Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Genre: Fantasy / Avontuur
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom
8,1 (1.310.701)
Releasedatum: 14 augustus 2003
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
"Prepare to be blown out of the water."
Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.
- Trailer (YouTube)
- Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Pintel
Ragetti
Gillette
Murtogg
Juist, ik kan er zeker mee akkoord gaan dat hij één van de besten ter wereld is... En dat beweer ik nog steeds, neem nu 'The 9th Gate'. Goeie film? Neen, welicht door het ridicule verhaaltje. Depp slaagt erin, ondanks de povere verhaallijn, zelf heel geloofwaardig over te komen. DUS, ik kom tot de slotsom dat Depp een schitterend acteur is, niet geniaal omdat de film zelf nog steeds amper genietbaar te noemen is...
En dat is dus een rare conclusie, omdat het buiten zijn mogelijkheden als acteur omgaat.
Sl0ppetje
deze film heb ik meerdere keren bekeken en elke keer blijft hij goed.. goed verhaal en grappige stukjes, vooral Jack Sparrow lig je vaak dubbel om
4 sterren*
JJ_D
Een ideaalbeeld hoeft niet noodzakelijk realistisch te zijn, dunkt mij. Zo geloofde ik niet in de perfecte film (en crime
) tot ik Reservoir Dogs zag...
Ik besef heel goed dat zo'n acteur wellicht niet bestaat, maar zolang een acteur meespeelt in minder goede films beschouw ik hem als niet-perfect.
Marcsdvds
Dit is dus echt een geweldige film! Echt super vooral om die Johnny Depp kun je je flauw om lachen. Ik kijk daarom ook echt uit naar het 2de deel.
5 Krijg hij van me.
TIffany@Chucky
dit is egt een super film.
egt de rollen zijn goed verdeeld en de acteurs weten de karakters goed neer te zetten.
deze film vond ik egt te super en daarom ook het hoogste cijfer
Rianneke_Dan
jaaah geweldige film eindelijk weer een eens super gecast!!!
johnney depp is geweldig echt waar, ik kijk al uit naar het tweede deel!!
renoow
Geweldige film (L) ik ben totaal verliefd op Jack Sparrow.. verdiende 5*
Starry Night
Deze film zit van voor naar achter goed in elkaar. Acteurs incluis (op die vervelende Keira na dan). Gave DVD ook, met zoveel achtergrondinformatie!
LuuS
Deze film heb ik twee keer in de bioscoop gezien en nu ook op dvd.. en hij blijft gewoon goed... hij boeit me van het begin tot het eind.
Welverdiende 5 sterren
Waku
SMULLEN!!!
Wat een heerlijke avonturenfilm deze Pirates of the Carribean.Johnny Depp is hilarisch.
Zijn droge humor en uitgestreken gezicht geven de toch al leuke film een extra impuls.
Verder veel actie,prachtig camerawerk en een moordend tempo.
chinchi
echt een geweldige film:spannend, grappig en hij bleef boeiend. verder ook erg mooi gemaakt!
Figo
Het is een schande dat deze film in de top 250 te vinden is. Deze bewering kan ik onderbouwen met het volgende: Verbinski gebruikt cliche na cliche om het mainstream filmpubliek gelukkig te maken. Het scenario steunt hier volledig op en kent weinig tot geen inventiviteit. Hetzelfde geldt voor het plot dat rechtstreeks lijkt over te komen waaien uit een slecht kinderboek. De personages worden ongeloofwaardig neergezet (ik moet hier een uitzondering maken voor Depp) en ik begin me steeds meer en meer te irriteren aan Orlando Bloom. Niet te spreken over Keira Knightley. Ze behoren naar mijn mening tot de zwaar onder de maat acteurs waar ik op straat met een grote boog omheen zou lopen. Maar goed, ze vullen met hun charmes de leemte in die in vele harten schuil gaat. Wat sommigen onder ons echter moeten inzien is dat dit los moet worden gezien van ACTEERWERK. Bovendien lijkt de soundtrack op een abstractie van de gestandardiseerde avonturenfilm en valt er geen originaliteit aan toe te dichten. Kortom, deze film heeft me op m'n zenuwen gewerkt. De vertolking van Jack Sparrow door Johnny Depp is de enige reden waarom ik de film de volgende waardering geef: **.
Jivis
Heerlijke film, vooral door de performance van Johnny Depp natuurlijk. Maar buiten dat heeft deze productie een geweldige soundtrack, een fantastisch sfeertje en briljante actie. En dat zonder al te veel blood and gore te laten zien.
Petje af en 5 sterren!
italian
vond iemand in deze film Orlando Bloom goed?
