• 9.384.615 stemmen

Geregisseerd door: David Hackl

Met onder meer: Tobin Bell, Costas Mandylor en Scott Patterson

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Saw V

"You won't believe how it ends."

Na de dood van seriemoordenaar Jigsaw zet forensisch detective Hoffman zijn werk voort. FBI-agent Strahm, die ternauwernood een test van Jigsaw heeft overleeft, ruikt onraad en duikt in het verleden van Hoffman. Ondertussen leren vijf op het oog willekeurige vreemdelingen van Jigsaw een gruwelijke les over samenwerken.

avatar van superhero

superhero

Dat gevoel had ik ook

shelle-bel schreef:

Akelige Horror film!

Vies met die hand wat door midden gaat

Hoefde me chips niet meer

avatar van nijnokonijno

nijnokonijno

heb er een stuk van gezien, niet genoeg om te stemmen maar OMG SAW is niets voor mij

avatar van Game_Over

Game_Over

Saw V is tog wel een van de mindere uit de serie. Nog 3 delen naar verwachting te gaan en allee puzzel stukjes zullen op zijn plaats zijn

avatar van namingway24

namingway24

Herbekeken en ik moet concluderen dat dit toch echt het minst memorabele deel is, maar nog steeds niet slecht. Maakte in de bioscoop meer indruk.

avatar van Keane1983

Keane1983

Dit deel vond ik erg prettig om naar te kijken. Hoewel de kills duidelijk minder heftig waren dan zijn voorgangers was in tegenstelling het verhaal veel prettiger om te volgen. Ik weet dat dit voor sommige kijkers onder ons het hiermee niet eens zijn. Maar daar waar het vorige deel erg onoverzichtelijk was en zeer chaotisch is dat in dit geval zeer zeker niet.

Ik heb me dus ook echt wel afgevraagt wat al die mensen met elkaar gemeen hadden.

Ik ben trouwens nu wel heel erg benieuwd naar het vervolg op deze film (die ga ik zo eens bekijken).

Het einde was wederom zeer goed gevonden en een verrassende twist.

Nogmaals de gore was wel aanwezig, maar in mindere mate dan de vorige. Ook minder creatief als ik eerlijk mag zijn (maar dat kan aan mij liggen).

Ik heb me goed geamuseerd en zeker niet verveeld.

Na een belabberde voorganger deel 4 was dit wel weer het kijken waard.

avatar van rep_robert

Ik vind het verhaal nog chaotischer dan deel 4, ze flashbacken nota bene tot deel 1 terug met allemaal zij-plotjes achter een muurtje in een eerder deel, die nergens over gaan..

avatar van Kevin13

Kevin13

Saw V kun je best vergelijken met een gore Britney Spears clip. Ontzettend langdradig, geschreeuw en je krijgt er hoofdpijn van. Dan doel ik dus vooral op de beginscenes. Heel dat flasherig cameragedoe komt men strot uit. Wilden ze daarmee nu een bepaald sfeertje creeëren? Mislukt dan. Ze creeërden alleen maar irritatie. Qua acteurs zit het ook helemaal fout zoals in elke Saw film dat ik gezien heb. Nergens heb je ook maar een gevoel dat je wilt dat hij/zij het haalt. Het einde is dan ook een enorme opluchting.Strahm is eindelijk dood. Nu alleen die Hoffman nog. Het verhaal rond Strahm en Hoffman is niet interessant, je krijgt zoals Rep_robert zegt flashbacks naar de voorgaande delen. Ontzettend saai natuurlijk. Je kunt wel zeggen dat hierin zeker 20 minuten werden ingestopt. Het gedoe rond die 5 vond ik dan wel redelijk amusant. Minpunt is dat ze het gehaald hebben. En dat is de grootste afknapper van deze Saw. De voorspelbaarheid. Ik hou het op een 1.5*

avatar van Blarown

Blarown

achja ik vond saw 1 en toch 2 ook een beetje, de beste, daarnaa werd het steeds meer verlengt en ga ik denken waneer komt er nou eindelijk een eind aan?

avatar van DeCol

DeCol

Saw V, voor mij had het niet gehoeven. Toch kan ik het niet laten om te blijven kijken en gek genoeg vermaakt het nog steeds.

