Hellraiser: Revelations (2011)
Met onder meer: Steven Brand, Nick Eversman en Jay Gillespie
Gesproken taal: Engels en Spaans
Plot Hellraiser: Revelations
"The Return of Pinhead."
Pinhead is terug in zijn kamer van zielloze lekkernijen. Hij dacht dat hij twee bereidwillige deelnemers had gevonden in Nico en Steven. Maar Nico wil er uit stappen en besluit dat een familielid van Steven als een goede ruilhandel kan fungeren.
Dr. Ross Craven
Peter Bradley
Kate Bradley
Vagrant
modern
Slechte film.Een slap aftreksel van de vorige films.Niet de moeite waard om af te kijken.
herder
Wat is dit man?????????????????????????????????????
mauwiewauwie
Een zeer slechte film!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Chainsaw
Het gaat al een tijdje niet zo goed met Hellraiser. Het origineel en diens vervolg worden door veel fans en critici gezien als bovengemiddelde horrorfilms, maar daarna ging de rek er een beetje uit. Hell on Earth en Bloodline waren nog te doen, maar het werd pas echt rommel toen Dimension Films bestaande scripts ging bewerken tot Hellraiser films. Het was na het dramatische Hellraiser: Hellworld even stil, maar toen kwamen de geluiden van de remake/reboot/sequel/prequel om de hoek kijken. En als je dan hoort dat er tussendoor "nog even snel" een sequel gemaakt moet worden om de rechten te behouden, dan weet je hoe laat het is.
En je kunt de bui al helemaal zien hangen als Doug Bradley, die zonder problemen in alle vervolgfilms speelde, besluit om deze film over te slaan (hoewel het deels ook om zijn salaris zou zijn gegaan, overigens). Hoe dan ook, met deze nieuwe Pinhead slaan de makers echt elke spijker in diens hoofd volledig mis. Pinhead lijkt hier meer op een fan op een Halloween feestje met duidelijk het beste kostuum van iedereen. Maar qua gelaatsuitdrukkingen en stem lijkt de beste man in de verste verte niet op het befaamde horroricoon. En zeker als hij ongemakkelijk rondloopt en geforceerd teksten uit de eerdere films moet uitkramen, is het behoorlijk beschamend om te zien. Hetzelfde geldt overigens voor die twee andere Cenobites. Zo'n vrouwelijke Chatterer is qua uitstraling bijvoorbeeld helemaal niks vergeleken met het originele karakter uit de eerste twee films. Gewoon een lullig aftreksel.
En de beschrijving 'lullig aftreksel' geldt overigens ook voor het script. Want praktisch alle plotelementen van de eerste film komen hier in polonaise voorbij. Het idee van de makers was om terug te gaan naar de basis, omdat de fans (na al die uiteenlopende sequels) wel weer toe waren om terug te keren naar het originele verhaal en Clive Barkers oorspronkelijke mythologie. Hoewel, de kans is groter dat men met het script van de eerste film erbij minder hoefde te schrijven. Het enige dat Hellraiser: Revelations weet te bewerkstelligen is benadrukken hoeveel beter het origineel was. In principe is dit dus een uiterst belabberde remake. Compleet met suffe personages, bizar slecht acteerwerk en een script zonder enige vorm van spanning.
Wellicht een idee om de Cenobites in een volgende sequel te laten verschijnen en degene die de puzzeldoos heeft geopend een DVD van Hellraiser: Revelations te geven. Dan heb je het pas over pijn.
mauwiewauwie
Hollywood maakt film om te verkopen en niet meer om meerwaarde te geven aan cinema en dat is de manier, zolang de poen maar binnenkomt van rommel (95%) van wat er wordt gemaakt winstbelang? Jammer maar helaas als je ziet hoe acteurs moeten acteren dat de gemiddelde kijker er nog iets van snapt, snappen wij de arthouse kijkers hoe slecht/goed films zijn!
En denk je nu echt dat hollywood daar wakker van ligt nee natuurlijk niet!
Als je acteurs al miljoenen gaat betalen om een kut film te verkopen en bijna niets aan ontwikkeling betaaldt voor beter script materiaal en dan ook nog laat uitlekken dat deze zeer slechte film moet worden gemaakt om de rechten te behouden zijn de echte fans geen fan meer!
