• 9.381.101 stemmen

Halloween III: Season of the Witch (1982)

Horror / Mystery | 96 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titels: Heksenjacht / Halloween 3: Season of the Witch

Geregisseerd door: Tommy Lee Wallace

Met onder meer: Tom Atkins en Dan O'Herlihy

Releasedatum: 15 maart 1984

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Halloween III: Season of the Witch

"The night no one comes home."

Op wrede wijze wordt er in een ziekenhuis een patiënt vermoord. De moordenaar verbrandt enkele minuten later in zijn auto die op de parkeerplaats ontploft. Dr. Dan Challis - een getuige van een aantal bizarre en angstaanjagende gebeurtenissen - onderzoekt de zaak en stuit daarbij op de boosaardige maker van Halloween maskers. Deze Conal Cochran is van plan de oude gebruiken van Allerheiligen nieuw leven in te blazen, waarbij het offeren de gewoonste zaak is. Voor de kinderen van Amerika heeft hij een duivelse verrassing in petto.

Dr. Daniel 'Dan' Challis

Ellie Grimbridge

Conal Cochran

Buddy Kupfer

Betty Kupfer

'Little' Buddy Kupfer Jr.

Marge Guttman

Linda Challis

Grindpad

zeer goede en zwaar ondergewaardeerde horrorprent.

neergesabeld omdat de meute die authist met het witte masker mist, maar wat een film!

constante dreiging, een zeer naargeestige sfeer, een bijzonder evil verhaal.

erg goed.

doe jezelf een plezier, doe je oogkleppen af en geef deze knaller een kans.

avatar van Ralf81

Ralf81

lol!

en je hebt nog gelijk ook

avatar van ASman

ASman

En ik ben niet eens een 'Halloweenfan'...

Over het feit dat deze film geen Michael Myers bevat zal je mij niet horen klagen. Natuurlijk past de film zo niet helemaal in de reeks, maar ik persoonlijk ben altijd helemaal in voor een nieuwe en frisse draai aan een griezelreeks. Zombie slaagde hier voor mij in door de reeks brutaler en rauwer te maken, een goede 2 decennia eerder poogde Wallace ook eens de reeks te verversen. Niet door de algemene feel te wijzigen, maar door het volledige concept om te gooien. Dit kan een leuke film opleveren ( Jason Goes To Hell ), maar kan ook lamlendig falen.

Zo hier het geval dus. Het verhaaltje is wel lekker sinister, maar wordt verre van volledig benut. Het concept zou zich kunnen lenen aan wat fijne en quasi-klassieke scènes maar dit blijft uit. Een gebrek aan inspiratie ?

Dreiging en spanning ? Niets van gemerkt of gevoeld. Hier en daar wat slappe pogingen om een half nagelbijtertje uit te hoed te toveren, dat natuurlijk wel. Aangezien deze probeersels de energie en passie missen van de regisseur om er daadwerkelijk ook iets van te maken, spreekt het voor zich dat ze keihard op hun bek gaan.

Als dan ook nog de gore zwak en schraal is, blijft er niet veel meer te genieten over...

Een half puntje erbij voor het - het moet gezegd worden - aardige sfeertje. Maar zelfs dit kan, zichzelf voortbewegend binnen een uitermate zielige vertoning, de meubelen niet redden.

Uit mijn ogen met deze rommel !

En dan zijn er mensen die over Zombie klagen

avatar van DVD-T

DVD-T

Gezien het gemiddelde hier is me Season of the Witch honderd procent meegevallen. Ik had erger verwacht op de manier hoe deel twee geëindigd is. De film gaat helaas gebukt onder het probleem dat het een deel is in de Halloween reeks, en het verder niet meer met Myers te maken heeft. Als los staande film is het echter hoogstvermakelijk.

In Halloween III geen Michael Myers en het heeft verder ook niet veel met de voorgaande films te maken. Ik waardeer wel dat ze totaal iets anders wilden proberen. Helaas is dat half gelukt. Het nieuwe idee en is misschien heel belachelijk, maar bied toch een hoop vermaak. De intro is meteen al erg sterk, en zeker met de onheilspellende muziek van Carpenter eronder. Dan begint de film meteen. Uitleg komt verderop in de film dus in het begin wordt nog niet meteen duidelijk waar het naar toe gaat. Naarmate de film vordert krijg je steeds meer informatie, met af en toe een leuk moment er tussendoor.

Over het geheel begint de film toch wel een beetje saai te worden en bied het niet veel interessants. Erg jammer want er had zeker meer ingezeten. Dat terugkerend deuntje van zoveel more days to Halloween is een leuk terug kerend ding, na een 10 keer is het zelfs nog leuk, echter wordt dat ook wel een beetje vervelend. Naar het einde toe is het ook weer een stuk interessanter, en is er nog een gedenkwaardig moment met het gezin waarvan het zoontje voor de tv zit. Ook het zwartgallige einde is erg goed. Jammer dat de rest van de film een beetje suf is.

