Hellraiser: Judgment (2018)
Geregisseerd door: Gary J. Tunnicliffe
Met onder meer: Damon Carney, Alexandra Harris en Paul T. Taylor
Plot Hellraiser: Judgment
"Evil Seeks Evil."
Rechercheurs Sean en David werken aan een zaak en zijn op zoek naar een gevaarlijke seriemoordenaar die de stad in zijn greep houdt. Ze krijgen hulp van rechercheur Christine Egerton. Terwijl hun onderzoek vordert doen zij de ontdekking dat de persoon die verantwoordelijk is voor de moorden waarschijnlijk niet van deze wereld is...
Detective Sean Carter
The Assessor
Jophiel
Landlady
The Chatterer
Dit is toch niet de te verwachte film ? lijkt me niet.
Oh nee, gelukkig ik zie het al
Deze is gebaseerd op het kortverhaal "Judgment", maar wordt wel gezien als de tiende Hellraiser.
Een budget van slechts een half miljoen.
Is dat niet de remake 606?
Daan258
Doug Bradley zou toch weer Pinnhead spelen ??
Zo te zien niet dus:(
Ja, dat bedoel ik ook.
En Daan258 dat moet de film worden die in mijn link staat.
Mr-Mcmovie
Heather (A Nightmare On Elm Street) Langenkamp dat is lang geleden
tattoobob
De eeste pinhead beelden/foto's zien er wel beter uit dan de vorige mislukte pinhead.......ik heb nog hoop dus,al is het niet veel
krosnicky
Wil ik dit wel zien oké we hebben Heather Langenkamp en een andere Pinhead vertolker dan in Revelations maar het is nog altijd geen Doug Bradley. En we krijgen weer die dude van de Make Up Department Gary Tunnicliffe die al de Make up deed voor o.a Hellraiser 3,4,6,7,8 en Revelations die het verhaal ook schreef van Revelations die heeft nu ook weer dit verhaal geschreven en gaat de film ook regisseren dus veel high hopes kreeg ik daar niet van toen ik dat las konden ze Clive Barker of Rick Bota niet terug in de regie stoel zetten ? . ik denk dat ik ga wachten om hem te kopen tot deze in de graai bakken van media markt ligt voor nog geen 5€ .
Daan258
Klopt, bij deze film niet.
maar er komt toch nog een Hellraiser waar hij wel weer de rol oppakt als Pinnhead?
tattoobob
Klopt, bij deze film niet.
Nee volgens mij niet hoor...al was er wel sprake van maar ging niet door vanwege verschillen.Dat was overigens voor deze film.
Hij gaat alleen nog een paar keer terug in z,n shmink en pakje voor een aantal Comic Cons in u.s.a.
Jammeerrrrrr
Ik dacht toch echt dat er 2 delen zouden komen. Inderdaad dit deel en nog één waar Bradley wel in zou spelen :s
Bij het vorige deel kwam al naar boven dat ze rechtenhouders om de X aantal jaar een Hellraiser film moeten uitbrengen om de rechten op het gebeuren te behouden. Ziedaar de verklaring voor de steeds getimede, smaakloze vervolgen.
Eindelijk !
