Genre: Horror / Thriller
Met onder meer: Tobin Bell, Costas Mandylor en Scott Patterson
Releasedatum: 8 januari 2009
Bekijk via Videoland
Plot Saw V
"You won't believe how it ends."
Na de dood van seriemoordenaar Jigsaw zet forensisch detective Hoffman zijn werk voort. FBI-agent Strahm, die ternauwernood een test van Jigsaw heeft overleeft, ruikt onraad en duikt in het verleden van Hoffman. Ondertussen leren vijf op het oog willekeurige vreemdelingen van Jigsaw een gruwelijke les over samenwerken.
John Kramer / Jigsaw
Charles
Mallick
Ashley
pierrrke
hehe die andere delen hadden nog zoiets van oh misschien gebeuren die wel echt in de wereld(laten we niet overdrijven maar er zat nog wel wat realisme in.) deze is dat dus niet
moorden zijn echt te ver gezocht en onrealistisch maja er zat nog wel iets van vermaak in dat is een pluspunt
verhaal is ook best goed niet geweldig maar beter dan dat van deel 4 oja die helper van jigsaw is een klootzak! ik vond jigsaw nog een beetje sympathiek. hem niet!
Cybill.
Heb een beetje onder druk naar deze film gekeken, aangezien vrienden hem hadden uitgekozen. Hoewel ik nog meer gore had verwacht, is dit toch echt het type film waar ik na het kijken niet goed van ben. Nochtans zaten er heel wat dialogen in, maar de horror deed mij soms ineenkrimpen. Ik vind het soms net iets te realistisch.
puckb96
Ik was zeer tevreden met Saw V. Het was defitinief zeker beter dan het vierde deel. Hierdoor heb ik ook weer erge zin in Saw 6. Jammer genoeg zaten er twee verhaallijnen in de film: eentje was perfect, de ander niet. De goede was die ene met Hoffman, de leerling van Jigsaw. Het verhaal dat me niet echt boeide was met die vijf mensen die dan wakker werden in een ruimte zoals in Saw 2, maar ik snapte niet wat het te maken had met het plot van de film. Ook de tagline "You Won't Believe How It Ends" past er bij, want ik had het brute einde van de film niet verwacht. Hoewel dit zo was, vond ik Saw 5 meer beter om het verhaal zelf.
Ik wil ook regisseur David Hackl feliciteren met zijn film-debuut, want hij heeft het goed gedaan, want Darren Lynn Bousman regisseerde deel 2 t/m 4, en James Wan het eerste deel. Hackl heeft echter getoond hoe Bousman het minder had gedaan.
Het acteerwerk in de Hoffman-verhaallijn was echt geweldig in het vijfde deel! Maar in die andere verhaallijn, man, ik vond ze echt verschrikkelijk! Ik vond hun nog erger dan het bloed in de film zelf! haaha!
Ook heb ik wat op te merken nog over de titel card van Saw V. Hij was niet slecht, maar dit keer smashde het zo in het scherm, en dat was wel een beetje anders. Geen kritiek, maar het viel me op!!! Voor de rest, ik heb genoten van Saw V, het was een geweldige film met niet al te overdreven bloed/gore. Door Saw V ben ik echt benieuwd naar het zesde deel!
Groeten Puck.
Movie__Bitch
Waarom die voldoende dan, geef dan een lagere waardering.
Maarja als je up al een 5 sorry 4 geef dan zit je nog aan de fles denk ik.!!
Ik vind het geen film waarbij je denkt: Die moet iedereen zien!
Maar het is ook geen film waarbij ik meteen denk: jaa sorry wat is dit?
Dus daarom die 2,5.
Ieder zijn eigen mening. Je hebt van die films, zoals Up,die bedoeld zijn voor kinderen maar dan blijkt het dat volwassenen het ook leuk vinden. Zoals ik.
Daarom die 4 sterren. Ik vond het gewoon een geweldige film.
Elineloves
'' No it's not Jigsaw, he's dead. Haven't you watched TV lately? ''
Het vijfde deel van deze serie.
Zijn de inventieve martel/moordmachines er nog? *Check!*
De puzzelrijke scenario's die de kijker probeert aan het denken te zetten? *Check!*
Een hele hoop bloed en ranzigheid? *Check!*
Een verrassend einde wat de kijker nieuwsgierig moet maken naar meer? *Check!*
