• 9.385.206 stemmen

Geregisseerd door: David Hackl

Met onder meer: Tobin Bell, Costas Mandylor en Scott Patterson

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Saw V

"You won't believe how it ends."

Na de dood van seriemoordenaar Jigsaw zet forensisch detective Hoffman zijn werk voort. FBI-agent Strahm, die ternauwernood een test van Jigsaw heeft overleeft, ruikt onraad en duikt in het verleden van Hoffman. Ondertussen leren vijf op het oog willekeurige vreemdelingen van Jigsaw een gruwelijke les over samenwerken.

avatar van otherfool

otherfool

Hoppa nog maar een Saw. Het basisverhaaltje rond de 5 is nog wel aardig, de tweestrijd Hoffman - Strohm is te saai voor woorden. Verder vooral heel veel flashbacks en erg lelijk in beeld gebrachte martelscenes (vooral de eerste met Strohm in de watertank ziet er niet uit). Wel een lichte verbetering na 3 en 4 maar eigenlijk ben ik met mijn 2 sterretjes veel en veel te mild...

avatar van lordhumangus

lordhumangus

flashbacks van verleden en heden doorelkaar met flitsende opzwepende muziek allemaal erg vermoeiend en eerlijk gezegd het interesseert me geen reet meer de SAW reeks. Gelukkig heb ik alleen de orginele SAW dvd in mijn kast staan.

avatar van Waku

Waku

Het begint allemaal een beetje teveel te worden

Een soort Saw overkill...

Uiteindelijk blijf je als kijker nieuwsgirtig naar welke martelwerktuigen nu weer een aantal slachtoffers gaat maken maar dat was het dan ook wel.

Verder probeert men de hoofdpersonage Jigsaw krampachtig in leven te houden via diverse flashbacks.

Echt de aandacht kon deze "Saw 5"bij mij helaas niet meer vasthouden.

Een 3* min neigend naar 2,5*....

avatar van susanne123

susanne123

nou ik vond hem wel weer goed hoor!mag van mij wel weer een deel 6 komen..

avatar van bollepeer

bollepeer

apolicum schreef:

zoveel mensen die zagen dat de saw-reeks nu maar eens moet eindigen... KIJK er dan niet meer naar!! Toch niet moeilijk? :s niemand verplicht u naar een zoveelste vervolgfilm van Saw te gaan kijken! ontneem de mensen die hier nog wél plezier aan beleven de fun niet, en ga lekker andere films bekijken dan als je toch zo hard tegen de volgende films van Saw bent

kan er niks anders van maken dan er helemaal mee eens zijn

avatar van Hanna01

Hanna01

ik kan niet wachten! 8 januari zit ik in de bios! En inderdaad voor sommigen (waaronder ondergetekende) zijn nog meer delen welkom!

avatar van Mindsick

Mindsick

Boeiende film, al blijf ik erbij dat deel 1 nog steeds ongetwijfeld het beste is. Er word veel uitgelegd, alleen vond ik idd dat de 2 agenten behoorlijk veel op elkaar leken, waardoor ik het af en toe niet meer volgde. Ik hoopte dat deel 5 een mooie afsluiting zou zijn (dat hoopte ik eigenlijk al bij deel 3), alleen helaas: weer een open einde (toch?) Agent Hoffman heeft het toch gewoon overleefd? Want hij ging in die kist en die ging weg uit die kamer dus die komt gewoon weer ergens uit, of heb ik het nou verkeerd?
Begrijp me niet verkeerd, ik houd echt van de SAW-reeks, maar hierna nog een (twee?!) film? Het gaat me net iets te ver.

Maar toch 3.5*, het blijft me boeien.

avatar van t3kn0b0y

t3kn0b0y

Net even saw V gekeken en ik vind het toch nog steeds een geweldige reeks.

Het blijft me iedere keer weer boeien hoe er mensen aan hun einde komen want dat vind ik iedere keer weer geniaal bedacht en ook mooi in beeld gebracht.

Doordat je steeds meer te weten komt over Jigsaw en zijn handlangers blijft het ook boeien en wil je graag weten hoe het verder gaat.

Wat mij betreft gaat deze reeks nog wel een tijdje door ik kan er geen genoeg van krijgen!

Kortweg: Goeie film alleen lang niet zo geniaal als de orginele Saw die ik echt geniaal vond.

avatar van LeeGer

LeeGer

Een bijzonder vervelende saaie en slaapverwekkende film.
Hedenavond gezien in de sneak preview.
Toen duidelijk werd dat het om Saw V ging liepen een flink aantal mensen al de zaal uit. Geheel terecht ook kan ik achteraf zeggen.