De trailer ,,,
Hellraiser: Judgment - Official Trailer (2018) Horror Movie HD - YouTube
Vind pinhead niet erg overtuigend , maar moeten dit wel kans geven ,
krosnicky
Trailer weet me ook niet echt te overtuigen we gaan het gewoon bekijken met zeer lage verwachtingen
joolstein
Verre van perfect, maar het ziet er bijna uit als de meest authentieke Hellraiser sinds Bloodline (1996). Om wederom de rechten te kunnen behouden moest er weer eens een film worden gemaakt. Dit is al sinds jaar en dag het geval bij de franchise en ondanks dat er dus maar zeer beperkte middelen zijn om een film te maken deden sommige filmmakers nog hun best om er iets van te maken. Maar dat was niet altijd geval, met als absoluut dieptepunt deel 9: Revelations. Ditmaal mocht Special effects artiest Gary J. Tunnicliffe achter de camera plaats nemen. Deze was vanaf deel 3: Hell on Earth al betrokken bij de franchise. Niet dat nu direct heel hoopvol was want hij was ook verantwoordelijk voor het verhaal van de eerder genoemde deel negen. Maar eerlijk is eerlijk de film is op sommige momenten zeer mooi! Judgment begint erg goed met een man die verhoord wordt door "De Auditor" Een prachtig opening waar we rechter, jury en scherprechter aan het werk zien en lekker onsmakelijk is. Dit leek geïnspireerd te zijn op Nine Inch Nails - Pinion Met die opening wordt het ook direct duidelijk dat de film alleen fans zal plezieren! Helaas wordt het goede begin niet doorgezet en lijkt het volgende uur teveel op een SAW-kloon met een verhaaltje dat wel wat weg heeft van Seven. De film richt zich op drie rechercheurs die op jacht zijn naar de seriemoordenaar " de preceptor," die moord op basis van de Tien Geboden. Dit is soms te traag en afgezien van een paar leuke gore-momenten is het vrij mager. Toch vond ik het geen vervelende zit. De climax was prima en in de laatste momenten zien we nog een leuke en ambitieuze conclusie. In die climax is de nieuwe Pinhead ook het meest aanwezig en ik moet zeggen Paul T. Taylor zet een zeer goede Pinhead neer (Doug Bradley kan niemand natuurlijk laten vergeten) Het gebrek aan middelen is overduidelijk aan de film te zien maar de film bezit wel een grote charme en ondanks de budgettaire beperkingen lijden de speciale effecten er maar licht onder. Voor Hellraiser-fans zal het oordeel daarom dan ook net genoeg naar positief uitslaan om de film zijn bestaansrecht te rechtvaardigen.
Oh, en even wachten tot na de aftiteling want er is nog iets meer...
Gelukkig dit was een verademing na het mislukte vorige deel. Oude hulpjes uit vorige oude delen was ook tof. Alleen mag pinhead wat meer in beeld. Verder fijne horror, en pinhead zag er ook beter uit.
john mcclane 2
Zeker niet zo slecht als je zou verwachten maar het niveau van de eerste paar delen word natuurlijk nergens gehaald.
Vond het ook erg rommelig geregisseerd , raar geschoten , maar dat mag best bij een hellraiser.
Maar daar door ook wat moeilijker te volgen .
Het einde is best sterk.Iets te weinig pinhead zelf , over het algemeen .
Als je een fan bent van de serie , is dit goed te doen .
Maar het kan nog steeds stukken beter .'
VRaag me inmiddels af of ze niet gewoon opnieuw kunnen beginnen.
Deel een was ziek,echt indrukwekkend ,,maar met de cinema van nu en een echt goede regisseur (het liefst clive barker zelf ) en het originele verhaal.
Doen!
dit is dus niet waardeloos slecht , rommelig , raar ,en en een redelijk deel .
Blackadder1981
Drie sterren, vooral omdat de special effects echt wel goed zijn voor een film met zo'n klein budget.
Deze Pinhead is ook echt wel sterk, ik denk niet dat je (buiten Doug Bradley uiteraard) een betere gaat vinden.
Deze film overtrof mijn (weliswaar niet echt hoge) verwachtingen.
Aan de filmstudio's zou ik uiteraard zeggen: geef Clive Barker nu eens eindelijk carte blanche en een behoorlijk budget, en maak een echte, pure, originele Hellraiserfilm.
Left4Dead
Tja een nipt zesje wat mij betreft.
Er zaten overduidelijk momenten in die proletarisch te noemen zijn en de film moet het meer van de gore hebben dan van de angst voor de hel zelf. Die angst die in de eerste delen wel aanwezig was in de vorm van de Pinhead hemzelf. Het verhaal doet een beetje slepend en herhalend aan, het acteerwerk kan er net mee door. Echte overtuiging missen we wel bij de cast, dat staat spanning hier echt in de weg.
De hel op aarde zoals in de eerste delen kun je niet ervaren in dit deel. Het lijkt meer op een detective dan de pijn en ellende die de Pinhead ons trakteerde in die delen. Maar heel slecht is het voor zeker niet geweest, ik kon me redelijk vermaken met het verhaal. Maar je mist gewoon de kwaliteiten van Barker en Bradley.
