• 9.375.863 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Obi Tate

avatar van Macmanus

Macmanus

Leuk tweede deel.

Na het eerste stukje (wat zeer goed was) was ik even bang dat de film de kant uit ging van een standaard serial killer filmpje, maar dat was gelukkig niet het geval. En kwamen we al snel in een huis terecht waar we een paar harde spelletjes worden gespeelt. Die met die armen en die met de naalden vond ik weer zeer goed bedacht
Op de acteurs is helaas nog steeds bezuinigd, en er zullen nog wel meer delen uitkomen dan Halloween en Friday the 13th bij elkaar, gezien het einde
Maar spannend was het wel.

avatar van otherfool

otherfool

Overtuigend vervolg op de surprise-hit van vorig jaar. Een iets andere opzet, maar haast even spannend en zeker even gruwelijk dan deel 1. Voor wie daar aan twijfelt: binnen 5 minuten zit je weer middenin de Saw-wereld.

Iets minder verrassend dan deel 1 (zo had ik vanaf het begin al het idee dat de footage uit het huis opgenomen was), maar zeker geen tegenvaller. Als Saw je is bevallen, kun je volgens mij zonder problemen aan de Saw II.

3,5*.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Een wat tegenvallend vervolg. Hoewel de film aardig wat amusante scènes bevat, hij deed me toch niet zoveel als de eerste Saw. Het leuke was er voor mij waarschijnlijk een klein beetje af. Zo waren de personages nogal matig, ik kon niet echt met ze meeleven en het maakte me dus eigenlijk ook niet echt uit wat er met hen zou gaan gebeuren. Ook werd de film nergens zo sfeervol als de eerste film.

Maar een slechte film is Saw II ook niet. Er zitten weer een aantal erg leuke, creatieve en sensationele scènes in. En ook hebben de makers weer erg hun best gedaan om het einde onvoorspelbaar en verrassend te maken en daar zijn ze ook best goed in geslaagd. Toch heeft dit einde lang niet zo'n impact als dat grandioze einde uit het eerste deel. Met andere woorden; een vermakelijk vervolg, niet meer en niet minder. Ben benieuwd of een derde deel overigens veel weet toe te voegen.

3,5 sterren.

Goed vervolg.

Leuk dat het sfeertje intact gebleven is, maar ietwat jammer dat ook de rest van de film zich volgens hetzelfde stramien afspeelt. Waar dat bij de eerste een hoop onvoorspelbaarheid meebracht is dat er nu niet meer bij.

Wel nog een paar erg leuke scenes, fijne vondsten weer, en lekkere editing. Mag allemaal nog een versnelling hoger als het aan mij ligt, maar voor een filmpje als dit is het al heel wat.

Einde was wel iets minder. Niet alleen kan die nieuwe Jigsaw mij niet zo boeien, maar het uitlegje was ook een beetje dom. Maar toch 3.5* voor dit filmpje. Erg vermakelijk meer, maar een stevige kopie van deel 1. Ligt deels de sterkte, maar ook de zwakte van dit vervolg. Hopelijk komen ze bij Saw III met iets nieuws.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

De verrassing is er natuurlijk vanaf maar niettemin een erg leuk vervolg. Dat wat je op de monitoren te zien kreeg niet live was had ik al geraden maar het einde was toch nog verrassend. Niet zo erg als bij Saw maar toch leuk gedaan. Saw II is op momenten spannend maar ook weer niet zo nagelbijtend, puntje-van-je-stoel-zittend spannend als deel I. Saw III zal wel een stuk minder worden aangezien de killer nu wel een stuk minder is.

