• 9.381.199 stemmen

Halloween III: Season of the Witch (1982)

Horror / Mystery | 96 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titels: Heksenjacht / Halloween 3: Season of the Witch

Geregisseerd door: Tommy Lee Wallace

Met onder meer: Tom Atkins en Dan O'Herlihy

Releasedatum: 15 maart 1984

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Halloween III: Season of the Witch

"The night no one comes home."

Op wrede wijze wordt er in een ziekenhuis een patiënt vermoord. De moordenaar verbrandt enkele minuten later in zijn auto die op de parkeerplaats ontploft. Dr. Dan Challis - een getuige van een aantal bizarre en angstaanjagende gebeurtenissen - onderzoekt de zaak en stuit daarbij op de boosaardige maker van Halloween maskers. Deze Conal Cochran is van plan de oude gebruiken van Allerheiligen nieuw leven in te blazen, waarbij het offeren de gewoonste zaak is. Voor de kinderen van Amerika heeft hij een duivelse verrassing in petto.

Dr. Daniel 'Dan' Challis

Ellie Grimbridge

Conal Cochran

Buddy Kupfer

Betty Kupfer

'Little' Buddy Kupfer Jr.

Marge Guttman

Linda Challis

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

psycholamp schreef:

Ach, zo'n latex masker is volgens mij alleen maar leuk voor drag queens en die moorden zijn me niet eens bijgebleven. En wie wil er nu een masker van een pompoen hebben?

Euhm ik denk dat je eerder sm-liefhebbers bedoeld nog nooit een drag queen met een latex masker gezien, dat zijn de pluimenliefhebbers

Friday the 13 th schreef:

kijk goed naar de usernames van anderen, dan begrijp je wat ik bedoel.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

oei ja nu zie ik het, da's duidelijk 1-O voor jou toen, wat een steek

avatar van FredKrueger

FredKrueger

Vond deze Halloween film ook wel goed maar alleen raar dat Myers er niet in voor kwam

avatar van niethie

niethie

Een beetje een saai horrorfilmpje met een bizar verhaaltje die (ondanks zijn titel) verder niets te maken heeft met de andere halloween films, een aantal redelijk spannende en leuk gevonden scenes redden het lege geheel nog een beetje maar voor de rest heeft de film weinig te bieden en is er niet veel aan.

avatar van Glacius

Glacius

AGE-411 schreef:

Is dit een met Michael Myers? Op het eerste zicht niet!

Spijtig zou ik zelf zeggen. Michael Myers, de ultieme boogieman had net halloween 'iets' gegeven wat het nooit tevoren had.

Maakt het werkelijk iets uit, dat 1 of de 8 (?) Halloween movies 'exclusief remake', geen Michael Myers bevatte?

avatar van Ralf81

Ralf81

Beetje raar filmpje, raar ook dat ze in deze afwijken van de Michael Myers storyline. Onafhankelijk bekeken is de film zeker nog wel de moeite van het kijken waard.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Krankzinnig om juist de spil van een franchise eruit te halen en dan iets heel anders te gaan doen. Dat werkt dus niet. Ook als op zichzelf staande film is het gewoon kut. Nog net niet slecht genoeg om lachwekkend te worden en dus gewoon KUT.

avatar van pompoen

pompoen

Spreek voor jezelf.

Dit was de eerste film van Tommy Lee en is naar mijn mening veel beter in tegenstelling tot sommige andere Halloween films uit de reeks.

Ze mochten eigenlijk stoppen na Halloween 2 met de Michael Myers Serie en verder gan met een compleet nieuw ander Halloween verhaal zoals Halloween 3.

Halloween 3 is een nostalgisch meesterwerkje van een beginnend Regiseur uit het fantastische jaren 80.

Perfecte jaren voor horrorfilms als deze.

• 1960 berichten

Ik vind het jaren '80 sfeertje over het algemeen erg goed en cool, behalve bij deze film. Ik krijg hier ook geen nostalgisch gevoel bij, daarvoor is het het net even allemaal niet. En zoals Donkerwoud zegt, is het zo kut, dat het niet eens grappig is.

avatar van Die Hard,Willis

Die Hard,Willis

Weer gekeken en weer heel erg genoten van de film. Nogmaals een onterechte score hier.

