menu
zoeken in:
avatar van eRCee
Mooie aflevering van Podium Witteman waarin Paul Verhoeven de rode draad vormt: zowel zijn liefde voor Stravinsky, als zijn kijk op filmmuziek en leuke anekdotes over de muziek in zijn eigen films: aanrader.


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Berichten verplaatst naar Benedetta (2019)


avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Regisseur Paul Verhoeven heeft altijd plannen. Altijd. ‘Als ik hard aan het werk ben, denk ik niet aan de dood’ | De Volkskrant

Verhoeven moet nog een routineoperatie ondergaan, Benedetta blijkt nog steeds niet af:

Als de komende operatie normaal verloopt, ga ik in november terug naar Europa om Benedetta af te maken.’

Intussen bent u alweer bezig met een andere film, hoorde ik. Over de Franse verzetsman Jean Moulin.
‘Die wil mijn Franse producent graag maken. Er zijn nu drie of vier plannen. Ik wil ook iets met de Amerikaanse politiek doen, in Washington. Maar er zijn altijd plannen. Het is belangrijk dat je iets hebt voor de volgende dag.’

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
Door Andere Ogen - Paul verhoeven - MAX Vandaag

MAX Vandaag schreef:
Monique van de Ven, Renée Soutendijk, Rob van Scheers, Martin Koolhoven en Gerard Soeteman schetsen een beeld van het leven en de carrière van de regisseur.
Een portret van Paul Verhoeven die op zijn 81e een grote internationale filmproductie afrondt: Benedetta, een middeleeuws drama. Verhoeven wordt getypeerd als een bezetene, een man die van confrontaties houdt, een ‘fysieke regisseur’ wiens werk met enige regelmaat omstreden was.

avatar van kappeuter
kappeuter (crew)
geplaatst:
Paul Verhoeven hint op terugkeer in Hollywood | AD.nl

AD schreef:
Paul Verhoeven sluit niet uit dat hij nog eens zijn rentree in Hollywood maakt. De 81-jarige regisseur heeft een aantal projecten in de pijplijn, zegt hij in NRC. Een daarvan is met Ed Neumeier, de man met wie hij in de Verenigde Staten Robocop en Starship Troopers maakte.
,,We werken aan een goed idee. Als dat van de grond komt, maak ik misschien mijn rentree in Hollywood”, zegt Verhoeven. ,,Als dat na deze hele coronaperiode nog een mogelijkheid is natuurlijk.”
Ook in Nederland heeft Verhoeven nog enkele ijzers in het vuur. De regisseur werkt onder meer met Robert Alberdingk Thijm aan Het geheim van een goed huwelijk.


Paul Verhoeven: ‘Ik ben wel gewend aan tegenslagen’ - NRC

avatar van Graaf Machine
geplaatst:
Paul Verhoeven gaat een serie (Frans) regisseren. Is dat voor het eerst sinds Floris?

Klinkt wel typisch als Verhoeven-materiaal: "Bel Ami speelt zich af in het negentiende eeuwse Frankrijk en gaat over de opkomst van de gewetenloze, flirterige journalist Georges Duroy, bij zijn bewonderaars bekend als Bel Ami. Hij komt ook oog in oog te staan ​​met de realiteit van de corrupte samenleving waarin hij leeft - de slonzige collega's, de manipulatieve minnaressen en sluwe financiers - en leert snel een aartsverleider, chanteur en sociale klimmer te worden in een wereld waar liefde slechts een middel is om een doel te bereiken."

De van mooie laagje ontdane wereld waar Verhoeven wel een oogje voor heeft.

Gast
geplaatst: vandaag om 23:28 uur

geplaatst: vandaag om 23:28 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.