Ook jammer dat er geen teaserposters toegestaan worden hier want deze is weer eens foeilelijk.

avatar van gotti

Veel van hetzelfde. Op de eerste vijf minuten na (mooi gefilmd) weinig boeiend. Die 'mindfucks' had ik na het eerste deel wel gezien. Nu worden ze irritant. 2*

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Goed vervolg op het magnifieke 1e deel. Saw II komt met precies dezelfde trucjes alleen is het territorium hier wat vergroot. Editing, kleurgebruik, soundtrack is allemaal overgenomen van deel 1 maar ik kan niet zeggen dat ik niet genoten heb. Heerlijke zieke spelletjes weer, hoog tempo en nog steeds beter dan alle horrortroep van de laatste jaren. Saw II mist dus de originaliteit, en ik moet zeggen dat ik eigenlijk niet helemaal tevreden ben met het einde. Een vrouwelijke Jigsaw??? Hmm kmoet het maar afwachten in deel 3. Door deze 2 puntjes een lagere score dan Saw, maar toch 4*.

avatar van zephyr

zephyr

Ik vond hem wel super. Ik heb hem gisteren in de bioscoop gezien en hij was beter dan Saw I. Het acteerspel en de camera-montage waren veel beter dan bij Saw I, alhoewel deze natuurlijk een iets minder origineel plot heeft (dat is nu eenmaal zo bij een sequel) zaten er genoeg verrassende plotwendingen in om het tot een boeiend geheel te maken.

Een plaatsje in mijn top tien voor deze sequel. 5*

avatar van Co Jackso

Co Jackso

• 21924 berichten

net gezien in de bioscoop, laat ik voorop stellen dat de film in de bioscoop een veel grotere impact zal hebben als op tv. zonder de gruwelmoorden blijft er ook weinig van deze film over naar mijn mening:

+punten: twist aan het einde, en de moorden

-punten: acteren, camera, plotholes en het feit dat de film alleen spannend is door de moorden zo gruwelijk mogelijk te maken

toch 3***

avatar van Linn

Linn

Tobin bell red deze film van de totale ondergang, verder is het meer hetzelfde als van deel 1 en lijkt t wel dat de maker van deze film meer goorheid en harde scenes in deze film wilde proppen als er een echt verhaal van te maken waardoor het voor mij al minder boeiend over komt..deel 1 was leuk en daar is het mee gedaan, het raakt nu wat uitgekauwd en saai. tijd voor iets nieuws laten we dan maar zeggen...

avatar van timbo_

timbo_

Wat een tegenvaller. was deel 1 nog wel aardig bij deel twee gaat het al helemaal mis. Zelden een film gezien waarbij ik me zo stoorde aan de acteurs. Ook mist de film de sfeer die deel 1 wel had zijn de opdrachten veel minder orgineel en is het eigenlijk niks meer dan een standaard horror filmpje geworden. De laatste 10 minuutjes wordt het weer wat interessanter maar na het redelijke deel 1 en dit gewoonweg slechte deel 2 laat ik het derde deel mooi aan mij voorbijgaan.

1,5 *

avatar van donnie darko

donnie darko

Wat een fijne film, dit.

Veel fijner als de eerste. Ook de gadgets deze keer waren veel leuker, en ik vond het gegeven ook veel leuker. De moorden bleven natuurlijk wel zowat hetzelfde als in de 1e, dus is die natuurlijk iets origineler maar desalniettemin heb ik echt wel meer van deze genoten. Ook de acteurs acteerden veel beter en dat tilt de film toch echt omhoog.

Alles was dus echt wel 4* materiaal voor het einde. Maar dan. Wat een blabbereinde, jong. Het zorgt ervoor dat de film toch echt wel minder wordt als hij zou kunnen geweest zijn.

Ik hou het op 3.5*, evenveel als de 1e, maar ondanks het slechte einde, heb ik toch een lichte voorkeur voor deze, ook omdat de openingsscene al zo geweldig was.

Zeer fijn en zeker de moeite waard. Laat die derde maar komen, maar dan mag het voor mij wel stoppen.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Vind het hele gedoe om Saw eigenlijk behoorlijk overdreven, zulke geweldige cinema is het allemaal niet. Het origineel had nog wel iets lekker onbevangen, met die morbide, sadistische serialkiller. Gewoon een vrij onnozel verhaal met een luguber sfeertje. Prima vermaak, verder niets mis mee.