Een extreem mager en slap verhaal om maar zoveel mogelijk bloed en ingewanden te kunnen laten zien. Dat dan weer veroorzaakt door allerlei sadistische "verrassingen" die niet echt verrassend waren. Ook de les die de vijf samenwerkers moeten leren is eigenlijk heel snel al duidelijk, waardoor die verhaallijn al snel erg langdradig wordt.
De slachtoffers blijven bizar kalm gezien de beproevingen die ze moeten doorstaan. Ook de dader praat eerder alsof hij een telefoonboek voorleest, dan als iemand die bezig is met moorden. Zou hij een psychopaat zijn dan was dat te begrijpen, maar gezien de keuze voor zijn slachtoffers is hij bezig met een soort wraakactie, en dan blijf je allesbehalve kalm.
De FBI-agent lijkt er ook bijzonder weinig moeite mee te hebben om van wetsdienaar over te stappen in de rol van seriemoordenaar.

Het acteerwerk deugt kortom voor geen meter.

avatar van s0njaa

s0njaa

hahahaha.. en we zijn nog niet klaar

Ik vond het een beetje lastig want die twee hoofdrolspelers leken wel op elkaar zeg

Vermakelijk weer

Saai film, ik dacht dat er wel een einde zal komen, en die 2 agenten leken echt op elkaar, verwarrend. En ik dacht dat Saw 5 wel echt spannend was, maar dat vindt ik eerder bij Saw 2 en 3.

avatar van roedie18

roedie18

bollepeer schreef:

een heel goed deel. de spelletjes waren zeer goed en knap bedacht en stukje bij beetje wordt alles meer duidelijk. laatst zag is ergens staan dat de 2 agenten op elkaar lijken. en dat klopt ook. in het begin had ik ze soms verwardt. ik heb zin in het volgende deel, daar wordt hopelijk alles duidelijk. b.t.w: komt alleen nog saw 6 of ook nog saw 7?

hey bollepeer,

ik ben het helemaal met je eens, het is een vette film en mooie spellen die ze moeten doen...

zo ver dat bij mij bekent is komt alleen nog deel 6...

avatar van wokkels

wokkels

goeie film waarschijnlijk alleen nog een deel 6 idd

avatar van ik_ben_gilles

ik_ben_gilles

Eindelijk 1 van hetzelfde niveau als de eerste

avatar van kleez

kleez

Vanavond gekeken! Ik had gelezen / gehoord dat dit deel meer 'een verhaal zou zijn, en iets minder'! Daar ben ik het totaal niet mee eens! Deel 4 vond ik ietwat ver gezocht op sommige momenten, maar deel 5; Geweldig weer! Geweldig, en het 'complot' ook! Wie had dit gedacht !

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Zeker wel een vermakelijke film maar op de 1 of andere manier begint het me allemaal wel wat als hetzelfde op me over te komen. Verhaal wel weer leuk op elkaar ingehaakt en sluit goed aan op de eerdere delen. Je moet wel alle delen gezien hebben om de verhaallijn goed te kunnen volgen.

Voor mij hoeft een deel 6 niet zo, het had best een trilogie mogen blijven. 'Verrassingselement' is er een btje af denk ik, heb me ook niet echt op de film verheugd ofzo.

Ik vond de twee agenten ook te veel op elkaar lijken, dat was wel eens verwarrend.

Eerst Saw film die mij echt wat tegenviel.

Probleem is dat de schrijvers nog steeds het idee hebben een goed verhaal uit te diepen. Het verhaal in de overkoepelende Saw reeks kan mij echt geen bal schelen en aangezien deze film maar liefst de vorige 4 delen overspant begon het soms serieus te vervelen.

Veel gedoe om niks dus, waar het simpele gegeven en de traps in de vorige delen voor de hoogtepunten zorgden is daar in deze minder tijd voor. Dit maakt de uitwerking van de vallen wat gehaast en minder effectief. Enkel die met het bloed was echt geslaagd.

Ook de enige scene waar de montage echt meewou. In andere scenes poogde men wel, maar leek het af en toe op een goedkope rip-off, veel te gejaagd, veel te ongecontroleerd.

Enige vaste waarde blijft de vuile en roestige setting, toch echt weer sterk in beeld gebracht. Je ziet geen deur om de roest puilt er op 10 verschillende plekken vanaf. Leuk.

Acteerwerk verder slecht en teveel geblaat, te weinig wol. Liever meer aandacht aan de traps, minder aan een overkoepelend nonsens verhaaltje in deel 6. Al vrees ik ervoor, gezien het einde en de introductie van Jigsaw's vrouw. Haar zijspoor werd volledig afgebroken, dus komt vast nog terug.

