• 9.382.735 stemmen

Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl (2003)

Fantasy / Avontuur | 143 minuten

Genre: Fantasy / Avontuur

Geregisseerd door: Gore Verbinski

Met onder meer: Johnny Depp, Geoffrey Rush en Orlando Bloom

IMDb beoordeling: 8,1 (1.310.701)

Releasedatum: 14 augustus 2003

Plot Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl

"Prepare to be blown out of the water."

Jack Sparrow, de afgedankte kapitein van het beroemde spookschip The Black Pearl, wil zijn schip terug. De nieuwe kapitein, Barbossa, ontvoert Elizabeth Swann tijdens één van hun veroveringen, omdat Elizabeth de enige lijkt die er voor kan zorgen dat de vloek van Cortez, die op Barbossa en zijn crew rust, wordt opgeheven. De ware persoon die de vloek kan opheffen is echter Will Turner, die smoorverliefd is op Elizabeth. En dus schakelt Will, om Elizabeth te redden, de enige in die de thuishaven van The Black Pearl kent: Kapitein Jack Sparrow.

avatar van Sam_Bracke

Sam_Bracke

dit is zeker een super film, mooi verhaal, mooie akties en vooral goede acteurs, vooral Johnny Depp als Jack Sparrow, die rol was echt voor hem gemaakt:D ik kan niet wachten op het vervolg

avatar van Riddick

Riddick

Ik vind wel dat acteurs de film maken..

Er zijn genoeg films waar de acteurs slecht voor zijn gekozen.. neem Pirates of the Caribbean.. Ik vind Keira Knightley niet goed in deze film.. aan het begin wel maar later in de film begint ze me te iriteren.. Maar Johnny Depp speelt zoals altijd weer Meesterlijk en zonder hem in deze film als jack sparrow zou het al heel wat minder 'leuk' zijn.

Orlando speelt zoals altijd, niet geweldig maar ook niet slecht.. Je ziet hem maar denkt niet van WOW wat een acteur, maar ook niet van die kan er niks van.. eigenlijk denk je niks bij hem .. lol.. maar deze film heeft gewoon een goed verhaal met een dosis humor, daarnaast goed gefilmd en mooie lokaties. En om het nog compleet te maken zijn de acteurs goed.. 5* heb me erg vermaakt bij deze film..

avatar van timmem

timmem

Ik kan me deze film niet indenken zonder johnny depp erin, wie had er voor hem in de plaats zo'n goede rol neer kunnen zetten. Ik vind dit overigens een geweldig leuke film met goeie humor zeer goed acteerwerk en geweldige muziek.

avatar van lildevil

lildevil

Ik vond het eigenlijk niet zo'n geweldige film, maar ik ben dan ook niet echt een fan van Orlando Bloom en kan me mateloos irriteren aan hem. Wel vind ik dat Depp een goede personage neerzet.

avatar van waidman

waidman

Deze rol was Depp op het lijf geschreven, kon me ook moeilijk iemand anders voor stellen in deze rol. De special effects zijn verbluffend en de actie is goed gedoseerd. Alleen Bloom valt een beetje uit de toon, het lijkt wel of hij voortdurend last heeft van een te strakke broek, op een of andere wijze durft hij geen flair aan de rol te geven. Het duo piraten wat voortdurend voor blunders zorgt is prachtig, vooral de scenes waarin ze verkleed in de roeiboot zitten zijn prachtig.

avatar van Avitas Sibannac

Avitas Sibannac

Nu pas (volledig) gezien en ik ben aangenaam verrast. Meer dan 2 uur puur vermaak. Een érg leuke film met veel grappige momenten. Special effects zijn bijzonder knap! Er wordt sterk geacteerd door hele cast, vooral door Depp natuurlijk, die steelt de show met z'n hilarische Jack Sparrow personage.

Ik zou me niet meteen kunnen voorstellen dat iemand anders geschikt zou zijn voor deze rol.

Enige minpunten kan ik niet meteen bedenken dus,

4,5 sterren.

avatar van karim_1

karim_1

Hele goeie film kan niet wachten op de volgende deel!!

4,5

avatar van film_kaza

film_kaza

mensen zeiden er van alles over dat voor ik die film zag het verhaal kenden. dat bederfde de lol een beetje. ik werd onverwacht uitgenodigt om hem te kijken terwijl ik liever wat anders deed.

3,5 sterren

avatar van Braakkie

Braakkie

Wat een actuer, die Johnny Depp. Ook die piraten zien er erg stoer uit. Ik denk alleen dat je voor veel diepgang bij andere films moet zijn.

avatar van Hilarious

Hilarious

Inderdaad Johnny Depp was echt geweldig!

avatar van xekjiram

xekjiram

dientjuh schreef:

Ik kan niet wachten tot het volgede deel uit komt in augustus!

