• 9.382.837 stemmen

Geregisseerd door: David Hackl

Met onder meer: Tobin Bell, Costas Mandylor en Scott Patterson

Releasedatum: 8 januari 2009

Plot Saw V

"You won't believe how it ends."

Na de dood van seriemoordenaar Jigsaw zet forensisch detective Hoffman zijn werk voort. FBI-agent Strahm, die ternauwernood een test van Jigsaw heeft overleeft, ruikt onraad en duikt in het verleden van Hoffman. Ondertussen leren vijf op het oog willekeurige vreemdelingen van Jigsaw een gruwelijke les over samenwerken.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

ik ben dit tegengekomen

Saw V (2008) - imdb.com

ik moet nog de vierde deel bekijken

maar hoe kunnen ze nog doorgaan met de reeks

eindigt het niet bij vier ?

ze hebben wel een nieuwe directeur dus het kan nog goed uitkomen (hoop ik dan)

avatar van Spetie

Een goede reeks kunnen ze verpesten, door iets uit te melken en het steeds ongeloofwaardiger te maken. Dat is helaas bij wel meer horror/thrillerreeksen gebeurd.

Het zal dus wel waar zijn ben ik bang.

darkjaap

verwacht niet dat dit zoveel beter gaat worden dan saw 4 het zal wel weer zon verhaal krijgen van jigsaw keert terug en hij ontvoert een man en er komt een onderzoek en er komen steeds meer mensen die aan zn spelletjes meedoen en verder zal het toch weer zoiets krijgen dat er alleen naar zn valkuilen worden gekeken waar het vooral ook erg omdraait in de serie kortom het zal wel weer erg bloederig , heftig zijn maar ikzelf verwacht er niet veel van

Knisper

Op zich zag ik Saw V nog wel zitten, maar nu Bousman is verdwenen en zijn assistent-regisseur het mag opknappen, ben ik daar niet meer zo zeker van. Er zit gelukkig nog wel genoeg verleden in de serie om er nog een goed verhaal van te kunnen maken. Pas op het moment dat Tobin Bell niet meer meedoet, haak ik pas echt af.

Belangrijkste mens in de crew is diegene die de roestige machines bedenkt. De rest is uiterst vervangbaar. Zolang die meedoet mag deze reeks gerust blijven verderlopen.

dragje

Het thema is allang doorgezaagd, alleen wordt dat nog niet door iedereen begrepen. Wat wel, door Hollywood, wordt begrepen is dat zolang men het leuk vindt om getrakteerd te worden op een simplistisch plot en een, bij wijze van spreken, "gemene" man die met een sardonische grimas "Whoehahaha daar gaat je been!" schreeuwt terwijl hij onverzettelijk aan het tweede been begint, zal deze "serie" nooit eindigen.

Zolang er nog te zagen valt zagen we door, lijkt het devies te zijn van "money making" Hollywood. Leuke reclamefilm voor de firma Heinz, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Men vindt het vooral leuk getrakteerd te worden op sadisme. Niks nieuws, hoewel het nog niet veel eerder vertoond werd binnen de commerciële cinema.

Onderhond schreef:

Hackl, die de regie voert in Saw V, was de production designer van deel 2 t/m 4, dus wat dat betreft mag je wel tevreden zijn denk ik.

dragje schreef:

Sommige lijken ook niet te begrijpen dat het niet alleen om het thema draait. Zolang Saw visueel ver vooruit vele andere films uit het genre weet te blijven, heeft de serie recht van bestaan.

Onderhond schreef:

Maar wel eerder vertoond. Dat het nu commercieel geëxploiteerd wordt is dus alles behalve vernieuwend.

Saw is ook niet vernieuwend, behalve dus de "machines" die tentoongesteld worden. Dat soort geintjes ken ik niet uit andere films.

Daarbij is het wat Knisper zegt, Saw is toch een film met een eigen visuele flair binnen het horror genre die weinig tot geen films benaderen. Die vieze, vuile, verroeste waas over de film bevalt mij wel.

Knisper schreef:

Elk film en serie heeft bestaansrecht zolang één persoon het wenst te zien. Dat het niveau plot zich moet schikken in de wansmaak van derden is niks nieuws onder de zon. Wat geld oplevert wordt geproduceerd. Bijna een Amerikaanse uitvinding op commercieel gebied.

Wat betreft de cinematografie, die is inderdaad goed, maar allerminst vooruitstrevend c.q. vernieuwend.

En welk "genre" bedoel je eigenlijk?

Knisper

Genre bedoel ik heel breed, eigenlijk gewoon 'horror' in het algemeen. Het komt er bij mij op neer dat de kritiek zich veel te veel richt op het sadisme, terwijl er buiten dat nog genoeg te beleven valt aan Saw, Hoewel de spelletjes altijd centraal hebben gestaan, heeft elk deel toch een hele andere invalshoek en is de opbouw en de invulling elke keer heel anders.

Onderhond schreef:

Die vieze, vuile, verroeste waas over de film bevalt mij wel.

Voor mooie beelden begeef ik mijzelf naar menig musea. Bij film verwacht ik, naast goede cinematografie, een goed verhaal en hieraan gerelateerd goede acteerprestaties.

Maar laat duidelijk zijn dat dit alles vanzelfsprekend een persoonlijke mening betreft.

