• 8.706.694 stemmen

Halloween II (1981)

Horror / Thriller | 92 minuten / 90 minuten (tv-versie)

Genre: Horror / Thriller

Speelduur: 92 minuten / 90 minuten (tv-versie)

Alternatieve titels: Halloween II: The Nightmare Isn't Over! / Halloween II: The Horror Continues / Halloween 2

Geregisseerd door: Rick Rosenthal

Met onder meer: Jamie Lee Curtis, Donald Pleasence en Lance Guest

Releasedatum: 6 oktober 1983

• Claim tot 100 euro bonus bij Jacks.nl

• Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plot Halloween II

"The nightmare isn't over!"

Deze film speelt zich af in dezelfde nacht als deel 1. Michael Myers is nog steeds in de buurt, na neergeschoten te zijn door Dr. Loomis. Nu is hij op weg naar het ziekenhuis waar Laurie Strode is opgenomen om haar te vermoorden.

avatar van Mac Hammer Fan

Mac Hammer Fan

Tall man schreef:

Welke scene's zijn hierbij verminkt? Op de DVD hopelijk geen last van gehad. Toch wel beetje benieuwd naar nu.

Halloween II (1981) - Alternate Versions - IMDb

Er is duchtig in geknipt hoor. Het is de "Producer's Cut"

avatar van Phantasm

Phantasm

Ik vond dit deel beter dan zijn voorganger en spannender.

avatar van Hendrick99

Hendrick99

Ik ben het eens met de liefhebbers die dit deel feitelijk iets beter vonden dan het eerste deel. Dat is nogal ongebruikelijk voor vervolgfilms. Meestal worden die per deel alleen maar steeds slechter.

De spanning is te snijden, de acties goed, stevig en onvoorspelbaar, de hoofdrolspelers beter uitgewerkt.

Ik heb deze film ooit op VHS opgenomen, dus ben niet op de hoogte met speciale DVD-versies.

avatar van Supernatural

Supernatural

geweldig vervolg.vermaak me altijd prima als ik de film zie.een tijd geleden dat ik hem heb gezien.binnenkort maar weer eens zien.

avatar van FlorisV

FlorisV

Binnenkort Halloween dus ik vond het leuk de eerste twee films weer eens te bekijken.

Eigenlijk is deze spannender dan deel 1 door de beklemmendere setting (een vrij verlaten ziekenhuis gedurende de nacht), de hogere body count door een hoger tempo (waar deel 1 toch wat sloom was in de eerste helft) en nog meer nadruk op de onverwoestbaarheid van Michael Myers, die toch een soort voorloper van de Terminator is (en verder van de Chuck Norris film Silent Rage). De moorden zijn ook wat bruter dit keer.

Curtis en Pleasance zijn ook weer terug en krijgen nog wat meer ruimte. Interessante ontknoping ook: Laurie blijkt de geadopteerde zus van Michael Myers.

avatar van scorsese

Matige film waarin een ontsnapte psychopaat tijdens halloween-nacht huishoudt in een stadje. Dit vervolg begint direct waar de eerste film ophield. Deze slasher is dan ook voornamelijk meer van hetzelfde, waarbij de muziek van John Carpenter ook weer effectief is. Een paar obligate schrikmomenten en uiteraard een flink aantal moorden. Hier en daar onbedoeld grappig en Jamie Lee Curtis krijgt niet veel te doen hier.

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss

Toch weer flink bang geworden een paar dagen geleden. Had 'm in een vér verleden al gezien, op dof 4:3 formaat, dus deze breedbeeldversie was welkom. Enige wat me na al die jaren nog steeds dwars zit is het idiote feit dat dat ziekenhuis compleet leeg lijkt te zijn en Michael ongestoord zijn gang kan gaan. Buiten dat vond ik dit érg leuk. Knap dat het is gelukt om drie jaar later een nog steeds geloofwaardig Haddonfield van eind jaren '70 neer te zetten.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

More of the same of the night HE came home.

Het was duidelijk nog een beetje nieuw, zo'n horrorhit in 1978. Een paar jaar later zou bij een succes van dat kaliber er hetzelfde jaar nog een vervolg in productie gaan, maar bij Halloween duurde het heel even. John Carpenter had geen zin terug te keren, maar er werd meer geld geboden, dus hij besloot alsnog terug te komen, alleen ditmaal niet als regisseur. Rick Rosenthal kreeg dus de taak om Carpenters eerste film over te doen. Rosenthal had ook de gedachte om er echt een herhalingsoefening van te maken en in te zetten op spanning en sfeer, zoals het origineel. Het zou niet lastig zijn om in de sfeer van de eerste film te blijven, want Halloween II pakt letterlijk de draad op waar de vorige film ophield. Een interessant idee om je vervolg van een paar jaar later précies aan te laten sluiten bij het origineel. Maar qua inhoud en kwaliteit kan Halloween II niet op tegen die eerste film.

