• 9.377.395 stemmen

Halloween III: Season of the Witch (1982)

Horror / Mystery | 96 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titels: Heksenjacht / Halloween 3: Season of the Witch

Geregisseerd door: Tommy Lee Wallace

Met onder meer: Tom Atkins en Dan O'Herlihy

Releasedatum: 15 maart 1984

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Halloween III: Season of the Witch

"The night no one comes home."

Op wrede wijze wordt er in een ziekenhuis een patiënt vermoord. De moordenaar verbrandt enkele minuten later in zijn auto die op de parkeerplaats ontploft. Dr. Dan Challis - een getuige van een aantal bizarre en angstaanjagende gebeurtenissen - onderzoekt de zaak en stuit daarbij op de boosaardige maker van Halloween maskers. Deze Conal Cochran is van plan de oude gebruiken van Allerheiligen nieuw leven in te blazen, waarbij het offeren de gewoonste zaak is. Voor de kinderen van Amerika heeft hij een duivelse verrassing in petto.

Dr. Daniel 'Dan' Challis

Ellie Grimbridge

Conal Cochran

Buddy Kupfer

Betty Kupfer

'Little' Buddy Kupfer Jr.

Marge Guttman

Linda Challis

avatar van Pugsley

Pugsley

Deze film wijkt volledig af van de andere Halloween-films. Geen Michael Myers dus en geen brute moorden. Wel een leuke film voor tussendoor maar ook niet meer dan dat.

avatar van Hemdale

Hemdale

Inderdaad Pugsley ik ben het helemaal met je eens, als deze film een andere titel had en niet bij de Halloween reeks hoorde was het nog best wel een redelijke film...

Chainsaw

Inderdaad een film die nogal snel wordt neergesabeld door het feit dat de populaire boeman Michael Myers ontbreekt. Maar op zich maakt dat Halloween 3 helemaal zo slecht nog niet. Best geinig filmpje met een paar redelijk akelige scènes, met als hoogtepunt uiteraard het moment van dat gezin voor de televisie. Het lijkt in de verste verte niet op de originele Halloween, toch verdient de film naar mijn mening wel iets meer dan het nu krijgt.

avatar van damon

damon

Totaal niks met Halloween-serie te maken, en daarboven op nog eens een slechte film. Ik heb er moeite voor moeten doen om de film uit te kijken......waardeloos!

avatar van jassonn

jassonn

ik vond het al zo raar dat ik in de videotheken en winkels nooit deel 3 zag liggen hij gaat van 2 naar 4

avatar van Derkje

Derkje

Het was het plan van Debra Hill en John Carpenter het idee om een serie films onder de naam "halloween" te maken, die niets meer met elkaar te maken zouden hebben. Helaas flopte dit deel, en werd met 4 weer de cliche rijke weg van Michael ingeslagen. Toch een leuke film. Een 2.

WB

Echt, wat heb ik me dood geërgerd aan deze film! Ik heb in heel mijn leven nog NOOOOOOIT zo'n slecht film gezien! En ik heb er veel gezien... Heb het film kijken over een week moeten verspreiden, omdat ik elke keer weer in slaap viel bij deze film...

Totaal NIX, en dan ook echt NIX, met de Halloweenreeks te maken, en een week lang kijken naar stromend diarree is nog spannender (Sorry voor dit laatste )

avatar van gotti

WB schreef:

Wellicht levert dit wel een hele leuke film op...

avatar van Wouter

Dit heb ik NIET gelezen

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Ik had erg lage verwachtingen van deze film, maar ik kom uiteindelijk toch tot de conclusie dat hij *** waard is. Leuk plotje en sfeertje...

avatar van fredjas

fredjas

Ik vind dit het aller maar dan ook echt allerslechste film van de reeks.Ik heb hem spijtig genoeg gekocht op video.:'(

fredjas schreef:

Ik hoor mezelf hier spreken Alleen vind ik em niet alleen de slechtste van de reeks, maar van alle films die ik heb/ken...

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Vaak wordt dit toch als de beste van alle Halloweenvervolgen gezien?

Is mij anders niks van bekend.

Ik vind dit echt een bagger film, en geef mij maar lekker Mr. Myers.