Saw weet mij niet te raken. En aangezien elk vervolg een herhaling van facetten betreft en de serie het vooral moet hebben van een "wow"-factor met betrekking tot de aanwezige gadgets prefereer ik het kijken van een aflevering Tussen Kunst & Kitsch. Ook een hoop voorwerpen die aan bod komen, voorwerpen met een verhaal die wel enig diepgang optekenen.

Voor mooie beelden begeef ik mijzelf naar menig musea.

Tja, voor een goed verhaal lees ik wel een boek en voor goede acteerprestaties ga ik naar het theater. En wil ik ze alle drie, dan zou ik waarschijnlijk geen hobby hebben. Ieder zijn ding, maar het is niet bepaald juist om de beweegreden van de massa af te stemmen op je eigen eisen voor film.

Tussen Kunst & Kitsch kent jammer genoeg alleen maar kitsch en nooit leuke foltertuigen die met gevoel voor creativiteit en sadisme in elkaar gebokst zijn. Anders zou ik dat ook nog wel een leuk programma gevonden hebben.

Knisper schreef:

Ieder zijn haar mening. Alleen ik zie dit toch anders. Je stelt, begrijpelijk dat de kritiek zich teveel richt op het sadistische aspect binnen deze reeks. Maar laten we eerlijk zijn, als het "sadistische" gehalte van Saw IX niet verder reikt dan een passant lastig te vallen met een tikje op zijn/haar schouderblad dan blijven de zalen leeg.

Saw leent zich niet voor enig nuance. Dat begrijp ik heus wel en menig Saw fan zal furieus reageren als de geluidsband van de film gecensureerd zal worden met "beep" geluiden en het in beeld brengen van een lijk gepaard gaat met een waarschuwing; een icoon die jonge kijkertjes van te voren waarschuwt.

Faces of death, waar serieus mensen in werden afgemaakt, letterlijk, betrof ook een gewilde film onder lieden die de grens van het vermeend toelaatbare wenste op te zoeken.

Ieder zijn kick, niks mis mee. Het is alleen, zoals ik al schreef, niet mijn ding.

Onderhond schreef:

Ik vind serieus de martelwerktuigen in Saw alles behalve opzienbarend of creatief. Het vereist, zonder arrogant te zijn, serieus niet veel fantasie om zulke gadgets te bedenken.

Leuk om het te gooien op de creativiteit daar waar de film vooral fundeert op hoeveelheid bloed, pijn en "goorheid" factor in de context van: hoe "echt" ziet alles eruit.

"Net echt man! Keihaaf! zou zo als slogan onder menig filmposter die Saw lanceert geplaatst kunnen worden. Het verteld mij in ieder geval meer dan genoeg.

Ik vind de films niet vervelend vanwege die "grofheid" maar ik vind ze vervelend en slecht omdat ze zo verdomd saai en voorspelbaar zijn.

dragje schreef:

Ik vind gewoon van wel. Het gevoel voor sadisme en climax waar die dingen mee opgebouwd zijn vind ik erg mooi gedaan. Kent wat mij betreft absoluut zijn meerdere niet binnen de filmwereld.

Saw draait volgens mij trouwens niet om "echtheid", zeker niet in de context van hoeveel bloed of gore. Daarin schiet de film dan toch echt tekort.

dragje

Ik vind van niet, jij vindt van wel. En daar houden we het bij.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

Er gaan zelfs al de geruchten om ook een Saw VI te maken

avatar van Halcyon

Halcyon

dragje schreef:

Ik vind van niet, jij vindt van wel. En daar houden we het bij.

De martelpraktijken worden nochtans in online polls bedacht door fans van het eerste uur.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

kaydegreef schreef:

Er gaan zelfs al de geruchten om ook een Saw VI te maken

En die zal er waarschijnlijk ook wel komen!

darkjaap

volgens de meeste gaat saw tot deel 7 door..

avatar van masterjar

masterjar

waar halen jullie dit soort info vandaan?en hoe kan het dat sommige weten dat er nu nog 3 delen komen?ze zijn nog niet eens in de maak?ik wacht het gewoon rustig af,ik verveel me niet zo snel met die films.

avatar van kaydegreef

kaydegreef

kijk eens naar deze site: Moefz - Saw V en VI

masterjar schreef:

het kwam uit de mond van darren lynn bosman zelf ik weet niet meer waar ik dat nieuws vandaan haalde maar ik heb het zeker gelezen.. en btw als die delen zo snel 8er elkaar komen dan is het eigenlijk wel zeker dat er een nieuw deel aan zit te komen

avatar van masterjar

masterjar

oke bedankt voor de info,ik heb de link gelezen en idd we kunnen snel weer 2 delen verwachten.ik heb daar zelf niet zoveel problemen mee,maar kan me voorstellen dat andere mensen de lol er niet meer van in zien.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

De serie wordt steeds slechter, ze proberen iedere meer geld uit te halen uit deze films, snap niet dat er nog mensen zijn die nog een kaartje kopen van deze flut vervolgen.

darkjaap

omdat er ook van die gothics zijn en van die gasten die lijkbleek zijn die op martelingen kicken en die het leuk vinden om die gasten te zien lijden ..

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Zo'n grote groep zijn die mensen toch niet om daadwerkelijk winst uit een film te halen?

darkjaap

tjaa... ze zitten overal !