• 9.380.221 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Obi Tate

avatar van RyanB

RyanB

Mug schreef:
Na het bejubelde (maar uiterst slechte) deel 1, moest er natuurlijk een deel 2 (en 3 en 4) komen zoals het hoort bij populaire horror-films.

Deel 2 borduurt op een amusantere (maar cliche-achtiger, nu stoppen we mensen in 1 huis, whoehoe) manier voort op deel 1. Maar zo creeren de makers toch meer feeling met de slachtoffers van Jigsaw. Jigsaw is tevens ook naar mijn mening het meest stompzinnige populaire horror-icoon allertijden... hij weet me geen angst in te boezemen, behoorlijk debet voor een horrorfilm.

Saw II past zelfs meer dan Saw I in het rijtje komedie. Het is toch niet de bedoeling dat ik schaterlachend en geirriteerd daardoor de moorden binnenhaal. Meer door ongeloof dan "oe ja, echt eng, brrr". Al meteen moord nummer 1 is te lachwekkend voor woorden, wanneer de gevangenen na lang 'gedebatteer' toch maar de sleutel in de deur stoppen, terwijl iemand anders, het slachtoffer, op dat moment natuurlijk door het gaatje van de deur kijkt waar een pistool afgaat als de deur van het slot wordt gehaald.... alsof men niet eerst daar doorheen kijkt, dan pas de deur openmaakt etcetera.... nee, goed bedacht van Jigsaw. Nog lachwekkender zijn de motieven van onze held Jigsaw, want in deze film komen zijn motieven beter naar voren. Terwijl via een flashback meneer uit z'n auto kruipt en zijn gedachtenwereld aan ons tentoonstelt, kon ik niets anders doen dan lachen, lachen en nog eens lachen.

En dan nog....de moorden en boobytraps. Alles wordt weer in beeld gebracht door de modernste snufjes en hypermontage die naar mijn mening debet zijn aan de sfeer. Tevens zien we ook weer eens geen ruk, de veelbesproken 'gore' is niets meer dan wat bloedplasjes.

Gelukkig heeft Saw II een beter en geloofwaardiger plot dan deel 1. De makers hebben deze keer toch iets meer tijd hierin gestoken. Het einde vond ik ook stukken beter dan het o zo bejubelde (doch gare) einde van Saw numero uno. Alhoewel Saw I meer uitblinkt in betere scare-momenten.

De populariteit omtrent de Saw reeks ... ik begrijp er geen jota van. Mislukte horror. Net als deel 1, 1,5* voor dit deel. Ik ben bang dat het derde deel niet veel hoger zal scoren...

Sorry hoor maar ik vond het een goede film. ik zag de moorden wel hoor je moet je ogen ook open houden als je naar een film kijk he. als ik die student was en ik zou die sleutel in de deur doen ik denk ook wel dat ik door het gaatje zou kijken hoor. en dat je der geen jota van begrijpt, zou je eens goed de ondertiteling moeten lezen.
ik vind deze film dik 4 een waard.

( MUG ik hoop dat je me teksten niet verkeert op vat )

avatar van orginaliteit

orginaliteit

abeltjuh 25 schreef:

De slechtste van de 3:

2,5

groot gelijk

avatar van dulcinea

dulcinea

Op aandringen van m'n man heb ik dan eindelijk toch Saw 2 gezien vandaag, ik vond de eerste al zo zwaar tegenvallen dat ik nooit zin had in de 2e maar 'k heb em dan toch maar een kans gegeven. En het was een beetje wat ik verwachtte, niet slecht maar zooo overroepen, ik begrijp niet waarom er zo'n hype wordt gemaakt van deze films. Het gegeven is na de eerste al niet origineel meer en zo eng of goor is hij nu ook weer niet al probeert de film dat duidelijk wel te zijn. Shockeren puur om te shockeren, nee dat hoeft voor mij niet. De 3e laat ik maar aan mij voorbijgaan denk ik!

Uiteindelijk geef ik nog 3* voor deze omdat ik hem toch niet slecht vond en de paar onverwachte twists het toch nog wat boeiend maken, maar na 2 heb ik er wel genoeg van nu

avatar van Joyy

Joyy

je moet hem gewoon nog ene keer kijken, wordtie beter van

en dat horror gezeur...

dit is toch helemaal niet bedoeld als horrorfilm?

een echte horrorfilm is zo baggerslecht dat het cult wordt en daarmee goed, dit is te gelikt voor een horror

kijk, als je een kabouterfilm gaat bekijken en der zitten geen kabouters in, dan is teleurstelling te begrijpen, maar horror is maar 1 klein aspect van de film

RyanB schreef:

ik vind deze film dik 4 een waard.