Saw V richt zich meer op het verhaal dan op de "gruwelijke les". Door middel van terugblikken wordt de kijker op de hoogte gebracht hoe alles tot stand is gekomen en het was best interessant moet ik zeggen. Daarnaast zijn er natuurlijk de groep willekeurige vreemdelingen, die uiteindelijk niet zo willekeurig blijken te zijn. De traps vond ik van een minder hoog niveau dan voorheen. Ook worden er weer belachelijke beslissingen gemaakt, hoe kan het ook anders?

Een overbodig deel, maar toch vemakelijk. Wel de minste tot nu toe. Op naar zes.

avatar van Phantasm

Phantasm

Viel me nog niks tegen, maar de vervolgen worden er niet echt beter op, nog 1 deel te gaan.

avatar van avatar-freak

avatar-freak

zwakke horrorfilm.

toch is jigsaw zo geweldig.'let's play a game.

avatar van Horrorfreak12

Horrorfreak12

niet slecht maar ook niet super !

echt wel leuke spelletjes nu maar de niet-spelletjes scenes maken het saai

en heb alle films gezien maar kan totaal niet meer volgen!

Het was niet de beste saw die ik al gezien heb , maar het is zeker nog de meoite waard om naar te kijken xD

avatar van Relax

Relax

Belachelijke film, ik dacht dat flashbacks iets voor TV-series waren.

Blijkbaar vind de massa het gewoon acceptabel om een bijelkaar geraapte film te zien, ik vond het in ieder geval een stuk troep.

avatar van Dr. Salvador

Dr. Salvador

Relax schreef:

Belachelijke film, ik dacht dat flashbacks iets voor TV-series waren.

Ik ook, maar de gore was nog voldoende, voor de rest een baggerfilm, en ze mogen nu wel een keertje stoppen.

Het is nu leuk geweest, en eigenlijk vond ik het helemaal niet zon leuke reeks.

Deze films zijn alleen maar te kijken voor de uitstekende blood en gore, maar voor de rest zijn deze films echt helemaal niks meer waard!

1,0 / 5,0

avatar van ikkie01

ikkie01

Wat een slechte film zeg

avatar van Neder0001

Neder0001

Beter dan Saw IV en krijgt een lagere cijfer hier op moviemeter... hoe geloofwaardig zijn de reviews op deze site?

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11943 stemmen

Of jij hebt gewoon een hele andere mening?

avatar van killer13

killer13

wat een chaos, ik zal ze maar eens allemaal achter elkaar zien. misschien dat ik het verhaal dan terug een beetje snap.

net zoals deel 4 krijgt voor mij dit deel een 1* meer door de bloederige kills

avatar van notsub

notsub

Deze viel mij vies tegen. De eerdere Saw films kon ik allemaal waarderen, maar hier zijn de kills niet spectaculair genoeg en stoort de rommelige opbouw mij. Al die flashbacks in de film komen goedkoop over. Nee, dit is nu voor mij wel genoeg uitgemolken (al ga ik VI toch ook zeker kijken).

avatar van Film Pegasus

De spanning is nu helemaal weg. Wat de sequels nog interessant maakten waren de boobytraps, maar die komen hier echt wel heel vluchtig in beeld. Daardoor is er niets meer dat de film kan boeien en bloed de film gewoon dood. Jammer, want zelfs zonder verhaal, maar met de nodige opdrachten had het nog net wat kunnen worden.

avatar van Wassup !

Wassup !