2 sterren.:)

avatar van Reinbo

Vaak wordt dit toch als de beste van alle Halloweenvervolgen gezien?

Is mij ook niets van bekend. Het is eigenlijk niet eens en vervolg, maar een film met dezelfde titel en producent. Heeft dan ook niets met deel 1,2,4,5,6 etc te maken.

Reinbo schreef:

Dus gewoon een spin-off ...

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Waar heb je dat vandaan?

Dit heeft trouwens niks met Halloween te maken, dus valt ook niet echt een vervolg te noemen....:)

avatar van T®inity

T®inity

Reinbo schreef:

je vergeet H20 en Resurrection

avatar van Wouter

Soeperman87 schreef:

Waar heb je dat vandaan?

Stond in een boekje over carpenter.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Misschien wat overdreven, maar het was in elk geval wel een dappere zet van Carpenter om een Halloween-film zonder Michael te draaien. En ik vond hem stiekum nog wel aardig...

Chainsaw

Inderdaad wel een dappere zet van Carpenter, maar misschien was Myers toen ook nog niet zo populair als nu (vaak worden zulke personages door de vele vervolgen juist populairder)

Carpenter had deze film gewoon uit moeten brengen onder een andere titel, dan was er niets aan de hand geweest. Maar zoals je zegt, bioscoopzaal, hij is stiekem ook nog best aardig.

avatar van Gizzmann

Gizzmann

Hij is eigelijk gewoon wel goed. Het einde komt als een dumper misschien, maar als je er over na denkt is dit eigelijk geweldig. De film kon me in het begin niet genoeg boeien en toen hij leuk begon te worden was hijn afgelopen. En dan dat muziekje. Dat is iets wat deze film voor mij helemaal eng maakt. Dat muziekje achtervolgt mij! Hij blijft de helemtijd in mijn hoofd zitten!

Come on kids, it's allmost time. The clock is ticking!

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Hét absolute dieptepunt uit de 'Halloween'-reeks. Een dappere zet, maar ze hadden het beter niet kunnen doen. Ook onder een andere naam was dit nog steeds een enorm slechte film geweest.

Deze staat bovenaan mijn lijstje van 'Slechtste films aller tijden' samen met 'Thirst' (1979) en 'Practical Magic' (1998).

avatar van Hagele

Hagele

Als die dokter vanuit het receptiehokje bij het motel de nummerinfolijn belt, is dat dan niet de stem van Jamie Lee Curtis bij de tweede keer dat ie belt? Had er iig iets van weg dacht ik...

avatar van mikoz

mikoz

valt voor mij compleet uit de reeks

dutchtuga

Zo slecht is deze film echt niet hoor. Ik vind "Halloween 3" een solide sfeervolle jaren 80 horrorfilm. Niks mis mee behalve de titel. Hadden ze de film anders betiteld was ie niet zo bekritiseerd denk ik. 3,5*

avatar van pompoen

pompoen

Dit is de beste film die ik ooit gezien heb.

De sfeer, de moorden en dat einde is fantastich.

Halloween 3 geef ik een 5.

Ik hoop nog steeds voor een halloween 3 part 2.

Zo das nogal unusual

Ik kan er de humor wel van inzien. Zeker gezien de status van die de eerste film nu geniet, en de beteuterde blik die menig fan moet gehad hebben tijdens het zien van deze film.

Een redelijk waardeloze film, dat zeker. Maar ergens ook weer erg grappig. Ik denk zelfs dat dat muziekje op zichzelf de hele film die moeite maakt. Nogal maffe film, met maf plot, maar het past allemaal wel bij elkaar.

Wat niet wil zeggen dat dit verder een echt goeie film is. Faalt op meerdere gebieden. Boutlelijk en enorm slecht geacteerd. Maar vermakelijk wel, zeker op een campy manier. En dan dat muziekje

1* voor de camp, 1* voor het nummertje. 2* dan maar. Niet echt serieus te nemen, maar wel geinig

dutchtuga

Ja idd gewoon een erg vermakelijke film. Als je het verhaal kent achter Halloween 3 snap je ook wel waarom ie de titel 'Halloween' draagt. En ja dat muziekje is goddelijk . Ik ga het maar eens downloaden en keer na keer beluisteren....