maar weer eens gaan kijken!), maar dat gebeurde inderdaad. Ik meen me te herinneren dat een klein groepje bij een klif ofzo stond toen ze in de verkeerde zone waren. En dan was er natuurlijk nog het meisje dat als voorbeeld werd gesteld in het begin van de film.

Het tweede deel is opzich ook best een goede film, maar het is een totaal andere film als dit deel. Het verhaal is wel een vervolg hierop, maar het is meer een (bijna post-apocalyptische) aktie film.

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2011, 15:42 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ja, in het begin van de film (toen was ik nog niet heel goed op aan het letten) zag je idd een meid die vreselijk verminkt was. Mijn vriend zei dat dat meisje een overlevende van het vorige spel was? Maar dat kan niet, want dat was die jongen. Toch?

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2011, 23:31 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Ja helemaal in het begin heb je dat meisje inderdaad, die was van een andere klas die ze al eerder naar het eiland hebben gestuurd. Er zijn zeer waarschijnlijk al meerdere klassen naar het eiland gestuurd want aan het begin van de film hebben ze het ook over het succes van deze formule toch?
Het meisje die ik bedoelde was bij de uitleg van de bommen en de werking op het eiland, het meisje dat daar al dood gaat door de bom, die naar iedereen toe rent en dan ontploft
....

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 december 2011, 23:35 uur
OH, DIÉ! Ja, nu weet ik wat je bedoelde. Was dat een meisje? Nee toch? Dat was een jongen hoor. :P En anders wel een heel lelijk meisje. ;)

Maar bedankt voor de opheldering Thorak!

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2011, 0:41 uur
Oh ik dacht dat het een meisje was... Maar zoals ik al eerder schreef; het is al een tijdje geleden dat ik de film zag, moet 'm snel weer herzien. ;)
Ik kan me nog wel herinneren (althans zo staat het in m'n geheugen) dat het meisje op de instructie video behoorlijk goed ogend was. :p

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 2 december 2011, 10:16 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Dat in oranje gehulde, hyperactieve mokkel? God die was irritant. :P Toen ze uitleg aan het geven was over de halsband en dat het zou ontploffen wanneer je er aan zou trekken, zat ik echt naar de tv te roepen: DOE EENS VOOR.

O-)

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 18 januari 2012, 19:45 uur
Had hier toch iets meer van verwacht. Het is maar goed dat de film bijna 2 uur duurt dan kan je gemakkelijk aan de koppies wennen en goed uit elkaar houden. Hier en daar laten sommige acteurs/actrices nog wat indrukwekkend werk zien. Het blijft toch een film die niet helemaal pakt. Er is blijkbaar een magazijn per tiener nodig en iedereen moet nog ff iets zeggen voor de laatste dramatische adem. De afwisseling is daarbij wel enigzins fascinerend. Verschillende tienerdrama's komen voorbij en je krijgt echt het gevoel dat sommige van de kids pretty close waren. Ook de droge humor kon ik hier en daar erg waarderen.

3,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 4 februari 2012, 15:51 uur
Geen slechte film en snap ook dat mensen het een goede film vinden. Ik had er zelf alleen niet zoveel mee. Vond het niet echt aangrijpend. Het ging ook erg snel allemaal. Dat moest natuurlijk ook wel anders kun je nooit zoveel moorden behandelen. Het concept is ook best goed. Misschien dat ik hem over een tijdje nog eens moet kijken.

Ik heb ook gehoord dat dit een van de favoriete films van Tarantino was. Waarschijnlijk door het geweld. Je ziet ook zo´n fonteinstraaltje bloed die je ook in Kill Bill zit bij een kill. Volgens mij speelt zelfs een van de meisjes hier in Kill Bill. Zal wel wat referentie naar deze film zijn.