Die Hard,Willis schreef:

Ach, one-eight-seven is best wel een grappige score bij een horror.

avatar van Kevin13

Kevin13

psycholamp schreef:

one-eight-seven

avatar van hub_011

hub_011

pompoen schreef:

Spreek voor jezelf.

Perfecte jaren voor horrorfilms als deze.

Ik spreek voor mijn zelf michael myers is gewoon de vetste horror gast allertijden iets beter dan freddy en chuckie

avatar van horrorjp

horrorjp

hub_011 schreef:

Maar niet beter als Jason Voorhees

avatar van Lui

Lui (crew films)

• 11923 stemmen

Die Hard,Willis schreef:

Ik vind de score ook erg onterecht. Deze film mag dan wel niks te maken hebben met Michael Myers, maar toch is ie best wel vermakelijk.

avatar van starwars321

starwars321

vette halloween film

avatar van uberjason

uberjason

Het idee achter Halloween III is erg goed. Zoals Conal Cochran zelf in de film al uitlegt was het vroeger heel normaal om offers te brengen aan de goden. Eigenlijk is het een oer oud verhaal met een modern tintje. Wat is nu enger dan je eigen t.v.toestel dat gebruikt word als offermiddel voor de goden....

Ik vond een bepaalt stukje in de film erg grappig, en dat is wanneer een van de robots moet niezen in de lift. Heel klein detail, maar best sterk voor een knipoog-effect naar de eigen serie.

Wederom deed John Carpenter de muziek, die een goed nieuw thema had, vergelijkbaar met de Halloween main title.

Het einde van de film is een hommage aan Invasion of the bodysnatchers, een film waar Tommy lee Wallace een bewonderaar van is.

De film heeft inmiddels z'n eigen fan base, en er is zelfs van de film een nieuwe CD uitgebracht met de complete geremasterde score.

Niet slecht voor de 'slechtste-uit-de-reeks' Halloween.

Ik vind Halloween III een vermakelijke film, en zie hem dan ook los van Myers. Halloween rules!

avatar van The Oceanic Six

Wat een geweldige film! Ik heb zelden mijn tijd nuttiger besteed tijdens het kijken van Halloween 3! Naar de wc gaan, wat te drinken pakken, een artikel in een tijdschrift gelezen en lekker ge-internet.

Want dat soort dingen kan je het beste doen als je naar deze film kijkt.

Echt alles is vreselijk. Al na 15 minuten was ik klaar met deze film en verhaal. Ten eerste, hoe verzin je het een film te maken in de Halloween reeks en dan geen Michael Myers erin te stoppen???? En wat er wel ingestopt was was vreselijk. Hopelijk special effects (dat hoofd dat van de kop afgetrokken werd...te zielig voor woorden), acteerwerk dat een verlamde nog beter zou doen en zoveel amusementswaarde dat een aflevering Idols kijken nog vermakelijker zou zijn.

Ik keek hem alleen omdat ik alle Halloween delen wou zien.

1 pluspuntje, dat blije deuntje wat we steeds hoorden. Dat was wel grappig. Maar verder....

Op naar deel 4 waarin Myers tenminste terugkeert.

avatar van uberjason

uberjason

Tja, je hebt verschillende meningen over H3 maar ik blijf bij mn standpunt dat hij echt niet zo slecht is als de meesten denken.

graaf wat meer in de ware Samhain geschiedenis, rook er een jointje bij en heb er een superleuke halloween variant op.

Deze film is perfect voor zowel de daadwerkelijke halloween-avond als voor een gewoon horror avondje, want er zit van alles aan knipogen in. En by the way..Michael Myers heeft toevallig wel een cameo in deze film.

Happy, happy halloween, silver shamrock!