Een "kan-er--net-mee-doortje". 5,5-je
schumacher
Het begin begon heel goed, derna zakte het ferm af.
Ik heb hellraiser nooit super gevonden, deze is wel iets beter dan die vorige dat wel maar het is nooit top. Het kan het niveau niet aanhouden vh begin.
mixmaster
Deze film overtrof mijn (weliswaar niet echt hoge) verwachtingen.
Perfect verwoord, ik ben het helemaal met jou eens !!!
Triest.
Hellraiser moet ondertussen wel zo'n beetje de meest cynische (levende) filmreeks zijn. Om de zoveel jaar wordt er een vervolgje uitgebracht, niet omdat men nu zo graag een nieuwe Hellraiser wil maken, wel omdat men zo de rechten op de serie in het bezit houdt. Dat is er dan ook wel aan te zien.
Erg veel met het origineel heeft het niet meer te maken. Pinhead, tandjes, een paar kettingen en "the box" komen dan nog wel even voorbij, maar verder heeft men er een hoop extra rommel rondgeborduurd wat vooral afbraak doet aan het origineel. De hele opzet is het begin is lachwekkend, dat Pinhead het uiteindelijk aflegt tegen zo'n domme trees in een wit jasje is al helemaal karaktermoord.
Daartussen gaat het vooral over een politieonderzoekje naar één of andere seriemoordenaar. Twee barslechte acteurs, een twistje waar niemand op zit te wachten en een paar érg slechte dialogen onderstrepen alleen maar verder hoe diep deze reeks gezonken is. Tunnicliffe begon er zich ook aan te storen denk ik, want heel af en toe krijgen we een random shot van Pinhead die in een stoel zit, om de mensen er aan te herinneren dat dit een Hellraiser film is.
Qua regie is het ook echt om te janken. Slecht in beeld gebracht, de gore is erg goedkoop en de soundtrack is schatplichtig aan betere horrorfilms. Het budget zal dan niet al te hoog gelegen hebben, dat is gezien het gebrek aan talent in deze productie geen geldige reden geweest. Met een half miljoen en wat getalenteerd film maak je een film die brandhout maakt van deze onzin.
De reboot van het origineel komt er maar niet door, ondanks dat zowat alle interessante horrorregisseurs van de laatste 10 jaar al aan dat project gelinkt geweest zijn. Maar voor dit soort bizarre rommel wil men dan wel het licht op groen zetten. Mnee, dit verdient geen streepje meer dan het allerlaagste.
De eerste twee Hellraiser films uit de jaren 80 waren gewoon goed (zeker wat betreft "Hellraiser II (1988)", maar daarna ging het snel bergafwaarts met de Hellraiser films ("Hellraiser III (1992)" heb ik zelfs nog in de bioscoop gezien tijdens een Horror marathon, waarbij men vanaf 12 uur 's nachts vier horrorfilms achter elkaar uitzond en deze was daarvan de laatste film) en na "Hellraiser: Bloodline (1996)" heb ik ook geen nieuwe Hellraiser films meer bekeken, totdat ik gisteravond besloot om deze nieuwe Hellraiser film te bekijken.
In dit verhaal keert de gevreesde Pinhead (Paul T. Taylor) terug in het volgende hoofdstuk van de Hellraiser reeks. Drie detectives, te weten de broers Sean Carter (Damon Carney) en David Carter (Randy Wayne) en Christine Egerton (Alexandra Harris) proberen een duivelse seriemoordenaar met de naam "Leermeester" te stoppen, maar worden in een doolhof van buitenaardse horror gezogen. Hier wachten de helse bewoners, inclusief de "Auditor" (Gary J. Tunnicliffe), de "Assessor" (John Gulager) en de driekoppige vrouwelijke "Jury" om een oordeel te vellen, waarna men terecht komt bij vrouwelijke "Cleaners" en de "Surgeon" (Jillyan Blundell).