Deel 2 wil ook op dit pad verder gaan maar slaagt daar eigenlijk niet goed in. Er moet ineens teveel verklaard worden, er wordt een of andere rare theorie bijgesleept om de moorden van JigSaw te verantwoorden. Jammer en vooral onnodig, want het werd mij iets te veel onzin allemaal.

En wat heb ik een hekel aan die verklaarende beeldenseqeunties op het eind van een film, dat verpest het echt helemaal.

Ach 2.5*, soms wel spannend maar eigenlijk overbodig en te onzinnig om over een waardevolle opvolging te spreken.

avatar van Halcyon

Halcyon

Dat niet elke sequel slechter hoeft te zijn dan het origineel bewijst deze Saw 2. Ik zou zelfs durven stellen dat deze een pak sterker is dan z’n voorganger, wat volgens mij alles te maken heeft met de strakke regie die een stuk professioneler en vuiler overkomt dan die van Saw. Flitsend camerawerk, strakke montage, een degelijke sound en een flinke portie gore die nog eens lekker expliciet gefilmd is zijn de pluspunten van deze film. En die expliciete horrorscènes zijn meteen het sterkste wat Saw 2 te bieden heeft. Waar in Saw de boobytraps, hoewel redelijk schrikwekkend, nogal mak verfilmd werden is die aanpak bij Saw 2 helemaal anders. De boobytraps zijn harder en het menselijke lijden als gevolg hiervan is ook een stuk meer beklijvend gebracht. Dit keer heb ik met momenten echt op het puntje van m’n stoel gezeten en dat is wel een tijdje geleden. Zo moet horror zijn.

Maar Saw 2 heeft net als z’n voorganger enkele minpunten die beletten dat dit een heuse topper is. Beide films gaan gebukt onder enkele dubieuze plotwendingen die wat mij betreft net iets té vergezocht zijn om nog iets of wat geloofwaardig over te komen. Maar blijkbaar is hier een markt voor; het publiek vindt het fijn dus kan ik de scenaristen best wel begrijpen. Waarom sleutelen aan een succesvolle formule? Bovendien is het hele concept van “het huis” iets minder origineel dan dat van “de badkamer” uit deel 1. Ook hier moest ik geregeld terugdenken aan Cube.

Triestig trouwens om te zien dat de good guy en de bad guy weer de typische typetjes zijn die je in dit soort films mag verwachten en dat bijgevolg hun onderlinge dialogen weinig verrassends te bieden hebben. De sadistische killer met filosofische prietpraat versus de die hard cop die om de haverklap z'n zelfbeheersing verliest. Verder is er nog het gebruikelijke zwakke acteren van enkele personages en de zielige poging tot groepsdynamiek. Maar ik moet toegeven dat ik me hier, op de plottwist aan het einde na dan, niet erg aan gestoord heb.

Het is dus best genieten van Saw 2, die over het algemeen minder berust op de “genialiteit” van het scenario zoals deel 1, maar meer stof biedt tot griezelen.

avatar van Film Pegasus

Deze film heeft me nogal teleurgesteld. Daar waar Saw I nog origineel was (op een bepaalde manier toch) is dat bij Saw helemaal niet het geval. De sterkte van het eerste deel was script-schrijver James Wan. Leigh Whannell was bij de 2 delen aanwezig, maar je ziet toch een drastische verandering. Wan zal wel het hoofddeel verzorgd hebben en het dan ook goed kunnen uitwerken als regisseur.

In deel 2 is dat een ander script-team en een nieuwe regisseur die niet de finesse hebben om een waardig vervolg te maken. De karakters zijn nogal zwart-wit soms en het verhaal lijkt overgenomen zijn van House of 9 met ipv een Cube-sausje (zoals in House of 9) een Saw-sausje erover.

