• 9.372.292 stemmen

Met onder meer: Steven Brand, Nick Eversman en Jay Gillespie

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot Hellraiser: Revelations

"The Return of Pinhead."

Pinhead is terug in zijn kamer van zielloze lekkernijen. Hij dacht dat hij twee bereidwillige deelnemers had gevonden in Nico en Steven. Maar Nico wil er uit stappen en besluit dat een familielid van Steven als een goede ruilhandel kan fungeren.

Dr. Ross Craven

Steven Craven

Sarah Craven

Pinhead (stemrol)

Nico Bradley / Pseudo Pinhead

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

En als het interessant begint te worden, is ie afgelopen.

Ik snap best dat Doug Bradley nu bijna 60 is en dat er een dikke laag make-up en corsetten nodig zijn om deze beste man weer als Pinhead op te laten draven. Goed, men zoekt een vervanger, maar waar Bradley autoriteit en waardigheid uitstraalt (en een verwrongen wijsheid), zet Collins hem neer als een soort spelende peuter en zijn hoofd is, ondanks de amke-up, te vriendelijk. Hoe Pinhead nu overkomt is echter niet alleen aan de acteur te wijten.

Want ik mis ook de bombastische muziek. Veel te subtiele lift-muzak haalt de sfeer ook nog eens flink naar beneden. En ook zou ik denken dat Pinhead wel wat beters te doen heeft, dan zich met deze zielige vertoning van een familie bezighouden.

Hij is te kijken, maar spannend en eng wordt ie nooit. Ook de "plottwist"... (die aanhalingstekens zeggen eigenlijk wel genoeg).

Ook niet leuk voor mensen die nooit eerder met Hellraiser en/of Pinhead kennis hebben gemaakt.

avatar van krosnicky

krosnicky

Triestig Pinhead Had schattige katte oogjes en bolle hamster wangetjes kzat me eigelijk meer te ergeren dan iets anders snel ophouden met dit soort films maken vind ik of wel stop je gewoon Clive Barker opnieuw in de Regie stoel en zoek je een nieuwe en dit keer waardige Opvolger voor Brandley om PinHead te spelen en maak je nog 1 film die de 5 vorige mislukking terug recht zet

avatar van namingway24

namingway24

Na veel negatiefs over de film te hebben gelezen was ik van plan deze film compleet neer te sabelen, maar daar is Hellraiser: Revelations veel te nietszeggend voor.

De personages waren bloed-irritant en mochten van mij allemaal uit elkaar gereten worden, en dan vooral dat rotjoch. Ik had nog een aardige tijd nodig om te beseffen wie hij nou echt was (ik was moe, oké ), maar voor de rest was het gewoon net een aanstellerig klein kind. Beetje jammer dat de makers mij en de personages op het laatst een echt bevredigend einde ontnamen om de bodycount nog even wat hoger te maken: de grootste naarling komt er nog het "beste" van af. Aan de andere kant kun je dat ook weer beschouwen als een lekker gemeen einde, en ik moet toegeven dat ik een meer standaard ontknoping had verwacht.

Pinhead was een belachelijke verschijning met zijn grote ogen en dat dikke gezicht. Tot overmaat van ramp wordt de acteur ook nog eens gedubd met een stem die bijna sprekend lijkt op die van Doug Bradley, maar zonder de indrukwekkende toon. De rest van de Cenobites komen zo kort in beeld dat ze niet geen echte indruk achterlieten. Jammer, want de make-iup was helemaal zo slecht nog niet. Maar twee Pinheads was veel te makkelijk en natuurlijk te stom voor woorden.

Ik ergerde me dus aan een aantal dingen, maar uiteindelijk is dit gewoon een makkelijk wegkijkend horrorfilmpje waar toevallig de naam Hellraiser aan verbonden is. De special effects waren eigenlijk best wel oké, er wordt in het begin aardig omgesprongen met de tijd, en het einde was donkerder dan ik verwacht had. En het was nou niet zo dat er afgezien van de eerste twee delen (nee, deel drie vind ik niet geweldig) er nog een naam hoog te houden was: dit is niet beter of slechter dan alle latere delen in de reeks...

avatar van FILM!BOY!