Want nadat Halloween een groot, baanbrekend succes was, kwamen er allerlei ripoffs - met Friday the 13th als een van de bekendste - uit de grond en Halloween II moest mee in die trend van slasherfilms. Waar Halloween nog iets unieks had, daar doet Halloween II precies wat andere slashers begin jaren 80 deden. We zien dus niet langer alleen Michael, Donald Pleasence en Jamie Lee Curtis, maar vooral ook een paar geile verplegers en verpleegsters die in een donker ziekenhuis om het leven worden gebracht. De film opent al met een paar willekeurige omwonenden, die er puur zijn om afgemaakt te worden. Jamie Lee Curtis ligt de halve film in slaap en Donald Pleasence is terug, maar heeft zijn subtiliteit thuisgelaten; hij is hier vooral over de top aan het schreeuwen "He's a maniac! I shot him six times! He's not human!' De man lijkt zelf een maniak geworden. Maar het leek er vooral op alsof Pleansence dronken was tijdens de opnames; er zit een groot verschil in zijn spel in deze film en de vorige.

Het moge duidelijk zijn dat al die aandacht die gaat naar die tieners in het ziekenhuis de film geen goed doet. Had de eerste film al geregeld wat trage, oninteressante sequenties die iets te lang door gingen; hier doet Rosenthal het met nog saaiere personages en de film lijkt soms echt stil te staan, er zit geen vooruitgang in. Het budget was weliswaar hoger, maar net als de eerste film lijkt er af en toe geen lamp op de set aanwezig te zijn geweest. Verder is Halloween II natuurlijk bekend als de film die het plotpunt introduceerde dat Laurie de zus is van Michael. Een plotpunt dat in de nieuwe Halloween met Jamie Lee Curtis weer van tafel wordt geveegd, want Carpenter vond het eigenlijk altijd al een bespottelijke twist. En dat is het ook wel. Hoewel de vervolgfilms de serie en het personage Michael Myers nog veel meer om zeep helpen, je ziet in Halloween II al goed dat Halloween eigenlijk een stand-alone film had moeten blijven. Enkel het einde, waarin Pleasence zichzelf opoffert om Myers te doden, waarna Myers nog heel even uit het vuur komt wandelen is gaaf. De rest van dit inwisselbare vervolgje is een hele hoop zo zo.

2,5 sterren.

avatar van Alathir

Alathir

• 1944 berichten

Iets minder dan deel 1 daar we nu meer richting een slasher gaan. De setting is wel leuk maar we krijgen nogal weinig weerstand van de omstaanders. Het gaat allemaal wel heel makkelijk voor Myers. Een aantal stereotypen kunnen niet ontbreken zoals een dikke bewaker en geile verpleegsters. Gelukkig voor ons neemt de cameraman een prachtig stel borsten in beeld. Het leidt misschien tot zowaar de beste scène van de film waar ze Myers zijn hand likt en hem verward met de dude waar ze mee bezig was. Hetzelfde zagen we ongeveer in deel 1 waar Myers er als een spook bij ging lopen..

Je merkt dus dat dit deel goed verdergaat en gelijkenissen vertoont met deel 1. Anderzijds zijn we inmiddels meer te weten gekomen over Myers en is zijn verschijning niet langer creepy. Dat is het enigste dat de film tov deel 1 verloren is. Iets meer kills zitten er in dit deel daar er geen lange introductie meer nodig was en er dus meer tijd was voor de horror. Dat lijdt er misschien toe dat het iets teveel hetzelfde wordt, al is het zeker een goede slasher.

avatar van Graaf Machine

Graaf Machine

Dat einde, in de mist, dat is het hoogtepunt. Sowieso zijn scenes in mistig weer altijd fantastisch.

avatar van Supernatural

Supernatural

De film gisteren weer even herzien.heb toch weer genoten.de film is in mijn ogen net zo goed als deel 1.nu kom je natuurlijk er achter dat laurie de zus van michael myers isen dat vond ik wel leuk bedacht.weer lekker spannend.en ook goeie kills.en weer een prima cast.ja een prima vervolg.op naar deel 3(al zit michael myers er niet in)en heeft het niets te maken met de hele reeks.

avatar van IH88

IH88

“I shot him six times! I shot him in the heart, but... he's not human!”