Tommy Lee Wallace rules!!

avatar van Diekmans

Diekmans

Snap het eigenlijk ook niet zo, objectief gezien is Halloween 3 een hele redelijke film, evenwichtig, fatsoenlijk script, redelijk goed geacteerd. De film heeft alleen de verkeerde titel want iedereen heeft hoge verwachtingen bij de film maar die heeft niets met deel 1 en 2 te maken. Tommy Lee Wallace heeft wel veel gekeken naar John Carpenter, muziek en sfeer doen mij erg aan Caprenter denken maar die was dan ook betrokken bij dit deel.

avatar van charmed one

charmed one

ik vind het ook een leuke film ik zie hem los van de andere delen en dan is hij best leuk spannend en boeiend smaken verschillen natuurlijk geen michael myers maar toch een happy halloween

avatar van Metalfist

Metalfist

...and now the earth will run with blood again!

De enige reden waarom deze Halloween zo verschrikkelijk hard wordt afgekraakt is simpelweg omdat het niet met Michael Myers is waardoor veel fans al direct 0.5 geven. Onterecht want als je Season of the Witch afzonderlijk van Myers kunt bekijken dan zul je zien dat dit nog niet zo heel slecht is.

Ik kreeg alleen al wel bijna koppijn van die verschrikkelijk irritante openingscredits. Na even op fast-forward te drukken kon de film beginnen. Het plot is eigenlijk vrij idioot. Een stuk van een steen van Stonehenge gemixt met computertechnologie en een verschrikkelijk irritant muziekje waardoor iedereen met een Silver Shamrock masker op sterft. Op sommige momenten te lachwekkend voor woorden maar toch paste het allemaal bij de film. De moorden op zich zijn niet zo indrukwekkend met uitzondering degene waar Harry Grimbridge sterft door zijn ogen uit te drukken en de bekende scène met de Kupfers voor de televisie. Normaal zou dit niet meer als 2* krijgen maar dankzij het zwartgallige einde waar uiteindelijk toch iedereen sterft die zo'n masker opheeft komt er toch nog een halfje bij. Van tijd tot tijd past dat wel eens in een horror-film.

De acteurs zitten eigenlijk op hetzelfde niveau als de rest van de film. Idioot en lachwekkend maar tegelijkertijd toch vermakelijk. Voor Tom Atkins bakt er nog het minste van. De gewone scènes lukken nog maar vanaf dat hij ietwat emotie moet tonen dan verandert hij in een man met allerlei spastische bewegingen, zie vooral de scène waar little Buddy Kupfer wordt vermoord. Dan kwam Stacey Nelkin beter over en ze ziet er ook nog niet slecht uit. Ralph Strait Buddy Kupfer senior speelt was redelijk irritant met zijn altijd blije gedoe.

Ik zeg het nogmaals, als je dit afzonderlijk bekijkt van Michael Myers dan valt het allemaal nog wel mee.

Erg jammer dat ze na zo'n goed einde van Halloween 2 een Halloween 3 maken zonder Michael Myers, Laurie Strode en Dr. Loomis...

Ik vind het wel een aardige film maar deze had niet in de Halloween Reeks moeten komen...

avatar van namingway24

namingway24

De film heeft trouwens ook een heerlijke 80's synthesiser soundtrack.

avatar van Zandadder

Zandadder

Nog meer mensen die deze film hebben gekocht en dachten dat het daadwerkelijk een film met Michael Myers betrof?

avatar van lucdecoster

lucdecoster

Eigenaardige film en juist op het einde wat in slaap gevallen, gezien het late uur op BBC2, gelukkig werd ik terug wakker de laatste 5 minuten. De film is toch beter dan The Blair Witch Project. Ik begrijp ook niet waarom hij in de flop 100 zit.

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Gekeken, maar wat was dit een slecht deel zeg, allemachtig.

Ik dacht ook dat Meyers er weer lekker op los zou hakken, maar niks van dit alles. Het verhaal sloeg echt helemaal nergens op. Een masker dat alleen in combinatie met een tv-spotje gevaarlijk werd?

Ik ben best gek van halloween-films, maar ze waren hier toch heel duidelijk de verkeerde weg ingeslagen.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

hitchhiker schreef:

Deze hele film slaat nergensop. Heeft niets met het origineel te maken. daarom een 0,5.

Don't judge a book by it's cover. Net zoals bijna iedereen deze film negatief beoordeeld doordat hij de titel Halloween III draagt.

avatar van Scorpio11

Scorpio11

Deze is teveel van het goede. De slechtste van alle Halloween's