• 9.378.301 stemmen

Sen to Chihiro no Kamikakushi (2001)

Animatie / Fantasy | 125 minuten

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 24 april 2003

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Sen to Chihiro no Kamikakushi

"On the other side of the tunnel was a mysterious town."

Tijdens de verhuizing van haar familie naar een buitenwijk wandelt Chihiro, een 10-jarig meisje, een wereld binnen die geregeerd wordt door heksen en monsters, waar mensen veranderd worden in dieren. Chihiro moet in een groot badhuis werken om te overleven. Zal het haar lukken om terug te keren naar haar eigen wereld?

Chihiro Ogino / Sen (stemrol)

Haku (stemrol)

Yubaba / Zeniba (stemrol)

Akio Ogino (stemrol)

Rin (stemrol)

avatar van Sunday

Sunday

-Wat is het moraal van deze film?

Als dit de vaagste film is die je ooit gezien heb, heb je er nog heel wat te gaan.

avatar van Sunday

Sunday

Snufkin schreef:

'Wie goed doet goed ontmoet' lijkt me een van de moralen van de film.

Zeker. En het deed een beetje denken aan Sjakie en de chocoladefabriek. Waarbij hebzucht en ongeduld je opbreekt.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

-Wat is het moraal van deze film?

Vaag zou ik 'm niet noemen. Misschien bizar, maar wel duidelijk. De symboliek is overduidelijk niet westers,zoals een jongen die een rivier is. In een Disney-film zou je dit niet zien. Vind ik dan ook niet te vergelijken. Maar ook al als je kijkt naar dragonball Z of zelfs Pokémon merk je al dat het niet westers is, maar niet per definitie vaag.

Kijk bijv. hoe Frieza in dragonball Z een hele planeet vernietigt vol levende wezens.(Hetzelfde doet Tetsuo overigens in Akira met Tokyo). Het is dan om de krachten te visualiseren en niet per se de bedoeling om medelijden op ye wekken voor de levende wezens die daar bij om zouden komen. Ondenkbaar in een westerse (kinder)tekenfilm.

Moraal lijkt me trouwens overduidelijk in deze film.

avatar van film_kaza

film_kaza

-Wat is het moraal van deze film?

Als je meer vagere films wilt zien zou ik beginnen met andere Animes. Want alleen animes kunnen werkjes als dit leveren.

O en Minority_Check,

bedankt . Maar ik zal hem altijd eng blijven vinden.

Nog een complimentje voor de film: Leuk. vrolijk muziekje aan het einde.

avatar van keukenzout

keukenzout

Afgelopen zondag gezien, ik vond hem echt bijzonder

avatar van stefan dias

stefan dias

moraal van deze film?

Voor mij is dit één geweldige ode aan de fantasie. En verder hoeft er niet te veel moraal voor mij te zijn. Een film om met open mond te bekijken.

avatar van Lucasje0

Lucasje0

Ok veranderd>

Aardige film,een paar vraagjes:

-Kent iemand een vagere=bizardere film dan deze?

-Wat is het moraal van deze film?

Maar dit soort films hebben toch meestal een moraal?

avatar van darkjaap

darkjaap

de film is idd nogal vaag en heeft idd een onrealistisch verhaal

maar toch vond ik het een van de beste films die ik ooit gezien heb !

zon moooie film echt en meesterwerk

DE film voor manga / anime fans zoals ik

5 *

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Ik vond de film helemaal niet vaag, alles was erg duidelijk. Alles was wel erg fantasierijk (in de meest positieve zin van het woord), maar dat maakt de film niet gelijk vaag.

avatar van movierider

movierider

ik ga 'um zien! ben zoo benieuwd na Howl's moving castle!

dat was namelijk voor mij echt het toppunt van animatie! ben benieuwd naar deze nog beter becijferde animatie!!

....

avatar van C.H. Vlot

C.H. Vlot

Fantastische film, vond het einde alleen niet zo leuk.