Prima tweede Halloween film. Halloween II gaat gelijk verder waar de eerste film ophield en we volgen Myers, Loomis en Laurie, die nog steeds zeer vermakelijk zijn om naar te kijken. Sterke personages, en ook de sfeer is nog steeds een groot pluspunt. De moorden zien er wat amateuristisch uit, maar dat is ook wel de charme van deze films. En Myers is nu een onverwoestbare superheld, maar dat was in de eerste film ook al zo. Het ‘Laurie en Michael Myers zijn broer/zus subplot’ voelt overbodig, en gelukkig werd dit in de laatste film losgelaten.

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Kim008 schreef:
Ik vond deze veel spannender dan deel 1. Zoals al eerder aangehaald was er geen (saaie) opbouw,je komt direct in de actie terecht. Het bijna verlaten ziekenhuis is een prima setting voor een tophorrorfilm als deze.

Daar ben ik het mee eens. Dit deel is duidelijk beter dan het trage eerste deel, er zit meer vaart in en de sfeer (en muziek) is erg spannend. Leuk om Curtis en Pleasence terug te zien en ook tof dat de film verdergaat waar deel een eindigde. Ik herken ook Ana Alicia, die ik nog ken als Melissa uit de tv-serie Falcon Crest. Wat ik wel erg toevallig vind, is dat die kerel aan het begin van de film net dezelfde overall en hetzelfde masker draagt als Michael Myers. En waarom reageert hij niet als de politie hem wil stoppen? De spanning wordt ook een beetje weggehaald, als men Myers laat zien nog voordat de lijkschouwer kan bepalen dat het om een andere jongeman gaat.

avatar van blackwolves

blackwolves

te koop bij bol.com volgens iemand zou er met deze blu ray geknoeid er zou in geknipt zijn. de moorden en de andre dingen zouden er uitgeknipt zijn. iemand ervaring met deze film. ik heb de eerste de tweede op dvd dus zag ik bij bol.com deze blu ray maar wat iemand daar als review over deze film heeft geschreven weet ik dus niet of het zo is kan het ook niet achterhalen. ergens ook nog wel online te koop maar hij komt van de usa en dan weet je wel wat dat is. alvast hartelijk bedankt

avatar van Shadowed

Shadowed

Aardig vervolg.

Het is even geleden dat ik het origineel zag. Ik herinner er aardig wat van, maar toen ik toch best onder de indruk raakte van de spanningsopbouw uit dit deel heb ik Halloween maar terug op de herzieningslijst gezet. Die zal rondom deze periode toch nog wel een keertje langskomen.

Eén van de redenen waarom ik deel 1 weer wilde zien was omdat ik onder de indruk raakte van de "ademende camera" uit dit deel. Die komt me heel bekend voor, maar ze zijn ook weer een beetje vervaagd. Ze werken hier erg goed. De FPV-scenes van Michael zijn best leuk en hier en daar ook behoorlijk bekend.

Budget is opgeschroefd, wat ook niet gek was na het succes van de klassieker. Het levert enkele grote scenes op zoals explosies. Het levert niet perse meerwaarde aan de film zelf, maar het zijn wel vermakelijke toevoegingen. Gelukkig verandert de film nooit in een actiefilm of iets dergelijks.

Het is duidelijk dat er een andere acteur achter het witte masker loopt. Warlock is wat lomper, het masker is ook wat boller. Myers is een leuke killer, maar in dit deel ook weleens een beetje onnozel. Echt dreigend is hij niet. Curtis is ook niet al te bijzonder, en ik vond haar in de klassieker ook al vervelend. Iconisch of niet, het is niet al te best geacteerd. Later werd ze wel veel beter.

De film haalt zijn pluspunten aan de stille spanningsopbouw die enkele goede momenten van spanning laat opleven. Richting het middenstuk valt de film een beetje dood, maar eenmaal er een opbouw van spanning heerst is het erg leuk. Richting de finale wordt dit weer een beetje opgeschroefd na het lomere middenstuk, maar het is daarna ook snel weer voorbij. De liftscene was trouwens wel erg onnozel, Myers die zijn hand wegtrekt van de liftdeuren.

