• 9.380.162 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Michael Marks

Obi Tate

avatar van Theatertje

Theatertje

Ow, het was niet mijn bedoeling jouw review af te breken. In mijn ogen moet elke review afzonderlijk gelezen worden. Maar ik vond het stom omdat het verhaal van de originele SAW weggevallen is en dat het nu meer lijkt op een doodgewone slasherfilm zoals SCREAM en I KNOW WHAT YOU DID LAST SUMMER. Ja, OK, de martelingen zijn misschien origineel, maar ik vond dat het van te voren voorspelbaar was wie het zou halen en wie niet: exact zoals ook in een slasherfilm makkelijk te bepalen is.

avatar van Scarecrow

Scarecrow

Theatertje schreef:

Oke, toegeven, je ziet van mijlenver aankomen wie er overleeft...Maar voor de rest ben ik het niet met je eens. Het verhaal van de originele SAW gaat juist wel verder, bijvoorbeeld met Amanda in opleiding, Jigsaw's motieven en achtergrond, Jigsaw's ziekte etc. En in deel 3 wordt dit nog veel sterker gedaan --> in de serie zit zeker wel een doorlopend (alhoewel niet geheel logisch) verhaal
En ik vind het niet op een doodgewone slasherfilm lijken, zoals de films welke jij noemt, omdat er simpelweg geen gek met een mes loopt te zwaaien. Het gaat om doordachte vallen, een complot (zoals Daniel in dat huis stoppen met ex-gevangenen en de twist op het einde) en de motieven, gedachtengang en preken van Jigsaw. Dit is meer doordachte horror met verhaal in plaats van alleen een of andere gek met een groot mes en moeilijke jeugd. Ik ben het met je eens dat SAW2 geen plekje in de film top 10 verdiend, maar het is gewoon verre van een slecht vervolg. Zoals ik al zei, het is gewoon een film geworden die anders is dan zijn voorganger, want waar deel 1 zich vooral concentreerde rondom 1 spelletje omvat deel 2 veel meer personen, spelletjes en twists enzovoorts. Anders dus, niet per se slechter.

avatar van HoRRoR-Freak23

HoRRoR-Freak23

yeah Superfilm dit is echt mijn soort film .

Loopt anders af dan ik dacht (net als bij 1) supertraps van de makers GEWELDIG

deel 3 is eigenlijk niet eng, maar wel Super goor I LIKE IT

avatar van Drishti

Drishti

Saw 2 is beduidend minder dan de orginele saw. Maar nog steeds goed, goed over nagedacht, het verhaal valt weer perfect in elkaar. Vooral schitterend voor de mensen die echte die-hards zijn: Als je saw 2 en saw 3 al gezien hebt: is misschien opgevallen dat als Amanda en Daniel in de badkamer van saw 1 komen. Let goed op Adam die daar ligt, ze onthullen pas waarom hij zo'n verschrikkelijk gezicht heeft (tenminste zo lijkt 't) in de 3e film. En toch laten ze 't in de 2e film al zien. Subliem.

Verder vind ik Tobin Bell (Jigsaw) gewoon een heerlijke acteur om naar te kijken en z'n dialogen te volgen. Schitterend, zo mysterieus!

4,5* Omdat hij geen 5 verdient die het 1e deel wel had gekregen.

avatar van Fna

Fna

Beetje matig vervolg op een geweldige horror film, de film is nog steeds vet maar deel 1 is gewoon beter. Misschien is dat ook weer zo omdat deel 1 nieuw was een nieuw soort film. Al met al leuke film om te kijken, acteer werk is wel goed, goeie martelscenes, lekkere horror film.

avatar van Boeikens

Boeikens

Een prachtig vervolg. In deel 1 was Jigsaw nog de grote onbekende Maar nu komt daar eindelijk verandering in.