Alle ingrediënten voor een nieuw SAW-deel zijn weer aanwezig. En dat is ook precies wat we willen zien. Om het verhaal hoef je al een tijdje niet meer te kijken, want de geloofwaardigheid zakt bij elk deel. Wat wél prettig is aan deze reeks, is dat de delen er elkaar fijn opvolgen. Zo zit er maar een korte periode tussen Saw IV en Saw V, en ook in de vorige delen was dit het geval. Gelukkig hebben de makers -nog- niet gekozen voor een: ''One year later'' verhaal.
Het acteerwerk gaat op den duur meer en meer storen, en je denkt zelfs dat je met afschreven soapacteurs te maken hebt. Gillen en smeken om hun leven kunnen ze wel, maar veel meer dan dat hebben ze niet te bieden. Is dat een gemis? Nee, eigenlijk niet. Maar net als in het vorige deel interesseert het je al niet meer of ze het wel of niet overleven, maar zit je stiekem eigenlijk een beetje vol sadistische afschuw te hopen dat ze sterven. En dan zo vies en akelig mogelijk graag. Wat dat betreft weet elke Saw film wel te slagen.
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Ik vond deze deel toch wat minder geslaagd. Het verhaal was niet origineel, maar dat was te verwachten want dat was bij deel 2,3 en 4 ook niet. Maar deze keer was het ook voorspelbaar, waar het de vorige keren niet zo was en je op het einde dacht: 'Ik had niet verwacht dat dit zou gebeuren.' Al met al wel een redelijke film.
Timmy757
Lag het het nou mij of waren die twee hoofdrolspelers (niet Jigsaw) gewoon erg moeilijk uit elkaar uit te houden. In dat geval dan wel erg slechtte casting.
Film zelf, redelijk vermakelijk en daar blijft het dan ook bij.
orbit
- 12092 berichten
Leken inderdaad erg op elkaar.. zoals ook deze film uitwisselbaar is met al zijn voorgangers, behalve deel 1. redelijk saaie martelporno die het van zgn. plots moet hebben waarin Freddy.. eh Jigsaw.. steeds centraal staat
fluppebxl
Vond deze veel minder rommelig dan de IV (meer gestructureerde verhaallijn, ook interessant om verder in de achtergrond te pluizen), maar toch vond ik die beter omdat het einde daar op mij een veel groter wauw-effect had. De Saw-reeksen worden aanvaardbaar gemaakt door een geniale plottwist op het einde, maar die miste ik hier ontzettend hard. Bij het deeltje met de vijf vond ik het nog vrij onverwacht (hoe er eigenlijk niemand had moeten sterven), maar bij Strahm - Hoffman? Dat hij gewoon in die kist had moeten kruipen? Bon, dat had toch wat beter gekund: ik miste hier een beetje een "breder plaatje", dat er in de vorige Saw-films wel was: een moment waarop alle verhaallijnen samen komen. Dat was er in de vorige films (zeker in IV) absoluut, maar hier niet echt. Wel netjes dat ze blijven variëren in de settings van de martelingen en in hoe ze eindigen.
En die twee leken idd veel te hard op elkaar, maakte de zaken af en toe wat te gecompliceerd.
Leviwosc
De eerdere delen heb ik nog niet gezien maar perse nodig is het niet. Het verhaal is eenvoudig genoeg om het zo te snappen.
Het verhaal is niets groots of heel complex. Het zijn dan ook de sadistische moorden die deze film interessant maken. Een zekere voorliefde voor dit morbide geweld is wel een vereiste voor deze film.
_Moonwalker
Deze deel is het minste van alle delen. Jammer, want ik heb volop genoten van de 4 eerdere delen. Deze kon me helaas niet zoveel boeien.
Moet nog 6 zien, ben benieuwd.
bennyboy
dit deel is net zo briliant als het vierde deel.
tot nu toe is deel 3 nog het slechste.
ik ga nu deel 6 kijken
movie acteurs