Aardig vervolg op een klassieker die uiteraard niet overtroffen gaat worden door een film met praktisch gezien hetzelfde verhaal en dezelfde loop. Ik moet de klassieker nodig herzien, want als ik ze nu naast elkaar leg zou ik zeggen dat deel 2 spannender is aangezien het er vers inzit. Maar dat kan natuurlijk niet, dus hoog tijd voor een herziening.

avatar van jipt

jipt

Toen ik zo'n 10 jaar geleden de Halloween franchise zag kon ik er niet heel veel mee. Later heb ik het origineel nog eens herzien, die ik toen erg goed vond. Vanavond heb ik die voor de derde keer gezien, en daarna deel twee ook maar voor de tweede keer meegepakt. Deze vond ik toch ook erg sterk. Sfeervol en lekker expliciet. Het hogere budget is duidelijk terug te zien. Helaas is deze niet zo zenuwslopend als het eerste deel, maar ik ben wel blij dat de aanpak hier net iets anders is. Meyers blijft ook een geweldige killer. Verhoging naar 4*

avatar van joolstein

joolstein

Tja als je publiek roept om meer Michael Myers, is het niet gek dat er meer komt...en dit vervolg gaat direct door waar het eerste deel eindigt. Aan regisseur Rick Rosenthal (maar wel onder toeziend oog van Carpenter) de ondankbare taak. Ditmaal maakt Big Mike het ziekenhuis onveilig want Laurie Strode, (nog steeds Jamie Lee Curtis) is daar opgenomen. De kills zijn zoals het hoort wat gewelddadiger geworden (‘unrated’ versie) maar ook zijn er meer inconsequenties; wie wil dit ziekenhuis niet? Er zijn meer verpleegsters dan patiënten of hielden deze zusters zelf ook een verborgen agenda? Laurie is niet stuk te krijgen en gaat aan de wandel terwijl ze compleet onder de verdovende medicatie zat. Maar deel twee is qua sfeer en grofheid, uiteindelijk ook een erg prettig vervolg geworden.

avatar van filmfan0511

filmfan0511

Een hele degelijke film, tegen mijn verwachting in. Het haalt uiteraard de klasse en de spanning van het eerste deel niet, maar Halloween II overstijgt toch wel in grote mate het niveau van de gemiddelde jaren 80 horror sequel. Het is vooral fijn dat de film onmiddellijk start waar de eerste geëindigd is, en op een vrij logische manier hier op verdergaat. Op die manier voelt het bijna aan als een two-parter met deel 1. De sfeer zit goed, en de setting van het ziekenhuis is heel tof. Van deze setting wordt ook goed gebruikgemaakt; die donkere gangen, lege kamers, etc: het roept een creepy gevoel op. Dat nagelbijtende gevoel van spanning, wat het eerste deel wel had, ontbreekt hier wel grotendeels vind ik. Het begint al meer in standaard slasher-territorium te geraken; meer kills, minder spanningsopbouw. De vervolgen zullen deze trend ongetwijfeld wel verder volgen, dus ik weet niet hoe geïnteresseerd ik daar nog in ben. Oh ja, en de twist dat Laurie de halfzus is van Myers is toch ook echt heel dom. In het eerste deel was juist het feit dat Myers ogenschijnlijk toevallig koos om Laurie te volgen, angstaanjagend. Dat wordt hiermee tenietgedaan.

avatar van Moviegooner

Moviegooner

Halloween en Halloween II kan je zien als één film.Dit deel begint als het ware bij het laatste shot van deel één alleen zit er een kort flashback van de laatste minuten wat in het orgineel afspeelde. De tweede helft van de film oftewel deel II bevat meer suspense, betere kills maar heeft een irritante subplot met een jongen dat erg geinteresseerd is in Laurie. Als je Halloween (1978) kijkt vergeet dan niet deel erna te kijken!

avatar van rep_robert

Door alle wirwar van delen die andere delen negeren in de reeksen weet je soms niet meer wat canon is en wat niet. De nieuwe films negeren alles vanaf deel 1. H20 en Resurrection negeren deel 4, 5 en 6 weer. Het is zonde dat er geen eenduidige lijn in deze reeks is.