Goed nieuws: 20 juli (in Nederland)...!

avatar van Slater

Slater (crew films & series)

Leuke film. Veel humor ook dankzij Depp , maar ook natuurlijk vooral mooie muziek.

avatar van Julie

Julie

xekjiram schreef:

Goed nieuws: 20 juli (in Nederland)...!

in belgië pas 2 augustus

avatar van Thomas83

Thomas83

Leuke film. Niet heel bijzonder allemaal, maar de special effects zijn mooi, er wordt goed geacteerd, de film is een mooie mengeling van actie en humor, en het thema-liedje is erg goed vind ik.

Pirates of the Caribbean is een goede keuze als je je gewoon wilt vermaken met een film met niet al te veel diepgang.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Gewoon een filmpje om lekker bij onderuit te zakken en verstand op nul en draaien maar. Johnny Depp steelt, opnieuw, de show als doorgedraaide piraat. Gewoonweg top geacteerd. Het verschil met Orlando Bloom is goed te zien, hij loopt een beetje als een schoothondje achter z'n kompaan aan. Op naar het vervolg!

avatar van JorritS

JorritS

Superfilm. Het gehele sfeertje, voornamelijk door de muziek is fantastisch. 4*

avatar van silhoupin

silhoupin

Een verbluffende, fantastische film met prachtrollen, zeer mooi camerawerk-en effecten, een sterk verhaal en een zeer episch einde dat smeekt om een vervolg.

In deze film speelt johnny depp ongetwijfeld één van zijn beste rollen in zijn carriere, geld ook voor keira knightly die zeer mooi overkomt in dit verhaal. orlando bloom speelt goed maar niet echt om te zeggen zeer goed, hij heeft veel betere rollen gespeeld.

maar zonder twijfel draagt johnny depp deze film zonder moeite met zeer veel stijl en klasse en dankzij hem is de film ook zo goed.

geoffrey rush is ook zeer krachtig als half dooie piraat en speelt zijn rol overdreven maar wel zeer goed.

Zeer mooi camerawerk ook, dat kan verbinski goed, de effecten passen heel goed in deze film.

dus samengevat een prachtig overdreven piratenfilm met een johnny depp die de film helemaal draagt, zeer mooi camerawerk en verbluffende acteerprestaties.

dit kan niet anders dan een 4 betekenen

avatar van xplorer

xplorer

hele goeie film, niks meer op te zeggen

avatar van Dennis Evahi

Dennis Evahi

Hele mooie film. Mooie personages, mooi in beeld gebracht. Mooie effecten. Klinkt misschien wat afgezaagd maar kortom: het is een mooie film! Mooie DVD special edition uitgave, gaaaaaaaaf.

****-sterren

avatar van Maze

Maze

Goeie film, weet me tot het einde te boeien. Dit komt vooral door Depp zijn humor in deze film is erg leuk. Ik heb meerdere keren om hem gelachen.

avatar van Anarchist

Anarchist

een geweldige poster overigens..vind ik toch

avatar van Angrod_Pallanén

Angrod_Pallanén

Ach, ik kijk er nu al drie jaar tegen aan op mijn kamer, gaat je vervelen geloof me

Nog acht stemmen trouwens en dan zijn er 2.000 mensen die deze film hebben gezien.

avatar van Witch-king

Witch-king

Ik heb deze film net voor de 2e keer gezien, hij is en blijft mooi.

Zeker 5 sterren

avatar van Costa

Costa

persoonlijk hou ik niet van heldenfilms, pirates is er zo'n eentje. ik heb me ook zeker niet vermaakt bij pirates en ben ook beetje teleurgesteld (ik had iets heel anders verwacht). daarbij moet ik wel zeggen dat het acteerwerk van johnny dep uistekend was.

avatar van Starry Night

Starry Night

Braakkie schreef:

Ja, en voor je benodigde portie vitamines neem je een appel. Waar sláát dit op? Wees blij dat er een breed scala aan films is. Diepgaand en minder diepgaand. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

Costa schreef:

Wat had je dan verwacht van een piratenfilm?

avatar van finaldestiny

finaldestiny

leuke film, vooral Johnny depp is fantastisch een erg vermakelijke film kijk uit naar deel 2.

avatar van IcU

IcU

Starry Night schreef:

Wat een zweepslagen deel jij uit zeg. Er wordt niet over voordeel of nadeel gesproken, alleen over dat er minder diepgang in de film zit. Dan hoeft er niet meteen zo'n reactie achteraan.

avatar van stefkuh

stefkuh

geweldige film! sterk verhaal en spanning blijft erin zitten. De acteerprestaties zijn super, vooral van johnny depp. De rol van Jack Sparrow is voor hem gemaakt. Super gewoon!

****1/2

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Eén van de betere pure entertainmentfilms van de laatste jaren. Gewoon verstand op nul en lekker wegkijken dit!

avatar van enzyme

enzyme

Geweldige film!!! Ondertussen 4 keer gezien en blijft goed.

Orlando Bloom speelde goed en Johnny Depp was fantastisch.

Binnenkort komt ook de 2de film uit waarvan ik persoonlijk minder verwacht, vooral omdat deze wel heel goed was.

4.5 sterren