FILM!BOY!

Als je film met een verhaal wil zien: sla deze dan maar over. Vind het een wonder dat ik na 40 minuten nog steeds zat te kijken. 0,5

avatar van slam1975

slam1975

Is dit een fanfilm ofzo? Lijkt wel een film die thuis is gemaakt.

Het is de slechtste film van de hele ''Hellraiser'' reeks. Erg jammer dat ik daaraan me tijd heb besteed

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

avatar van Daan258

Daan258

Toch maar is opgezet uit verveling, maar het was niet veel goeds.

Sowieso is het natuurlijk al gelijk een groot minpunt dat Doug Bradley niet de rol van Pinhead speelt. Daarnaast zit er ook totaal geen verhaal in, is het nergens spannend, geen gore en laat ik maar niks zeggen over het acteerwerk.

Nou..... ik denk dat dat wel genoeg zegt over dit filmpje.

avatar van Clapboy

Clapboy

Het enige waar ik verheugd mee was in deze film was de aftiteling.

avatar van Djmajestics

Djmajestics

Deze hellraiser is gebasseerd op de orginele hellraiser karakters

Doug bradley heeft niks te maken willen hebben met deze film

Hij is ook niet geschreven door de oorspronklijke schrijvers

Er is ook geen boek van zo als er wel van de rest is

Er zijn alleen rechten uit gegeven voor het karakter pinhead

En die mochten ze niet gelijkwaardig neerzetten als de orginele pinhead

Zo mist de grote kromme dolk aan de zij kant van pinhead en de ogen hebben ze ook moeten

Aanpassen en de pins op zijn hoofd zijn ook niet gelijk 64 pins bij doug 52 bij de aangepaste

De film is slecht

Ik denk niet dat er een vervolg van de orginele film serie zal komen

Wat wel jammer is

Een hellraiser fan van het eerste uur

avatar van Thorak

Thorak

Djmajestics ik heb geen idee waar je dit vandaan hebt, maar er is erg weinig van waar. Deze film is juist gemaakt zodat ze de rechten niet zouden verliezen omdat ze juist een degelijke remake wilden gaan maken. Deze film is daardoor niets meer dan een haastklus geworden met een minimaal budget om toch nog aan de contractuele verplichtingen te kunnen voldoen! Dát is ook de reden dat Doug Bradley de film heeft afgewezen omdat al 2 weken na het uitkomen van het script al gefilmd moest gaan worden en dat met minimale middelen. De film deed in zijn ogen de serie geen eer aan (en daar kreeg hij gelijk in) en wilde daarom niet meewerken. Als hij ja had gezegd was hij gewoon weer Pinhead geweest.

avatar van renzoroy

renzoroy

Thorak schreef:

Dat klopt... snap ook niet waar de zogenoemde hellraiser fan dat allemaal vandaan heeft gehaald haha.

Begin dit jaar zijn ze begonnen met Hellraiser judgement te filmen, helaas weer zonder Doug Bradley, maar het schijnt dat Clive Barker zelf van plan is om een reboot te schrijven en te regisseren waarin als het goed Bradley wel weer in zou gaan spelen.... Maar dat moeten we nog maar zien

avatar van dr channard

dr channard

Geef deze regisseur een groter budget voor betere sfeerbeelden, camerawerk en Doug Bradley en deze film zou best nog ok zijn.

Dat had hij niet. Slechte film maar ik ga het niet de laagste score geven want tijdens het kijken van de film merk je zo hard hoe de regisseur probeert nog een steevast klassiek Hellraiserverhaal te maken.

avatar van Phantasm

Phantasm

Overbodige film, had niet gehoeven, hier gebeurt niet erg veel in.

avatar van xaid

xaid

Clapboy schreef:

Het enige waar ik verheugd mee was in deze film was de aftiteling.

dan vind ik jouw score nog bijzonder hoog

avatar van Clapboy

Clapboy

xaid schreef:

dan vind ik jouw score nog bijzonder hoog
Heb ook nog vele slechtere horrorfilms gezien. Voor de hellraiser serie vond ik dit ook de slechtste maar hij had toch wel wat aardige momentjes dus vandaar nog die twee sterretjes.