Aan dit deel zitten Carpenter, Hill en Cundey nog verbonden en dat straalt er vanaf. De film is erg sfeervol met mooie creepy beelden, de soundtrack is iets aangepast en wordt ook redelijk klein gehouden. Iets dat in veel vervolgen vaak ontbeert Toch jammer dat het net even wat minder talentvol oogt op het horrorvlak. Er zitten wat goedkope en valse jump scares in, de gore werkt niet echt lekker en het einde van de film mist wat impact. Dit was als een soort van afsluiter bedoelt destijds, waarom dan zo'n familieplotje erbij bedenken? Die vervolgens niet echt vast wordt gehouden.

Desalniettemin kan ik dit vervolg nog prima pruimen.

Verlaagd 3,5* > 3,0*

avatar van Noodless

Noodless

Verrassend goed vervolg op het eerste deel waarbij dit tweede deel eigenlijk perfect aansluit bij het vorige deel. Deze film heeft heel wat kills te bieden waardoor het horror entertainment voortdurend aanwezig is.

De locatie in het ziekenhuis wordt goed gebruikt en zijn schimmige aanwezigheid op de achtergrond vergroten de spanningskracht. Prima film ! 7/10

avatar van Collins

Collins

In Halloween II brokkelt de illusie dat het wonen in een suburb synoniem is aan veiligheid en geborgenheid door toedoen van Michael Myers verder af. De gemaskerde verschijning gaat weer stevig tekeer. Halloween II begint met de herhaling van de slotscènes uit de eerste film en toont daarna de herrezen Michael Myers die door de voortuinen en stille straatjes van de suburb dwaalt op zoek naar zijn favoriete moordwapen en naar meer slachtoffers. Een mythe is definitief geboren.

Halloween I liet een interessante vraag naar boven komen. Hoe menselijk is Michael Myers eigenlijk? Aan het einde van Halloween I leek Myers te beschikken over bovennatuurlijke eigenschappen. In dit vervolg spreekt Dr.Loomis (wederom fantastisch gespeeld door Donald Pleasence) zich daarover duidelijk uit. Hij beschouwt Michael Myers niet als een mens. Misschien was Myers dat ooit, maar die kwalificatie geldt niet meer. Volgens hem is Myers de verpersoonlijking van de diepste angsten die in ons zelf leven. Hij is een bovennatuurlijke personificatie van het zwarte deel van ons onderbewustzijn. Niet fijn om mee geconfronteerd te worden en heel moeilijk om te verdelgen.

De film is gewelddadiger en explicieter geworden. De tijdgeest (jaren 80) vraagt daar ook om. De regie van Rick Rosenthal wijkt verder niet veel af van die van John Carpenter. De sfeer is er. De setting is heerlijk. De film speelt zich voornamelijk af in een ziekenhuis waar ‘s nachts verbazingwekkend weinig personeel rondloopt. Om over patiënten maar te zwijgen. Die verlatenheid en de ruimtelijke begrenzing worden in de film goed gebruikt om de sfeer heerlijk duister en beklemmend maken. De psychopaat en zijn slachtoffers maken het plaatje vervolgens compleet.

Halloween II is een fijne slasher.

avatar van Brabants

Brabants

Halloween 2 is een prima vervolg op het succes van deel 1. De spanning en het verhaal sluiten prima aan en het geheel is uiterst vermakelijk.

avatar van clubsport

clubsport

Chainsaw schreef:
More of the same of the night HE came home.

2,5 sterren.
Kan het hier grotendeels mee eens zijn , als Rosenthal de bedoeling had om de sfeer uit deel 1 nog eens dunnetjes na te doen is hij daar niet in geslaagd .
Dat begint al met de openings scene die eigenlijk het einde van deel 1 nog eens laat zien maar dan met de soundtrack die veranderd is en de plank volledig mis slaat , hier zie je ook dat de soundtrack als ondersteuning in deel 1 heel sterk was maar in dit 2e deel een slap aftreksel is .
Ook de spanningsopbouw is een heel stuk minder , wel meer bloed en gore maar daar is het in deel 1 nooit te doen om geweest .
Wat overblijft is een matig deel 2 , als slasher soms aardig met inderdaad een redelijk einde maar als totaalplaatje teleurstellend .

avatar van Duke Nukem

Duke Nukem

Het is alweer bijna Halloween en alweer twee jaar geleden dat ik deze film zag, dus nog maar eens kijken en ja, het is duidelijk een verbetering op het eerste deel, hoewel deze twee films eigenlijk een geheel vormen. Betere acteerprestaties van de randfiguren (het slachtvee, zeg maar!) en vooral van ouwe getrouwe Donald Pleasence die als de opgewonden dr. Sam Loomis weer helemaal uit de bol kan gaan. Ook de 'haunting' muziekscore van John Carpenter wordt weer uit de kast gehaald. En natuurlijk meer spanning, een leuke setting in het bijna verlaten ziekenhuis en brutere kills! En we komen eindelijk te weten waarom Michael Myers steeds achter Laurie Strode aanloopt.