Saw V werd het meest besproken vanwege de eerste martel scene. Zou goor en misselijkmakend zijn, dat heb ik in ieder geval gehoord. Dat maakt je best benieuwd dus wilde ik dit deel van de reeks een kans geven. Maar ook dit deel vond ik helemaal niks. Vind het hele verhaal van Saw maar een lange marteling om naar te kijken. Het verhaal, maar ook het acteerwerk vind ik niks. Vind de films eerlijk gezegd ook saai en overdreven. Om verstandig te zijn hoef ik van de laatste twee delen hierna geen seconde meer te zien. De Saw reeks vallen bij mij gewoon niet in de smaak, en dat zullen ze waarschijnlijk ook nooit gaan doen ook . 0,5.
Muchacho
Aardig deel, niet echt heel geweldig. Geinige 'plottwist' op het einde. Eigenlijk alleen voor de fan, net als de twee delen hiervoor.
Neder0001
SAW beoordelen op een deel.
Als je ze allemaal had gezien zou je begrijpen dat er nog best een leuk verhaal in zit. Ik zelf begon SAW pas te kijken bij SAW VI in de bios en snapte de helft ook niet omdat ik de eerdere delen niet had gezien, maar na ze allemaal gezien te hebben is het mijn favoriete film reeks geworden.
Aapje81
De Sawfilms vond ik stuk voor stuk verschrikkelijk. Het is niets meer dan een hoop oppervlakkig en moralistisch geleuter overgoten met een perverse saus. Met de beste wil van de wereld zou ik niets aan deze films kunnen noemen wat mij bevalt. Tot op de dag van vandaag verbaas ik mij over het succes van deze rommel.
Courtes
O mijn god
Wat een slechte film was dit, op het einde na was dit gewoon een verschrikkelijk slechte film waarin zowat niks gebeurde, een soort actiefilm met een eng muziekje er door heen.
MJP10
O mijn god
idd
joeriL
Onbegrijpelijk dat mensen hier hoger dan een 1 voor gezen. Alles maar dan ook alles is zo afgezaagd (ha!). Acteerwerk is erbarmelijk, verhaal had na deel een moeten stoppen, de gruwlijke moorden lijken meer op slapstick comedy dan het eng is. De special effects zijn nep, jigsaw (met zn neppe stem en cgi blauwe ogen) is nep, saw is nep.
0,5
hel1
Idd ik had precies hetzelfde. Alleen aan die pleister op zijn keel kon ik de karakters nog een beetje uit elkaar houden.
Verder lekker bloederige film, precies zoals je van Saw kan verwachten. Ik ben minder negatief dan de meesten hier. *3
RedLine
Nou de ene is toch ook duidelijk fysiek breder dan de andere daar kon ik ze ook wel mee onderscheiden..
ILDIB
Weer beter en logischer dan deel 4. Jammer alleen dat die waardeloze costas erin zit. speelt zo slecht.
fgjvd
De Saw reeks moet het na deel 1 en 2 niet meer hebben van originaliteit, een ingenieus verhaal of verassende elementen. Het trucje van de film is nu wel bekend: een groep mensen die niets van elkaar weten wordt opgesloten in een loods en moeten samen de meest gruwelijke traps zien te overleven. Gooi daar een complex scenario bij en je hebt Saw V.
Dit keer is het niet Jigsaw die alle gruweldaden organiseert maar detective Hoffman, die Jigsaw zijn marteltechnieken heeft losgelaten op de moordenaar van zijn zus. Jig ontdekt dit en kidnapt Hoffman om hem op het hart te drukken dat zijn methode niet is bedoelt om er lustig op los te moorden maar zijn slachtoffers een keuze te geven. Daarna zien we in vele flashbacks hoe Jigsaw zijn leerling opleidt en Hoffman al vanaf het begin zijn rechterhand is. Zo legt Saw V de open eindes van zijn voorgangers Saw IV en Saw III uit en dat maakt het als kijker soms lastig het verhaal te volgen. Maar waar blijven dan de gruwelijke martelscènes waar Saw om bekend staat, en moet de kijker in dit deel alleen maar gaan puzzelen met het verhaal? Wees gerust, ook in het vijfde deel zitten weer de nodige gore en vieze taferelen. Tussen de flashbacks van Jigsaw en Hoffman door zijn er 5 mensen opgesloten in een huis en moeten opnieuw de meest weerzinwekkende vallen zien te overleven. Natuurlijk staat dit weer garant voor onsmakelijke beelden. Het lijkt er echter op dat makers juist daarom alleen deze verhaallijn aan de film hebben toegevoegd, puur om de sadistische spelletjes waar de reeks zo om bekend staat aan het publiek te laten zien. Zo komt de verhaallijn wat geknutseld over en is het acteerwerk van de 5 ook niet echt om over naar huis te schrijven. Maar voor een echte Saw film maakt dit natuurlijk niet heel veel uit, als er maar goed gegruweld kan worden!