Ondanks dit is het nog goed meegevallen omdat je niet verrast wordt door het verhaal, maar des te meer door de spelletjes die Jig-Saw plant. De schrijvers hebben zich dan ook blijkbaar vooral geconcentreerd op die dodelijke uitdagingen ipv het verhaal. Maar die spelletjes zijn ook de troeven van de Saw-reeks en maakt dat de film toch genietbaar is om te zien. Met de vorige regisseur had het een waardig vervolg kunnen worden...

avatar van 606

wat een super film en een geweldig plot.

en een zeer verrassend einde.

super spannend.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het acteerwerk nou niet echt briljant. Voor de rest een redelijke horror. Maar hij heeft me niet gepakt, de film.

avatar van Respekked

Respekked

Zelfde sfeertje, iets minder sick. Daarnaast wel echt een beroerd einde. Een pak minder dan het aardige deel 1 dus.

avatar van FillumGek

FillumGek

Heb hem net gekeken en ik vraag me één ding af. Niet zozeer over de film, maar over het commentaar.

Hoezo was het einde voorspelbaar? Misschien heb ik niet goed opgelet maar hoezo hadden jullie verwacht dat Amanda hem ging helpen? Ik dacht serieus dat ze gewoon wéér het slachtoffer werd ( en het zou overleven), maar niet dat ze zou samenwerken. Nou ja...

Nu over de film. Ik had hiervoor, een paar uur geleden, eerst Saw nog eens herkeken en zat dus weer helemaal in het verhaal.
Het beloofde allemaal weer heel goed te gaan worden, met maar liefst acht mensen die zijn ondergeworpen aan het beruchte spel. De hele film zie je Jigsaw in zijn ware gedaante en dat vond ik aan de ene kant jammer, omdat al het mysterieuze ( de stem) er nu af is. Aan de andere kant acteert Tobin Bell sterk en komt hij lekker ijzingwekkend over.
Erg mooi aan de films vind ik ook het motief. De reden waarom de mensen meedoen aan het spel en de ironie die bij hun dood komt kijken. Ook leuk zijn de bandjes die elke keer weer een nieuw raadsel spreekt.
Zoals ik al zei vond ik het einde dus weer erg goed, hoewel minder als het eerste deel, maar dat vind iedereen denk ik wel zo'n beetje.

Dit is een sequel zoals sequels horen te zijn. Deze film haalt net niet het niveau van zijn voorganger maar komt erg dicht in de buurt. Ik ben zeer benieuwd naar deel 3 en ik hoop dat hij het eerste deel kan evenaren. Maar dat betwijfel ik. Ik zag trouwens dat Donnie Wahlberg nog niet voor deel 3 staat genoteerd. Erg vreemd, aangezien het duidelijk is dat hij nu degene zou moeten gaan worden die mee gaat doen aan het spel. We zullen zien.

avatar van serpico

serpico

Maar hij is totaal niet eng. Vooral omdat Jigsaw opeens wordt neergezet als een zieke oude vent, is dat hele personage niet eng meer. Acteerprestaties waren ook maar niks . Een huis vol met stereotypes die ruzie maken en 1 voor 1 sterven, goh wat origineel bedacht. Het einde deed het gelukkig wel goed. Sfeertje was ook wel leuk, en saai werd hij ook niet. Maar verder snap ik niet wat iedereen er zo geweldig aan vindt.

avatar van Knisper

Knisper

Tja, ik kan goed inkomen in die kritiek die ik hier hoor. Een gebrek aan orginaliteit is het grootste wat de film mist. Dat wordt geprobeerd op te vullen door vooral veel van deel 1 en Cube te 'lenen'. Ik moet toch toegeven dat de film me zeker interesseerde en dat ik geboeid zat te kijken en dat ik ook het eind op zich wel aardig wordt.