avatar van Bob Gray

Bob Gray

Aardig vervolg die het vooral van de sfeer moet hebben. Het ziekenhuis is een toffe locatie, ondanks dat het allemaal wat domme personages zijn. Overigens heb ik het idee naar een geknipte versie te hebben gekeken? Alle kills gebeuren zowat buiten beeld. Heb de Duitse Blu-ray versie.

avatar van Antinous

Antinous

Gisteren Halloween deel 1 en 2 gekeken . volgens tv gids was deel 1 veel beter want die kreeg meer sterren ,

maar deel 1 was veel gepraat en veel saaier als deel 2. in deel 2 zag je Michael veel meer in beeld en werden er meer strotten open gesneden . precies wat ik wilde zien. tv gids hoe komen jullie erbij dat deel 1 beter is? bij een horror moet er toch bloed vloeien..

avatar van Q Jones

Q Jones

Beter en spannender dan de eerste. Maar tot nu toe vind ik de 2018 versie het leukste.

Ik vind het wel gaaf dat de film precies na deel 1 begint erg goed in elkaar gezet. Ik houd er van

avatar van Lovelyboy

Lovelyboy

Na kerstavond met Halloween en deel 2 nog op de harde schijf was het geen rare gedachte daarmee verder te gaan ookal zijn de cijfers iets minder. Maar goed, hey ho, let's go!

Het startpunt is duidelijk of juist onduidelijk want even waan ik me in de vorige film, en aangezien ze na elkaar uitgezonden waren en opgenomen vermoedde ik even dat ik in een buffer van de vorige opname zat. Maar nee, het geheel loopt in elkaar over met de afgevuurde schoten en het verdwijnen van het lichaam. Duidelijk het gevaar is nog niet geweken met Laurie onderweg naar het ziekenhuis en Myers weer op jacht. Iets dat toch aanzienlijk minder goed wordt uitgewerkt, alhoewel, het is maar hoe je er naar kijkt. Want waar in de eerste film het bloedvergieten lang op zich laat wachten wordt hier al veel sneller toegeslagen. Samen met het verschrikkelijk slecht ogende ongeluk waarbij de look a like geplet wordt is duidelijk dat de subtiliteit en opbouw van de eerste definitief is los gelaten voor een directere aanpak.

Heel vervelend is het allemaal niet ondanks de gemakkelijkheid, Halloween blijft in die zin herkenbaar voor het genre waar het in '78 in doorbrak en duidelijk zijn films als Scream te herkennen in de opzet van dit geheel. De doden vallen weer rijkelijk, op creatieve wijze ook wat dat betreft, Curtis kan er weer op los schreeuwen en vluchten, het ziekenhuis kent een aantal leuke zusters en de tune is herkenbaar als altijd. Hoewel kwalitatief wel iets minder voldoet ook dit deel prima voor een beetje vermaak zo op Tweede Kerstdag.

avatar van Bobbejaantje

Bobbejaantje

Na de babysit in het eerste deel krijgt in dit tweede deel het ziekenhuispersoneel het hard te verduren. Bij psychiater Donald Pleasance lijken intussen ook de stoppen wat door te slaan. Hij wil niet liever dan zijn patiënt doden. Om maar te zeggen dat de gezondheidszorg zwaar onder druk komt te staan . Qua sfeerschepping en uitvoering vind ik het een goed gemaakte film. De moorden van Mike worden ook wel wat creatiever en sadistischer tov het eerste deel. Kan wel enkel bekeken worden samen met het eerste deel of je mist heel wat. Als stand alone film vind ik het tekort komen qua opbouw. Maar opbouw is duidelijk nooit de bedoeling geweest. Liever wordt de kijker getrakteerd op achtervolgingen in het ziekenhuiscomplex. Mike krijgt hier ook welhaast bovenmenselijke krachten. De manier waarop hij telkens weer uit de doden terugkeert … In het eerste deel is dat nog helemaal niet zo aan de orde. De menselijkheid vind ik net angstaanjagender dan een bovennatuurlijk geval. In zijn geheel genomen zeker een vermakelijke film met een iconische soundtrack.

CLAIM €100 BONUS OP JE 1E STORTING Meld je aan