• 9.381.199 stemmen

Transformers: Dark of the Moon (2011)

Actie / Sciencefiction | 154 minuten

Genre: Actie / Sciencefiction

Geregisseerd door: Michael Bay

Met onder meer: Shia LaBeouf, Rosie Huntington-Whiteley en Patrick Dempsey

Releasedatum: 29 juni 2011

Plot Transformers: Dark of the Moon

"The invasion we always feared. An enemy we never expected."

Nadat Sam Witwicky is afgestudeerd, lukt het hem niet om werk te vinden en dat zet de relatie met zijn vriendin Carly onder druk. Sam ontdekt dat de NASA tijdens de eerste maanlanding in 1961 een gestrand ruimteschip heeft aangetroffen afkomstig van de planeet Cybertron, waar de moedige Autobots een bittere strijd voerden tegen de boosaardige Decepticons. Wanneer Optimus Prime, de leider van de Autobots, hoort van het ruimteschip op de maan, plant hij een missie om de waardevolle Zuilen aan boord veilig te stellen. Sam ontdekt echter dat de Decepticons hem voor zijn geweest en met de Zuilen een ruimtebrug maken die een heel leger naar de aarde brengt. Kunnen Sam en de Autobots voorkomen dat de Decepticons de mensen tot hun slaven maken?

avatar van Prudh

Prudh

Geen idee, hoezo was die van jou niet gratis? Multimedia press screening, maar de zaal zat bij lange na niet vol met pers. Wel gratis popcorn. Score.

avatar van rep_robert

Bios kost meestal geld? Al was het dit keer alleen de 1,50 3-D toeslag(bril had ik nog), abonnementskosten voor juni zijn al betaald hehe.

Ooh, hoe kom je bij zo'n voorstelling terecht dan?

avatar van Prudh

Prudh

Scribentje spelen voor tijdschrift of website is een optie, maar hoe al de kiddo's daar met hun ouders kwamen weet ik niet. In onze zaal (Arena Imax) trouwens een paar mensen die een applaus probeerden in te zetten, maar geen steun kregen. Dat was hoopgevend.

avatar van Number23

Number23

Nou dit had ik al zien aankomen. Ik was duidelijk veel personages zat waaronder Duhamel, Gibson(beiden verschrikkelijke acteurs), Turturro, ouders van Sam en LeBeouf zelf. Al heeft ie nog 2,3 leuke momentjes. De nieuwe chick is schaamteloos eringeschreven en, zoals verwacht, voegt niks toe. Okay behalve een rockin' body

Nieuwe personages van McDormand en Malkovich ook standaard, saai, cliche. En dan wil ik niet eens beginnen over de inbreng van Ken Jeong, compleet misplaatst. Alleen Alan Tudyk als de duitser 'Dutch' is nog enigzins leuk en origineel

Een paar sterke vermakelijke actiescenes voorkomen een vernedering voor Bay

avatar van rep_robert

Ik vind zo'n nep Duitser "Dutch" met een slecht accent meer een cliché dan Malkovich of Jeong hoor De rol van Duhamel en Gibson vind ik niet van zodanige lengte dat ik ze echt vervelend kan vinden. mcDormand vond ik wat dat betreft meer opvallen op een negatieve manier.

Nu nog niet dus .

avatar van The Oceanic Six

Nope, zal me nu worst wezen

De meningen verschillen wel lees ik. De ene site is erg enthousiast en de ander vind het net zo matig als deel 2.

Naomi Watts

Ah, de eerste kenner heeft 'm nu ook gezien .

Weinberg review.

Beschrijft precies van wat ik verwachtte. Misshcien zelfs nog wat beroerder, mede door wat big talk en fuzz rond dit derde deel.

avatar van The Oceanic Six

Bay heeft je echt pijn gedaan met Fox, hé?

PS: Kijk eens bij de reacties bij de review.

Niels Matthijs, June 28, 2011 12:44 PM

Zou het Onderhond zelf zijn?

Naomi Watts

Dat is Onderhond inderdaad. En Bay heeft me wel degelijk pijn gedaan ja . Wat een Two and a Half Men zonder Sheen voor jou is (ook voor mij trouwens), dat is een Fox-loze Transformers film voor mij .

avatar van Robin Manu

Robin Manu

Ik heb gister de film gezien en heb tot op zekere hoogte ervan genoten.

Ik ga natuurlijk voor zo'n film niet voor het verhaal, maar voor de special effects / actie.

Er zaten af en toe wel schoonheidsfouten in wat zo erg opviel, bijv.: de scene in die grote hangar waar Sam kennis maakt met de baas van Carly, staat ze op het ene moment met haar handen op haar rug en dan met de handen over elkaar, ik vindt dat dat gezien moet worden ( en dan heb je het over Bay & Spielberg ). Maar van de andere kant als je ziet dat de Autobots vol schade zit en deuken als de auto's zijn uitgeklapt, dan is dat een meevaller.