Vreuit de minste van de hoop. 2.5*

avatar van YenSid

YenSid

Ook ik vond het een tegenvaller van formaat. Het eerste deel blijft grandioos, het tweede was erg leuk, de derde vond ik geweldig, de vierde was de eerste waar ik niet echt van overtuigd was. Deze film is eigenlijk gewoon een uitmelking van de eerdere delen. En ik vind het nog steeds spijtig dat Amanda (vrijwel) niet meer aan bod komt.

avatar van scholtie

scholtie

goed Vervolg;) en ook een goed verhaal

avatar van MGpower

MGpower

Was op zich wel leuk... maar er zijn betere delen.

Ligt het nou aan mij? (dat ik er gevoelloos voor geworden ben? ) of is deze minder smerig dan 3 en 4?

avatar van Artemis

Artemis

Nee, vond Saw V ook een stuk minder gory.

avatar van Roodkapje

Roodkapje

Blijkbaar gaan we langzaamaan naar het einde toe. Hét leuke aan de SAW-reeks vind ik het verhaal. De puzzel die je als kijker moet oplossen. Redelijk uniek in de filmwereld denk ik. Saw V trekt weer een deel van de sluier weg en ergens ben je als kijker teleurgesteld dat er zoveel gelost word over het hoe en wat van de hele jigsaw historie. Hier en daar een verassing maar deze keer voel je dat je het al wat begint door te hebben. Nu, deel 3 vond ik ook niet zo goed; maar achteraf gezien was deel 3 nodig om het WOW-effect van deel 4 te krijgen. Ik hoop dat het deze keer weer zoiets is. Als de hele serie uit is ga ik er zeker nog es voor om hem opnieuw te zien.

BTW: zéér weinig volk in de cinema. Word het te moeilijk? Ik hoop dat deel 6 spetterend word !

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Het maakt mij niet uit hoeveel Saw-films er zijn en er nog moeten komen. Het is een veel gezien fenomeen in het horrorgenre dat ze tot in den treure doorgaan met vervolgen. Maar.... (ja, daar is ie) Als ze zo goed van kwaliteit blijven als de Saw-reeks, mwaaah, dan mag het van mij best wel.

Dit deel is zeker niet zo goed als het verrassende eerste deel, maar borduurt wel aardig verder op het originele gegeven. Ik heb me geen moment verveeld met deze lekkere, gore film... 3,5 *

avatar van deTuinman

deTuinman

AmazingPP schreef:

Dat valt erg mee. Saw vergeleken met de jaren 80 is een concept en niet gericht om te vermaken, maar om geld te verdienen

avatar van Jan Vanhulle

Jan Vanhulle

wat is het tekstje dat je hier op deze foto niet kan lezen daar vanboven? alvast bedankt

avatar van finalman

finalman

you won't believe how it ends

avatar van Anjin

Anjin

MGpower schreef:

Was op zich wel leuk... maar er zijn betere delen.

Heb je vast niet goed gekeken.

Het begint goor en het eindigt goor

En daar tussenin is gewoon geweldig..

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Stuitend slecht

Film vind vooral zichzelf en haar thema's erg interessant. Lekker wat pretentieuze flashbacks om 'achtergrond' te geven aan wat gewoon weer het zoveelste slasherfilmpje is. Som een paar gruwelijke vallen en moorden op, doe net alsof het verhaal en haar boodschap wat voorstelt en je hebt weer een Saw-aflevering te pakken. Hol, leeg en totaal niks.

Zelfs als ik langs alle onlogicaheden kijk (politie-agenten die de evidence-room in en uit lopen en alles meegraaien wat ze even nodig hebben, yeah right ) blijft er weinig over. Visueel oersaai, muziek lachwekkend, acteerwerk brak en ongeloofwaardig, flashbacks irritant en echt impressive zijn die moorden ook al niet meer. Ontsnappen uit die vallen doet ook al niemand wat meer, waardoor eigenlijk niemand meer zo'n o zo belangrijke levensles leert.

Het enige aardige was de vijfkamer val, maar slachtoffers worden niet of amper uitgewerkt waardoor medeleven al helemaal ontbreekt. Daarnaast worden ze te vaak onderbroken door (weer) die flashbacks, want o wat zijn we toch gelaagd bezig

Volgend jaar weer een deel, het zal ongetwijfeld hetzelfde zijn als deze met hier en daar een aanpassinkje...

De dag dat er een Saw komt waar medeleven met de slachtoffers verwaht wordt deel ik meteen 0.5* uit.

avatar van Brooklyn

Brooklyn

Dan tenminste iets waarbij het je ene reet uitmaakt wat er met ze gebeurt...