De spanning is ver te zoeken in dit derde deel in de serie. Geen stalker en nagelbijt momenten. Ligt vooral aan het wat vlakke verhaal wat geen echte spanningsboog kent. Acteerwerk is ook niet al te best, maar als ik vermaakt kan worden zie ik dat nog wel eens door de vingers.

Zeker niet zo slecht als het gemiddelde doet vermoeden. Goed is het ook niet helemaal, wel erg vermakelijk. Grappig uitgangspunt en een leuk liedje en weer een geweldige score van Carpenter.

avatar van movielou

movielou

eerlijk gezegd vond ik deze niks hij is helemaal niet eng en het acteren was ook bagger.

2,0

avatar van movie acteurs

movie acteurs

Tja, het blijft onzin dat deze score lager is dan Halloween: Resurrection.

Tuurlijk snap ik de teleurstelling van sommige waarom Myers er niet inzat. Ik had er geen moeite mee.Spanning kan zeker niet tippen aan het grandioze eerste deel. De sfeer was aardig en de setting vooral van het Motel was best goed. 2,5.

avatar van Tom de Haas

Tom de Haas

Op zich is het geen super slechte film, maar het feit dat de titel doet vermoeden dat we hier te maken krijgen met michael myers is funest voor het succes. Het verhaal is best onderhoudend en soms nog spannend ook, de moord scenes daarintegen zijn bijna lachwekkend. maar al met al voor de liefhebber zoals ik van de halloween films, kan het geen kwaad hem een keer gezien te hebben. Maar kijk hem niet om 12uur op Halloween avond want je weet maar nooit!

JustMike

waarom zit michael er niet in...hij is lauw.

lauw...........

en wat betekent dat in het Nederlands?

JustMike

alleen het einde was cool

Grindpad

tsja, ik weet dat ik in de minderheid ben maar ik vond hem fabtastisch.

naar, dreigend, sfeervol, orgineel.

Grindpad schreef:

lauw...........

cool, chill, vet (lauw).

avatar van wendyvortex

wendyvortex

Producent John Carpenter had bedacht ieder jaar met een nieuwe film rond het Halloween-thema te komen, maar het publiek verwachtte Michael Meyers en die ziet er hier niet in (alleen in een trailer op TV voor de originele Halloween-film dan).
Film flopte en Michael Meyers kwam weer terug in deel 4.
Enige film dus uit de reeks die er eigenlijk niets mee te maken heeft.
Onterecht afgekraakt trouwens want het is een volbloed John Carpenter-film.
Hij regisseerde hem niet zelf, maar z'n invloed is overduidelijk niet in de laatste plaats door de geweldige soundtrack.
Miskend filmpje.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Degelijk filmpje maar de titel Halloween III is natuurlijk funest voor een film als deze. Ik snap de gedachte aan deze Meyers-loze Halloween dan ook totaal niet.

Best wel een aardig filmpje verder, met een echte Carpenter atmosfeer. Lekker ongeloofwaardig verhaal, die madness in small town storylines vind ik ook altijd wel erg cool, lekkere foute lines en allerlei andere 80's cheesiness. Ondersteund door een zeer subtiele soundtrack. Best genoten, al haalt het niet bij het overige Halloween werk en de makers sneden zichzelf in de vingers om dit deel 3 te noemen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Naomi Watts schreef:

Ik snap de gedachte aan deze Meyers-loze Halloween dan ook totaal niet.

Season of the Witch is unrelated to the previous films featuring the character Michael Myers, and was intended to begin Halloween as an anthology series, releasing a new Halloween storyline every year.

Erg jammer dat mensen zo bleven hangen aan Myers, want dit project had nog een boel leuke films kunnen opleveren. Halloween III is dan niet direct gelinkt aan de eerste twee films, maar kent wel een geweldig Carpenter sfeertje, mede door zijn score voor de film. Los van Michael Myers is dit gewoon een geweldig sfeervol jaren '80 horror werkje.

Gemiddelde van 1,88

Rianneke_Dan

Dat is leuk om te weten. Dus ze waren eigenlijk van plan om ieder jaar een film uit te brengen met steeds een ander verhaal in en rondom Halloween? Ik ben gek op de Halloween reeks, maar dat was misschien toch ook wel heel leuk geweest. Want ik vond dit verder ook een geslaagde film, met veel sfeer en een origineel verhaal.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Rianneke_Dan schreef:

Klopt. Films met de feestdag Halloween als thema.

Halloween III: Season of the Witch - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

avatar van The Oceanic Six

Doe mij maar gewoon elke keer films met Michael Myers. Buiten het feit dat hij niet meespeelde in deze film was dit ook gewoon een slechte film.

Rianneke_Dan

Dat was toch ook wel leuk geweest, maar waarom hebben ze deze film dan niet een andere titel gegeven? Als ze dat we gedaan hadden was deze film misschien veel beter ontvangen bij het publiek.

avatar van The Oceanic Six

Rianneke_Dan schreef:

Had de film dan een andere titel gegeven. Maar nu maak je er een film van in de Halloween reeks, die niet overeenkomt met alle andere delen. Ik snap de irritatie wel bij de mensen die dit kijken en een Myers slasher verwachten.

