• 9.380.455 stemmen

Geregisseerd door: Darren Lynn Bousman

Met onder meer: Donnie Wahlberg, Franky G en Glenn Plummer

Releasedatum: 5 januari 2006

Plot Saw II

"Oh yes... There will be blood."

Detective Eric Matthews (Donnie Wahlberg) onderzoekt een bloederige moord en het gevoel bekruipt hem dat Jigsaw, de moordenaar die een spoor van lichamen en lichaamsdelen achterliet, weer actief is. Hij krijgt snel gelijk. Deze keer heeft Jigsaw niet twee mensen opgesloten, maar maar liefst acht personen die elkaar niet kennen en niet weten wat hun onderlinge connectie is. Ze zullen alleen kunnen overleven wanneer ze hun verstand gebruiken. Dat geldt ook voor Matthews, voor wie de tijd steeds meer begint te dringen.

John Kramer / Jigsaw

Obi Tate

avatar van -jack_sparrow-

-jack_sparrow-

Maartenn schreef:

Je ziet zen lijk op het einde, als ik me niet vergis

ja, dat heb ik ook gezien .
wanneer die jongen en amanda naar die badkamer uit de eerste film gaan .
maar hadden ze daar die acteur voor nodig , want je kon zijn gezicht bijna niet zien

avatar van Maartenn

Maartenn

-jack_sparrow- schreef:

ja, dat heb ik ook gezien .
wanneer die jongen en amanda naar die badkamer uit de eerste film gaan .

Dan zou je misschien eens moeten kijken op de aftiteling. Maar als je zijn gezicht niet ziet, dan lijkt het me stug dan ze de originele acteur uit Saw I hebben gebruikt om zo'n klein bijrolletje te gaan spelen

Mug

Na het bejubelde (maar uiterst slechte) deel 1, moest er natuurlijk een deel 2 (en 3 en 4) komen zoals het hoort bij populaire horror-films.

Deel 2 borduurt op een amusantere (maar cliche-achtiger, nu stoppen we mensen in 1 huis, whoehoe) manier voort op deel 1. Maar zo creeren de makers toch meer feeling met de slachtoffers van Jigsaw. Jigsaw is tevens ook naar mijn mening het meest stompzinnige populaire horror-icoon allertijden... hij weet me geen angst in te boezemen, behoorlijk debet voor een horrorfilm.

Saw II past zelfs meer dan Saw I in het rijtje komedie. Het is toch niet de bedoeling dat ik schaterlachend en geirriteerd daardoor de moorden binnenhaal. Meer door ongeloof dan "oe ja, echt eng, brrr". Al meteen moord nummer 1 is te lachwekkend voor woorden, wanneer de gevangenen na lang 'gedebatteer' toch maar de sleutel in de deur stoppen, terwijl iemand anders, het slachtoffer, op dat moment natuurlijk door het gaatje van de deur kijkt waar een pistool afgaat als de deur van het slot wordt gehaald.... alsof men niet eerst daar doorheen kijkt, dan pas de deur openmaakt etcetera.... nee, goed bedacht van Jigsaw. Nog lachwekkender zijn de motieven van onze held Jigsaw, want in deze film komen zijn motieven beter naar voren. Terwijl via een flashback meneer uit z'n auto kruipt en zijn gedachtenwereld aan ons tentoonstelt, kon ik niets anders doen dan lachen, lachen en nog eens lachen.

En dan nog....de moorden en boobytraps. Alles wordt weer in beeld gebracht door de modernste snufjes en hypermontage die naar mijn mening debet zijn aan de sfeer. Tevens zien we ook weer eens geen ruk, de veelbesproken 'gore' is niets meer dan wat bloedplasjes.

Gelukkig heeft Saw II een beter en geloofwaardiger plot dan deel 1. De makers hebben deze keer toch iets meer tijd hierin gestoken. Het einde vond ik ook stukken beter dan het o zo bejubelde (doch gare) einde van Saw numero uno. Alhoewel Saw I meer uitblinkt in betere scare-momenten.

De populariteit omtrent de Saw reeks ... ik begrijp er geen jota van. Mislukte horror. Net als deel 1, 1,5* voor dit deel. Ik ben bang dat het derde deel niet veel hoger zal scoren...

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

We zijn positief ! Geintje, ik snap de kritiek op de films wel. Ik ben - slecht voor een toekomstig filmrecensent - alleen niet iemand die naar de logica kijkt en de film neem zoals het is. Net zoals de veel besproken frituurvetscene in "Spetters".

Wat ik zo leuk vind aan de Jigsaw is dat het een totaal ander soort moordenaar is dan we tot nu toe gewend zijn. Een oude man; hij heeft zijn leven al achter zich, niets kan hem in feite nog deren. En een kilheid, geweldig.

Dat van die hypermontage is inderdaad ook mijn commentaar op de films. In deel 3 was dat ook weer danig aanwezig, erg irritant.