Van het 2-persoonsdialoog gaan we nu over naar een opgesloten groep mensen, zonder dat er onnodig verhaal wordt gedaan over elke persoon. Samen moeten ze, een beetje zoals in Cube, een uitweg zoeken en komen hierbij tal van valstrikken tegen.

Qua originaliteit, angst en spanning moet hij onderdoen voor zijn voorganger maar op gebied van Gore is hij dan weer iets beter.

avatar van bro

bro

dit deel is een pak beter. toch als je hem voor eerste keer ziet. 2de keer boeit hij niet meer. een echte goede horror blijft je telkens opnieuw in spanning houden of verschieten of vol afschuw naar iets kijken. hier is dat niet het geval. desalnietemin toch nog origineel verhaal

avatar van Linske

Linske

Ik vind hem leuker dan 1

hier blijft het echt spannend xD

avatar van HoRRoR-Freak23

HoRRoR-Freak23

Deze is echt helemaal te gek, supergore scenes, wanhopige mensen stukke beter als deel 1 ( die ook te gek is)

avatar van FeX

FeX

Vraagje (die hier misschien al eens gesteld is: wanneer John en Eric naar het huis waar Amanda, Daniël en Xavier opgesloten zitten aan het rijden zijn, antwoordt John op Eric z'n vraag waar het huis zich bevindt "it's the last houwe on the left" Een subtiele verwijzing naar die film?:)

avatar van Musicer

Musicer

Veel beter dan deel 1, het blijft smerig hoe Amanda in de "spuitkuil" wordt gegooid en hoe Xavier z'n stukje huid afsnijdt.
Ook goede casting; eens leuk om te zien hoe het brave meisje uit 7th Heaven het hoekje omgaat, ook al was het op een teleurstellende manier.

avatar van MisterRoboto

MisterRoboto

Dit is een totaal overbodig poepfilm, gemaakt omdat de voorganger een succes was.

Deel 1 was goed, omdat het concept van de film orgineel, shockerend en vernieuwend was. Deel 2 is gewoon een schaamteloze commerciele film geworden. Gericht op mensen die het martelaspect leuk vinden.

Daarnaast zijn de personen bagger, voorspelbaar en gewoon te sterotypisch. 1 ster...

avatar van mikoz

mikoz

Dat ik deze film in het begin nog 4* gaf ...

Waar ik me toen ook al aan irriteerde waren de ongeloofelijk rampzalige acteerprestaties , toen kon ik er nog doorheenzien omdat het hele concept me gewoon aanspreekt maar ben toch van gedachte verandert. Zo een vervrissende film was deel 1 , jammer dat ze alleen het geld voor ogen zagen en zo gemakkenlijk maar even een vervolg op het succesvolle deel 1 wouden maken .. eigenlijk een flop.

Ik hou het bij 2,5*

avatar van minus

minus

MisterRoboto schreef:

Het martelaspect ís ook leuk. Jammer dat in Saw II dat moraliserende zo sterk naar voren komt. Een zielige kankerpatiént die mensen wil 'helpen'. Hij haalt zelfs Darwin erbij. Nee, wat dat betreft mocht het van mij wel nóg zieker.

Ondanks dit geef ik tóch 3 sterren. Weer een gezonde dosis misselijkmakende situaties. Zelfs een leuk grapje: Een junkie die in een bak met spuiten geworpen wordt

Verder was het een genoegen Adam, de fotograaf uit Saw nog eens te zien

avatar van N811

N811

Deze film krijgt echt een veelste hoog cijfer.

avatar van the name is bond

the name is bond

beter dan deel 1, die ik zelf een beetje saai vond.

dit deel zat veel meer actie en ook de twist op het einde vond ik geweldig.

zit nu al met smart te wachten op deeltje 4 en 5.

avatar van metaledje

metaledje

Geen lulkoek!!!! er zijn maar weinig films die ZO vermakelijk zijn na herziening blijft mijn 4* staan

avatar van Depplovertje

Depplovertje

leuke film! vond hem beter dan deel 1

avatar van Markies de Sade

Markies de Sade

Slechtste uit de hele reeks. Die idiote Latino met z'n spierballenpraat werkte op m'n zenuwen en dat spelletje met dat zenuwgas is zo doorgezaagd en simpel bedacht. Die Donnie Wahlberg is ook een pseudo-acteur van jewelste.

