• 9.378.371 stemmen

Halloween III: Season of the Witch (1982)

Horror / Mystery | 96 minuten

Genre: Horror / Mystery

Alternatieve titels: Heksenjacht / Halloween 3: Season of the Witch

Geregisseerd door: Tommy Lee Wallace

Met onder meer: Tom Atkins en Dan O'Herlihy

Releasedatum: 15 maart 1984

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot Halloween III: Season of the Witch

"The night no one comes home."

Op wrede wijze wordt er in een ziekenhuis een patiënt vermoord. De moordenaar verbrandt enkele minuten later in zijn auto die op de parkeerplaats ontploft. Dr. Dan Challis - een getuige van een aantal bizarre en angstaanjagende gebeurtenissen - onderzoekt de zaak en stuit daarbij op de boosaardige maker van Halloween maskers. Deze Conal Cochran is van plan de oude gebruiken van Allerheiligen nieuw leven in te blazen, waarbij het offeren de gewoonste zaak is. Voor de kinderen van Amerika heeft hij een duivelse verrassing in petto.

Dr. Daniel 'Dan' Challis

Ellie Grimbridge

Conal Cochran

Buddy Kupfer

Betty Kupfer

'Little' Buddy Kupfer Jr.

Marge Guttman

Linda Challis

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Film maar eens herzien en ik kan weer niet anders zeggen dat dit lachwekkend laag scoort. Als ik een top 3 zou moeten maken met meest ondergewaardeerde films zou deze er geheid in staan.
Halloween 3 doet niet ten onder aan een stevige Carpenter film. As a matter a fact had ik niet vreemd opgekeken als dit geregisseerd bleek te zijn door de heer Carpenter zelf. Hij heeft als producent een groot aandeel gehad en dat is te merken. De sfeer zit er stevig in en dat wordt nog eens versterkt door de sublieme soundtrack en dat geweldige Silver Shamrock deuntje. Daarnaast krijgen we ook nog een prachtig einde voorgeschoteld en is eigenlijk het hele uitgangspunt geweldig . Dood aan miljoenen kinderen . Best creepy.
Ja, deze film heeft het en ik wou dat tegenwoordig nog van deze films gemaakt werden. Good old jaren 80.
Heerlijk filmpje voor de Halloween avond.
Verhoogd van 3,5 naar 4*.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Erg coole poster trouwens ook.

Ik hoop by the way dat Halloween III ooit een degelijke release krijgt. Widescreen en helemaal opgepoetst. Moet dat even genieten zijn .

avatar van Charles Manson

Charles Manson

zeker een toffe poster!

goeie film ook, al wordt hij doorgaans afgekraakt.

Tweede keer houdt de campy, leedvermaakvolle humor niet meer.

1* voor de camp, 1* voor het nummertje. 2*

2* - 1* voor de camp, is 1* voor het nummertje. Verder is toch echt te brak om serieus te nemen. Brol van de bovenste plank.

avatar van Silvio Dante

Silvio Dante

Volledig mee eens, ik zou me schamen moest ik aan zoiets hebben meegewerkt. En dat voor een film van 1982, alsjeblieft hé mensen!
Het open einde vond ik dan wel weer te pruimen. Naar mijn verwachting gingen al die kindjes nog braafjes gered worden door dat aftreksel van Nick Nolte.De rest van de film is gewoon te belachelijk om te geloven: check die laserbeam die uit die chip kom gevlogen!
Toch nog 1.5*.

avatar van Dylan 21

Dylan 21

deze film is zo sucks !!!!

jammer dat ze die dan ook HALLOWEEN hebben genoemd want de andere films zijn gewoon leuker

en het idee ook ,, maskers die kinderen kunnen vermoorden.

avatar van Jantje666

Jantje666

Indien je deze film eventjes los kunt koppelen van Michael Myers, dan is dit een goeie film.

Een zeer depressief vaag duister jaren 80 sfeertje met dito muziek.

Discussies omtrent top of flop noteringen mogen hier niet maar ik zou wel willen zeggen:

geef deze film eens objectief een kans, laat de desolate sfeer je meevoeren, en laat je grijpen door het sadistische verhaal, de grimmige beelden, de naargeestige sfeer.

Een erge goeie horrorfilm blijft dan over, zo eentje die alleen maar in de jaren tachtig gemaakt kon worden.

Een ondergewaardeerde horror en wat mij betreft een klein juweeltje!

avatar van akira124

akira124

Als Halloween fan, gaat dit nergens meer over!

avatar van pompoen

pompoen

Halloween feest fanaten kunnen niet anders dan van deze film houden.

Deze film gaat echt over halloween, Iers, Keltisch, dood, horror, eeuwenoud...

Beste film in jaren.

En daarom is hij de tittel "Halloween" meer dan waard.