Ik vond Carly ( Rosie Huntington ) niet fijn voelen in de film, ik vond Megan Fox er beter in passen naar mijn mening.

Al met al, ik houd van deze films en hoop toch dat er misschien nog een deel mag komen ?!

GCI geweldig, speelduur ook goed, verhaal geef ik echt niks om.. dus vindt het geen straf om komende zaterdag weer naar TF: DOTM te moeten.

avatar van Lenzo

Lenzo

Ga morgen ben benieuwd.

avatar van Pete_033

Pete_033

Robin Manu schreef:

Er zaten af en toe wel schoonheidsfouten in wat zo erg opviel.

Hoe kun je dan een 5 geven

avatar van stuffie

stuffie

Ja, dat begrijp ik ook niet. "tot op zekere hoogte ervan genoten".. dan kun je toch nooit 5 sterren stemmen?

avatar van DiDa

DiDa

De eerste reviews uit Amerika en Nederland komen naar voren en net als Revenge Of The Fallen wordt ook Dark Of The Moon de grond in geboord.....

Jammer, maar ik was hier al bang voor.

avatar van stuffie

stuffie

Pajamasam schreef:

Ik heb een stuk gezien. Ik werk namelijk in de bios en ik kan met zekerheid zeggen dat dit een geweldig gebruik van 3D is. Heb niet meer zulke mooie plaatjes gezien sinds Avatar. Ik ben ook niet altijd gek op 3D, maar dit is echt goed!

Maar de vraag is: is het beter dan 2D? Ik betwijfel het.

avatar van de paulus

de paulus

de film is best oke, alleen jammer van de 3d.

had geen meer waarde helaas.

Naomi Watts

Geweldigste review line tot nu toe:

Huntington-Whitely proves Fox is an academy award level actress

avatar van The Oceanic Six

Wat, speelt Fox niet in deze derde film mee?

Naomi Watts

Benieuwd hoe de 3D nou eigenlijk is naar Bay zijn grote woorden dat he tAvatar niveau is.

Kut 3D. Domme, dure feature. Elke keer films met een brilletje kijken

Ik heb laatst nog een 3D film gezien en het brilletje mee naar huis genomen (dat mocht hoor). Ik neem hem vanavond gewoon weer mee, hopende dat ik niet extra hoef te betalen. Flauwekul.

Naomi Watts schreef:

Ah, de eerste kenner heeft 'm nu ook gezien .

Weinberg review.

Deze man was ook al geen fan van de eerdere delen(eigenlijk dezelfde kritiek), jij blijkbaar wel Als jij deel 1 en 2 leuk vindt zou ik niet kunnen inzien waarom je dit deel slechter zou vinden hoor Naomi Watts.Het enige wat je iedereen mag aanrekenen is inderdaad de promotie, want de film is niet of nauwelijks anders qua stijl dan de eerste twee delen. Maar daar ben je nu ook al voor gewaarschuwd, dus ik zou zeggen: Slag je slag!

Naomi Watts schreef:

Ook big talk. Niet teveel waarde hechten aan het 3D. De wonderschone wereld van Pandora is nog steeds ongeëvenaard op 3D gebied.

avatar van DiDa

DiDa

De negatieve recensies blijven maar komen....

Recensie: Transformers: Dark of the Moon - cinenews.nl

avatar van rep_robert

Kan je ze ook even in 1 berichtje proppen? (Bewerken, knippen, andere bericht bewerken en daar dan in plakken). Scheelt een hoop.

rep_robert schreef:

Uiteraard, wil ook niet zeggen dat ik het er mee eens ben natuurlijk . Dat doet me goed. Het leek me al zo vreemd waarom Transformers opeens een totaal andere weg zouden inslaan. Ik denk ook wel dat dit weer wat voor mij gaat worden. Hoop dat Huntington-Whitely ook de zelfbewustheid heeft die Fox had.

Voor de rest is Bay natuurlijk de fijnste actiemaker die Hollywood rijk is. Totaal geen pretenties om iets anders te zijn maar gewoon lekker dik twee uur knallen .

Veel promo talk dus. Bedankt voor de toelichting. Hier kan ik wat mee en zie het al weer wat rooskleuriger in. Was al bang dat dit deel wat pretentieuzer zou zijn. Nog steeds flauwe humor? Dat moet er wel in zitten hoor.

Hoorde dat Mikaela ook nog een bitch genoemd wordt door twee Autobots? .

avatar van finalman

finalman

Deel 2 irriteerde me mateloos. Vooral die ouders. Ik denk dat ik deze hier maar oversla want ik heb geen zin om met geld te smijten voor een ticket.