C.H. Vlot schreef:

Fantastische film, vond het einde alleen niet zo leuk.

wat vond je dan aan het einde niet zo leuk?

avatar van movierider

movierider

gezien!! wat een werk!

ben er alleen nog niet uit welke ik nou beter vond.

howl's moving castle, of deze S.Away.. hmm

C.H. Vlot, ik vond het einde juist heel sterk. eens wat anders als die disneyfilmcliches.

avatar van MXO

MXO

Ik vond het ook wat tegenvallen, hieronder een berichtje dat ik al eerder geplaatst heb.

MXO schreef:
Ik had alleen wat moeite met het einde. Hoe Chihero haar ouders bevrijdt is leuk gedaan. Ook hoe Haku z'n identiteit vindt is goed verzonnen. Alleen op het moment als Haku Chihero verteld dat ze niet mag omkijken had ik problemen. Ik vond het, op dat moment, jammer dat Spirited away een kinderfilm was. Had dan het einde van Orfeus en Eurydice gevolgd en liet de geestenwereld verdwijnen in het niets. Hierdoor viel het einde een beetje in het niets en had ik ook niet het idee dat de film eindigde. Daarbij is Chihiro, als ze haar ouders terug vind, het kleine en zielige meisje wat we ook in het begin zagen. Ze pakt haar moeders hand en ik zie weer veel vergelijkingen met het begin van de film. Ook heb ik het idee dat ze gelukkiger was in de geestenwereld, dan ze zal worden in haar nieuwe omgegeving. Misschien omdat ze zelfstandiger is geworden kan ze zich daar beter handhaven maar ze wordt weer afgebeeld als hulpeloos meisje.

...!!john!!...

ik vond het stuk dat ze niet mag omkijken een van de mooiste stukken uit de film. (het geeft gewoon zo'n appart gevoel als je emaal in de film zit, en met chihiro zit mee te leven).

avatar van Statiegeld

Statiegeld

Misschien even een spoilertje gebruiken John.

Ik vond het ook heel mooi dat ze uiteindelijk niet omkeek. Het deed me ook gelijk aan Orpheus denken en daar baal ik er altijd van dat ie uiteindelijk omkijkt. Hier gaat het gelukkig wel goed.

Statiegeld schreef:

Misschien even een spoilertje gebruiken John.

bedankt voor de tip!.

Leland Palmer

Prachtige animatiefilm! Bijzonder werkje die je vanaf minuut een vast weet te klampen aan het beeld. Hierna volgt een spannende en geweldige rit met Chihiro (Sen) in de vreemde wereld vol monsters. Dit is echt prachtig weergeven en de animatie mag zich dan ook van de bovenste plank noemen! Verrassende film die mij pas op het einde echt wist te pakken!

* * * *

...!!john!!...

ik wil nog even terug komen op het laatste stuk van de film .
als chihiro met haar ouders de tunnel uit loopt waarom word ze dan weer dat zielige meisje die de hand van haar moeder vast houd,net als in het begin van de film.
ik zou zeggen dat ze dat doet ,om er voor te zorgen dat de ouders niets merken(het lijkt net dat de ouders van niks weten wat er gebeurd is, dat merk je er aan dat ze er van verstelt staan als de auto helemaal onder het stof is .

avatar van FinkPloyd

FinkPloyd

• 1964 stemmen

Wat een fijne film, een echte topper dit.

Er is een overvloed aan goede ideeën in deze film verwerkt, die zo goed als allemaal dan ook nog eens naar behoren zijn uitgewerkt.

De film is narratief ook behoorlijk onvoorspelbaar (wat ik altijd wel kan pruimen, te veel films zijn gewoon te rechtlijnig) en hoewel de verschillende wisselende situaties elkaar soms in een rotvaart opvolgen blijft het toch allemaal overzichtelijk.