Al met al kom ik op een 3,5* uit.

avatar van Mug

Mug

Na het bejubelde (maar uiterst slechte) deel 1, moest er natuurlijk een deel 2 (en 3 en 4) komen zoals het hoort bij populaire horror-films.

Deel 2 borduurt op een amusantere (maar cliche-achtiger, nu stoppen we mensen in 1 huis, whoehoe) manier voort op deel 1. Maar zo creeren de makers toch meer feeling met de slachtoffers van Jigsaw. Jigsaw is tevens ook naar mijn mening het meest stompzinnige populaire horror-icoon allertijden... hij weet me geen angst in te boezemen, behoorlijk debet voor een horrorfilm.

Saw II past zelfs meer dan Saw I in het rijtje komedie. Het is toch niet de bedoeling dat ik schaterlachend en geirriteerd daardoor de moorden binnenhaal. Meer door ongeloof dan "oe ja, echt eng, brrr". Al meteen moord nummer 1 is te lachwekkend voor woorden, wanneer de gevangenen na lang 'gedebatteer' toch maar de sleutel in de deur stoppen, terwijl iemand anders, het slachtoffer, op dat moment natuurlijk door het gaatje van de deur kijkt waar een pistool afgaat als de deur van het slot wordt gehaald.... alsof men niet eerst daar doorheen kijkt, dan pas de deur openmaakt etcetera.... nee, goed bedacht van Jigsaw. Nog lachwekkender zijn de motieven van onze held Jigsaw, want in deze film komen zijn motieven beter naar voren. Terwijl via een flashback meneer uit z'n auto kruipt en zijn gedachtenwereld aan ons tentoonstelt, kon ik niets anders doen dan lachen, lachen en nog eens lachen.

En dan nog....de moorden en boobytraps. Alles wordt weer in beeld gebracht door de modernste snufjes en hypermontage die naar mijn mening debet zijn aan de sfeer. Tevens zien we ook weer eens geen ruk, de veelbesproken 'gore' is niets meer dan wat bloedplasjes.

Gelukkig heeft Saw II een beter en geloofwaardiger plot dan deel 1. De makers hebben deze keer toch iets meer tijd hierin gestoken. Het einde vond ik ook stukken beter dan het o zo bejubelde (doch gare) einde van Saw numero uno. Alhoewel Saw I meer uitblinkt in betere scare-momenten.

De populariteit omtrent de Saw reeks ... ik begrijp er geen jota van. Mislukte horror. Net als deel 1, 1,5* voor dit deel. Ik ben bang dat het derde deel niet veel hoger zal scoren...

avatar van Shinobi

Shinobi

MisterRoboto schreef:

Deel 1 was goed, omdat het concept van de film orgineel, shockerend en vernieuwend was. Deel 2 is gewoon een schaamteloze commerciele film geworden. Gericht op mensen die het martelaspect leuk vinden.

Daarnaast zijn de personen bagger, voorspelbaar en gewoon te sterotypisch. 1 ster...

Ik ben het hier mee eens, 1 was gewoon top, vernieuwend enz.
Deel 2 gaat verder waar 1 ophield, alleen is de nieuwigheid er gewoon vanaf. Je weet wel wat er gaat gebeuren enz.
In de film zie je trouwens dat die Jigsaw die Dr. Lawrence Gordon een bezoekje brengt en ik denk dat hij hem daarom heeft ontvoerd, omdat hij toch niks voor hem kon betekenen, aangezien hij kanker heeft. Weet iemand trouwens of die Dr. Lawrence het overleefd heeft, want dat weet ik nu niet zo zeker na het zien van deze film.
Het is trouwens wel ironisch dat die Eric niet de regels heeft opgevolgd van die Jigsaw, want anders had 'ie gewoon z'n zoon terug. Dus nu zullen we hem terug zien in deel 3 samen met die Amanda als de nieuwe Jigsaw?

