• 9.380.221 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Obi Tate

avatar van Scarecrow

Scarecrow

sinterklaas schreef:

Jammer dan Universal tegenwoordig de dvd's in zulke lelijke hoesjes stopt. Is deze ook gewoon te vinden?

Ik neem aan dat je nu dat glimmende hoesje bedoelt die ze bij frs hebben. De 'gewone' hoes is nog wel verkrijgbaar maar dan kun je beter niet bij frs of musicstore of van leest kijken... daar hebben ze die 'lelijke' hoesjes. Voor de oorspronkelijek uitgave kun je beter naar Mediamarkt of, waar ze hem zeker hebben, de 'witte boekwinkel'. Ik zou hem bij de laatste halen daar is ie ook maar 5 euro ofzo.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Scarecrow schreef:

Ik neem aan dat je nu dat glimmende hoesje bedoelt die ze bij frs hebben..

Universal stopt tegenwoordig zijn films in van die opzichtige Blauwe/Rode/Gele hoesjes met een scheve kleine poster. Die bedoelde ik, of bedoel jij die ook?

avatar van Turkeyloverz

Turkeyloverz

sinterklaas schreef:

Ik weet welke jullie beide bedoelen en nee dat is het niet. De "glimmende" die hij bedoelt is met de metalen kaft, weet niet hoe ik het anders kan uitleggen..

avatar van 25RS54xg

Saw 1 Goed ,Saw 2 Goed, Saw 3 !!! Saw 4 ,??? [ Te Goed]

T

Mijn mening;

Saw 1: een echte topper!

Saw 2: ook een hele goede film maar meer van hetzelfde.

Saw 3: extreem ranzige film maar ook veel minder dan 1 en 2.

Saw 4: nog geen idee... ben benieuwd...

avatar van *Annee

*Annee

Saw 1 was super, eindelijk iets nieuws op gebied van horror.

Saw 2 vond ik bagger. Alleen het stukje in die oven vond ik goed.

Saw 3 was veel smeriger dan 1 en 2 maar ook niet zo sterk. Wel beter dan 2. Ben heel benieuwd naar 4, zonder Jigsaw en Amanda.

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Ik heb deel 1 nog steeds niet helemaal gezien, alleen veel over gehoord.

Ik kon Saw 2 echt wel waarderen.

Binnenkort toch maar eens deel 1 gaan huren .

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

Ik vind dit een slechte, sadistische en walgelijke film

avatar van uberjason

uberjason

nou, dan maakt de film wel het goede gevoel bij je los, zo te horen, haha. vroeger ging de Friday the 13th reeks door voor gruwelijkste filmervaring ooit, en ik denk dat de Saw reeks dat nu voortzet. Saw II is lekker sadistisch, en ik krijg toch wel de kriebels als ik de injectienaalden-scene bekijk. plot zit erg goed in elkaar, zoals bij alledrie de delen. Saw IV lijkt me een spannend deel, en ik las deze week in de spits dat deel V ook al in de maak is. ben benieuwd!!

avatar van willemfilm

willemfilm

Saw 2 gezien maar die is niet te vergelijken met 1 en/of 3. Als je weinig tijd hebt en je moest er 1 van de 3 overslaan, dan maar 2. Duidelijk minder verassend dan 1 of 3.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Stem toch maar verlaagd naar 4 sterren.

avatar van Annniek

Annniek

Alleen deel 2 nog maar gezien. Had er veel positieve verhalen over gehoord dus moest ik hem dan ook maar even kijken. Ik had er veel van verwacht maar hij viel zeer tegen. Ik vond hem helemaal niet eng. Ik had me zeer verveeld.

avatar van Thorak

Thorak

*Annee schreef:

Ben heel benieuwd naar 4, zonder Jigsaw en Amanda.