Conclusie is dus dat Saw V zeker geen hoogvlieger is, maar er voor de liefhebbers van de reeks genoeg te genieten valt.
DB10
Pff, het wordt steeds slechter. Die constante flashbacks van vorige films zijn totaal niet interessant. Het wordt ook allemaal wat te serieus, waardoor er minder aandacht is voor de originele methodes en daar draait het toch uiteindelijk om.
Neder0001
wat?
namingway24
Saw V. Ik ben nog steeds niet moe van Jigsaw's spelletjes, hoewel het verhaal nu zoveel zijstraten kent dat je het spoor een beetje kwijt raakt als je niet constant op blijft letten. Ook snap ik niet helemaal hoe Hoffman zijn moord in Jigsaw's schoenen wilde schuiven terwijl naar mijn mening nog niets over de Jigsaw-moorden bekend was. Maar dat heeft de kijkervaring niet totaal bedorven.
De vallen zijn weer erg fraai, waarbij de zeker de eerste niet mis is, met een goede spanningsopbouw en lekker veel bloed. Zeker niet verkeerd om de film mee te beginnen. Er zijn nog een paar spannende vallen omdat de slachtoffers elkaar constant te lijf gaan en niet samen leren werken. Zo blijft de dynamiek wat interessanter dan bij solo-vallen.
Het verhaal is zoals gezegd een beetje onoverzichtelijk aan het worden, maar toch was dit een boeiend deel doordat je wat meer achtergrond krijgt over Hoffman en Jigsaw en hun scènes samen zijn goed. Bell doet wat hij kan met zijn steeds kleiner wordende rol, en hij blijft een vakman. Costas Mandylor is niet zo goed; hij heeft één gezicht en één stem die hij doet, en dat is het wel. Aan de ene kant is het wel overeenkomstig met zijn rol, maar aan de andere kant is hij nou niet echt een charismatische killer. De rest van de cast is oké en de 5 slachtoffers zijn overtuigend genoeg.
Om te concluderen is dit wel een waardig vervolg: er is genoeg ontwikkeling in het verhaal en de vallen zijn nog steeds redelijk spannend en lekker bloederig. de ontknoping is nu (hopelijk} bijna aanstaande; op naar deel 6 en 7.
Wordt vervolgd...
flaphead
gister deel 4 gezien en nu 5. daarmee kan ik snel de vergelijking maken dat dit deel duidelijk minder is. er zit minder verhaal in en mist een plot-swing op het einde.
de insteek van jigsaw blijft een goede (rechtvaardige spelletjes), de overvloed aan bloed blijft onnodig voor een goede film.
sirgawain
Deze vond ik wel goed, maar het was raar dat agent strahm gelijk wist dat hij een zonde moest aanbrengen in zijn keel.
De verhaal lijn was weer in 2en gesplitst.
Het verhaal met de 5 mensen was echter saai en had niets te maken met de andere verhaal lijn.
Agent hoffman (Costas Mandylor) vond ik een goede acteur.
Ik ben trouwens een van de weinige die dat vind,
Het einde vond ik wel onrealistisch.
Maar wel goed bedacht.
een 3.5

Saw X
2023

Spiral: From the Book of Saw
2021

2005

Saw
2004

'Crime 101' overtuigt critici: 'Uitstekende misdaadfilm'

Splinternieuwe trailer 'Scrubs'-revival onthuld: kijkers reageren positief

Nieuwe ‘Spider-Noir’-trailer laat Nicolas Cage los in het Spider-Verse

David Thewlis (Lupin) heeft geen interesse in terugkeer naar de 'Harry Potter'-franchise

Saw

Saw II
Horror, 2005

Odds against Tomorrow
Misdaad, 1959
nazisadismehorrorblood splatterseriemoordenaarmartelengeweldpig mask survival horrordeath matchmind gamejigsawswastika tattoo