Ik geef 'm daarom 3, 5 sterren.

avatar van Theunissen

Deel II vond ik t.o.v. deel 1 echt een afknapper. Het verhaal weet niet echt te boeien en spannend wordt het eigenlijk nooit. Je bent eigenlijk blij als deze film is afgelopen. De film blijft wel nog vrij grof maar het sublieme t.o.v. deel 1 is verdwenen.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Perfect vervolg op deel 1. Eigenlijk ook net iets beter. Godogod wat was het een zoektocht om deze film te vinden in een normale doos. Want ik moest niks hebben van die spuuglelijke Universal ultimate collection.

Dit keer met andere personages en Amanda der bij die een spel overleefte in Saw 1 en het ook weer goed deed. Dit keer maken we ook kennis met Jigsaw in het echt die er dan toch nog wel vrij ondschuldig uitziet. Maar de dialogen en quotes van Jigsaw (en sommige anderen) blijven echt fantastisch in de film. Ook de spelletjes waren weer lekker ziek. Zelfs nog zieker. Waarbij je echt de pijn kon voelen was met die scene met zo'n hele bak met injectienaalden of met die glazen kubus met dat je je hand in die gat steekt en als je hem weer terugtrekt dat je dan je arm kwijtbent. De personages waren uitstekend. Neem bijvoorbeeld Donnie Wahlberg als politieman en al helemaal de echte Jigsaw alias John. Saw 1 ging meer over hoe 2 mensen het moesten overleven in een kelder en wat er allemaal vooraf ging en de geruchten van Jigsaw. Saw 2 blikt meer op de geschiedenis van Jigsaw en zijn excuus waarom hij mensen gebruikt voor zijn zieke spelletjes.

De film Saw 2 gaat er ook ietsje harder aan toe. De rauwe meedogenloze sfeer maakt er helemaal een topper van. Wat ook erg mooi en griezelig was was dat in dat huis waar dat spel met dat groepje plaatsvond ook de badkamer uit Saw 1 bevond en dat je dan dat halfverotte afgezaagde voet uit deel 1 nog tegenkomt Het einde vond ik toch wel weer heel erg verassend. De Saw delen schenen allemaal verassende eindes te hebben waarvan je in het begin absoluut geen benul van hebt en dan toch met open mond naar de aftiteling zit te kijken. Het einde van Saw 1 was al verbazingwekkend. Ook in deel 2 maar dan ook nog iets veel enger, onverwachter en gemener. (als je de film niet gezien hebt, spoiler niet lezen) Eric die ondekt ook die badkamer waneer ie zijn zoon probeert te vinden. Het is pikdonker en hij staat even later bij een badkuip waar zomaar ineens iemand met een varkensmasker springt en hem verdooft met een spuit. Hij word even later wakker in de ketting met naast hem de cassettespeler. Je denkt al: dat moet de stem van Jigsaw zijn maar nee: Je krijgt de ondschuldig(lijkende) stem van Amanda te horen. KIPPENVEL!!!!!!!

Perfect vervolg op Saw. Wat ik heb gemerkt is dat de makers er altijd voor zorgen dat de eindes jou zeer benieuwt maken naar het vervolg. Nou ik ben nu al zeer benieuwt naar Saw III dat het ziekste deel schijnt te worden.

avatar van Zinema

Een prima vervolg op het ingenieuze en meesterlijke deel een. Echter wordt hier de balans iets meer naar de gore verschoven in plaats van naar het verhaal en de spanning. Iets waar latere delen ook mee van doen kregen. Voor de getrainde kijker is het einde voorspelbaar maar al met al is deze horror gewoon goed.