Als ik eerlijk moet wezen moet ik zeggen dat ik na het zien van Saw IV het al bergafwaarts vond gaan met deze populaire horrorreeks. Saw V viel mij wederom ook weer een beetje tegen. Zo waren de booby traps niet zo geniaal meer als voorheen en zo zie je maar dat er ook in de Saw reeks slijt op die gouwe ouwe formule begint te komen. Versta mij nu niet verkeerd, Saw V vond ik op zich nog steeds vermakelijk om naar te kijken en stiekem ben je altijd weer hartstikke benieuwd hoe het nu uiteindelijk gaat aflopen. Het einde zorgde er wederom opnieuw weer voor om weer verheuglijk te gaan kijken naar het volgende deel. Jigsaw zijn zieke spelletjes zijn niet meer wat het geweest zijn, al blijft het sowieso vermakelijk vertier.

avatar van Freckles

Freckles

Aangenaam om te bekijken.

Maar serieus overdreven, en totaal afgeraffeld.

avatar van Chucky92

Chucky92

Vond er niet heel veel aan. Af en toe was de film wel spannend, maar ik heb de vorige 4 delen een lange tijd geleden gezien. En je moet die delen we goed op je netvlies hebben om deze te kunnen begrijpen. Dus ik begreep niet alles van deze film.

avatar van hangtangding

hangtangding

Die flashbacks vind ik juist wel interessant. Het zijn tenminste niet maar van die onnodige vervolg delen, je krijgt steeds meer te weten over de geschiedenis van Jigsaw.

Dit deel vond ik wel tof. =)

avatar van mmmichaeel

mmmichaeel

alles in heel die film is vals! zoals dat hand in die cirkelzaag! zo fake!

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Het blijven misschien amusante films, maar toch gaat de Saw reeks nu wel een beetje vervelen. De eerste drie vervolgen waren nog best oké, maar bij deze vijfde Saw had ik het op een gegeven moment wel gezien. Het vaste stramien van 'een gruwelijke opening, een serie verhalen rondom wat oninteressant slachtvee en een verrassing in de climax' is ongewijzigd gebleven. En uiteraard met Tobin Bell in uitleggerige flashbacks en de inmiddels overbekende theme van Charlie Clouser continu op repeat.

Het verhaal is inmiddels niet bepaald boeiend meer. Ik snap ook niet waarom men het nog zo hard aan het proberen is. Saw werkt prima als lompe horror met veel creativiteit, maar al die complotten en 'whodunit' uitgangspunten met al die oppervlakkige karakters helpen niet echt mee. Vooral in deze film had de nadruk wel wat meer op de leuke traps van Jigsaw mogen liggen, want ook die lieten ditmaal weinig indruk achter. Verder bar slecht acteerwerk (enkel Bell is en blijft erg oké) en personages die ik nu al weer vergeten ben. Verwacht overigens dat ik de hele film erg snel kwijt ben.

Overduidelijk de minste van de reeks. 2 sterren.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Je kan met dit deel toch wel al een beetje zien dat alles een beetje aan het afnemen is en afgeSAWt begint te worden. Alles is een beetje snel in elkaar geflanst en het hikt ook alle kanten op. Wat ook verbazingwekkend was was dat we Jig Saw ineens weer springlevend zagen, en er word ook niet verteld hoe en wat en waarom. Ook begint alles nu erg te blijven hangen en zelfs de verzinseltjes van de martelwerktuigen nemen geleidelijk af. Nu word alles een beetje te explosief. Ook het feit dat bijna alles draait om 5 mensen die die overlevings tocht door de hel van enkele martelwerktuigen moeten doormaken geeft een beetje een deja vu van deel 2. Die flashbacks worden naderhand ook overbodig.

Het acteerwerk is dan nog wel redelijk. Het einde hakt er dan wel weer een klein beetje derin.

Maar helaas begint alles nu een beetje gesneden koek te worden vol Deja Vu's en onbegrijpelijke momenten die uit het niets komen en de kijker met veel vragen achter zal laten. Helaas, Jigsaw moet met pensioen.

avatar van Thom1994

Thom1994

En toch is dit niet de laatste SAW film. En dat vind ik hélemaal niet erg.

avatar van Laoslander

Laoslander

saw 5 voelt aan als saw 55, niet wat je moet hebben dus.