( MUG ik hoop dat je me teksten niet verkeert op vat )

Bedankt voor je steekhoudende beargumenteerde kritiek.
1) De moorden zie ik wel, maar de beloofde (zowel door de makers, reclame als gebruikers van deze site en andere sites) gore is in de verste verte niet te bekennen. Maar dat zei ik al in m'n recensie.
2) Degene die de sleutel omdraait is NIET dezelfde persoon als diegene die door het gaatje kijkt. Je blijft toch niet kijken als je niets ziet. Alsof het allemaal zo gepland is dat juist hij door het gaatje gaat kijken? Dat maak je mij niet wijs.
3) De film begrijp ik wel [er valt amper iets te begrijpen], de populariteit begrijp ik niet. Ook dat stond in m'n recensie.

Mug schreef:

Saw weet het voor mij niet waar te maken. Ik heb nooit van iemand gehoord dat de Saw films 'prima thrillers met horror-elementen' zijn. Indien men dat zo wel had gepresenteerd, was ik wellicht anders de films ingegaan. Nu is het puur ellende en onbegrip.

Ai ai, slachtoffer van de hype ?

Mug

Behoorlijk, als dat nog niet duidelijk was. En dan nog zouden deel 1 en 2 een onvoldoende scoren door verschrikkelijke acteer-prestaties en wanna-be-hippe montage. Straight-to-dvd werk dat vreemd genoeg hoge opbrengsten verkrijgt in de bios box-offices wereldwijd.

Montage is niet wanna-be hip maar gewoon hip. En het werkt best. Daarbij is het sfeertje er één die goed (en zeker beter) werkt op het groot scherm.

Rare kritiek. Ben benieuwd wat je dan ziet als wel geslaagde hippe montage.

Mug

1) Film hoeft voor mij niet hip (hetzelfde als wanna-be-hip in mijn visie) te zijn. Hip staat voor mij niet gelijk aan vooruitgang en kwaliteit.

2) Jij noemt het hippe montage-stijltje in de Saw-reeks sfeer, ik noem het cinematografische moord in horror-/thriller-land.

3) Geslaagde 'hippe' montage vond ik, het mag geen verrassing heten als je m'n 5-sterren-lijstje doorneemt, Requiem for a Dream. Hier ging de snelle (non-flitsende waar-zijn-de-aspirines) montage gepaard met goede beelden, geluidseffecten en zag je iets. Bij Saw knippert er iemand met een paar lampen, hoor je mensen schreeuwen, zie je wat vage dingetjes, en dan zijn ze dood. Een kind kan de was doen.

4) Vertel ik nu echt iets nieuws? Omtrent dit onderwerp ben jij een brullende ijsbeer op de Noordpool, en ik een tapdansende pinguin op de Zuidpool.

Film hoeft voor mij ook niet hip te zijn, en hip staat voor mij ook niet gelijk aan vooruitgang en/of kwaliteit.

Of je het nu wel of niet geslaagd vindt staat wat mij betreft redelijk los van de discussie of het nu wanna-be hip is. Het wordt wel heel vreemd als je wanna-be hip hetzelfde vindt als hip. Hip is eenmaal hip, en wanna-be is dat nu eenmaal niet, maar wil het wel zijn.

Uiteindelijk komt het er weer op neer dat snelle ritmes in montage die opzichzelf instaan voor sfeer moeilijk te behappen blijven.

avatar van Zwart kijker

Zwart kijker

Ook deel 2 is best spannend en onderhoudend .

Maar de beoordeling van mij word iets minder omdat het concept ook al bekend is

Mischien moet ik ze ook niet alle 3 op de zelfde nacht gaan kijken voor de eerste keer

Hoe dan ook ik geef hem een 3.5 en ga nu deel 3 kijken

avatar van SanniePannie

SanniePannie

Eerlijk gezegd vond ik dit deel beter, meer personen dus wat meer afwisseling en het speelde zich niet de hele tijd af in dezelfde ruimte, wat ik ook wel een pluspunt vond.
Sommige dingen had ik wel niet verwacht zoals die vrouw die de opvolger wordt van Jigsaw, wel werden er meer dingen duidelijk in deze film en ook zijn er weer herkenbare dingen uit film1

avatar van wennie24

wennie24

veeeeel beter dan deel 1!!

avatar van RoOmieY

RoOmieY

ook weer een vette film

3.5

avatar van Dream warrior

Dream warrior

Saw 2 is een erg slecht vervolg op het eerste deel wat in alle opzichten.

Inderdaad nogal voorspelbaar behalve het eind, dat is dan wel weer a la jigsaw.

Saw 1 was gniepiger, psychisch harder en beter geacteerd. De makers waren teveel met de dollars bezig en te weinig met de kwaliteit. ik vond de valstrikken slecht op de eerste na, die gun was OK.

Ik zou 2 sterren geven in een milde bui.

MAAR...............SAW 3 was wel weer ERRUG goed!!

die openingsscene.......brrrrrr

avatar van b00ster!

b00ster!

Iets minder goed dan deel 1 4*

avatar van Ge0force

Ge0force

Eerst was er Saw, een originele low-budget film, en toen maakte Hollywood Saw II. Resultaat: een typische Amerikaanse horrorfilm met enkele hoogst onsmakelijke scenes, en een aantal leuke ideeën die echter zwak zijn uitgewerkt. Wel een verrassend einde, maar zeer zwakke personages en een verhaal dat de middelmaat geen enkel moment overstijgt.

