• 8.710.714 stemmen

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Hellraiser: Judgment

"Evil Seeks Evil."

Rechercheurs Sean en David werken aan een zaak en zijn op zoek naar een gevaarlijke seriemoordenaar die de stad in zijn greep houdt. Ze krijgen hulp van rechercheur Christine Egerton. Terwijl hun onderzoek vordert doen zij de ontdekking dat de persoon die verantwoordelijk is voor de moorden waarschijnlijk niet van deze wereld is...

Detective Sean Carter

Detective David Carter

Detective Christine Egerton

Alison Carter

The Assessor

The Chatterer

avatar van Tonypulp

Tonypulp

Na het gedrocht Hellraiser: Revelations (2011) valt dit eigenlijk reuze mee. Sterker nog; er zitten een aantal fantastische scenes in. Die opening alleen al was voor mij genoeg om me niet met al te veel moeite door het inspiratieloze rechercheurs-verhaaltje heen te worstelen. Ik hoop echter (uiteraard) nog steeds dat Doug Bradley nog voor een laatste maal de make-up in mag voor een échte Hellraiser film, maar zo'n franchise zal niet snel uit de klauwen van de huidige studio worden gepikt. Voorlopig zullen we het dus moeten doen met toevoegingen van dit niveau.

avatar van willianvm88

willianvm88

Ik wacht echt met smacht op de dvd hier in nederland , nederlandse uitgave

avatar van filmkul

filmkul

Vergeleken met de vorige delen is dit best een aardige film. Het verhaal stelt bar weinig voor maar is nog wel te pruimen. Met name de opening is geweldig waardoor je de rest van de film vergeeft. Na een kwartier kakt de film ook behoorlijk in, maar door de eerste scenes heb je dat pas richting het eind door. Het einde is wat teleurstellend en redt helaas de film niet meer. Het acteerwerk is verder matig. De special effects zijn okay. Het begint hoopvol, maar stelt uiteindelijk toch enigszins teleur. 2.5

avatar van Waku

Waku

Deze "Hellraiser Judgement viel mij allerzins mee.

Sterker nog, ik dacht zelfs op sommige momenten een beetje de oude "Hellraiser" elementen weer te zien. Een goed te behappen Pinhead, een aantal smerige en best ranzige scenes en het wederom openen van de box wat uiteraard bloedige sadistische gevolgen heeft.

Ik heb mij prima hiermee vermaakt in ieder geval.

avatar van flurk

flurk

vond er niks aan, kunnen ze al beter mee stoppen met die hellraiser films.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

De uitspraak ‘beter dan de vorige’ was zelden zo betekenisloos als bij deze tiende Hellraiser. Want kwalitatief ónder deel 9 - Hellraiser: Revelations - zitten is praktisch onmogelijk. Al sinds de jaren 80 zit de Hellraiser serie op kwalitatief vlak in een kaarsrechte lijn naar beneden. In 2005 was dat dieptepunt nog Hellraiser: Hellworld, maar jaren later wist men met Revelations - een film die puur gemaakt werd om de rechten te behouden - daar nog flink onder te komen. Jaren later is er niets veranderd; nog steeds is er geen remake of reboot en heeft men een paar dollar beschikbaar om een vervolg te maken om de rechten van Hellraiser te houden. Niemand zal daarom een goede film verwachten, dus de vraag is vooral: hoe érg is deze Hellraiser: Judgement?

En dat valt deels nog best mee. De film bestaat namelijk heel sterk uit twee delen. Aan de ene kant is er de openingssequentie over een aantal vreemde figuren in een oud huis. Naar het schijnt is dit gebaseerd op een eerder script van regisseur Gary J. Tunnicliffe, de man die al sinds Hellraiser 3: Hell on Earth bij de franchise betrokken is. Maar hij kreeg geen geld voor zijn project, dus besloot hij het in een Hellraiser film te stoppen. Hij heeft zichzelf de leukste rol gegeven, die van de Auditor. Dit tafereel in de openingsscène (waarin onder meer ook regisseur John Gulager komt opdraven) is creatief, goor, bizar en best geestig. Het heeft weliswaar geen hol met Hellraiser te maken, maar het past wel in de sfeer. Zelfs Pinhead komt weer even voorbij, ditmaal wederom door een andere acteur gespeeld. Hij doet het prima, zeker in vergelijking met die vent uit Revelations. Maar het moge duidelijk zijn; de elementen aan Hellraiser: Judgement die best aardig werken hebben weinig te maken met Pinhead. Sterker nog, hij had er ook prima niet kunnen zijn.

