• 9.382.814 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.310.701)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

avatar van Wouter

JJ_D schreef:

Juist, ik kan er zeker mee akkoord gaan dat hij één van de besten ter wereld is... En dat beweer ik nog steeds, neem nu 'The 9th Gate'. Goeie film? Neen, welicht door het ridicule verhaaltje. Depp slaagt erin, ondanks de povere verhaallijn, zelf heel geloofwaardig over te komen. DUS, ik kom tot de slotsom dat Depp een schitterend acteur is, niet geniaal omdat de film zelf nog steeds amper genietbaar te noemen is...

En dat is dus een rare conclusie, omdat het buiten zijn mogelijkheden als acteur omgaat.

avatar van Sl0ppetje

Sl0ppetje

deze film heb ik meerdere keren bekeken en elke keer blijft hij goed.. goed verhaal en grappige stukjes, vooral Jack Sparrow lig je vaak dubbel om

4 sterren*

avatar van JJ_D

JJ_D

Wouter schreef:

Een ideaalbeeld hoeft niet noodzakelijk realistisch te zijn, dunkt mij. Zo geloofde ik niet in de perfecte film (en crime ) tot ik Reservoir Dogs zag...

Ik besef heel goed dat zo'n acteur wellicht niet bestaat, maar zolang een acteur meespeelt in minder goede films beschouw ik hem als niet-perfect.

avatar van Marcsdvds

Marcsdvds

Dit is dus echt een geweldige film! Echt super vooral om die Johnny Depp kun je je flauw om lachen. Ik kijk daarom ook echt uit naar het 2de deel.

5 Krijg hij van me.

dit is egt een super film.

egt de rollen zijn goed verdeeld en de acteurs weten de karakters goed neer te zetten.

deze film vond ik egt te super en daarom ook het hoogste cijfer

avatar van marije

marije

Ik vond dit echt een TOP film zeker weten

avatar van Rianneke_Dan

Rianneke_Dan

jaaah geweldige film eindelijk weer een eens super gecast!!!

johnney depp is geweldig echt waar, ik kijk al uit naar het tweede deel!!

avatar van renoow

renoow

Geweldige film (L) ik ben totaal verliefd op Jack Sparrow.. verdiende 5*

avatar van Starry Night

Starry Night

Deze film zit van voor naar achter goed in elkaar. Acteurs incluis (op die vervelende Keira na dan). Gave DVD ook, met zoveel achtergrondinformatie!

avatar van LuuS

LuuS

Deze film heb ik twee keer in de bioscoop gezien en nu ook op dvd.. en hij blijft gewoon goed... hij boeit me van het begin tot het eind.

Welverdiende 5 sterren

avatar van Waku

Waku

SMULLEN!!!

Wat een heerlijke avonturenfilm deze Pirates of the Carribean.Johnny Depp is hilarisch.

Zijn droge humor en uitgestreken gezicht geven de toch al leuke film een extra impuls.

Verder veel actie,prachtig camerawerk en een moordend tempo.

avatar van chinchi

chinchi

echt een geweldige film:spannend, grappig en hij bleef boeiend. verder ook erg mooi gemaakt!

avatar van Figo

Figo

Het is een schande dat deze film in de top 250 te vinden is. Deze bewering kan ik onderbouwen met het volgende: Verbinski gebruikt cliche na cliche om het mainstream filmpubliek gelukkig te maken. Het scenario steunt hier volledig op en kent weinig tot geen inventiviteit. Hetzelfde geldt voor het plot dat rechtstreeks lijkt over te komen waaien uit een slecht kinderboek. De personages worden ongeloofwaardig neergezet (ik moet hier een uitzondering maken voor Depp) en ik begin me steeds meer en meer te irriteren aan Orlando Bloom. Niet te spreken over Keira Knightley. Ze behoren naar mijn mening tot de zwaar onder de maat acteurs waar ik op straat met een grote boog omheen zou lopen. Maar goed, ze vullen met hun charmes de leemte in die in vele harten schuil gaat. Wat sommigen onder ons echter moeten inzien is dat dit los moet worden gezien van ACTEERWERK. Bovendien lijkt de soundtrack op een abstractie van de gestandardiseerde avonturenfilm en valt er geen originaliteit aan toe te dichten. Kortom, deze film heeft me op m'n zenuwen gewerkt. De vertolking van Jack Sparrow door Johnny Depp is de enige reden waarom ik de film de volgende waardering geef: **.

avatar van Jivis

Jivis

Heerlijke film, vooral door de performance van Johnny Depp natuurlijk. Maar buiten dat heeft deze productie een geweldige soundtrack, een fantastisch sfeertje en briljante actie. En dat zonder al te veel blood and gore te laten zien.