Ik was een fan van Doug Bradley en nog steeds (toppie Doug dat je voor kwaliteit kiest en niet voor rommel) Dat is de rede dat hij niet voor deze rommel script/bende, heeft afgeslagen?
Jammer en helaas melken ze elke formule leeg en beginnen dan weer met Remakes !
Als dit de introductie moet zijn? van de nieuwe pinhead lach ik me ziek. En zal ik never nooit geen Helraiser meer kijken alleen de Doug Bradley versies!
Maar er zouden ongetwijfeld ook mensen zijn die hier op zitten te wachten
Of verzin een andere hoofrolspeler iets nieuws (Razorbladeskinny) met 50 scheermessen uit zijn hoofd of zo iets? Ik hoop dat ze weer eens wat nieuws verzinnen
Waneer ze dit maken neem ik het niet meer serieus en ga alleen maar speelfilms en Asylum's kijken waar dit gedrogdt ook zeker thuishoord en nu geef ik zelfs Asylum een slechte naam?
Terwijl Asylum dit toch beter had gedaan
?????????/
zorro
wat een bagger film zeg pinhead leek nergens op
wanneer komt clive barker weer
gorelover
weet iemand wanneer deze op dvd / bluray verschijnt in nederland.
kan hem wel via ebay krijgen, maar dan betaal ik bijna 25 euro incl. verzending en dat is me net teveel.
JacoBaco
Aan die foto te zien, moet nu ook Pinhead eraan geloven. Last van aambeien.
erik1677
My god!!!
wat een ongelovelijke ellende is dit!
direct overslaan deze film, het bekijken absoluut niet waard.
Een schande voor de hellraiser reeks en het gehele horrorgenre in het algemeen.
Ik hoop dan ook dat Victor Garcia zich nooit meer zal vergrijpen aan een hellraiser film, en komt er gauw weer een goed deel.
Want het echt goeie laatste deel was deel 4 en die kon zelfs nog niet tippen aan de sublieme 3 voorgangers.
Boeikens
Tja, onlangs de Hellraiser reeks herzien en inmiddels ook deze Revelations in bezit. Nu nog de moed vinden om hem te zien.
Dat we terug de originele toer op gaan en er weer goede gore aanwezig is geeft moed maar als die uitwerking echt zo slecht is...
En een Pinhead zonder Doug Bradley
gorelover
Heb hem gezien en heel eerlijk gezegd, is ie me absoluut niet tegengevallen.
Gaat een beetje terug naar het eerste deel.
Ok, geen Bradley, maar zo'n grote rol had ie toch al niet meer.
De gore is voor een lowbudget productie dik in orde.
1 van de betere hellraiser delen.
Gewoon kijken, niet je laten beinvloeden door negatieve berichten en je hebt een leuke, hetzij korte film.
Tja...
Bijeenraapsel van verhaal Hellraiser 1 en 2. Met deze ga ik hem dan maar beter niet vergelijken want dan blijft er niets goeds meer over.
Op zichzelf gezien is het een matige hap daar de acteurs tegenvallen en het verhaal met al zijn flashbacks niet lekker kijkt.
Verder is spanning en sfeer eerder matig maar de gore naar het einde toe best goed.
Pinhead is een lacher maar de andere Cenobites vallen mee.
Onnodige remake (met dit resultaat)
is dit deel 9?
Dit is een 9de Hellraiser film maar eerder een soort remake van de eerste. Persoonlijk zie ik hem echt niet thuis horen in de originele Hellraiser reeks.
jarno1975 (moderator series)
Er zijn wel geruchten over nog een nieuwe Hellraiser maar is allemaal nog erg onzeker.
mrwhite
Van mij mag het zeker!!! Al hoop ik met meer budget dan deze. Trouwens op je link stond dat er mss wel een remake van Pet Sematary (1989) komt, wat moeten we daar van verwachten.
Boeikens
Momenteel is het wel héél erg onzeker
Hellraiser Remake...
Heeft werkelijk niks meer met Hellraiser te maken.
Warrig en slecht verhaal, domme Pinhead die de stem van Doug Bradley probeert na te doen.
mark25
Het gaat al een tijdje niet zo goed met Hellraiser. Het origineel en diens vervolg worden door veel fans en critici gezien als bovengemiddelde horrorfilms, maar daarna ging de rek er een beetje uit. Hell on Earth en Bloodline waren nog te doen, maar het werd pas echt rommel toen Dimension Films bestaande scripts ging bewerken tot Hellraiser films. En zeker toen Rick Bota aan het stuur ging staan, ging het van kwaad tot erger. Het was na zijn dramatische Hellraiser: Hellworld even stil, maar toen kwamen de geluiden van de remake/reboot/sequel/prequel om de hoek kijken. Tja, en als je dan hoort dat er tussendoor "nog even snel" een sequel gemaakt moet worden om de rechten te behouden, dan weet je wel hoe laat het is.