avatar van Spetie

Na het succes van Saw kon het natuurlijk niet uitblijven dat er een vervolg op zou komen. Deze keer worden acht mensen in een afgesloten huis opgesloten dat zich langzaam vult met een dodelijk gas. Saw II doet wat dat betreft een beetje aan Cube denken, waar mensen er ook een voor een aangaan door diverse dodelijke vallen. Waar Saw het moest hebben van de spanning en het geweldige plot op het eind, is Saw II meer een soort van "slasher-movie", waarbij het voor de kijker als het ware kiezen is wie de volgende is die er aan gaat. Aangezien de karakters geen diepgang bezitten doen die nauwelijks terzake en gaat het vooral om de goor en de originaliteit van de vallen. Dat is dik in orde, want vermakelijk is het allemaal zeker wel. Er zit behoorlijk wat vaart in de film, met goede originele bloederige scènes en ook de plotwending aan het eind van deze film is best goed gedaan. Saw II is daarom zeker geen afgezaagde film, al is dit misschien wel een erg flauw woordgrapje .

avatar van The Oceanic Six

Zo, dit was deel 2 bij mijn Saw serie herkijkbeurt.

Drie jaar na dat ik hem zag was het vanavond weer tijd om hem te herzien en het bleek wederom een aardig prettige.

Saw II is wel een stuk minder dan deel 1. Dit komt doordat deel 1 nieuw en dus aparter was. Daarnaast heeft deel 1 een uitgebreider en beter verhaal en blijft daar Jigsaw lekker mysterieus. In tegenstelling tot hier waar hij continue in beeld is.

Erg? Nee. Saw II bevat meer horrorvallen en is grover van opzet dan deel 1. Een aantal traps waren echt smerig of wreed. Het meest ongemakkelijk voelde ik me bij de verbrandingsoven en met het meisje met de messen in haar armen op het einde. Niet dat het supergoor wordt aangezien je lang niet alles ziet maar voor de horrorfan die van gruwel houdt is het meer dan prima.

Wel jammer dat het acteerwerk in dit deel zo onder de maat is bij de meesten. Jigsaw en de politieleden zijn prima maar die groep tieners bij elkaar zijn echt vreselijk. Ook weer zo lekker cliche met de onsymphatieke macho, het bange meisje, het erg aanwezige meisje en de opmerkingen makende zwarte man. Gelukkig komt lang niet iedereen de film door hehe.

Uiteindelijk is dit wel een lekker kijkbare film. Minder psychologische horror, meer gruwelhorror. Niet verkeerd op zich maar ik geef wel de voorkeur aan het 1e wat veel beklemmender is.

Mijn 3,5* laat ik staan. Uitstekend vervolg.

avatar van stephan73

stephan73

Deel één van al een vreselijke film, maar het is de makers van de Saw reeks gelukt een nog slechtere film te maken.

Een regelrechte herhaling van het origineel, met meer personen die als ratten in de val zitten.

Slecht camerawerk en enorm irritant ge-edite scenes, zorgen voor barstende koppijn.

avatar van Aapje81

Aapje81

Dit is toch wel een van de slechtste horrorfilms uit de geschiedenis van het genre. Werkelijk niets aan deze film kon mij bekoren.

Om het allemaal wat overzichtelijker te maken zal ik kort even opsommen wat ik hier allemaal zo erg aan vond.

1. Het camerawerk en edits. Om hoofdpijn van te krijgen.

2. Het acteerwerk. Zelden zoveel prutwerk bijelkaar gezien vooral de slachtoffers waren bijzonder zwak en storend. Waarbij het mij nu eigenlijk pas opviel dat degene die Amanda speelde ook te zien is in de comedyserie Becker.

3. Het scenario. Wat een onzin. Verschrikkelijk pretentieus en onwaarschijnlijk.

4. Wat blijft dan nog over de gore. Slaapverwekkend en puur gedaan voor de shock.

5. Dit alles bijelkaar maakt dit een perverse en misseijkmakende film die geen moment boeit en met Jigsaw een van de meest vervelende en stupide horroriconen uit de geschiedenis van het genre heeft opgeleverd.

Enig pluspunt is dat de delen die hierna komen nog slechter zijn (ja, het is mogelijk)