• 9.373.117 stemmen

Op de Fiets naar Hollywood (1993)

Documentaire | 118 minuten

Genre: Documentaire

Alternatieve titel: Hollywood by Bike

Oorsprong: Nederland

Geregisseerd door: Robbe De Hert

Met onder meer: Paul Verhoeven en Fons Rademakers

Plot Op de Fiets naar Hollywood

Documentaire over de Nederlandse filmproductie tussen 1958 - de oprichting van de Filmacademie - en 1993 probeert een antwoord te geven op twee doodeenvoudige vragen: wie wil in Nederland wat verfilmen en waarom? En waarom zoeken zoveel filmmensen hun heil in het buitenland? De antwoorden van deze aan vele betrokkenen uit de filmwereld gestelde vragen, lieten de makers Robbe de Hert en Willem Thijssen achter met dertig uur filmmateriaal en de vraag hoe de vele boeiende en openhartige verhalen tot een film van 118 minuten te herleiden.

avatar van Lakte

Lakte

Met dank aan de producent en 1 van de regisseurs zelf Willen Thijssen voor de geweldige poster!

Geweldige documentaire over de Nederlandse film met o.a. Paul Verhoeven, Frans Weisz, Fons Rademakers, George Sluizer, Jan de Bont, Monique van de Ven, Wim Verstappen, Pim de La Parra en nog veel meer helden uit de Nederlandse filmwereld die heel enthousiast hun verhalen vertellen, een echte aanrader voor de Nederlandse filmliefhebber!

Voor diegenen die de film graag willen kopen dat kan bij dit email adres van Willem zelf: [email protected]

avatar van Earth

Earth

Leuke documentaire met vele bekende gezichten en leuke verhalen. Helaas geen Dick Maas, die ontbreekt hier toch wel.

avatar van Quentin

Quentin

Erg leuk inderdaad, vooral goed dat filmmakers aan het woord komen die in andere docu's (zoals 'Allemaal Film') niet aan bod kwamen maar wel degelijk hun stempel op de Nederlandse film hebben gedrukt, zoals Harry Kümel, Guido Pieters en Rob du Mée. Technisch laat dit echter veel te wensen over, het geluid is vaak erbarmelijk. Vooral een kwestie van slechte geluidsmixage, sommige stukken lopen gewoon sync en dan opeens weer niet. Bovendien overstemt herrie uit het volgende fragment vaak al een interview dat nog gaande is, bijzonder vreemd.

avatar van Earth

Earth

Quentin schreef:

Op Cultura werd dit ook ooit uitgezonden, toen was er technisch niet zo veel op aan te merken (zeg ik uit mijn hoofd, ik heb de opname niet meer). Aan de andere kant past het wel bij de NL film.

avatar van Tripler

Tripler

Inderdaad kenmerkt deze documentaire zich door een rommelige montage (N.B. van Ot Louw!).

Maar voor de liefhebber van de Nederlandse film is het natuurlijk smullen geblazen...

avatar van gotti

Is dit ergens te zien?

avatar van gotti

Inmiddels gezien. Sympathiek tijdsdocument dat zoals eerder gemeld inderdaad technisch nogal te wensen over laat.

avatar van narva77

narva77 (crew films)

En wie zit er weer niet in? George Sluizer natuurlijk. Of toch wel?

avatar van Lakte

Lakte

narva77 schreef:

En wie zit er weer niet in? George Sluizer natuurlijk. Of toch wel?

Zeker zit hij erin!