Maar ach, vooral dit deel is leuk entertainment. Sadistisch, dat wel, maar het kijkt lekker weg. Maar nogmaals Mug, ik snap je kritiek.

BlueJudaskiss schreef:

Sadistisch, dat wel, maar het kijkt lekker weg.

En dat is juist de grootste mislukking. Het moet niet lekker wegkijken, het moet mij in mijn broek laten schijten en pissen van angst en walging, niet van plezier, entertainment en gelach. Ideetjes zijn wel sadistisch, maar de uitwerkingen + hoe het op de film staat is van ongeloofwaardige simpliciteit, wannabe hipheid, doch ontzettend leeg. Niet mijn lachspieren moeten getraind worden tijdens een sadistische horrorfilm, maar mijn kringspier.

avatar van gideonvdb

gideonvdb

maar mijn kringspier.

avatar van Maartenn

Maartenn

Ik vind de Saw reeks ook niet echt een horror serie om eerlijk te zijn. Het is veel meer thriller. Om nou te zijn, Mug dat zo mooi hieronder beschreef, dat mijn sluitspier enig last ondervindt bij het kijken van deze thriller, nou nee. Maar dan vraag ik me af, is de Saw serie dan wel bedoeld als serieuze horror? Lijkt mij niet!

Mug

Maar de Saw reeks wordt zo wel gepresenteerd, zowel door de makers als de fans. Goor/gore, eindelijk weer eens echte horror, supereng, sadistisch, flauwvallende kijkers, intelligent, super-plot, geniaal, ziek.

Saw weet het voor mij niet waar te maken. Ik heb nooit van iemand gehoord dat de Saw films 'prima thrillers met horror-elementen' zijn. Indien men dat zo wel had gepresenteerd, was ik wellicht anders de films ingegaan. Nu is het puur ellende en onbegrip.

Mug schreef:

volgens mij ook, ik vind niks engs aan de saw films, eerder ook lachwekkend die Jigsaw. ook erg gehyped omdat veel tiener/jongeren de films goed vinden is ook al langs gekomen, zoals de niks zeggende scary movie reeks die ook goed door tieners word bekeken.

avatar van TimD

TimD

Stoere, stoere man.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11922 berichten

Wel eens gehoord van het overhypen van Star Wars en Lord of the Rings?

BlueJudaskiss schreef:

Wel eens gehoord van het overhypen van Star Wars en Lord of the Rings?

en Pirates of the Caribbean hoort daar ook bij

avatar van MichaelGeesing

MichaelGeesing

Spannend ik zat op puntje van mijn stoel ..

zeker wel een 4* waard ik hou normaal niet van horror maar deze was echt wel goed geacteerd en het leek net of je er zelf bij was daarom een 4*

avatar van Kilian

Kilian

Een goed en gruwelijk gevolg op het eerste deel. De gruwelijke dingen werden dit keer beter in beeld gebrachten en de dialogen met JigSaw waren erg 'mooi'!

Net als in deel 1 een onverwacht einde! 4,5*

avatar van ALTA

ALTA

Spannende film, maar helaas lang niet zo goor & eng als hij had moeten zijn.

*3,0

avatar van *__ANIME__*

*__ANIME__*

avatar van Leno

Leno

Jammer dat er veel te veel uitgelegd wordt, met name de motieven van de dader. Het probleem van de meeste horrorfilms is dat het allemaal nergens op slaat. Val ons er dan ook niet mee lastig!

Verder is het gedrag van het opgesloten zooitje erg voorspelbaar. Het einde wordt even interessant maar uiteindelijk stelt het dan weer teleur.

Een matige herhalingsoefening van deel 1 waarbij men onterecht meent de badguy diepgang te moeten geven.

avatar van Yuma Q.

Yuma Q.

Als je dit al teveel diepgang vindt...

avatar van abeltjuh 25

abeltjuh 25

De slechtste van de 3:

2,5

avatar van *kelly*

*kelly*

Prachtige film die best wel spannend is.Dat masker kwam er niet bepaald veel in voor, wat voor mij goed was.Het einde was zeeeeeeeeeeeer onverwacht, hou je hoofd er dus zeer goed bij.Saw is een echte psychologische film waarbij je niets moet eten, want dan komt het er onmiddellijk terug uit(bloederig dus),met een prachtige cast en een onverwacht en weldoordacht einde.Heb van deze thriller-horror wakker gelegen waardoor ik hem een half puntje aftrek(lol).

