Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)
Genre: Fantasy / Avontuur
Geregisseerd door: Gore Verbinski
Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom
8,1 (1.310.701)
Releasedatum: 14 augustus 2003
Bekijk via Disney+
Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl
"Prepare to be blown out of the water."
Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.
- Trailer (YouTube)
- Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (MusicMeter)
- Kijk op Disney+
Ragetti
Gillette
Murtogg
muismat
Geweldig avontuur. is helaas al weer een tijd geleden dat ik hem heb gezien, hou het voorlopig op 4 *
Anakin01
Met deze film heb ik me echt vermaakt! Humor, actie en romantiek, echt wel leuk! Wie deze niet gezien heeft raad ik het zeker aan, Jack Sparrow (Johnny Depp) speelde in deze film de beste, echt goed. De andere acteurs spelen ook goed en gieten alles in dezelfde trechter, mooi! *4.5
-Jennifer-
Erg leuke film, ook leuk verhaal! Ik kijk hem nog steeds erg graag. Ook goede acteurs vooral: Johnny Depp, Orlando Bloom, Geoffrey Rush en Keira Knightley. De hoofdrol spelers dus
Materny
Waar meesterwerk in een genre die allang vergeten was.
De ijzerscherpe dialogen gecombineerd met het bovennatuurlijke acteerwerk van Depp en Rush zorgt ervoor dat deze film voor lange tijd in mijn top 10 zal blijven staan.
Origineel verhaal, sterk acteerwerk, goede Se en een soundtrack om van te smullen.
Het feit dat de film grotendeels echt in de caribbean is opgenomen geeft nog een positieve draai aan deze film
Wat wil je nog meer?.
Petje af, metname voor Jack Sparrow ,sorry. Cpt Jack Sparrow.
deel 2+3 staat gepland voor 2006
wanda*v
TOP...TOP..EN NOG EENS...TOP!!
Johnny depp: SUPER
Geoffrey Rush: OOK SUPER
Orlando Bloom: NET ZO SUPER
Keira Knightley: EN NOG EEN KEER...SUPER!
oftewel...gewoon 1 van de beste films die ik ooit heb gezien!
xekjiram
Wat kan ik aan alle positieve klanken toevoegen?
Misschien dat de mensen die de 2-dvd-uitvoering hebben, eens zouden moeten luisteren naar het commentaar achter de film, en dan vooral het commentaar van Depp himself, en dan zéker wat hij te zeggen heeft over de scene waarin hij met Keira op het strand rum zit te tanken...
Geweldig!!!
otherfool
Amusant spektakelstuk, met voldoende humor en prachtige effecten en aankleding. Maar ook met een veel te lange speelduur (met name de 2e helft had wel wat puntiger gekund), nodeloos geweld en een matige Bloom en Depp, al besef ik dat ik in de minderheid ben met die kritiek.
3*.
JonathanTucker
Misschien denkt hij, dat 5* een 5 is ofzo
Justin
Ik vond hem ook goed.
Veel actie en goed geacteerd. Af en toe grappig en een boeiend tijdperk waar weinig films over zijn gemaakt. Daarom niet 1 van de standaard (actie) films. Kortom, een goede film.
chrisje21
Erg goede film, wat heeft Johnny Depp hier een super rol gespeeld als je het mij vraagt:-).
Dylan Blanker
Een mooi gemaakte film (goede special effects), met leuk acteerwerk, en met leuke actie erin verwerkt. (zwaardgevechten etc). Bovendien heeft de film een apart avondtuurlijk sfeertje. **** (4 sterren).
Zeker de moeite waard! (ben beniewd naar deel 2).