De 12 minuten durende opening van het verhaal mocht er best wezen en daarin valt o.a. smerigheid (soms onsmakelijk om te zien), goor, bloot (de driekoppige vrouwelijke "Jury" en de vrouwelijke "Cleaners") en ranzige en vadsige figuren te zien en valt er zelfs ook wat te lachen en wel om de "Auditor", die leuk gespeeld werd door Gary J. Tunnicliffe en die eigenlijk ook de beste acteur is in deze film.
Na deze opening valt er hier en daar nog wat smerigheid (o.a. een hond in een dood vrouwenlichaam), goor, bloot en ranzige figuren te zien, maar krijg je voornamelijk een flauwe, niet boeiende en ook niet spannende thriller film te zien, die wel iets weghad van de films "The Silence of the Lambs (1991)" en "Se7en (1995)", maar dan wel met een achterlijke ontknoping, waarbij Sean Carter de "Leermeester" blijkt te zijn (die handelt namens de bijbel en hij heeft ook wat met het boek "A Tale of Two Cities" van Charles Dickens) en zijn broer David Carter blijkt een affaire te hebben met zijn vrouw Alison (Rheagan Wallace).
Hoewel Pinhead zeker in het verhaal voorkomt en ook zijn bekende Cenobiet's, komen deze wel pas na circa 70 minuten in actie (als het bekende puzzeldoosje wordt geopend), waarbij de film dan nog iets van 10 minuten duurt (inclusief extra scène in Hannover in Duitsland). De actie die Pinhead daarbij uitvoert op Sean (die wordt teruggestuurd, waarna hij wordt doodgeschoten door Christine), David en Alison stelt niet veel voor, maar zijn actie en dialogen gericht op Jophiel (Helena Grace Donald), zij is de engel die Adam en Eva uit het Hof van Eden deed verbannen, mochten er wel wezen. Zo duwt Pinhead pinnen uit zijn hoofd op haar voorhoofd en trekt ze haar uit elkaar met kettingen, waarna ze met haar laatste woorden zegt "Jezus wept !" (oftewel "Jezus huilde !" en dat werd ook al een aantal keren in de voorgaande Hellraiser films gezegd). Het is overigens Jophiel die als laatste lacht, want Pinhead wordt uiteindelijk verbannen naar de aarde als mens (en dus weer sterfelijk) en daar is hij niet blij mee.
De cast is zeker niet hoogstaand in deze low budget film en zeker wat betreft de drie hoofdrolspelers in het verhaal, te weten Damon Carney, Randy Wayne en Alexandra Harris (wel een mooie vrouw overigens). Daarentegen vond ik Paul T. Taylor als Pinhead het best verdienstelijk doen en heb ik vooral genoten van Gary J. Tunnicliffe als de "Auditor" (die op een geweldige typemachine de bekentenissen van personen op papier tikt, waarna die beoordeeld worden door de "Assessor", die de papieren opeet en daarna uitbraakt, waarna de "Jury" aan de hand van het braaksel uiteindelijk het vonnis velt) met bril, waarbij hij me qua uiterlijk deed denken aan Woody Harrelson in de Actie / Misdaad film "Natural Born Killers (1994)". Hij speelde zijn rol namelijk heel leuk, waarbij ik regelmatig om hem moest (glim)lachen.
Hoewel Crystal Lanning (in de rol van Grace Montie, die na de opening van het verhaal vermoord wordt) maar heel eventjes te zien was in deze film, vond ik haar wel een fraaie verschijning om naar te kijken en dat geldt ook voor de vrouwen Alexandra Harris, Helena Grace Donald en Rheagan Wallace, maar acteren konden ze zeker niet.
Al met al een matige Hellraiser film zonder een sterk verhaal. Maar voor de fans van bizar zieke scenes (zoals ik), is deze low budget film wel nog een aanrader om eens te bekijken (duurt met circa 80 minuten ook niet lang).
DreamTech
Nou sorry slaat helemaal nergens op deze film zooi bloed nep politie verhaal van lik me vessie heb m afgezet !
UmbraVitae
Helemaal niet slecht, vooral de special effects waren wel goed. Toch kon ie nooit tippen aan de Hellraisers van eind jaren '80 en begin '90. Al bij al nog redelijk vermaakt, score ergens tussen de 6 en 7/10.

2022

Hellraiser: Revelations