2,0

avatar van bascross

bascross

Eerste keer dat ik hem zag was ie nog wel aardig, tweede vond ik er niks meer aan. Het verhaal is ook niet echt geweldig, een paar mensen die uit een gebouw moeten ontsnappen, incl de martelscene's zoals in saw 1.

avatar van Lenn

Lenn

Deze film melkt gewoon haar vorige succes uit! Helemaal niet te vergelijken met een tamelijke goeie film als Saw. Saw 3 is naar het schijnt weer wat beter... moet ik nog zien....

avatar van devid

devid

minder dan het eerste deel maar toch wel vet

avatar van minus

minus

Lenn schreef:

Hoezo uitmelken? Saw 2 doet alles behalve dat. Uitmelken is hetzelfde concept schaamteloos hergebruiken. En laat dit deel nou eens totaal anders zijn dan het eerste deel. Beetje nadenken voordat je wat zegt

avatar van finalman

finalman

Lenn schreef:

Waarom stem je dan niet op Saw II? Niet gekeken dus? Waarom spreek je dan van uitmelken?

avatar van Shinobi

Shinobi

MisterRoboto schreef:

Ik ben het hier mee eens, 1 was gewoon top, vernieuwend enz.
Deel 2 gaat verder waar 1 ophield, alleen is de nieuwigheid er gewoon vanaf. Je weet wel wat er gaat gebeuren enz.
In de film zie je trouwens dat die Jigsaw die Dr. Lawrence Gordon een bezoekje brengt en ik denk dat hij hem daarom heeft ontvoerd, omdat hij toch niks voor hem kon betekenen, aangezien hij kanker heeft. Weet iemand trouwens of die Dr. Lawrence het overleefd heeft, want dat weet ik nu niet zo zeker na het zien van deze film.
Het is trouwens wel ironisch dat die Eric niet de regels heeft opgevolgd van die Jigsaw, want anders had 'ie gewoon z'n zoon terug. Dus nu zullen we hem terug zien in deel 3 samen met die Amanda als de nieuwe Jigsaw?

Ik geef 'm daarom 3, 5 sterren.

avatar van kenjy

kenjy

Saw II is niet bepaald een slechte film maar naar mijn mening geen ''betere opvolger '' van Saw I , misschien is dit te wijten aan de hogere verwachtingen aangezien saw I een enorm goed succes was, ook kan het zijn omdat saw I en saw II snel op elkaar volgden. Maar toch vind ik deze film erg aangrijpend zoals de eerste en claustrofobisch 3 *

avatar van sambal

sambal

ik had in het begin zon voorgevoel dat dit niet zon goede opvolger van saw 1 zou zijn de martel praktijken zijn origineel

en het verhaal zit goed in elkaar maar hij haalt het niet bij deel 1

een 3*

avatar van Kricky

Kricky

Ik schrok mij kapot op het moment van het verschijnen van die pop.

Iets minder origineel dan het eerste maar wel weer veel gruwelijke momenten. Je moet er maar op komen.

avatar van DragQueen

DragQueen

In veel opzichten een geslaagde opvolger. de ziekelijke spelletjes van jigsaw krijgen een nieuwe wending, en zijn lekker met veel gore neergezet. verder is de lugubere, en soms wat claustrofobische sfeer weer aanwezig. dit deel is wat minder origineel als de eerste natuurlijk, maar bevat wel weer een goede twist op het einde. 3,5 sterren.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Jammer dan Universal tegenwoordig de dvd's in zulke lelijke hoesjes stopt. Is deze ook gewoon te vinden?