Eindelijk ook eens een fantasiewereld die volledig uniek is, en niet leentjebuur speelt bij gekende mythologieën of andere fantasiewerelden / verhalen. Kan er ook aan liggen dat het Japans is natuurlijk, maar ik vond het alleszins behoorlijk verfrissend.

Zijn plaats in de top 50 meer dan waard!

avatar van film_kaza

film_kaza

Mensen, dit is absoluut geen film die je gezellig met een jongen van 11 & wat chips erbij moet kijken lui op zondag. Heb dat dus gedaan en vond deze ineens saai. Eigenlijk ergerde ik me de hele film aan die jongen (moest lachen wanneer het zielig was, vond iets voorspelbaar als hij heet 2 seconden van tevoren aan zag komen, maakte domme opmerkingen en leide mij dus erg af) dus kon de film ook niet met een goed gevoel kijken.
Op internet las ik een verklaring voor "no face" dus de spanning is er eigenlijk vanaf bij hem. Maakt niet uit, ik ben van plan deze weer eens her te zien ALLEEN.

Ik concentreerde mij meer op extra's en feiten dan op de film zelf en er vielen mij 2 dingen op.
- Als Chihiro weer terug gaat door de tunnel klopt er iets niet helemaal. Toen ze erheen ging op het begin kwam ze eerst uit in een grote kamer. Als ze teruggaat is het gewoon de tunnel + de auto. Waar is die kamer gebleven?
- Helemaal op het laatste beeld als de auto weg rijd lijkt de achtergrond wel een foto. De jongen zei NEE GEK maar zoiets verwacht ik wel van hem... Dus is er iemand die weet of het nou een echte foto of tekening is?

Het liedje "Always With Me" kreeg me eerst bijna aan het huilen. Nu haast niet omdat die jongen er doorheen tetterde. Nee dat was geen prettige ervaring. De 4,5 blijft staan tenzij ik bij de 3e keer me echt bedenk.
Maar dit lied vind ik zeker toebehorenen aan 1 van de mooiste anime soundtracks.

...!!john!!...

ja, dan moet je de film alleen kijken , ik kan er ook niet tegen als iemand mij stoort tijdens het kijken. dan heb je zo iets van "rot kind ga ergens anders heen,ik wil wel van de film genieten".

avatar van Minority_Check

Minority_Check

weet iemand of dit liedje bestaat of niet ?

dat is de prachtigste scene in de hele film

avatar van *Nientjah*

*Nientjah*

Minority_Check schreef:

weet iemand of dit liedje bestaat of niet ?

dat is de prachtigste scene in de hele film

Inderdaad een prachtige scène. Ik heb het liedje gevonden, als je bijv. Ares hebt en je eerst Spirited Away intoetst bij het zoekveld komen er resultaten. Als je daarna bij filter 'train ride' intypt, krijg je het liedje die jij bedoelt.

avatar van Graaf tel

Graaf tel

Liedje heet "The Sixth Station"

Staat op de soundtrack CD van Joe Hisaishi

Hij maakt sowieso prachtmuziek. Volgens mij heeft hij de liedjes van vrijwel elke Ghibli film gecomponeerd

avatar van Relexio

Relexio

Helemaal geweldig! het toppunt van fantasie en op een geweldige manier neergezet!

avatar van Tabossi

Tabossi

Tabossi schreef:

Wat is raadzaam: in het engels of japans kijken??

Heb de dvd met Nederlands gesproken versie en de Japanse. Heb de film alleen nog maar in het Nederlands gezien tot nu toe... Denk niet dat het zoveel uitmaakt in welke taal.

Tabossi schreef:

Wat is raadzaam: in het engels of japans kijken??

Japans. Gezien de hele uistraling van de film (doorzeefd met creaturen uit Japanse legendes) lijkt mij een vet Nederlandse of Vlaamse tongval niet meteen optimaal.

Onderhond schreef:

Hmm, dan ga ik 'm binnenkort ook in het Japans proberen. Nederlands beviel me al gigantisch goed, dan moet dit dus volgens jou helemaal goedkomen?