digna
ik vond het een super film!:D ja zeker de moeite waard! Jhonny Depp heeft hier ook een leuke en grappige rol! de opbouw vond ik ook heel goed, de spanning werd ook goed opgebouwd. Er zat ook humor in en er zaten mooie shots in! Ja, ik vond het een leuke film! Zeker een aanrader!
Naomi Watts
Weer eens herzien tijdens mijn Depp nachtje. Gewoon een erg vermakelijke film maar Depp zorgt er voor door zeer magistraal Jack Sparrow neer te zetten. Hierdoor ontspringt pirates de stempel van gemiddelde film. Depp liet weer zien waarom hij 1 van mijn favoriete acteurs is. 4*
rovado
Het is eigenlijk gewoon bedoeld als popcorn film, maar Depp maakt het tot een van de beste popcorn films van de afgelopen jaren. Verhaal is niet diep enzo, maar het is gewoon van begin tot eind puur vermaak. Depp is briljant
Bloom en Knightley zijn wat minder maar bederven de film in principe niet.
lottetje
heel ongeloofwaardig maar ook heel gaaf....
johnny depp maakt hem helemaal geweldig.'
een 4
JJ_D
Bloom en Knightley zijn wat minder maar bederven de film in principe niet.
Het woord briljant doet Depp teveel eer aan, maar hij is inderdaad uiterst geknipt voor deze rol (en slaagt er in menig film in alles een stuk geloofwaardiger te maken...). Het ziet er allemaal wel leuk uit (, mensen die dit schitterend noemen raad ik aan om The Lord of the Rings-trilogie eens te herbekijken...) Goede film inderdaad, als je je niet stoort aan de Hollywood-cliché's die stuk voor stuk de revue passeren...
Heel genietbaar, maar een plaatsje in top 250 is niet terecht, dunkt mij...
Angrod_Pallanén
Het woord briljant doet Depp teveel eer aan
Vind ik niet, zijn excentrieke rollen speelt hij allemaal geweldig en zijn geloofwaardigheid en zijn uitstraling zijn perfect. Hij is in mijn ogen de beste acteur van deze wereld en mede door deze rol. Hij speelt geniaal en "briljant" is gewoon een van de titels die Johnny Depp toekomt.
peterteunisen
Magistrale film!! Zeker van de afgelopen jaren is deze film onevenaarbaar.
JJ_D
Ik kan me inderdaad geen films indenken waarin Johnny Depp slecht acteert. Maar mijn beeld van een geniaal acteur is er één die er in slaagt elke film geslaagd te maken. En in 'Chocolat' slaagt Depp er volgens mij niet in het slechte acteerwerk van Juliette Binoche te doen verbleken bij het zijne... Ook in 'The 9th Gate', waar hij ook heel goed speelt, wordt de film geen noemenswaardige thriller of oculte film. Laat ons het er gewoon over eens zijn dat Depp een schitterend acteur is...
Noem mij eens een acteur die flink wat rollen speelde die daar in slaagde dan? De acteur maakt de film niet, hoor.
Dead01
- 1979 stemmen
Volledig mee eens en dat bewijst hij in elke film zoals hier ook in deze film;-)
JJ_D
Zo'n acteur heb ik tot nu nog niet ontdekt, en of zo'n acteur bestaat betwijfel ik sterk... Daarom is het ook een ideaalbeeld, niet??
Daar heb je vast en zeker gelijk in, maar hoe de hoofdrolspeler speelt is toch doorslaggevend voor de sfeer van de film. Ik neem weeral het voorbeeld van 'The Ninth Gate': Zonder Johnny Depp was deze film een flop geworden (denk ik), ware het niet dat Depp een scheutje geloofwaardigheid toevoegt aan het verhaal, Godzijdank!
Lijkt me dus dat hij niet veel meer kan doen. Eerder zei je dat je hem toch niet een geniaal acteur kon noemen, omdat de films niet allemaal geweldig zijn.
JJ_D
Juist, ik kan er zeker mee akkoord gaan dat hij één van de besten ter wereld is... En dat beweer ik nog steeds, neem nu 'The 9th Gate'. Goeie film? Neen, welicht door het ridicule verhaaltje. Depp slaagt erin, ondanks de povere verhaallijn, zelf heel geloofwaardig over te komen. DUS, ik kom tot de slotsom dat Depp een schitterend acteur is, niet geniaal omdat de film zelf nog steeds amper genietbaar te noemen is...
feanaro surion
Maar dat zegt niks over zijn acteerprestatie zeg je zelf.. Wel geniaal dus.

Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales
2017

Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides
2011

Pirates of the Caribbean: At World's End
2007

Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest
2006

'Pirates of the Caribbean'-acteur Orlando Bloom sluit een terugkeer niet uit: 'Wie weet'

Keira Knightley keert definitief niet terug naar 'Pirates'-filmreeks: 'Ik heb er een hele rare band mee'

Producent Jerry Bruckheimer will Johnny Depp terug als Jack Sparrow in nieuwe 'Pirates'-film: 'Als het aan mij ligt, zou hij erin zitten'

'Pirates of the Caribbean'-vervolg definitief van tafel: 'Hoeven niet te wachten op bepaalde acteurs'

The Lord of the Rings: The Return of the King

The Matrix
Sciencefiction / Actie, 1999

The Lion King
Animatie / Familie, 1994
exotic islandblacksmitheast india companygoudhuwelijksaanzoekmutinyjamaicaskeletonbritish empiredochtergovernorwooden eyegold coin piraatalcoholischswashbuckler18de eeuwcaribische zeepost-credits scenepirate shipbritish navycapuchin monkeytortuga based on theme park rideexcited