PS: Deze al gezien? Ook allemaal verhalen tijdens Halloween. Behoorlijk aardige horrorfilm met een zwart randje humor:

Trick 'r Treat (2008)

Rianneke_Dan

Heb ik gezien ja en staat op 4.5*, een van de betere films met het Halloween theme

avatar van hendriks

hendriks

dit heeft niks met halloween te maken zonde tijd en film

avatar van Reinbo

De film heeft alles met Halloween te maken, enkel niets met Michael Myers. Maar als je je daar overheen zijn blijft een erg leuk filmpje over.

avatar van Tom de Haas

Tom de Haas

JustMike schreef:

waarom zit michael er niet in...hij is lauw.

Michael myers zit er niet in omdat Halloween 2 destijds geflopt is en toen hebben de makers geprobeerd het over een andere boeg te gooien door ieder jaar met Halloween een Halloween fim te maken met iedere keer een ander verhaal maar Halloween 3 was over het algemeen niet het succces dat ze hadden verwacht dus hadden ze besloten om het erbij te laten. Hadden ze de Film ander betitelt bijv. Season of the WItch a Halloween tale dan had het heel anders kunnen uitpakken. Maar de uiteindelijke titel heeft er voor gezorgd dat de meeste kijkers er van uit gingen dat Michael Myers zou komen opdraven. In 1988 had Dwiht H. little besloten om Michael Myers terug op het witte doek te brengen met het redelijke Halloween 4 The return of michael myers.

avatar van goongumpa

goongumpa

Script is van Plan 9-niveau, en de makers konden blijkbaar niet eens een statief betalen. Maar goed, het is wel grappige camp, en eigenlijk vermakelijker dan deel 4, 5 en 6.

Droogste moment van de film is als een robot een schooier z'n kop er aftrekt.

avatar van Boeikens

Boeikens

Teleurstellend.

Halloween zonder Michael Myers is als Friday the 13th zonder Jason of A Nightmare on Elm Street zonder Freddy. Dat past gewoon niet in de reeks. Persoonlijk vind ik deze "verfrissing" niet geslaagd.

Los daarvan is ook de sfeer niet halloweenwaardig en is de spanning ver te zoeken.

avatar van jorrie055

jorrie055

nee nee nee nee en nog is nee.

slechte film.

het heeft wel een goed bedacht verhaal.

maar ja het gaat helaas ook niet over meyers vondt ik wel jammer min punt.

en het aller eerietanste was die happy halloween silver shamrock nr, gaat de hele tijd de film door en wordt je ook echt goed gek in je hoofd van

mijn ster

avatar van Stewie Griffin

Stewie Griffin

Wel een aardige film, maar het heeft helemaal niks met Michael Myers te maken. Ik vind deze film niet in de Halloween reeks passen, ze hadden er een aparte film van moeten maken en niet in de Halloween reeks moeten stoppen.

Maar als je de film apart ziet van de Halloween reeks is het wel een aardige film, alleen een beetje saai.

avatar van Reinbo

Gister herzien in widescreen. Volgens mij voor het eerst sinds ik 'm in 1983 in de bios heb gezien. Viel me helaas toch iets tegen, maar is lang niet zo slecht als de score hier doet vrezen. Vermoed dat deze lage score vooral voortkomt uit het feit dat men teleurgesteld is dat Michael Myers zijn opwachting niet maakt en dat men de film waarschijnlijk op een crappy 4:3 dvd heeft gekeken.

Zonde want de widescreen fotografie van Dean Cundey ziet er voortreffelijk uit. Ook de Carpenterscore en het verhaal ademen een lekker Carpentersfeertje uit. Enkel aan de soms wat haastige regie merk je dat het niet van de meester zelf is.

Het verhaal op zich is prima en begint leuk met een toffe kill en zelfmoordscene. Vervolgens ontvouwd het plot zich rondom een soort Body Snatchersachtige kliek die het op kinderen heeft voorzien. Zelden zon'n irritant en goed in het gehoor liggende commercial gehoord. Verder is het leuk om Tom Atkins als Carpenter regulair weer bezig te zien en hebben ze ook weer een erg mooie dame weten te casten. Dus tot zo ver vond ik het een prima film.

Waarom dan toch de teleurstelling? Het eind, het dooft een beetje uit als een nachtkaars. Waar de film een grootste en massaal eindspel had verdient, gebeurd er gewoon weinig imposantst. Niet nieuws of noemenswaardig. Beetje laf sf einde eigenlijk. Waar dit soort films het juist van een aantal spraakmakende scenes moet hebben, blijft het hier slechts bij een of twee echt aardige momenten. Jammer, moet er nu toch een 0,5 afhalen, waardoor het gemiddelde absurd laag blijft.

avatar van rep_robert

Heb em al drie jaar in mijn collectie. Heb hem nooit durven te kijken, ben bang dat dit de ultieme Halloween verkrachting is(hebben we natuurlijk ook alle recht toe met dit belachelijke plot) Al doet jouw recensie wel anders vermoeden Reinbo