ik kan mij geen enkele film herinneren waarin hij goed acteert...
italian
heb de film gisteravond nog gezien en ik zal hem,spijtig genoeg voor de fans, geen half sterretje bij zetten.
Johnny Depp is ook in, deze film een lust voor het oog,
Geoffrey Rush en Keira Kneightley acteren ook goed.
Maar wat de film helemaal naar beneden haalt is het houterig acteren van o.a. Orlando Bloom (in Troy was ie ook niet goed) en van die luitenant die met miss Swann wil trouwen.ook zitten er een antaal clichés in...
maar de locatie en muziek maken het wel beter
maar toch niet goed genoeg...volgens mij een overschatte film
JJ_D
vond iemand in deze film Orlando Bloom goed?
ik kan mij geen enkele film herinneren waarin hij goed acteert...
In the Lord of the Rings speelt hij voortreffelijk, in Troy vond ik hem ook wel ok, in Black Hawk Down kan ik me hem niet meer herrineren (niet al te goed dus
) en in Kingdom of Heaven schijnt hij ook goed zijn best te doen.
Conclusie: niet zo slecht, toch?
gideonvdb
leuk, avontuurlijk, spannend, aktie een beetje horror en romantiek, van alles wat eigenlijk 5 sterren
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11926 berichten
Eindelijk gezien. Gewoon degelijk, goed Hollywood-vakwerk, met een briljante rol van Johnny Depp. En Keira Knightley blijft natuurlijk een schatje he. Mooie effecten, prachtige gevechten, supermooie sets. 3,5*
Anarchist
een beetje saai..niks speciaals..niet echt een boeiende inhoud..ikzelf zou een veel beter verhaal over piraten kunne bedenke:P..nog zo n commerciele hollywoodfilm die me eigenlijk totaal niks zegt
johnny depp acteert wel goed btw
diesell
de film is in een woord geweldig!!!!!!!!!
de mooiste film die ik ook heb gezien
Maikeru
- 1934 berichten
Ligt het aan mij of is de muziek gewoon klakkeloos overgenomen van Gladiator...?
mahalla
ja de muziek kwam me ook al bekend voor.
ik vind het opzich wel een goede film met wat humor maar nou niet echt dat je zegt..''GEWELDIG''
Angrod_Pallanén
De muziek is gewoon van Gladiator en die heeft het deels van The Rock, althans, zo'n bekend deuntje. Hoe dan ook, Gladiator en PotC hebben prachtige soundtracks.
W.A.Pieper
Deze film vind ik echt een van de toppers van dat jaar!
Briljant gespeeld door Johnny Depp.
Ik kan niet wachten op de sequel!
Big_bazznizz
Dit is gewoon een hele toffe film met leuke humor en Johnny Depp op z'n best. Ik ben beniewd naar de vervolgen.
maxcomthrilla
Ik had deze film al bijna een jaar in mijn kast liggen en ik heb vandaag maar eens besloten om hem dan toch te gaan kijken. Normaal hou ik niet zo van historische verhalen, ik was dus voorbereid......maar dat was helemaal niet nodig, de film viel me 100% mee. Geen moment saai of dramatisch. Veel humor en leuke personages waarbij vooral Johnny Depp opvalt in positieve zin: Hij kan echt in alle genres uit de voeten: CATCF, Secret Window, Chocolat. *4.
deppfan
echt een superfilm, goede acteurs, leuk verhaal en heel mooi met al die schepen enzo. absoluut 5*
dientjuh
Deze film is mooi gemaakt, en je heb bijna niet door dat er veel met de computer gemaakt is. Sommige dingen zijn wel logisch dat ze met de computer zijn gemaakt, maar de overloop van "echt"(niet met de computer) naar "nep" (met de computer) hebben ze ook goed gemaakt.
Ik kan niet wachten tot het volgede deel uit komt in augustus!

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006

'Pirates of the Caribbean'-acteur Orlando Bloom sluit een terugkeer niet uit: 'Wie weet'

Keira Knightley keert definitief niet terug naar 'Pirates'-filmreeks: 'Ik heb er een hele rare band mee'

Producent Jerry Bruckheimer will Johnny Depp terug als Jack Sparrow in nieuwe 'Pirates'-film: 'Als het aan mij ligt, zou hij erin zitten'

'Pirates of the Caribbean'-vervolg definitief van tafel: 'Hoeven niet te wachten op bepaalde acteurs'

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

The Lion King
Animatie / Familie, 1994
exotic islandblacksmitheast india companygoudhuwelijksaanzoekmutinyjamaicaskeletonbritish empiredochtergovernorwooden eyegold coin piraatalcoholischswashbuckler18de eeuwcaribische zeepost-credits scenepirate shipbritish navycapuchin monkeytortuga based on theme park rideexcited