Beter dan een killer die toevallig komt moorden op halloweenavond, en er voor de rest niets mee te maken heeft.

Deze horrorfilm is echt Halloween.

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Zelf had ik eerst ook het gevoel dat dit (Halloween-delen) een serie moest worden over horror verhalen, maar ben bang dat ze dachten van Michael een horror icoon te maken.

avatar van Horrordude

Horrordude

pompoen schreef:

Deze horrorfilm is echt Halloween..

Oké, volgens mij moet jij Halloween 1 nog eens goed bekijken als je er zo over denkt.

avatar van kees vz

kees vz

dat deze zo laag staat snap ik heelemaal niet ik vind die haloween films stuk voor stuk alemaal super !!!!!!!

avatar van Hyperbolic

Hyperbolic

Wat..een..bull..shit, dit heeft niks met michael te maken.

Ksnap die producenten nooit, maken 2 goeie delen, en dan maken ze een film die zeker weten gaat floppen 0,0

avatar van WB

WB

Hmmmm, deze regisseur heeft ook IT gemaakt. Heeft ie tòch nog een goed product afgeleverd, buiten dit gedrocht om...

• 1960 berichten

Ik heb ook nog moeten zoeken naar deze film, toen had ik 'm eindelijk. Viel me dat even tegen. Het lijkt wel of deze film is geschreven door R.L. Stein. Ook als ik naar de film an sich kijk, vind ik dit géén goede horrorfilm. Kom op zeg, waarom zou ieder kind zo'n snertmasker willen? Leuk om een keer in groep 8 te draaien voordat je een speurtocht gaat houden of zo.

avatar van Mr Confused

Mr Confused

dutchtuga schreef:
Heerlijk filmpje voor de Halloween avond.
Verhoogd van 3,5 naar 4*.

Volledig mee eens!!!!! Ik verhoog hem ook naar 4*

Schande dat deze in de flop 100 staat.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

als ze nu deze film losgekoppeld hadden van halloween dan had deze film betere kritieken gekregen, want hij valt toch wel best mee, vond het verhaal op zich wel goed gevonden, maar ja iedereen zit met zijn twee voorgangers in zijn hoofd, dus met Michael Myers. En trouwens al de film omtrend Michael Myers zijn ook niet al te best hoor, vraag mij dan toch af voorwat deze in de flop 100 staat.

voor mij krijgt hij een 3

avatar van smetje

smetje

dez film is het niet waard voor in de flop top 100 te staan..

deze film is een 2.5* waard

avatar van Glacius

Glacius

Deze film hoort niet thuis in de flop 100..

De enige reden waarom het grotendeel van de mensen deze film zo laag waardeerden was omdat de film niet over Michael Myers ging en het geen ene reet met de serie te maken had.

Glacius schreef:

Deze film hoort niet thuis in de flop 100..

Dat is niet waar. Het verhaal zuigt gewoon als de neten. Een maskerfabrikant wil 13-in-een-dozijn maskers verkopen aan kinderen. Dit doet hij door een oersaai reclamefilmpje te maken. En ja hoor! Iedereen wil zo'n masker. 0,0 % spanning en dito actie.

Oké, de films met Micheal Myers zijn heus niet steengoed, maar zeer zeker wel vermakelijk. Dat is deze film ook niet eens.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Deze film heeft me in de tijd wel kunnen bekoren. Had een raar en creepy sfeertje. En dan dat melodietje...!

Snap eigenlijk niet dat deze film zo laag scoort. Krijgt van mij een welverdiende 3.

Is echter al járen geleden dat ik deze film voor het laatst zag. Zou hem zeker nog eens zien moest ik de kans krijgen.

Jantje666 schreef:

Een zeer depressief vaag duister jaren 80 sfeertje met dito muziek.

Een ondergewaardeerde horror en wat mij betreft een klein juweeltje!

niets aan toe te voegen

Max en Joep schreef:

niets aan toe te voegen

Doe dat dan maar ook niet.

avatar van heroic

heroic

Dit is de hevigste rommel wat je in de halloween reeks kan tegenkomen. Ik vind deze film niet eens de naam "Halloween" waardig. Probeer hem ook maar eens te vinden, nu begrijp ik waarom mensen deze sh*t niet in hun winkel willen...

0,5* voor de moeite

avatar van Drazenko

Drazenko

Waarom staat deze film niet in de flop 100?

@Psycholamp:

Vrij nutteloze toevoeging.

@Drazenko:

omdat het objectief gezien een zeer stijlvolle duistere deprimerende goeie horror film is.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

Ik snap het niet...wat is er dan zo goed aan?

Max en Joep schreef:

@Drazenko:

Het enige objectieve in die zin is "horror film". De rest is subjectief als de pest.

Max en Joep

ik bedoelde met objectief: los van de Halloween reeks.

avatar van screamer

screamer

waar kun je zo'n films kopen?