• 9.377.372 stemmen

Actie / Sciencefiction | 142 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Gary Ross

Met onder meer: Jennifer Lawrence, Josh Hutcherson en Liam Hemsworth

IMDb beoordeling: 7,2 (1.072.029)

Releasedatum: 21 maart 2012

Plot The Hunger Games

"May The Odds Be Ever In Your Favor."

In de nabije toekomst wordt Noord-Amerika geteisterd door droogte, brand en oorlog. Het wordt nu Panem genoemd, een land verdeeld in de 'Hoofdstad' en twaalf regio's. Elk jaar worden twee jonge deelnemers van elk district uitgeloot met het doel om in een competitie de andere deelnemers uit te schakelen. Het volk wordt gedwongen om deze 'wedstrijden' te kijken. Voor vermaak, maar ook ter intimidatie van de onderworpen districten. Katniss neemt vrijwillig de plaats in van haar zusje, die geselecteerd was om deel te nemen. Peeta, een man zonder enige gevechtsvaardigheden, zal haar vergezellen. Samen moeten ze het opnemen tegen veel sterkere en beter getrainde deelnemers...

Katniss Everdeen

Seneca Crane

Claudius Templesmith

avatar van gorelover

gorelover

doet me denken aan een kinderversie van Battle Royale.

avatar van JohnWilliams

JohnWilliams

Het boek is nog niet uit over er komt een film over

Ben benieuwd!

avatar van mch31

mch31

Hoge verwachtingen van deze film!

De Japanse versie `battle royalle` is zeker ook het kijken waard

avatar van ace leader

ace leader

mch31 schreef:

Hoge verwachtingen van deze film!

De Japanse versie `battle royalle` is zeker ook het kijken waard

Dit is een boekverfilming...Battle Royale heeft niets met deze film te maken, behalve dan dat de verhalen enigszins op elkaar lijken.

avatar van AM03

AM03

Deze film zal erg goed moeten zijn om het boek te evenaren.

Zeer benieuwd!

avatar van Kelzo

Kelzo

Een "kinderversie' zou ik het verhaal ook sowieso niet noemen. Het boek was in de eerste plaats wel een jeugdboek, maar ik denk dat The Hunger Games niet echt geschikt is voor hele jonge kijkers.

Ik heb wel hoge verwachtingen van de film! Het boek vond ik zelf geweldig en de trailer ziet er goed uit, dus ik ben benieuwd hoe hij verfilmt gaat worden.

avatar van qwertzu

qwertzu

mijn zoon vond de boeken erg goed, hij gaat deze dan ook zeker wel kijken!

Ik kijk wel met een half oog mee haha

avatar van Cazaras

Cazaras

Super enthousiast over deze film

Hoop dan natuurlijk wel dattie de moeite waard is, en beter dan het boek.. Hoewel dat moeilijk zal zijn te overtreffen!

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

In De Morgen stond vandaag een artikel die een hype voorspelde rond de film. Nu Harry Potter en Twilight achter de rug zijn komt Hunger Game eraan, en er is een heus marketing offensief gepland. Ik kan alleen maar de aanwezigheid van de fantastische Jennifer Lawrence loven.

avatar van Samhain

Samhain

The Hunger Games vind ik geweldig. Het boek is het enige wat ik beter vind dan de Harry Potter boeken.

Mijn numero 1 anticipation for 2012!

avatar van jumpstylemovie

jumpstylemovie

Wat is iedereen hier lovend. Ik verwacht de flop van 2012 (al zal het heus wel een commercieel succes worden) Teaser is tenenkrommend.

avatar van Keane1983

Keane1983

hoe kan er al gestemd zijn?? Er is door de stemmers nog niet eens iets over verteld??

avatar van jacobine_rodijk

jacobine_rodijk

Persvoorstellingen, waarschijnlijk.

avatar van Thorak

Thorak

jumpstylemovie schreef:

Zoiets verwacht ik er ook van.

Lijkt me een kinderversie van The Running Man.

avatar van disneystore

disneystore

Doet me ook wat denken aan Harry Potter and the Goblet of Fire...

avatar van DonPeliculón

DonPeliculón

disneystore schreef:

Doet me ook wat denken aan Harry Potter and the Goblet of Fire...

Dacht ik ook aan toen ik de trailer zag! Het concept heeft er wel wat van weg.

Harry Potter vs The Runningman PG 13 zegt al genoeg

Movie Master

Poster lijkt idd meer op een harry potter film. Wordt The Running Man met een hoog disney gehalte. Lionsgate wilde niet dat pathe nachtelijke voorpremieres toonde. Dan heb je niet veel vertrouwen in succes vind ik. Ze hopen zeker dat iedereen massaal tegelijk naar de film gaat.

avatar van flugel83

flugel83

jumpstylemovie schreef:

Die verwachting kon nog wel eens flink tegenvallen (of meevallen), de film heeft nog steeds 100% op RT na diverse persvoorstellingen . Lijkt mij zeker wel een goede blockbuster, het enige wat me een beetje tegenstaat is een PG13 rating bij een film waar vechten op leven en dood de leidraad is!

avatar van Hildee123

Hildee123

Ik ga hier zaterdag heen met een vriendin, kan iemand me vertellen of het de moeite waard is om hierheen te gaan?

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

De eerste reviews zijn wisselend....

"The Hunger Games fails to satiate"

Twitch

"The Hunger Games is a tired, overlong blockbuster lacking flair & imagination"

Counterpoint

"The Hunger Games Is tasty, and leaves you hungry for more"

Forbes

8/10 "The Hunger Games is sure to please the many fans of the books yet it strives to be more than that."

Joblo

Prudh

Ik ga mee met recensie nummer 2. Goede samenvatting.

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Prudh schreef:

Ik ga mee met recensie nummer 2. Goede samenvatting.

Heb je hem al gezien dan?

Prudh

Ja, persvoorstelling. Heb me behoorlijk verveeld, nota bene vooral wanneer het spannend zou moeten zijn: in de arena. Oftewel de laatste 1,5 uur van een film die te leeg is om zo lang te zijn.

Movie Master

Prudh: dus een betere titel voor deze film is The Boring Games?

Prudh

Was wel de teneur van veel mensen, maar anderzijds zijn er genoeg reviews die juist heel positief zijn, dus tja, mijn mening is uiteindelijk ook maar een mening. Ik vond de film te braaf en de personages te vlak. Werd uiteindelijk een beetje aftellen wat kills betreft, kan niet de bedoeling zijn. Eerste uur wel goed, toffe kostuums en make-up, vreemde personages, lekker wacky toekomstperspectief. Maar de kruising tussen The Running Man en Battle Royale die dit had kunnen zijn is het niet, ook geen brave PG13-versie daarvan.