2.5 sterren

avatar van tiiim

tiiim

Geweldige effecten. Maar minder dan deel 1.

avatar van Don_Mat

Don_Mat

Slecht, cliche en vooral ziek en gestoord. Ik werd er niet warm of koud van. Slechte film. 0,5 *

avatar van NO;

NO;

oke film.. je moet er van houden,,

ik hou er niet zo van

avatar van Roseicollis

Roseicollis

helaas de koek is op..............

deel gunde ik nog wel een 0'05

MAAR DIT ?!?!?!?!?!

avatar van brookie

brookie

er was toch ook een deel drie?

avatar van Roseicollis

Roseicollis

brookie schreef:

er was toch ook een deel drie?

helaas well.........................

avatar van Bobo13

Bobo13

De eerste deel was al zo geweldig, deze is nog beter.

GEWELDIG!!!!!!!!!!!

Absoluut 5 sterren waard!

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Goede film. Niet zo goed als de 1e, maar toch.. Beter dan deel 3. Het is wel een goed verhaal en knap gemaakt. 3.5*

avatar van Frans17

Frans17

ik heb saw 2 eergister gekeken met me vriendin en meot zeggen, ik ben niet een horror fan maar dit vond ik echt een goeie film, alleen af en toe irritant omdat je soms wist wat er ging gebeuren, verder vond ik die macho crimineel ook vaag, want hij snijd een stukje huid uit zijn nek, preciejs waar het cijfer zit en het is een perfect mooi stukje huid... beetje ongeloofwaardig... ik vind Amanda trouwens echt goed spelen, in saw 1 al... met dat geval om der mond heen, en in saw 2 perfecte angst kunnen overbrengen op de kijker, ik moet saw 3 nog kijken maar dat moet denk ik ook wel een topper zijn.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Ik lees hier allemaal hele rare dingen op dit forum... een slecht vervolg? Maar wel BETER GEACTEERD dan deel 1? Mensen, het acteerwerk in SAW 1 was ronduit slecht! Verder vond ik deel 1 een hele leuke film hoor (lees mn reviewtje maar) maar om nu te zeggen dat er goed in geacteerd werd... Neen. Dan is het acteerwerk in deel 2 toch VEEL, VEEL beter. Natuurlijk, het is niet van hoogstaand niveau, maar je ligt ook niet tenenkrommend naar het scherm te kijken. En Jigsaw acteerde zelfs heel goed.

En een slecht vervolg is het zeker niet, ik weet niet waarop iemand dat baseerd. Help me maar uit de brand, kom met sterke argumenten waarom dit een slecht vervolg is. Kijk, er zijn goede en slechte vervolgfilms. Goede vervolgfilms vind ik bijvoorbeeld The Bourne Supremacy, LOTR, SAW 2, Pirates 2, Terminator 2. Slecht zijn daarentegen de meeste andere vervolgfilms, als XXX State of the Union en Blade Trinity.

SAW2 hoort bij de betere vervolgfilms, en wel om een aantal redenen. Allereerst: de film staat niet los van deel 1. Ten tweede is het acteerwerk in orde EN met acteurs uit deel 1, bijna een voorwaarde voor een goede vervolgfilm. Het verhaal gaat verder, is nieuw en origineel en geen herhaling van deel 1 (soms wat ongeloofwaardig, maar ala). Het filmwerk, alhoewel soms wat chaotisch, zit degelijk in elkaar. Er zit ook weer een leuke twist in de plot, net als de verrassing bij deel 1. Het verhaal is goed te volgen en spannend genoeg. De moorden zien er gewoon goed uit, maar er is niet zoveel bombast in de film gestopt dat het irriteert. De karakters zijn over het algemeen geloofwaardig en de makers van de film hebben niet de fout gemaakt grappen in de film te stoppen. Geluid, licht effecten etc zit goed, weer met die lekkere soundtrack.

Wat er bovendien leuk is aan deze film is dat Jigsaw vaak aan bod komt, en dat de stukken met hem (alhoewel vaak volgepraat) niet saai zijn. Pluspunt is ook dat je altijd het gevoel hebt dat er wat kan gebeuren... Soms gaat de vaart er wat uit, maar de spanning is nooit helemaal weg.
En het begin van de film is lekker smerig en aandachttrekkend.

Gewoon een goede vervolgfilm, anders dan deel 1 maar zeker niet minder. 3,5* voor een lekkere horrorfilm

avatar van Redlop

Redlop

Erg aardig vervolg. 3,5*

avatar van Theatertje

Theatertje

Stom vervolg op een zeer goede horrorfilm. 1 ster.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Theatertje schreef:

Stom vervolg op een zeer goede horrorfilm. 1 ster.

Onderbouwing? Ik vind jouw mening hierboven namelijk ook een stom vervolg op een zeer goede review van mezelf.