Petje af en 5 sterren!

avatar van italian

italian

vond iemand in deze film Orlando Bloom goed?

ik kan mij geen enkele film herinneren waarin hij goed acteert...

avatar van italian

italian

heb de film gisteravond nog gezien en ik zal hem,spijtig genoeg voor de fans, geen half sterretje bij zetten.

Johnny Depp is ook in, deze film een lust voor het oog, Geoffrey Rush en Keira Kneightley acteren ook goed.

Maar wat de film helemaal naar beneden haalt is het houterig acteren van o.a. Orlando Bloom (in Troy was ie ook niet goed) en van die luitenant die met miss Swann wil trouwen.ook zitten er een antaal clichés in...

maar de locatie en muziek maken het wel beter

maar toch niet goed genoeg...volgens mij een overschatte film

avatar van JJ_D

JJ_D

italian schreef:

vond iemand in deze film Orlando Bloom goed?

ik kan mij geen enkele film herinneren waarin hij goed acteert...

In the Lord of the Rings speelt hij voortreffelijk, in Troy vond ik hem ook wel ok, in Black Hawk Down kan ik me hem niet meer herrineren (niet al te goed dus ) en in Kingdom of Heaven schijnt hij ook goed zijn best te doen.

Conclusie: niet zo slecht, toch?

avatar van gideonvdb

gideonvdb

leuk, avontuurlijk, spannend, aktie een beetje horror en romantiek, van alles wat eigenlijk 5 sterren

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11926 berichten

Eindelijk gezien. Gewoon degelijk, goed Hollywood-vakwerk, met een briljante rol van Johnny Depp. En Keira Knightley blijft natuurlijk een schatje he. Mooie effecten, prachtige gevechten, supermooie sets. 3,5*

avatar van Anarchist

Anarchist

een beetje saai..niks speciaals..niet echt een boeiende inhoud..ikzelf zou een veel beter verhaal over piraten kunne bedenke:P..nog zo n commerciele hollywoodfilm die me eigenlijk totaal niks zegt

johnny depp acteert wel goed btw

avatar van diesell

diesell

de film is in een woord geweldig!!!!!!!!!

de mooiste film die ik ook heb gezien

avatar van Maikeru

Maikeru

• 1934 berichten

Ligt het aan mij of is de muziek gewoon klakkeloos overgenomen van Gladiator...?

avatar van mahalla

mahalla

ja de muziek kwam me ook al bekend voor.

ik vind het opzich wel een goede film met wat humor maar nou niet echt dat je zegt..''GEWELDIG''

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Maikeru schreef:

De muziek is gewoon van Gladiator en die heeft het deels van The Rock, althans, zo'n bekend deuntje. Hoe dan ook, Gladiator en PotC hebben prachtige soundtracks.

avatar van W.A.Pieper

W.A.Pieper

Deze film vind ik echt een van de toppers van dat jaar!

Briljant gespeeld door Johnny Depp.

Ik kan niet wachten op de sequel!

avatar van stowa

stowa

sorry maar die film kan me echt niet boeien

wel goed geacteerd!

avatar van Big_bazznizz

Big_bazznizz

Dit is gewoon een hele toffe film met leuke humor en Johnny Depp op z'n best. Ik ben beniewd naar de vervolgen.

avatar van maxcomthrilla

maxcomthrilla

Ik had deze film al bijna een jaar in mijn kast liggen en ik heb vandaag maar eens besloten om hem dan toch te gaan kijken. Normaal hou ik niet zo van historische verhalen, ik was dus voorbereid......maar dat was helemaal niet nodig, de film viel me 100% mee. Geen moment saai of dramatisch. Veel humor en leuke personages waarbij vooral Johnny Depp opvalt in positieve zin: Hij kan echt in alle genres uit de voeten: CATCF, Secret Window, Chocolat. *4.

avatar van deppfan

deppfan

echt een superfilm, goede acteurs, leuk verhaal en heel mooi met al die schepen enzo. absoluut 5*

avatar van dientjuh

dientjuh

Deze film is mooi gemaakt, en je heb bijna niet door dat er veel met de computer gemaakt is. Sommige dingen zijn wel logisch dat ze met de computer zijn gemaakt, maar de overloop van "echt"(niet met de computer) naar "nep" (met de computer) hebben ze ook goed gemaakt.

Ik kan niet wachten tot het volgede deel uit komt in augustus!