avatar van joolstein

joolstein

Pijnlijk, heel pijnlijk. Wat een treurige bedoening is deze negende Hellraiser! Direct aan het begin, als twee clichématige Amerikaanse vrienden naar Mexico gaan om eens flink de beest uit te hangen, wordt dit al duidelijk. Zelfs Doug Bradley, de enige echte Pinhead, bedankte voor deze film en zonder hem is het personage maar een lege schil. Nu is de film ook een bijzonder geval. Dimension Films dreigde de rechten van de franchise kwijt te raken als er niet snel een vervolg op het in 2005 verschenen ‘Hellraiser: Hellworld’ werd gemaakt. De filmmaatschappij trok vervolgens drie weken(!) en zeer krap budget uit om een vervolg te maken. Afijn die voortekenen waren dus al rampzalig en het eindresultaat is dan ook niet beter! Het verhaal is een soort compilatie van de beste fragmenten uit de eerste en derde ‘Hellraiser gecombineerd met elementen uit Funny Games en found footage-films. Vertolkt door de meest on-getalenteerde acteurs. Stephan Smith Collins die de rol van Pinhead vertolkt, oogt vooral als een beschonken dorpsgek. Qua gore stelt deze film ook teleur. Een paar seksscènes moeten dan ook de boel nog opleuken, maar die stellen ook maar weinig voor. Het bijzondere en de enige prestaties van dit vehikel is dat de film ondanks de korte speelduur (75 minuten) verveelt.

avatar van horizons

horizons

Wat raar dat deze zoveel lager scoort dan de eerdere sequels. Niet dat die films hoogstaand waren... maar deze heeft in ieder geval nog wat Pinhead te bieden en gorigheid.

avatar van slam1975

slam1975

Tja ik weet niet zo goed wat ik hierover moet zeggen. De gore was prima. En het heeft wel meer te maken met deel 1. Maar toch miste ik de sfeer uit deel 1. De film was erg abrupt afgelopen. Maar heel erg slecht was ie nou ook weer niet, er zijn slechtere horrorfilms.

avatar van mrklm

mrklm

De 9e speelfilm uit de Hellraiser-franchise ia amateuristisch gefilmd en geacteerd en heeft in Stephan Smith Collins een waardeloze vervanger gevonden voor Doug Bradley in de rol van Pinhead. Het helpt natuurlijk niet dat Collins gedwongen wordt om iconische oneliners uit eerdere films te herkauwen. Tieners Steven [Nick Eversman] en Nico [Jay Gillespie] gaan samen op vakantie naar Tijuana nadat Steven op een of andere manier die roemruchte puzzel in handen kreeg en wist te openen. Dan is het een kwestie van tijd voor Pinhead [Stephan Smith Collins] zijn portie vlees komt opeisen. De franchises was allang niet meer te redden. Toch volgde er nog een poging: Hellraiser: Judgment.

avatar van Shadowed

Shadowed

Naar verluidt werd de productie van Revelations binnen drie weken afgerond. Ik durf te wedden dat daarvan 15 minuten naar het volledige castingproces zijn gegaan, want dit acteerniveau was wel heel bedroevend. Natuurlijk staan horrorreeksen nooit bekend om het hoogstaande acteerwerk, maar dat praat de uitermate belabberde inspanning van Nick Eversman in geen enkel opzicht goed. Positief aan deze bijdrage van regisseur Víctor García is dat het weer wat meer te maken heeft met de originele film, waardoor je dus ook meer van Pinhead te zien krijgt. Spijtig genoeg is Stephan Smith Collins een parodie-variant van Doug Bradley en valt in geen enkel opzicht serieus te nemen, waardoor een hoop van die heropleving weer verloren gaat. De horror kent verder ondermaatse effecten, het verhaal lijkt tijdens de productie door elkaar gehusseld te zijn en de slotfase slaat als een tang op een varken. Terecht bestempelt als de grootste flater binnen de reeks.