Deel 4 word mét Jigsaw en Amanda

avatar van martinovitch

martinovitch

Dit is de enige film uit de saw serie diek niet gezien heb ik heb 1 - 3en 4 gezien kmoet deze dringend is een keer gaan kijken

khoop da hij even goed is als 3 en 4

1 vind ik de minste tot nu toe

avatar van M.ike

M.ike

Super film ik kom terug op : dat ik Saw maar niks vond balblabla. maar dat zij ik ook bij de 1e film die ik ook echt bagger vond.. Gouw eens deel 3 bekijken, en mischien 1 herzien. 3,5 *

avatar van ikvoereendjes

ikvoereendjes

Musicer schreef:
Veel beter dan deel 1, het blijft smerig hoe Amanda in de "spuitkuil" wordt gegooid en hoe Xavier z'n stukje huid afsnijdt.
Ook goede casting; eens leuk om te zien hoe het brave meisje uit 7th Heaven het hoekje omgaat, ook al was het op een teleurstellende manier.

is het je wel eens opgevallen dat amanda later geen schrammetje op haar lichaam heeft nadat ze in die " spuitkuil" heeft gelegen??

dat geeft weer aan hoe weinig er is nagedacht over deze film..

avatar van film_kaza

film_kaza

ikvoereendjes schreef:

dat geeft weer aan hoe weinig er is nagedacht over deze film..

Prachtig gesproken. Ik snap gewoon niet waarom vele Saw II zo goed vinden. Het zijn moorde.. veel pijnelijke moorden.... PUNT. Wat op de moorden na is "leuk" aan de film? Want als je de moorden niet leuk vind... wat dan?

avatar van M.ike

M.ike

Maar even vraag. waar slaan de 2 afgehakte vinger op, die op de dvd hoes staan van de 2 disc versie?

avatar van gideonvdb

gideonvdb

deel twee mischien?

avatar van lucdecoster

lucdecoster

M.ike schreef:

Op de website www.wikipedia.be heb ik iets gelezen over die 2 vingers.

avatar van lucdecoster

lucdecoster

De reeks SAW vind ik fantastisch, combinatie van spel en horror. De reeks SAW doet me ook een beetje denken aan het Franse televisiespel Ford Boyard dat uitgezonden wordt in de zomer, waarbij de kandidaten 7 sleutels met een bepaalde tijdslimiet moeten vinden en waarbij men soms kan vastzitten in een bepaalde kamer indien men niet lukt in de opdracht.

avatar van ekoc

ekoc

HARDE HORROR, zeg :S

avatar van FilmFreakDimi

FilmFreakDimi

Deel I en III vind ik persoonlijk beter, de verhaallijn vind ik niet helemaal kloppen in deze film. Wel weer goed verfilmde horror

avatar van Midnighttemptres

Midnighttemptres

vergeleken met andere thrillers nog steeds super, vergeleken met deel 1 veel van hetzelfde, maar toch weer lekker onvoorspelbaar blijven dat heb ik graag dus van mij een 3,5

avatar van knd_boy

knd_boy

Klein beetje beter als de 1 die al zeker goe was dus !!!!

avatar van Jorny

Jorny

Zit wel een leuk verhaal. Het einde is leuk en verrassend. Maar het is mij allemaal wat te goor. Ik geeft het 3*.

avatar van MuchTheSame

dvdfreak123

zalige film nog iets beter als deel 1 vind ik fantastisch plot

avatar van timj

timj

leuke film, met ook wel wat minder dingen , Bij het huis van Jiggsaw zelf, met die agenten vind ik een beter stuk dan in het Huis met traps zelf. Deze film vind ik ook de slechste van de tot nu toe 4 films, het deed me teveel aan andere films denken. Toch nog wel een goede film hoor. 4*

avatar van saw_lover

saw_lover

Hhhmm, ik ben nog steeds een echte Saw-fan, maar dit deel was voor mij het slechtste van de hele reeks. De dialogen zijn waardeloos en de hele suspense wordt verbroken door het nutteloze geschreeuw van de personages die in het huis zitten opgesloten. Cliché's zoals : 'JONGENS KOMAAN !!! Met schelden en roepen raken we nergens !', terwijl dat wel het enige is dat ze in de hele film doen. Maaaar, de plotwending op het einde was inderdaad weer geniaal ! En Donnie Wahlberg maakte ook veel goed. Het was interessant om Jigsaw's leven eens van dichterbij te bekijken.

P.S. : Ook weer zéér goede filmmuziek van Charlie Clouser....