Ditzelfde geldt voor het ander deel van de film; het politiedrama. Net als in de straight-to-DVD werkjes als Inferno, Hellseeker en Deader moeten er inwisselbare agenten zoeken naar een moordenaar, met één of andere twist als gevolg. Ditmaal ontmoeten we twee broers en een jonge chick, die op zoek zijn naar een moordenaar en tijdens hun zoektocht 5 seconden interactie hebben met Heather Langenkamp uit A Nightmare on Elm Street. Compleet willekeurig en onnodig, maar dat geldt voor het hele segment met de politieagenten, het voelt compleet overbodig en totaal niet interessant. Op een gegeven moment komen de verhaallijnen van de wezens uit de openingssequentie en de agenten wel bij elkaar, maar de film wordt er niet bepaald sterker van. Leek Hellraiser: Judgement meer op zijn eerste 10 minuten, dan had het zowaar een alleraardigste horror kunnen worden. Nu is de film niet veel meer waard dan een onverschillig ‘mwoah’- geluidje. Desondanks is dat een verbetering ten opzichte van die straight-to-video meuk sinds Hellraiser: Inferno. Maar het blijft een erg magere franchise, die Hellraiser.

2 sterren.

avatar van Noodless

Noodless

Tja, ik hoef niet veel toe te voegen gezien de uitleg van Chainsaw.

Best aardige opening met een paar gore scènes en gelukkig hier en daar weet wat ouderwetse hellraiser sfeer van de jaren 80. Maar het verhaal verloopt erg chaotisch en is niet echt vermakelijk. Het concept van de moordenaar vond ik wat aan de magere kant en de toevoeging van die engel vond ik wat bij de haren erbij getrokken. Uiteindelijk wordt er ook heel weinig mee gedaan. 4/10

avatar van Boeikens

Boeikens

Nadat het met Hellraiser steeds bergaf ging begon ik deze met lage verwachting. Het resultaat viel me dan toch wat beter mee dan verwacht.

Met name begin- en eindsequenties vallen best mee, heeft Hellraisersfeer en wat gore momenten. We hebben hier wel geen Doug Bradley maar Paul T. Taylor doet het hier niet slecht als Pinhead, enkel dat hij hier een veel te bescheiden rol heeft.

Het middenstuk, dat zich nogal lang aanvoelt, is een simpel politieverhaal met een Se7en plotje dat het geheel van de film eerder slecht doet.

Hoop toch dat ze hier ooit nog eens een echte, hedendaagse Hellraiser remake uitbrengen.

avatar van cales77

cales77

Wat een bagger. Had een bakkie op en dan nodigde deze film zeker niet uit om te focussen.

Wat I'm principe dan iets meer moeite kost.

Is deze te koop?

Alleen maar op regio 1.

Niet in Nederland of UK te koop.

Zal geen goede film zijn, maar toch niet te geloven dat ie niet voor Europa te koop is.

bart007bond

Komt deze ooit in Nederland of Europa op regio 2 of B?

Willian88

Ik vrees dat deze niet komt of het gaat nog lang duren.

Ik wacht ook op de dvd

bart007bond schreef:

Komt deze ooit in Nederland of Europa op regio 2 of B?

Ik vrees dat het nog lang ga duren of deze komt helemaal niet

Toch bizar

Willian88

Jup k wacht ook sinds februari. Heb ze allemaal thuis liggen behalve deze helaas

bart007bond

Toch maar besteld via ebay op regio 1. Wel duur voor een dergelijke film. 20 + euro, maar heb regiovrije speler. Maar blijft ridicuul.

Willian88

Heb helaas geen regiovrije speler dus ik moet blijven hopen

avatar van psychopath

psychopath

Slecht!

De gore valt zwaar tegen, een hoop bloed maar je ziet vrijwel niets de hele film alleen 1x wat op het einde.

De intro die sommige zo goed vonden sloeg IMO helemaal nergens op net als het einde.

Nee, wederom een schande vergeleken met de eerste 2 hellraiser's.

avatar van Vicksel82

Vicksel82

Wat een drama-!

Echt een schande voor de sublieme eerste twee delen.....

Gore bagger waarbij de sfeer totaal verdwenen is van eerdere Hellraiser Films

avatar van Harmonica Man

Harmonica Man

Zo'n drama vond ik het niet. De eerste twee delen staan nou eenmaal op eenzame hoogte en zullen niet meer worden geëvenaard. De eerste 12 minuten tot aan de openingscredits vond ik een visueel festijn waar ik enorm van heb genoten. Daarna volgt het verplichte politie doet onderzoek segment wat vrij standaard is. Het eind viel me ook wel weer mee al heb je al vrij snel door hoe de vork in de bekende steel zit.

Vandaar dat ik er al met al toch een voldoende voor geef gezien de hele geschiedenis en voorgaande delen.

avatar van puppet master

puppet master

waar te koop??

avatar van Elchapo

Elchapo

• 1925 stemmen

Wat heeft dit nou met hellraiser te maken???? De eerste 3 delen zijn gewoonweg legendarisch,maar daarna straight down to hell.......‍♂️ 1 star.