------------------------------>4,5*

avatar van donemans

donemans

gewoon saw 1 alleen dan wat slechter , ik hou zowieso niet zo van horrorfilms maar het idee van sawI was erg orgineel, dit is eigenlijk precies hetzelfde verhaal met andere mensen. Er had in mijn ogen ook geen vervolg op I hoeven komen, maar dan had deel I natuurlijk ook niet zo n goed einde gehad 3,5

avatar van OAZ

OAZ

Vind het niks de Saw films. Er zit niet echt een verhaal in. Het gaat eigenlijk helemaal nergens over. De mensen vinden het leuk omdat de mensen op aparte en harde manieren worden vermoord. Maar dat is dan ook het enigste. Ik vind het niks. 0.5 ster!

niet mee eens

deel 1 - het verhaal is aardig origineel, er zitten diverse verhaallijnen door elkaar heen geweven, waardoor je aardig op moet letten, diverse wendingen, de plot is ook aardig onverwacht, en het einde is tot op de laatste minuut een einde dat alle kanten op had gekund, in tegenstelling tot films waarbij je het einde van mijlenver ziet aankomen, vind ik niet prettig als dat zo is

niet echt horror, niet echt thriller, maar wel spannend, en zo'n ziek popke dat op een driewieler naar je toe komt gefietst, ik zou er niet meteen vrolijk van worden

ben benewd naar 2

M.ike

En dan komt er zeker ook nog eens een Saw Trilogy zo ,wand deel 3 komt natuurlijk ook weer op dvd.Ik vind het al erg genoeg dat deze Saw films wel in elke cd winkel te krijgen zijn.En degene die ik zoek nooit!

Joyy

dan zoek je in de verkeerde winkels, daarnaast bestaat er ook nog zoiets als internet:)

een trilogy? van mijn part, alleen lijkt het me ietwat overdreven

magoed, het klootjesvolk kijkt niet zo nauw en koopt het ,dus wordt het gemaakt

avatar van slammerdude

slammerdude

wederom een leuke film ..al vond ik hem iets minder als deel 1 deze geef ik 4 *

Joyy

Mm, minder, maar een origineel is altijd moeilijk te overtreffen

Problemen met deze film:

De geluiden/muziek op de achtergrond, je hoort het bij iedere scene, voortdurend in de fim, waardoor het verschil tussen de momenten in het huis, en die buiten het huis qua sfeer niet verschillen, het gata ne ene minuut of 20 echt irriteren

Ik zou ervoor gekozen hebben de geluiden alleen in het huis te laten horen, of bij vlagen, maar zeker niet buiten het huis

Personages

De domheid van de testosteronboy, ok, juist een niet echt intelligent typje, hoeft ook niet, maar wel zo dom dat het niet geloofwaardig meer is, zoals met je blote handen aan een hete kacheldeur gaan rukken en de hele tijd staan schreeuwen

Van overige slachtoffers kun je zeggen dat niemand echt ovetuigend uit de verf komt, mede ook door de chaotische cameravoering, het beeld slingert op en neer en het geheel doet erg rommelig aan
Het rommelige doet de indruk wekken dat er haast geboden is, wat in feite ook zo is maar waardoor het verhaal juist minder sterk overkomt

Scenes buiten het huis gespeeld,politie etc, niets op aan te merken, prima geloofwaardig acteerwerk

De snelheid in de film, de eerste 5 minuten, daarvan is het te begrijpen, scene met slachtoffer, maar vanaf dat moment zit er geen enkel rustpunt in de film, voeg die constante aanwezige ambientklanken toe en je hebt niet het gevoel dat je bij het verhaal wordt betrokken

Plot erg onverwacht en toch wel weer leuk, vondsten van sadisme niet overdreven nieuw, behalve de val waarin het arme meisje har handen steekt als ze de spuit tegengif wil pakken en haar polsen worden doorgesneden, maar ook daarvan denk ik weer, wat een dom wicht, en eigenlijk geld dat een beetje voor alle vallen, men trapt er wel erg makkelijk in

Al kun je ook wel weer stellen dat niemand eigenlijk iest wete behalve amanda, en die is niet bepaald behulpzaam, dat si dan wel een leuke dubbele bodem

Gevoelsmatig zge ik, aardige film, maar het hangt er een beetje om, ha dbeter gekund iig

De plotten zijn weer leuk bedacht, amanda als leerkind, het zoontje dat al die tijd in de brandkast zat en het enige wat agentje had moeten doen was simpelweg afwachten tot de tijd voorbij was

Magoed, ik ga um soiwieso nog een keer kijken want vond saw I de 2e keer ook beter, al denk ik niet dat deze het daarbij haalt

voorlopig nog geen officieel cijfer, ik denk aan een 3

is III nog de moeite?

avatar van JorritS

JorritS

Vorige week herzien, en deze is mijn 4* absoluut waard!

avatar van akira124

akira124

Ik vond hem beter als de eerste omdat er wat mij betreft iets meer spanning in zat.

avatar van basketballerke

basketballerke

Ook weer een hele goede film. Net een tikkeltje minder dan het eerste deel, vooral omdat het eigenlijk niet zo heel veel afweek van de eerste film. Hij voelde niet nieuw aan. Hij was ook wat minder mysterieus, vooral omdat we nu Jigsaw in levende lijve zien. Het acteren verliep vond ik ook wat minder dan deel 1. Zonder het geweldige einde had deze waarschijnlijk 3,5* gekregen, maar hij krijgt er dus 4.