En de beschrijving 'lullig aftreksel' geldt overigens ook voor het script. Want praktisch alle plotelementen van de eerste film komen hier in polonaise voorbij. Het idee van de makers was om terug te gaan naar de basis, omdat de fans (na al die uiteenlopende sequels) wel weer toe waren om terug te keren naar het originele verhaal en Clive Barkers oorspronkelijke mytologie. Maar het enige dat Hellraiser: Revelations weet te doen is benadrukken hoeveel beter het origineel was. In principe is dit dus ook gewoon een uiterst belabberde remake. Compleet met suffe personages, bizar slecht acteerwerk en een script zonder enige vorm van spanning. Wellicht een idee om de Cenobites in een volgende sequel te laten verschijnen en degene die de puzzeldoos heeft geopend een DVD van Hellraiser: Revelations te laten geven. Dan heb je het pas over echte pijn.
I agree.
Hier heb ik echt niks aan toe te voegen, wel jammer dat het zover heeft kunnen komen.
mark25
Met tranen in mijn ogen deze film gekeken, want wat is deze slecht. Bespaar jezelf een hoop verdriet door deze film niet te kijken.
Matthias99
Deze film hoef ik al niet te kijken aangezien ik op voorhand al weet dat hij erg hard zuigt.....
filmofiel
Ik heb nog meer plezier in het maken van een kopje thee dan naar het kijken van dit slappe aftreksel. Totaal niet boeiend, heeft in de verste verte dan ook niets te maken met de originele reeks. Laat dit aub het laatste deel zijn geweest voordat de originele reeks hierdoor helemaal naar beneden word gehaald.
twente
ik ben nu bijna een uur aan het kijken, deze film maakt alles kapot en geeft hellraiser een slechte naam, slecht gespeelt hoofdrol spelers erg nep, en pinhead is erg matig.
deze film moet je niet zien. ivm zijn vorige films maakt de oude films kapot en geven hem een slechte naam.
dit hadden ze nooit moeten doen. ik baal er van dat ik er na heb gekeken.
geen aanrader.
candymancandyman
een halve spijker
Deze met mijn dochter van 2 gekeken. Piet piraat of deze Pinhead zijn even lelijk en onschuldig. Kan geen kwaad.
Ze moeten net als de serie The walking dead de comics ook maar eens van de Hellraiser comics in film gaan projecteren op het witte doekje. Deze film is net zo goedkoop als GTST (sorry dames en sommige heren onder ons) dit mag gewoon niet verkocht worden. Foei wat fout. De volgende Hellraiser, die hopelijk nog een keer gemaakt wordt, moet wel beter zijn dan de afgelopen reeks want anders zwaait er wat en ik zwaai niet terug.
MaNiAc E
Was redelijk om te huilen, vreselijk dat men een film maakt met alleen als idee de franchise zo in handen te kunnen houden.
dutchtuga
Ai wat een pijnlijke vertoning, deze film die zelfs het rampzalige zevende en achtste deel te schande zetten. Dit is de definitieve neergang van de Hellraiser-reeks. Het is nu maar hopen op een remake die Pinhead weer leven inblaast, want met een nieuw deel zal dat niet gebeuren.
Langere recensie:
Glacius
Nou nou, wat een lage cijfers. Ik snap dat het geen geweldige film is, maar de basis is best aardig. Ik vond deze in ieder geval beter dan Hellworld. De voornaamste nadelen van deze film, de knullige makeup, Pinhead gespeelt door een andere behoorlijk niet passende acteur en de tegenvallende acteerprestaties alhoewel dat laatste er nog mee door kon. Niet goed, maar zeker niet de slechtste uit de reeks wat mij betreft. Alleen Deader moet ik nog een keertje herzien.
night rider
slecht en nep,het mist de nostalgie van de oudere versies zoals hellraiser 2....die film is episch
Scheurleer
Kort en krachtig.....dit was het niet. Zoals night rider al zegt: slecht en nep.

2022

1992

Hellbound: Hellraiser II
1988

1987

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Horror / Fantasy, 1987